yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Τωρα μελεταμε τι θα κανουμε αλλα εκει πανε ολες οι εγγυες γατες της περιοχής και γεννανε και εχουν βασανίσει καμια δεκαπενταρια, τα βρισκει κακοποιημένα και κρεμασμένα.
Εινα πραγματικο διλημμα τι μπορει να γινει γιατι το μελος μας εχει μαγαζι εκει κοντα και φοβαται τις συνεπειες καθως και η γειτόνισσα καθοτι για να ειναι ετσι τα παιδια οι γονεις εκτος απο παθολογικοι ειναι και κακοποια στοιχεία...
Δεν ξερω καοπου ηθελα να τα πω, προσπαθουμε να συλλεξουμε μαρτυρίες, φωτο και να παμε νομικα αλλα δεν ξερω στην ουσια πως να το αντιμετωπισω.. ολοι φοβουνται τις συνεπειες
απο την αλλη δεν μπορει να συνεχίσει αυτο ετσι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Και μετά, αν αυτό δε φέρει κανένα αποτέλεσμα, τους παίρνετε και με το άγριο (μήνυση κλπ)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
Μήπως, επειδή όπως είπες πρόκειται για παθολογική οικογένεια, θα μπορούσε κατ'αρχήν να τους πλησιάσει κάποιος κοινωνικός λειτουργός; Από το Δήμο ή την Πρόνοια π.χ.Και μετά, αν αυτό δε φέρει κανένα αποτέλεσμα, τους παίρνετε και με το άγριο (μήνυση κλπ)
και στο τελος αν δεν γινει τιποτα παω τα πιανω απο το αυτι και μετα το παιζω τρελλη ειμαι οτι θελω κανω....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
τα κο%^&*## θα κάνουν οτι θέλουν σε μια χώρα που άπλα φιλοξενούνται??? είναι νόμιμα έδω??? θα μπορούσαν να απειληθούν για απέλαση...τα ιδια έγιναν και με τον Αλεξ στη βέροια επειδη όλοι φοβόντουσαν τα κακοποια στοιχεια!!!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εμενα αυτη ειναι η πρωτη μου παρορμηση αλλα η βια με τη βια δε φερνει αποτελεσμα ειναι ενας κυκλος που δε σταματαει ποτε.. μερικες φορες τετοιοι ανθρωποι πρεπει πρωτα να τους σταματησεις κα μετα να τους μιλησεις... τελος παντων ειναι πολυ αγριο γιατι δεν μπορουμε να παρουμε τα γατακια ακομη μεχρι να εχουμε κι αλλες αποδειξεις...
το ξερω ,αλλα πως ειναι δυνατον να δεις κατι τετοιοΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Mimikaki, κατ' αρχήν δεν το ξέρουμε αν είναι εδώ νόμιμα ή όχι. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, δηλαδή αν ήταν παιδιά Ελλήνων θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν;δεν καταλαβα!!τα κο%^&*## θα κάνουν οτι θέλουν σε μια χώρα που άπλα φιλοξενούνται??? είναι νόμιμα έδω??? θα μπορούσαν να απειληθούν για απέλαση...
τα ιδια έγιναν και με τον Αλεξ στη βέροια επειδη όλοι φοβόντουσαν τα κακοποια στοιχεια!!!![]()
![]()
Με θυμώνει κι εμένα πάρα πολύ αυτό που περιγράφει η Γιασμίν, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά είναι κατά πάσα πιθανότητα και θύματα, εκτός από θύτες. Θύματα παραμέλησης ή ίσως και κακοποίησης από τους γονείς τους, θύματα ρατσισμού και προκατάληψης από τους συνομηλίκους τους και από την πολιτεία και ποιος ξέρει τι άλλο.
Δεν δικαιολογώ την πράξη τους, αλλά αν δε θεραπευτούν οι αιτίες, δεν μπορούν να πάψουν τα συμπτώματα

mimikaki
Διάσημο μέλος
Mimikaki, κατ' αρχήν δεν το ξέρουμε αν είναι εδώ νόμιμα ή όχι. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, δηλαδή αν ήταν παιδιά Ελλήνων θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν;
Με θυμώνει κι εμένα πάρα πολύ αυτό που περιγράφει η Γιασμίν, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά είναι κατά πάσα πιθανότητα και θύματα, εκτός από θύτες. Θύματα παραμέλησης ή ίσως και κακοποίησης από τους γονείς τους, θύματα ρατσισμού και προκατάληψης από τους συνομηλίκους τους και από την πολιτεία και ποιος ξέρει τι άλλο.
Δεν δικαιολογώ την πράξη τους, αλλά αν δε θεραπευτούν οι αιτίες, δεν μπορούν να πάψουν τα συμπτώματα![]()
Εχεις δίκιο τα ίδια έλεγαν και για τα παίδια που "εφαγαν" τον Αλεξ, οτι ηταν θυματα κακοποιησης.. αλλα τελικα κανεις δεν τιμωρειται ουτε καν οι γονεις τους, ας πιασουν αυτους εγω για τους γονεις μιλησα...
ουτε διαχωρησα ρατσες, και ελληνες να ηταν τον ιδιο θυμο θα ειχα και βεβαια θα εψαχνα τροπο να τα στριμωξω... στην προκειμενη ομως δεν ειναι ελληνακια οποτε προσπαθω να βρω τις παραμετρους..
αν εγω το εκανα αυτο στην αγγλια και ημουν και κακοποιο στοιχειο και δεν σεβομουν τους νομους , μαλλον θα την εβλεπα μετα μονο απο τον χαρτη!!!
αυτο θελω να πω..
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Τη λύση μας την έδωσε η συνμπατριώτισσά τους καθαρίστριά μας η οποία αναγνώρισε κάποια από αυτά και ήξερε και τους γονείς τους οι οποίοι -τι πρωτότυπο!- ήταν χώρίς χαρτιά στην Ελλάδα. Πήγε ο γαμπρός μου και έκανε καταγγελία στο αλλοδαπών και πήραν οικογενειακώς το δρόμο για τη χώρα τους. Δε φτάνει που τους ταϊζουμε, κινδυνεύουμε κιόλας!!!
Κι αυτό το λέω διακινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ από τη Μισέλ και όχι μόνο ρατσίστρια....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ασπασία το ξέρεις ότι σε συμπαθώ, αλλά βάλε με κι εμένα μαζί με τη Μισέλ. Σίγουρα πολλές από τις οικογένειες αυτές είναι προβληματικές, ασφαλώς και δημιουργούν προβλήματα, αλλά όταν τρέφουμε την επιθετικότητά τους με τέτοιου τύπου σχόλια, δεν είμαστε παρά μέρος του προβλήματος.Δε φτάνει που τους ταϊζουμε, κινδυνεύουμε κιόλας!!!Κι αυτό το λέω διακινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ από τη Μισέλ και όχι μόνο ρατσίστρια....
![]()
Επιπλέον, δε νομίζω ότι "ταΐζουμε" κανέναν τζάμπα. Οι οικονομικοί μετανάστες δουλεύουν (αναφέρομαι στη συντριπτική πλειοψηφία) και μάλιστα σε δουλειές που οι ντόπιοι δεν καταδέχονται πια και συχνά υπό απαράδεκτες συνθήκες (12-15 ώρες δουλειά -και μάλιστα χειρωνακτική-, με τα μισά ή και καθόλου ένσημα και όλα αυτά υπό τις συνεχείς απειλές απέλασης και τις βρισιές των υπερήφανων γνησίων τέκνων της Ελλάδας -μην ανοίξω το στόμα μου γιατί δε θα μαζεύομαι μετά
) Για να μη μιλήσω για τον εξευτελισμό των συνεχών τραβολογημάτων στα αστυνομικά τμήματα για εξακρίβωση στοιχείων (όπου πέφτει και το σχετικό ξύλο για να εκτονωθεί το εκάστοτε κομπλεξικό όργανο της τάξης).
