GodSmack
Νεοφερμένο μέλος

Ειμαι καινουργιος στο φορουμ αλλα το παρακολουθω αρκετο καιρο...πριν 4 μερουλες βρηκα στο Μοναστηρακι ενα υπεροχο μικρο αγριο ψιψινακι...ακουσα κατι νιαουρισματα...και κοιταξα δεξια και το βρηκα αναμεσα σε μια βιτρινα ενος μαγαζιου και τις βαρες προστασιας του(ξερετε τα ρολλα που κατεβαζουν οι ιδιοκτητες οταν φευγουν)!το καιμενο απορω πως χωθηκε εκει...το πλησιασα σιγα σιγα και οταν το επιασα προσπαθησε να φυγει...το επιασα απο το λαιμο ομως και ηρεμησε..στην αρχη βεβαια μου εκανε τα γνωστα "ΧΡΡΡΡΡΡΡΡΡ" αλλα μετα το εβαλα στα ποδια μου και καπως ηρεμησε...οι κοιλιτσα του "εχει μπει μεσα" απο την ελλειψη φαγητου
...εψαξα λιγο τη περιοχη και επειδη δεν βρηκα τη μαμα του σκεφτηκα οτι θα το εχει εγκαταληψει και επειδη ηταν πολυ λεπτο το πηρα σπιτι μου...στην αρχη ετρεξε και ανεβηκε πανω στο καναπε σε μια γωνια που σχηματιζει και εκατσε εκει ολη την πρωτη ημερα!!!του εβαλα ενα μπολακι φαγητου και νερου αλλα οπως περιμενα δεν εφαγε!!!μονο οταν επερνα εγω μπουκιτσες γατοτροφης στο χερι μου και το ταιζα ετρωγε λιγακι...αλλα νερο καθολου!!!το βραδυ οταν πηγα για υπνο δεν μπορουσα να το αφησω στο σαλονι γιατι θα ηταν μονο του και ειχα ανοιχτες πορτες...ετσι το πηρα μαζι μου στο κρεβατι και χωθηκε κατω απο τα σκεπασματα και κοιμηθηκε
...σημερα κιολλας εφυγε απο τη κρυψωνα του(καναπε) και πηδηξε στο τραπεζι να φαει
...και μετα αρχισε να ξυνει τα νυχακια του να παιζει να μου χουρχουριζει!!!φουσκωσε και η κοιλιτσα του λιγακι
...το μονο προβλημα ειναι οτι δεν πινει νερο ουτε γαλα...μονο γατοτρογουλα τρωει...και ενα αλλο "προβληματακι"...κακα του η τσισα κανει μονο οταν κουρνιαζει διπλα μου στα σκεπασματα ή οταν καθομαστε στο καναπε ερχεται στην αγκαλια μου και τα κανει...και μια φορα το κατεβασα απο πανω μου κατω να τα κανει και το καημενο νιαουρισε και σκαρφαλωσε παλι πανω μου να τα κανει
...φοβαται μαλλον ακομα...ακολουθω τις οδηγιες που εχω δει(μην φωναζω..μην κουνιεμαι αποτομα να καθομαι προσεχτικα να μην του δινω σημασια να μην το τραβαω απο τη κρυψωνα του) και ειναι μια χαρα...και το πρωι κατα τις 6-9 συνηθως βγαινει απο τα σκεπασματα του και χουρχουριζει και μου γλυφει τα χειλια...και το αυτι 
...το καημενο ειναι πολυ καλο...και με σπρωχνει στο πρωσοπο με το κεφαλακι του...και ερχεται και χωνεται απο κατω απο το σαγονι μου...(οπως εκανε και με τη μαμα του μαλλον για να νιωθει ασφαλεια)..και οταν με γλυφει ειναι σαν να θελει να πιπιλησει...ειναι περιπου 3 μηνων το μικρουλι μου...μπορειτε να μου δωσετε καμια οδηγια???η καμια εξηγησει για τη συμπεριφορα του???το αγαπαω πολυ και δεν προκειτε να το αφησω το καιμενο!!!αα και χιλια συγνωμη για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΤ!!!ευχαριστω,Γιαννης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Πάντως, δεν μου φαίνεται καθόλου άγριο, απλώς θέλει λίγο καιρό να εξοικειωθεί με τον καινούργιο χώρο.
Αφού κάνει τσίσα, μάλλον πίνει υγρά.
Γεγονός είναι ότι οι γάτες δεν πίνουν πολύ νερό, οπότε ίσως δεν το πρόσεξες. Αν του δίνεις κονσέρβα, τότε θα πίνει ακόμη λιγότερο, καθώς παίρνει υγρά από εκεί.Δε νομίζω ότι χρειάζεται να του δίνεις γάλα, φαίνεται αρκετά μεγάλο. Και φυσικά, δεν κάνει να δίνεις αγελαδινό, γιατί μπορεί να προκαλέσει διάρροια (αυτό ίσως να το ήξερες ήδη).
Κι εγώ πιστεύω ότι τα κάνει γύρω σου, επειδή εκεί αισθάνεται ασφάλεια. Όμως καλό θα είναι να το εκπαιδεύσεις να χρησιμοποιεί τη λεκάνη του. Αν γεννήθηκε στο δρόμο μπορεί να μην ξέρει καν τι είναι.
Μπορείς να το βάλεις στη λεκάνη του λίγο μετά το φαΐ και να το βοηθήσεις να σκάψει. Αυτό συνήθως αρκεί για να μπει στο νόημα. Μην αφήσεις το πρόβλημα να χρονίσει, γιατί μετά θα έχεις πρόβλημα. Δες εδώ και εδώ για μερικές ιδέες. Προφανώς αυτά είναι για πιο ακραίες περιπτώσεις, αλλά μπορεί να σου φανούν χρήσιμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GodSmack
Νεοφερμένο μέλος
)!!!ακομα δεν εχω παρει ουτε λεκανη ουτε αμμο!!!δεν ξερω απο που και τι μαρκα...αμμο ξερω οτι εχουν τα σουπερμαρκετ...λεκανη μπορω να βρω σε πετ σοπ???Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος

