Άμμος παντού...

neli

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η neli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 345 μηνύματα.
Γεια!Από τότε που βρήκα τον γατούλη και τον προίκησα χρησιμοποιώ άμμο της everclean...Αν και του έχω κλειστή τουαλέτα όλοι οι χώροι στους οποίους έχει πρόσβαση είναι γεμάτοι άμμο ακόμα και πάνω στον καναπέ έχει και χτες το βράδυ διαπίστωσα ότι ένα μεγάλο μέρος άμμου είχε μετακομίσει πάνω στο κρεβάτι μου...Για την ακρίβεια έμοιαζε περισσότερο με παραλία παρά με κρεβάτι:)...Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα;;Σκέφτομαι να την αλλάξω και να πάρω μία με χοντρούς κόκκους μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα...Πιστεύετε να ενοχληθεί ο γατουλάκος μου από αυτή την αλλαγή;Έχετε να προτείνετε καμία καλή άμμο;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου Νελλη!

Εγω θα σου προτεινα τη Shah απο τα Aldi. Ειναι πολυ οικονομικη, κοστιζει 3,99 τα 8,5 κιλα, σχηματιζει σβωλους μολις βρεχεται, δε μυριζει και δε χρειαζεται καθημερινη αλλαγη, παρα μονο καθαρισμα και συμπληρωμα. Η γατα μου δεχτηκε την αλλαγη χωρις να υπαρχει προβλημα κι εγωγλιτωσα απο το καθημερινο σκουπισμα και τα πετραδακια, αφου ειναι αρκετα χοντροκομμενη και δεν κολλα στα πατουσακια.

Αλλα και παλι να μην της αρεσει, τουλαχιστον δεν θα κλαις τα λεφτα σου..

Ελπιζω να βοηθησα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τηνεχω παρει κανα δυο φορες,δεν μπορω να πω οτι τρελλαθηκα οσον αφορα την μυρωδια αλλα οντως υπαρχει λιγοτερη αμμος εκτος λεκανης.

Νέλη μου κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω εδώ και καιρό..Απο την αρχή χρησιμοποιώ την Everclean Fresh Guard και είμαι πολύ ευχαριστημένη όσον αφορά το καθάρισμα της και τις οσμές.Αλλά το πρόβλημα της μεταφοράς άμμου σε όλο το σπίτι δεν μπορώ να το λύσω δυστυχώς.Και των δικών μου τα πατούσια λόγω του ότι είναι τεράστια και καλύπτονται με γούνα κάνουν χειρότερο το πρόβλημα.Εχω αλλάξει άμμο εκατό φορές αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένη..έχω πάρει και την Less Track της Everclean επίσης αλλά παλι τα ίδια..Μπορείς φυσικά να δοκιμάσεις και εσύ να πειραματιστείς με άλλες άμμους..ίσως κάποια σε βολέψει.Η κρυσταλλική είναι καλή για αυτό το πρόβλημα αλλά εγώ όταν τη χρησιμοποιούσα δεν αντεχα τη μυρωδιά...Προτιμούσα δλδ να μαζεύω άμμους απο το σπίτι παρά να βρωμάει...:/:

Αχ!Ωραία ευχαριστώ...Βασικά δε με πειράζει να έχει άμμο στο πάτωμα,βάζεις μια ηλεκτρική γρήγορα γρήγορα και ξεμπερδεύεις....αλλά να πας να κοιμηθείς και να έχεις ένα κρεβάτι σκέτη αμμουδιά αυτό είναι δύσκολο...

δε μπορω μα καταλαβω πως γεμιζει αμμο ολο το σπιτι. την μεταφερει με τα πατουσια ? εμενα εχει λιγη αμμο γυρω απο τη λεκανη, πουθενα αλλου :hmm::hmm:

Αχ!Ωραία ευχαριστώ...Βασικά δε με πειράζει να έχει άμμο στο πάτωμα,βάζεις μια ηλεκτρική γρήγορα γρήγορα και ξεμπερδεύεις....αλλά να πας να κοιμηθείς και να έχεις ένα κρεβάτι σκέτη αμμουδιά αυτό είναι δύσκολο...
Ελα μωρέ!Σκέψου ότι είσαι σε μια παραλία,βάλε και ένα cdάκι με ήχους θάλασσας και μια χαρά σε βρίσκω!!!:P
Εντάξει χωρίς παρεξήγηση ξέρω ότι είναι σπαστικό να κοιμάσαι και να νιώθεις παντού την άμμο,φαντάσου εγώ που έχω και παιδιά,αλλά τουλάχιστον όταν λείπω φροντίζω να κλείνω τις πόρτες απο τα δωμάτια για να μην αλωνίζουν και εκεί..Το βράδυ φυσικά τις έχω στο κρεββάτι μου και πλεον έχω συνηθίσει και τα λίγα πετραδάκια που βρίσκω εκεί!:P