Δυστυχώς, ξεχνάμε πολύ εύκολα την εποχή που οι 'Ελληνες συνέρρεαν (εξίσου βρώμικοι, πειναλέοι και κακομοίρηδες) σε Γερμανίες, Αμερικές και Αυστραλίες για την επιβίωση. Ή, όπως πολύ σωστά λέει ένας σοφός φίλος μου, δε θέλουμε να τη θυμόμαστε αυτή την εποχή. Και οι Αλβανοί μας μοιάζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (όπως ήμασταν καμιά 50ριά χρόνια πίσω) και μας τη θυμίζουν... Κι αυτό, δυστυχώς, το πληρώνουν.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Κι αν θες και παραδείγματα Αλβανών τους οποίους συμπαθώ και ιδαιετέρως, η καθαρίστριά μας η οποία δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ (και βγάζει περισσότερα χρήματα από μένα) η οποία μεγαλώνει μόνη της ένα κοριτσάκι στην ηλικία του ανηψιού μου.
Ο Λάμπρος το παιδί που μας έβαψε το σπίτι κι έρχετε κατά καιρούς και πίνουμε και κανένα ουζάκι γιατι μας συμπάθησε και τον συμπαθήσαμε οικογενειακώς. Ο Ηλίας ο κηπουρός μας στην Κεφαλλονιά που του έχω εμπιστευθεί κι ελπίζω να μην βγω λάθος, τα κλειδιά του σπιτιού μου, ο οποίος έχει μιακαταπληκτική γυναίκα και δυο γλυκίτατα μωράκια. Ο πρώην κτηνίάτρος του Χιόνη (Βορειοηπειρώτης) αξιοπρεπέστατος και πολύ καλός γιατρός.
Δεν είμαι ρατσίστρια. ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΕΙΜΑΙ!!!

aretha
Περιβόητο μέλος
Δυστυχώς όμως, με γενικευτικά σχόλια του τύπου "τους ταΐζουμε και μας πετάνε νεράτζια" τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι, έστω και ασυνείδητα, χωρίς να το θέλεις. Αυτή είναι η βάση του ρατσισμού, η γενίκευση.Κάτσε βρε Αλίκη! Δεν λέω ότι όλοι είναι κακοί όπως και όλοι οι΄Έλληνες δεν είναι καλοί.
Έχεις κάθε δίκιο να φωνάζεις και να διαμαρτύρεσαι, αλλά το κάνεις προς τη λάθος κατεύθυνση. Η λύση σε όλα τα παραπάνω δεν είναι η απέλαση των εκάστοτε ταραχοποιών, είναι η ύπαρξη σωστού κράτους πρόνοιας (για την πρόληψη) και σωστής, εκπαιδευμένης και ανθρώπινης αστυνόμευσης (για την αντιμετώπιση).Γιατί όμως θα πρέπει εγώ να σκέφτομαι να βγω να μιλήσω για να μη μου σπάσουν το αυτοκίνητο, ή μη μου πετάξουν πέτρες? Γιατί τη γιαγιά δίπλα να την τρέχουμε στο νοσοκομείο για ράματα στο κεφάλι στα καλά του καθουμένου?
Δες παραπάνω για τη σωστή αστυνόμευση. Που δε σημαίνει πορωμένοι μπάτσοι που βαράνε στο ψαχνό, αλλά μορφωμένοι αστυνομικοί που βρίσκονται στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και ξέρουν να χειριστούν με τον ανάλογο τρόπο την κάθε κατάσταση. (και όχι, αυτό ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει σε καμία περίπτωση το ξύλο)Εδώ βρίσκουν και τα κάνουν?
