Άμμος Cat's Pride

darkjudith

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η darkjudith αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Πρόλογος
Αφού δοκίμασα σχεδόν όλες τις άμμους που κυκλοφορούν στην αγορά, και έπειτα από προτροπή του ιδιοκτήτη petshop ότι πρόκειται για μια εξαιρετική άμμο, αποφάσισα να δοκιμάσω την Catʼs Pride complete

Περιγραφή
Η άμμος ανήκει στην κατηγορία των clumping litter δηλαδή δημιουργία σβώλων. Οι σβώλοι που σχηματίζονται δεν σπάνε καθόλου εύκολα με αποτέλεσμα να καθαρίζονται πολύ άνετα και έτσι να μπορεί να πετάγεται μόνο η άμμος που δεν είναι καθαρή. Παράλληλα δεν κολλάνε στα πατουσάκια ή στο τρίχωμα.

Γενική εντύπωση
Η γενική εντύπωση που αποκόμισα εγώ και η γατούλα μου από την άμμο είναι ότι πρόκειται για μια άμμο άριστης ποιότητας με πολλαπλή δράση. Η συγκεκριμένη άμμος ελέγχει απόλυτα τις μυρωδιές ενώ παράλληλα έχει αντιβακτηριδιακή δράση με μακρά διάρκεια. Οι κόκκοι της είναι λευκοί και μπλε ώστε να παρέχει την αντιβακτηριδιακή δράση και όπως γράφει και επάνω στην συσκευασία, είναι ιδανική για την πρόληψη μετάδοσης ουρολογικών προβλημάτων. Την πρώτη φορά που την χρησιμοποίησα, η γατούλα μου αντέδρασε σαν να ήταν αυτό που πάντα περίμενε ενώ κάποια στιγμή που τελείωσε και αναγκαστικά χρησιμοποίησα μια άλλη, η γατούλα μου είχε κάτσει πάνω από την αμμολεκάνη και νιαούριζε (βραδιάτικα έτρεχα να αγοράσω την Catʼs Pride γιατί αρνιόταν πεισματικά να μπει στην αμμολεκάνη).
Η συσκευασία είναι πολύ προσεγμένη, ένα πλαστικό κουτί το οποίο κλείνει ερμητικά και προφυλάσσει από την υγρασία ενώ όταν τελειώσει η άμμος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αποθηκευτικός χώρος.

Κόστος
Ένα μειονέκτημα της άμμου είναι η αρκετά τσουχτερή τιμή της. Από το συγκεκριμένο petshop που ψωνίζω αγόρασα την συσκευασία των 13,5 κιλών, το μεγάλο κουτί με το κόκκινο καπάκι(20 lib.) 16 ευρώ. Σε ένα άλλο petshop που την είδα είχε την ίδια συσκευασία 23 ευρώ! Προσοχή λοιπόν, μιας και υπάρχουν αρκετές αποκλίσεις στην τιμή, ανάλογα με την περιοχή. Ένα άλλο αρνητικό επίσης της συγκεκριμένης άμμου είναι ότι την πουλούν ελάχιστα μαγαζιά.

Επιπλέον πληροφορίες
Η άμμος προέρχεται από Αμερική και συστήνεται από την American Human Association, περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας στο www.catspride.com

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• kokkoi.jpg
    kokkoi.jpg
    126,5 KB · Εμφανίσεις: 145
  • kouti.jpg
    kouti.jpg
    73,2 KB · Εμφανίσεις: 119
  • kouti1.jpg
    kouti1.jpg
    117,6 KB · Εμφανίσεις: 106
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αν έχεις χρησιμοποιήσει την ever clean θα με ενδιέφερε μια συγκριτική παρουσίαση των δύο:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φυσικά και έχω δοκιμάσει την ever clean! Και ενώ στην αρχή μου άρεσε, αργότερα (μπορεί να είναι και ιδέα μου) νομίζω έπεσε η ποιότητα της κάπως και άρχισε να λασπώνει στον πάτο της αμμολεκάνης με αποτέλεσμα να μην μπορώ να την καθαρίσω καλά. Την θεωρώ επίσης υπερβολικά ακριβή. Η Cat's Pride είναι ελαφρώς πιο οικονομική.

έψαξα και έμαθα την εισαγωγική εταιρία της άμμου, είναι η παρακάτω,
https://www.accessgroup.gr/contact.htm
το τηλ είναι 210-6630800 μπορεί να πάρει κάποιος και να ρωτήσει σε πιο κατάστημα προμηθεύουν την άμμο κοντά στην περιοχή του :)

Tη χρησιμοποιούν οι γάτες μου εδώ κι ένα μήνα περίπου και τους αρέσει. Αλλά εξακολουθεί να κολλάει ολίγον στο τρίχωμα του πωπού και στις τριχούλες στις πατούσες, οπότε δεν είναι η τέλεια άμμος. Την προτείνω, πάντως, είναι καλύτερη από την Everclean. Αγοράζω τον κουβά 15 ευρώ:)

Φυσικά και έχω δοκιμάσει την ever clean! Και ενώ στην αρχή μου άρεσε, αργότερα (μπορεί να είναι και ιδέα μου) νομίζω έπεσε η ποιότητα της κάπως και άρχισε να λασπώνει στον πάτο της αμμολεκάνης με αποτέλεσμα να μην μπορώ να την καθαρίσω καλά. Την θεωρώ επίσης υπερβολικά ακριβή. Η Cat's Pride είναι ελαφρώς πιο οικονομική.
Η τιμή των 15 ευρώ σε τι βάρος συσκευασίας αντιστοιχεί?Το λάσπωμα της άμμου στον πάτο της αμμολεκάνης συμβαίνει όταν η ποσότητα της δεν είναι αρκετή,δηλαδή 5 εκατοστα τουλάχιστον σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η τιμή των 15 ευρώ (εγώ την αγοράζω 16 και όπως έχω γράψει και στην κριτική την έχω δει και 23!) αντιστοιχεί σε άμμο βάρους 13,5 κιλών μαζί με τον κουβά. Το έχει ζυγίσει μπροστά μου ο ιδιοκτήτης pet shop. Επειδή σχηματίζει πολύ δυνατούς σβώλους, μπορώ να την καθαρίζω εύκολα και να πετάω ΜΟΝΟ τους σβώλους. Μου κρατάει σχεδόν ένα μήνα.

καλημέρα
Από που την αγοραζετε 15 ευρω?

καλημέρα
Από που την αγοραζετε 15 ευρω?

Από ένα συνοικιακό πετ σοπ στην περιοχή που μένω:)

μηπως μενεις κοντα στο Παγκρατι???:D:D

Βρήκα την συγκεκριμένη άμμο 16 ευρώ το μικρό μπετονάκι:blink:.Πολύ ακριβή....:(

θα ψαξω να την βρω κιι εγω στο παγρατι και θα σας πω!!!!:)

Συμφωνω η εβερκλεεν τα τελευταια χρονια χαλασε ακομα και η λεσσ τρακ παλια δεν μυριζε τοσ αν ειχες πολλες γατες τωρα δεν ειναι τοσο αποδοτικη και οι κοκκοι δεν ειναι τοσο μεγαλοι. Θα με ενδιεφερε η αμμος αυτη να δουμε που την πουλανε και σε θεσσαλονικη

Τη συγκεκριμένη άμμο την αγόρασα τυχαία προχθές μιας και δεν υπήρχε η εβερκλιν που χρησιμοποιούμε.Εχει την ίδια ποιότητα,ίσως λίγο καλύτερη μιας και η εβερκλιν τον τελευταίο καιρό έχει χαλάσει. Οι σβώλοι δεν είναι τόσο ισχυροί με αποτέλεσμα να σπάνε και να γεμίζει όλη η άμμος καθώς και να δημιουργεί λάσπη στον πάτο της λεκάνης.Με την κατςπραιντ για την ώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι.Είναι αρκετα καλή και η μικρή μου τη δέχτηκε αμέσως.Αγόρασα τα 6 κιλά 12 ευρώ από τη Ζωοφιλία Παγκρατίου

ζωοφιλια στο παγκρατι????
ποιο ειναι αυτο???γιατι δεν το θυμαμαι το ονομα!!

ζωοφιλια στο παγκρατι????
ποιο ειναι αυτο???γιατι δεν το θυμαμαι το ονομα!!
Δυστυχώς είναι ένα πετ-σοπ που πουλάει και ζώα αλλά όταν έχεις ανάγκη..δε θυμάμαι διεύθυνση.Βάλε στο γουγλη ζωοφιλία και θα σου βγάλει καταστήματα και διεύθυνση.

Καλησπέρα παιδιά, έχω ψάξει για αυτή την άμμο αλλά δεν την έχω βρει.... Ας μου στείλει κάποιος κανένα μήνυμα με Petshop που τις αγοράζει. Και εγώ χρησιμοποιώ την ever clean αλλά τελευταία δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Αν γνωρίζει κάποιος κατάστημα σε περιοχή Πειραιά ή Δυτικά Προάστια ας μου στείλει μήνυμα. Ευχαριστώ

Καλησπέρα παιδιά, έχω ψάξει για αυτή την άμμο αλλά δεν την έχω βρει.... Ας μου στείλει κάποιος κανένα μήνυμα με Petshop που τις αγοράζει. Και εγώ χρησιμοποιώ την ever clean αλλά τελευταία δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Αν γνωρίζει κάποιος κατάστημα σε περιοχή Πειραιά ή Δυτικά Προάστια ας μου στείλει μήνυμα. Ευχαριστώ

Μπορείς να καλέσεις στο 210-6630800 (είναι οι εισαγωγείς στην Ελλάδα) και να ρωτήσεις σε ποια καταστήματα της περιοχής σου την προμηθεύουν.

Πειραιά το βρήκα στο cosmozoo...αλλά φέρνει μόνο την μικρή συσκευασία.:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back