καλο είναι να πάρεις από πετσοπ ή έστω από σουπερ μάρκετ άμμολεκανη κ άμμο - κάποια μεγάλα s.m. έχουν κ λεκάνη - για να μην μάθει κ λερώνει όπου να΄ναι. Οταν είχα βρει σε κάποιες διακοπές μου ένα μικρό γατίδιο και το είχαμε μαζέψει στο σπίτι της φίλης μου, επειδή δεν είχαμε λεκάνη-άμμο, βάλαμε πρόχειρα ένα κουτί με χώμα και την άλλη μέρα αγοράσαμε
Μην το αφήσεις πάντως άλλο έτσι.
Μπράβο που το μάζεψες το γατάκι, βάλε μας καμια φωτο του να το θαυμάσουμε

GodSmack
Νεοφερμένο μέλος

οποτε μπορω θα παω σε ενα πετ σοπ να του παρω και μια λεκανη..προς το παρον τωρα πηρα απο τη γλαστρα της μανας μου ενα μεγαλο πιληνο πιατο(ξερετε αυτα που βαζουμε στη βαση της γλαστρας) το επλινα να φυγουν τα χωματα και τα νερα και το γεμισα με αμμο...βαζω το ψιψινι πανω στη λεκανη,καθεται λιγο σκεφτεται μεχρι να αντηληφθει που ειναι του πιανω τα χερακια και του τα βαζω μες την αμμο

..τοτε καταλαβε οτι μπορει να σκαψει
...κατουρισε κατευθειαν...εκατσε 10 λεπτακια και μετα εκανε και κακα του!!!

φωτογραφιουλες θα βαλω πιο μετα το βραδακυ

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
πηγα στο ντια που εχω εδω κοντα και δεν βρηκα αμμολεκανη μονο αμμο
οποτε μπορω θα παω σε ενα πετ σοπ να του παρω και μια λεκανη..προς το παρον τωρα πηρα απο τη γλαστρα της μανας μου ενα μεγαλο πιληνο πιατο(ξερετε αυτα που βαζουμε στη βαση της γλαστρας) το επλινα να φυγουν τα χωματα και τα νερα και το γεμισα με αμμο...βαζω το ψιψινι πανω στη λεκανη,καθεται λιγο σκεφτεται μεχρι να αντηληφθει που ειναι του πιανω τα χερακια και του τα βαζω μες την αμμο..τοτε καταλαβε οτι μπορει να σκαψει
...κατουρισε κατευθειαν...εκατσε 10 λεπτακια και μετα εκανε και κακα του!!!
φωτογραφιουλες θα βαλω πιο μετα το βραδακυ![]()
Είδες μωρέ??? ήθελε την άμμο του, αμέσως έμαθε
κοίτα όμως να του την έχεις σε προσβάσιμο σημείο, κ μέχρι να την μάθει να μην του αλλάζεις θέση γιατί μπορεί να μπερδευτεί, ειδικά αν το έχεις ελεύθερο στο σπίτι. Πολλά μικρά μέχρι να βρουν την άμμου τους, τους φεύγουν
Αντε να σου ζήσει.
aretha
Περιβόητο μέλος
Εδώ θα βρεις συγκεντρωμένες τις βασικές πληροφορίες για αρχάριους γατογονείς

GodSmack
Νεοφερμένο μέλος

κατεβαινει απο το καναπε κυνιγαει οτι κινητε στο σπιτι(και οχι μονο) και την λεκανιτσα με την αμμο δεν την κουναω...τωρα εμαθε μονη της και μετα το φαγητο παει συνεχεια και τα "κανει

!!δεν περιμενα να μαθει τοσο γρηγορα να τη χρησιμοπιει!!φαινεται να της αρεσει το σκαψιμο κιολλας
...οριστε και μερικες φωτο εν ωρα παιχνιδιου και μετα ξεκουρασεις:
οριστε και ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες

Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος

Κ με την πρώτη ευκαιρία να το πας στον κτηνίατρο, όπως θα διάβασες κ στα σχετικά άρθρα, θέλει εσωτερική κ εξωτερική αποπαρασίτωση, εμβόλιο, να δει τα αυτάκια κλπ κλπ. Γιαυτό μην το αργείς, στον κτηνίατρο για να είσαι βέβαιος για την καλή του υγεία

moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool