Άγριοι τσακωμοί μετά από στείρωση!

braveheart1980

Νεοφερμένο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Το πόσο στεναχωρημένος και απεγνωσμένος είμαι , το καταλαβαίνετε και από την ώρα αυτού του πόστ.
Λοιπόν χθες Παρασκευή πηγαμε τις 2 γατούλες μας (ηλικίας 7-8 μηνώναδερφούλες) για στείρωση. Όλα καλά από την επέμβαση, τους βάλαμε και περιλαίμιο με κολάρο όπως μας είπε και ο γιατρός ΑΛΛΑ από την ώρα που συνήλθαν τσακώνονται συνέχεια!!!!!!
Γρυλίσματα, νυχιές κτλ κτλ !!! Μέχρι πρότινος ήταν αγαπημένες τρελλά!!!!
Τι να κάνω??????????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν 4 μερες στειρωσα και εγω το αρσενικο απο τα 2 γατια μου. Και παρατηρησα επισης το παραξενο που αντιμετωπιζεις και συ. Με το που τον εφερα σπιτι αμεσως μετα την επεμβαση, η θηλυκια μου γατα (στειρωμενη κι αυτη) εκανε σαν να μην τον γνωριζε! Του γρυλιζε επιθετικα και του ριχνοταν οπως την πρώτη μερα που τον ειδε, σαν να μην τον αναγνωριζε καθολου!

Αυτο εχει να κανει με την τελειως αποτομη αλλαγη της φυσικης μυρωδιας του γατου, αμεως μετα την επεμβαση. Η φυσικη γνωριμη μυρωδια του εχει καλυφθει απο τα αντισηπτικά σπρευ που εχει χρησιμοποιησει επανω του ο γιατρός. Με αποτελεσμα οι αλλες γατες να μυριζουν κατι εντελως αγνωστο, παραξενο και ισως εχθρικο επανω του.

Εδω και 24 ωρες πλεων η θηλυκια μου σταματησε να αντιμετωπιζει εχθρικα τον στειρωμενο αρσενικο και μπηκαν στους παλιους καλους ρυθμους τους και οι 2. Σε 3 μερες το πολυ και τα δικα σου θα συνηθισουν τη νεα μυρωδια και δε θα τσακονωνται πια.

Οταν ειχε στειρωθει η θηλυκια, ο αρσενικος δεν ειχε αντιδρασει καθολου περιεργα. Δεν την πειραξε καθολου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακάρι να είναι έτσι , γιατί δεν θα το αντεξω διαφορετικά !!! Πήρα και τον κτηνιατρο και μου ειπε πως δεν το έχει ξανασυναντησει...

Όντως είναι παράξενο, γιατί μετά τη στείρωση υποτίθεται πως η γάτα ηρεμεί εξαιτίας της μη παραγωγής ορμονών!

Ναι, μπορεί να τύχει.
Και λογικά μόλις πλυθούν, και εξασθενήσει και η μυρωδιά του Ιατρείου, θα επανέλθουν.:redface:

Απλά αν θέλεις έχε τις ξεχωριστά, γιατί είναι και οι τομές, και καλό θα ήταν να μην πολυ κινούνται και να κάνουν απότομες κινήσεις...:/:

Όντως είναι παράξενο, γιατί μετά τη στείρωση υποτίθεται πως η γάτα ηρεμεί εξαιτίας της μη παραγωγής ορμονών!

Ναι, οι ορμόνες σταματάνε να παράγονται, αλλά δεν είναι βρύση που έκλεισε. Υπάρχουν και στον οργανισμό, και θέλει χρόνο μέχρι να εξασθενήσουν τελείως.:)

Ναι, μπορεί να τύχει.
Και λογικά μόλις πλυθούν, και εξασθενήσει και η μυρωδιά του Ιατρείου, θα επανέλθουν.:redface:

Απλά αν θέλεις έχε τις ξεχωριστά, γιατί είναι και οι τομές, και καλό θα ήταν να μην πολυ κινούνται και να κάνουν απότομες κινήσεις...:/:

Και αφού έχουν το κολαρο πως θα πλυθουν; Να τους το βγάλω για λίγο μήπως;

Μια άλλη ιδέα είναι να τις περάσεις και τις δύο με μωρομάντηλο για να έχουν επάνω τους την ίδια μυρωδιά. Έτσι δεν χρειάζεται να τους βγάλεις και τα κολάρα.

Μέχρι αύριο θα τους περάσει (αν δεν τους πέρασε ήδη). Λόγω της επέμβασης, δεν ξέρουν τι τους φταίει και ρίχνεται η μια στην άλλη. :P
Πάντως είναι συχνό τα ζώα (όχι μόνο οι γάτες) να αντιμετωπίζουν εχθρικά ένα άλλο όταν αυτό είναι άρρωστο ή τραυματισμένο. Δεν το θέλουν μαζί τους γιατί το θεωρούν ανίσχυρο και βάρος για την ομάδα. Και μπορεί το ζώο να είναι υγιέστατο απλά, όπως στην προκειμένη περίπτωση, να στειρώθηκε, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά.
Θα συνέλθουν, μην ανησυχείς! :)

Και εγω όταν είχα στειρώσει τον αρσενικό, όταν τον έφερα σπίτι η φίλη του η Θάλεια δεν ήθελε να τον βλέπει, ενώ πριν είχε μια πάρα πολύ στοργική συμπεριφορά απέναντί του. Ενώ, όταν είχα στειρώσει εκείνη πρώτη, ο Χουρχούρης δεν ξεκολλούσε από πάνω της. Μετά από λίγες μέρες όλα ήταν όπως πριν, πιστεύω και εγω ότι εχει να κάνει με όλες αυτες τις νεες μυρωδιές που τους είναι άγνωστες. Θα δεις, θα επανέλθουν σύντομαι όπως ήταν πριν.:)

Σήμερα πάντως ήταν σχετικά πιο ήρεμες...
Αντε να δούμε αν θα κοιμηθούμε σήμερα.....

πωσ γινετε η στειρςσει τςν αρσενικςν........ειμαι ασχετη απο γατεσ παρολα αυτα εχω για πρωτη φορα γατα.......την μαζεψα απο τα σκουπιδια....ποσο κοστιζουν κ ποσο κραταει η αναρωση?????/ευχαριστω

Στη στειρωση στα αρσενικά αφαιρούνται οι ορχεις και φράσεται ο σπερματικός σωλήνας, οποτε αυτο που μενει ειναι "δυο αδεια σακουλάκια".

Αν υπαρχει και αλλη γατα μεσα στο σπίτι, πιθανόν να αγριεψει τις πρωτες 2 μερες στο στειρωμενο γατο, γιατι μυριζει επανω του τη διαφορετική μυρωδια των αντισηπτικών και όχι τη φυσικη μυρωδια του γατου οπως την ειχε συνηθισει ως τωρα. Αυτο δεν ειναι συχνο φαινομενο και δεν κραταει πολυ.
Η αναρρωση ειναι πολυ γρηγορη. Μεσα στο ιδιο 24ωρο ο γατος μπορει να περπαταει ή ακομα και να τρεχει κανονικα.
Σε κόστος ειναι πιο φτηνη απ οτι στα θηλυκά και πιο ευκολη. Οι τιμες ειναι αναλλογα το γιατρο. Στο περίπου ειναι από 60 μεχρι 100 ευρω.

Καθαρά ενημερωτικά για όποιον ανησυχησει σαν και εμένα , μετά πο 3-4 μέρες όλα οκ!

Τα έχουν ξαναβρει πλέον και είναι όπως και πριν!

Στη στειρωση στα αρσενικά αφαιρούνται οι ορχεις και φράσεται ο σπερματικός σωλήνας, οποτε αυτο που μενει ειναι "δυο αδεια σακουλάκια".

Aνατριχίλα!!!!:'(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back