Πού είναι το κράτος πρόνοιας που θα έπρεπε να μεριμνά για την εφαρμογή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης; Πού είναι οι τάξεις υποδοχής μεταναστών; Πού είναι οι κατάλληλα μετεκπαιδευμένοι δάσκαλοι και καθηγητές που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών των παιδιών;Που είναι οι γονείς αυτών των παιδιών όταν αντί να είναι στο σχολείο 7-8 χρονών παιδάκια σπάνε τις ξένες περιουσίες, κρεμμάνε γατάκια ή χτυπάνε ηλικιωμένους?
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Τώρα όμως που ΔΕΝ υπάρχουν τι γίνεται? Πρέπει η κυρία που βλέπει τα γατάκια να βασανίζοντε να φοβάται να μιλήσει μήπως οι γονείς των καλόπαιδων της την έχουν στημένη πουθενά? 'Η το μέλος του 'Αργος μήν του σπάσουν το μαγαζί αν κάνει καταγγελία? Πρέπει εγώ να φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου μη φάω τίποτα στο κεφάλι επειδή ένα τσούρμο από οκτάχρονα δεν παίρνουν από λόγια και βρίζουν σα λιμενεργάτες?
aretha
Περιβόητο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Εινα πραγματικο διλημμα τι μπορει να γινει γιατι το μελος μας εχει μαγαζι εκει κοντα και φοβαται τις συνεπειες καθως και η γειτόνισσα καθοτι για να ειναι ετσι τα παιδια οι γονεις εκτος απο παθολογικοι ειναι και κακοποια στοιχεία...
Όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή, η σωστή κατεύθυνση είναι οι γονείς...Όχι, αλλά πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να κατευθύνουμε την οργή μας προς τη σωστή κατεύθυνση...

Αλλά πάλι μετά άπό 8,5 ώρες στο γραφείο και πολλά νεύρα μπορεί να κάνω λάθος και να έχεις δίκιο...
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Πάει.... μεσα θα με πηγαιναν για κακοποιηση ανηλικου και θα μου φερνατε τσιγαρα. Αλλα θεωρητικα εχει δικιο η yasmin. Φανταζομαι στο σωματιο πόσα τετοια θα εχεις δει και ακούσει.....
Επι του θεματος, κανενας φιλόζωος αστυνομικος να κανει συστασεις; Σε πρωτη φαση μαλλον θα λειτουργησει. Κι εδω μπαινει θεμα εθνικοτητας. Αποφευγουν οποιαδηποτε εμπλοκη με το νομο αν μπορουν και θα τρομαξουν. Ή καμια εξωδικη ειδοποίηση στους γονεις πλεον, σαν σωματείο; Θα συγκρατησουν τα "βλασταρια" τους μετα. Ελπίζω εστω
felix
Δραστήριο μέλος
Αφού πρόκειται για στυγνή κακοποίηση και ειδικά απο Αλβανούς που τους έχουν στην μπούκα οι πάντες.
Έχω φριξει με αυτά που διάβασα...
Τι να πώ? Η θα πάει το σωματείο να τους σκίσει με όλη την νομιμότητα και επισημα, η θα πάμε να τους βάλουμε βόμβα και θα μας κλείσουν μέσα.
Νομίζω το πρώτο είναι πιο αποδοτικό...αν και το δεύτερο με ικανοποιεί, ειδικά όταν έχει να κάνει με ακραία κακοποίηση σε βαθμο ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.
Κάντε βρε παιδιά μια προσπάθεια με την αστυνομία, και ας γίνετε πιεστικοί και ''γραφικοί'' για κάποιους.
Κι εμείς εδώ, το σωματείο μας δηλαδή, κάθε φορά που καταγγέλουμε κάτι μας αντιμετωπίζουν σαν τρελλές, όμως έχουν υποχρέωση να επέμβουν και αναγκαστικά κουνάνε τον κ..ο τους και κάνουν σύσταση στον εκάστοτε βασανιστη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool