Zωάκια ράτσας

Day_Dreaming

Νεοφερμένο μέλος

Η Day_Dreaming αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Ιωνία (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 46 μηνύματα.
Καλησπερα!!Μετα απο μια βολτα στην αγορα..και αφου ξεροσταλιαζα στην βιτρινα ενος πετ σοπ χαζευοντας τα σκυλακια και τα γατακια:redface::lol:..εχω την εξης απορια..μιας και ποτε μου δεν ειχα ζωακι ρατσας..αλλα μονο κεραμυδογατες:D
Γιατι τα ζωακια ρατσας πωλουνται τοσο ακριβα βρε παιδια:hmm:
Καταλαβαινω οτι αυτοι π τα εχουν θα εχουν δωσει αρκετα λεφτα για την σωστη φροντιδα και την υγεια των γατων η των σκυλιων τους:hmm:αλλα να κοστιζει ενα σκυλακι 900 και 1000 ευρω δεν ειναι λιγο υπερβολικο?:hmm::blink:

Κατατοπιστε με λιγο και μενα που εχω μονο αλητακια τοσα χρονια και οχι ρατσας:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα!
Καποιες ρατσες ειναι ιδιαιτερα σπανιες,ή δυσκολες στην εκτροφή.Αυτο τις κάνει πιο ακριβές.Επίσης,κανονικά εκτός από το ζωάκι,πληρώνεις και τα χαρτιά καθαροαιμία του,κάποια αποπαρασίτωση ή εμβολιασμό που του έχει γίνει.Τώρα κατά πόσον γίνονται αυτά σε ένα πετ σοπ,ή είναι αληθινά,δεν το συζητώ...Πάντως αν το θέμα είναι τα χρήματα,εγώ έχω δει και κεραμιδόγατα να πωλούνται...Εμενα το προβλημα μου ειναι γενικα με την πώληση ζώων,είτε είναι σπάνιο,έιτε είναι φουντωτό,είτε περίεργο χρώμα,είναι μια ψυχούλα,ένας σύντροφος,κι αυτό δεν αγοράζεται με χρήματα.
Εκτός βέβαια αν κάποιος το κάνει σαν επάγγελμα,οποτε αλλάζει το πραγμα.Αλλα θα πρεπαι να το κανει με σεβασμό στα ζωάκια του,και στον γοραστή,και δυστυχως δεν το κάνουν όλοι οι εκτροφείς αυτό.
Υπάρχει κι άλλο ένα νήμα σχετικά με τις αγοραπωλησίες ζώων,νομιζω θα σε διαφωτίσει περισσότερο.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεωρητικά πάντα μιλώντας υποτίθεται ότι αγοράζεις την καλή υγειά του ζώου .Δηλαδή αν το ζωάκι σου έχει καλό pedigree τότε ξέρεις ότι και οι γονείς δεν είχαν κάποια κληρονομική ασθένεια ούτε οι παππούδες ούτε οι προπάπποι και πάει λέγοντας.+ όσα είπε η moukelis

Προσωπικά τα ημιαιμα τα θεωρώ πιο ανθεκτικά σε ασθένειες πιο γερούς οργανισμούς και λιγότερο επιρρεπείς.Πχ ειχα ένα collie με καλαζαρ πριν πολλά χρόνια και του έφερα από Ιταλία ενέσεις .Ε δεν άντεξε τις ενέσεις γιατί ήταν αυτή η ράτσα αν ήταν ημιαιμο θα τον είμαστε πιο πολύ μαζί

Για πετ σοπ η τιμή είναι όντως ακριβή, αλλά αυτό μόνο επειδή τα σκυλιά προέρχονται από puppy mills όπως αυτά. :(

Αλλά για εκτροφέα η τιμή είναι λογική. Εκτός από τα τεράστια έξοδα της εγκυμοσύνης και του τοκετού (εξετάσεις, ειδικές τροφές, επείγοντα χειρουργεία αν κάτι πάει στραβά), ο εκτροφέας πρέπει να μελετήσει το ιατρικό ιστορικό των υποψήφιων γεννητόρων και μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψει για να βρει το κατάλληλο ταίρι για το ζώο του. Δεν κάνουν όλα τα ζώα για ζευγάρωμα, μόνο και μόνο επειδή είναι καθαρόαιμα, ούτε μπορείς να επιλέξεις στην τύχη δυο καθαρόαιμα (της ίδιας φυλής πάντα) και να τα βάλεις να ζευγαρώσουν. Οπότε, ανάμεσα σε όλα πληρώνεις και τη μελέτη και την εξειδίκευση του εκτροφέα - όπως με κάθε άλλη υπηρεσία.;)
Στα δε εκθεσειακά ζώα ή τα ζώα για αναπαραγωγή οι τιμές είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back