γενικά εγώ τελικά δεν βολεύομαι τις ψιλόκοκκες άμμους και αυτές που κάνουν σβώλους. τελευταια μ αρέσει η catsun αλλά τώρα (καλοκαίρι)την έχω στο μπαλκόνι. καλή εντύπωση έχω κρατήσει κι απ την πράσνη biocats θα την ξαναπάρω για να καταλήξω

δε μπορω μα καταλαβω πως γεμιζει αμμο ολο το σπιτι. την μεταφερει με τα πατουσια ? εμενα εχει λιγη αμμο γυρω απο τη λεκανη, πουθενα αλλου :hmm::hmm:

μάλλον με τα πατουσάκια μέσα στο τρίχωμα γιατί απ'την τουαλέτα του μεχρι το κρεβάτι μου είναι μεγάλη απόσταση...αν και έχουμε πατάκι έξω απ'την τουαλέτα δε φαίνεται να βοηθάει....ε,ναι αλλά η πασχαλιά είναι κυρία όσο να πεις προσέχει τον εαυτό της και το τσαρδί της....

Ελα μωρέ!Σκέψου ότι είσαι σε μια παραλία,βάλε και ένα cdάκι με ήχους θάλασσας και μια χαρά σε βρίσκω!!!:P
Εντάξει χωρίς παρεξήγηση ξέρω ότι είναι σπαστικό να κοιμάσαι και να νιώθεις παντού την άμμο,φαντάσου εγώ που έχω και παιδιά,αλλά τουλάχιστον όταν λείπω φροντίζω να κλείνω τις πόρτες απο τα δωμάτια για να μην αλωνίζουν και εκεί..Το βράδυ φυσικά τις έχω στο κρεββάτι μου και πλεον έχω συνηθίσει και τα λίγα πετραδάκια που βρίσκω εκεί!:P

Καλέ δεν έχω πρόβλημα για τώρα...Θα βγάλω και τα μπρατσάκια απ'τη ντουλάπα και το φουσκωτό barbie να κάνω ατμόσφαιρα αλλά να...πλησιάζει χειμώνας και όσο να πεις το χειμώνα δεν τη θες την παραλία....ένα τζάκι θες...:lol:

γενικά εγώ τελικά δεν βολεύομαι τις ψιλόκοκκες άμμους και αυτές που κάνουν σβώλους. τελευταια μ αρέσει η catsun αλλά τώρα (καλοκαίρι)την έχω στο μπαλκόνι. καλή εντύπωση έχω κρατήσει κι απ την πράσνη biocats θα την ξαναπάρω για να καταλήξω

Γιατί την έχεις στο μπαλκόνι;;Μυρίζει;;Την biocats δεν την έχω βρει ακόμα...

οποια κι αν είναι την έχω στο μπαλκόνι. δεν ξέρω αν θα μύριζε αλλά επειδή είναι τώρα τέσσερα τα γατιά προτιμώ το έξω. εξ άλλου βλέπω πως δεν έχουν πρόβλημα. ομέγιστος χρόνος που λείπω είναι γύρω στις 8 ώρες. το βρίσκετε μεγάλο διάστημα? πάντως δεν λερώνουν μέσα

και εγω την ιδια απορια εχω :hmm:Μηπως να εβαζες ενα ειδικο χαλακι διπλα στην λεκανη για να αφηνει εκει την αμμο; Εχω χρησιμοποιησει την απλη που σβωλιαζει και 2 οικολογικες που σβωλιαζουν και δεν ειχα προβλημα. Ολες ηταν με μικρους κοκκους :hmm:

Γεια σου Νελλη!

Εγω θα σου προτεινα τη Shah απο τα Aldi. Ειναι πολυ οικονομικη, κοστιζει 3,99 τα 8,5 κιλα, σχηματιζει σβωλους μολις βρεχεται, δε μυριζει και δε χρειαζεται καθημερινη αλλαγη, παρα μονο καθαρισμα και συμπληρωμα. Η γατα μου δεχτηκε την αλλαγη χωρις να υπαρχει προβλημα κι εγωγλιτωσα απο το καθημερινο σκουπισμα και τα πετραδακια, αφου ειναι αρκετα χοντροκομμενη και δεν κολλα στα πατουσακια.

Αλλα και παλι να μην της αρεσει, τουλαχιστον δεν θα κλαις τα λεφτα σου..

Ελπιζω να βοηθησα..

Και εμείς αυτή χρησιμοποιούμε απο την αρχή και δεν έχουμε προβλήματα. Κόκκους βρίσκω μόνο γύρω απο την αμμολεκάνη και σκουπίζονται εύκολα με ένα σκουπάκι-φαρασάκι στα γρήγορα. Και με τη μυρωδιά να σου πω δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με δυο γατιά και τα δοχεία σε κλειστό χώρο. Εμάς μας βόλεψε πολύ και είναι και οικονομική γιατί και καλή τροφή και ακριβή αμμο δεν μπορούμε.

Επίσης αν παίρνεις με swiffer το σπίτι για τις τρίχες πιάνει τους κόκκους που μπορεί να πήγαν βόλτα μακρύτερα. Ξέχασα να σημειώσω οτι εμείς είμαστε ημιμακρύτριχα κοριτσάκια.

Να πάρεις μία κλειστή τουαλέτα με πορτάκι ώστε να μη μπορεί να την πετάξει έξω κ να μην γεμίζεις την λεκάνη μέχρι πάνω με άμμο ώστε να είναι ευρύχωρη κ να μπορεί να σκάβει άνετα. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση

Να πάρεις μία κλειστή τουαλέτα με πορτάκι ώστε να μη μπορεί να την πετάξει έξω κ να μην γεμίζεις την λεκάνη μέχρι πάνω με άμμο ώστε να είναι ευρύχωρη κ να μπορεί να σκάβει άνετα. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση
Καλημέρα Ελενάκι μου!!:)
Κι εγώ κλειστή τους έχω και στην αρχή είχα και το πορτάκι αλλά χειρότερα!!!Μάλλον δεν τους άρεσε και σκάβαν με τα πίσω πόδια προς το πορτάκι και μου βγάζαν τη μισή άμμο έξω!!:mad:Τί να πω!!Μου φαίνεται τα δικά μου τα γατιά είναι ανάποδα!!!:D

και εγω την ιδια απορια εχω :hmm:Μηπως να εβαζες ενα ειδικο χαλακι διπλα στην λεκανη για να αφηνει εκει την αμμο; Εχω χρησιμοποιησει την απλη που σβωλιαζει και 2 οικολογικες που σβωλιαζουν και δεν ειχα προβλημα. Ολες ηταν με μικρους κοκκους :hmm:

Καλημέρα!Υπάρχει ειδικό χαλάκι;Το πουλάνε σε πετ σοπ;Δεν έχω δει....Εγώ ένα απλό πατάκι έχω απ'έξω...Είναι πάντα γεμάτο άμμο αλλά δεν βοηθάει ιδιαίτερα στο να μην απομακρύνεται η άμμος...:)

Και εμείς αυτή χρησιμοποιούμε απο την αρχή και δεν έχουμε προβλήματα. Κόκκους βρίσκω μόνο γύρω απο την αμμολεκάνη και σκουπίζονται εύκολα με ένα σκουπάκι-φαρασάκι στα γρήγορα. Και με τη μυρωδιά να σου πω δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με δυο γατιά και τα δοχεία σε κλειστό χώρο. Εμάς μας βόλεψε πολύ και είναι και οικονομική γιατί και καλή τροφή και ακριβή αμμο δεν μπορούμε.

Σε λίγο ανοίγει ένα καινούριο aldi στο οποίο έχω εύκολη πρόσβαση και θα τη δοκιμάσω!Όσο για τη μυρωδιά ούτε εγώ έχω πρόβλημα απλά ρ΄ώτησα μήπως η άμμος της catsan μύριζε και γι'αυτό την έχουν στο μπαλκόνι...

Επίσης αν παίρνεις με swiffer το σπίτι για τις τρίχες πιάνει τους κόκκους που μπορεί να πήγαν βόλτα μακρύτερα. Ξέχασα να σημειώσω οτι εμείς είμαστε ημιμακρύτριχα κοριτσάκια.

Ο μικρός είναι κοντότριχος και προς το παρόν(αν και μαδάει)δεν έχω κάποιο πρόβλημα!

Έχω κλειστή τουαλέτα με πορτάκι σχεδόν από την πρώτη στιγμή γιατί είχαμε ένα θέμα με το κουνέλι...:)Και δεν είναι απ'τις ορθογώνιες είναι γωνιακή και είναι πάαααααρα πολύ μεγάλη σχεδόν διπλάσια απ'τις ορθογώνιες...

Καλημέρα Ελενάκι μου!!:)
Κι εγώ κλειστή τους έχω και στην αρχή είχα και το πορτάκι αλλά χειρότερα!!!Μάλλον δεν τους άρεσε και σκάβαν με τα πίσω πόδια προς το πορτάκι και μου βγάζαν τη μισή άμμο έξω!!:mad:Τί να πω!!Μου φαίνεται τα δικά μου τα γατιά είναι ανάποδα!!!:D

Όταν πάει τουαλέτα δε βγάζει προς το παρόν ούτε κόκκο με το σκάψιμο!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back