Άμμος...

savillerow7

Νεοφερμένο μέλος

Ο savillerow7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 87 μηνύματα.
Ήθελα να ρωτήσω..την άμμο πως την καθαρίζει- ανανεώνει κανείς?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχουν ειδικά φτυαράκια με τρύπες.. που μαζέυεις τις....... και τα πετάς!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

περνεις τα ειδικα φτυαρακια και βγαζεις τις ακαθαρισιες,μετα προσθετεις λιγη αμμο καινουργια,1 -2 φορες την εβδομαδα καλο ειναι να πετας ολη την αμμο και να βαζεις καινουργια και να καθαριζεις με νερο καυτο το δοχειο.

Υπαρχουν και ειδικες τουαλετες με ειδικο "κοσκινο":) κοσκινιζεις μαζευεις τις ακαθαρσιες πλενεις και επανατοποθετεις:)

και να ρωτήσω και κατι άλλο την άμμο την καθαρίζετε μια φορά τη μέρα ή παραπάνω?:redface:

Εγώ την καθαρίζω 2 φορές, μία το πρωί και μία το απόγευμα.

Εγώ με 2 γατάκια και επειδή δουλεύω όλη μέρα την καθαρίζω μια φορά την μέρα, προσθέτω λίγη ακόμη και μια φορά κάθε 20 περίπου μέρες την πετάω όλη και πλένω το δοχείο. Αυτό ισχύει για μια άμμο καλής ποιότητας που κάνει σβώλους τις ακαθαρσίες. Από αυτή βάζεις αρκετή ποσότητα και δεν την πετάς συχνά. Αν πρόκειται για μια απλή άμμο όμως καλό είναι να βαζεις λιγότερη ποσότητα έτσι ώστε να την αλλάζεις συχνά γιατί συνήθως αυτές μυρίζουν πολύ εύκολα.

Για την Μυρτουλα εχω την κλειστη τουαλετα με το πορτακι,και της βαζω αμμο Catsan.Δεν ξερω αν συγκαταλεγεται στις καλες, αλλα η Μυρτουλα την συνηθησε απο δυο μηνων και δισταζω να δοκιμασω καποια αλλη.Την καθαριζω μια φορα την ημερα με το ειδικο φτυρακι και καθε 15 μερες την αλλαζω.Δεν ξερω αν οφειλεται στην κλειστη τουαλετα η στην αμμο,αλλα δυσαρεστες μυρωδιες δεν ειχαμε σχεδον ποτε:)

Θα σου πω τι κάνω εγώ (που με πιάνει αηδία πολύ εύκολα :sick:) και έχω γλιτώσει:

Κατ' αρχήν παίρνω τις τεράστιες σακούλες σκουπιδιών κήπου (που είναι ανθεκτικές) και τις ανοίγω στην μέση. Παίρνω το ένα κομμάτι και μπόλικη κολλητική ταινία και ντύνω το εσωτερικό της αμμοδόχου και μετά την γεμίζω άμμο. Έτσι και η αμμοδόχος μένει καθαρή και όταν έρθει η ώρα να αδειάσω την άμμο απλά σηκώνω την σακούλα.

Δεύτερον κάθε μα κάθε φορά που θα χρησιμοποιήσει ο χοντρούλης μου την τουαλέτα του την καθαρίζω ΑΜΕΣΩΣ (ακόμα και στον ύπνο μου τον ακούω και σηκώνομαι - το ξέρω είναι υπερβολή όμως το κάνω). Έτσι η άμμος μένει καθαρή περισσότερες μέρες.

Αυτά τα δύο με έχουν σώσει. ;)

Σε μάρκα έχω καταλήξει και εγώ στην Catsan μετά από πολλές δοκιμές.

Υ.Γ.: επίσης μπορείς να ντύνεις το φτυαράκι με μία πολυμπάγκ και έτσι δεν θα βρωμίζει ούτε αυτό.

Πολυ καλο αυτο με τη σακουλα δε το ειχα σκεφτει...θα το κανω κι εγω...

van_moufas πολύ ωραία η ιδέα σου!!!:)

Πριν να σκεφτώ να το κάνω αυτό δεν είχα άμμο στο σπίτι, έβγαζα τον γάτο μου βόλτα δυό φορές την μέρα... σαν σκυλί.
:P
Δεν του φορούσα λουράκι απλά κατεβαίναμε στον κήπο και έκανε τους γύρους του (ευτυχώς είναι πολύ υπάκουος, δεν έφευγε μακριά μου) και μετά ανεβαίναμε σπίτι. Είχε προσαρμοστεί σε αυτό και δεν ζητούσε τουαλέτα άλλες ώρες.

Πριν να σκεφτώ να το κάνω αυτό δεν είχα άμμο στο σπίτι, έβγαζα τον γάτο μου βόλτα δυό φορές την μέρα... σαν σκυλί.
:P
Δεν του φορούσα λουράκι απλά κατεβαίναμε στον κήπο και έκανε τους γύρους του (ευτυχώς είναι πολύ υπάκουος, δεν έφευγε μακριά μου) και μετά ανεβαίναμε σπίτι. Είχε προσαρμοστεί σε αυτό και δεν ζητούσε τουαλέτα άλλες ώρες.

Τί λες τώρα!!!! :blink::blink::blink: :lol::lol::lol::lol:

Κι εγώ σακούλα βάζω κάτω από την άμμο. Τις αγοράζω από τo Pet Shop
κι έχουν για διάφορες διαστάσεις ανάλογα με το δοχείο.Πάντως βρε παιδιά
δεν έχω καταλήξει ακόμα σε μια μάρκα άμμου:hmm:, δεν ξέρω μπορεί εγώ
να είμαι πιο περίεργη από την Δάφνη μου, έχω δοκιμάσει τις περισσότερες.

να σε πω αυτό με τη βολτα..ακόμα καλύτερο......:hmm::lol::lol::lol:

Αυτό με την βόλτα είναι πράγματι πολύ καλύτερο, αρκεί να έχεις γατόσκυλο όπως εγώ :lol:... "Κάτσε Jack", "Όχι εκεί Jack" και ακούει ο μανάρης μου.
Παρότι είναι αλητάμπουρας (συνήθως τριγυρνάει οοοοοοοόλη μέρα έξω και επιστρέφει το απογευματάκι) υπάρχουν περίοδοι που αναγκαστικά τον κρατάω συνεχώς μέσα (όπως π.χ. τις τελευταίες 10-15 μέρες). Πριν την σακούλα στην αμμοδόχο, τον έβγαζα έτσι στον κήπο, όμως μετά την σακούλα δεν χρειάζεται πια.

Dafnoyla: τις έχω δοκιμάσει ΟΛΕΣ. Μπορώ να σου πω υπέρ και κατά, αν θέλεις, αλλά θα μπω καλύτερα κατευθείαν στο ψητό: χαλαζιακή άμμος σε σχήμα μπήλιας! Εταιρία: Trixie, προϊόν: Fresh'n'Easy. Αυτή είναι σε μπλε σακούλα, υπάρχει και μια πανομοιότυπη σε πράσινη της εταιρίας Karlie, προϊόν: Percato.
Τα θετικά θα τα διαπιστώσεις και μόνη σου!

συμφωνω και γω με το Julian για τη χαλαζιακη αμμο. Παλιοτερα επαιρνα και μια κανονικη αμμο δε θυμαμαι εταιρια απλα υτμαμαι οτι ητα λιγο πιο ακριβη αναλογικα με τις αλλες και ειχε αρωμα κεδρου. Μονο αρωμα γιατι μια φορα πηρα και με φυλλα κεδρου και καλα για μυρωδια αλλα η δικια μου οπως ειναι μακρυτρυχη, κολλουσαν πανω της και εφερνε τον κεδρο σε ολο το σπιτι. Τωρα βρισκομαι εκτος ελλαδασ και δεν βρηκα την ιδια εταιρια. Δοκιμασα 3-4 και δεν μου αρεσε καμια ολες μου βρωμουσαν Και μετα βρηκα αυτην την ωραια συσκευασια, καθως ειμαστε και θυματα του μαρκετινγκ λιγο, με τις ασπρες και μπλε μπιλιτσεσ και ρωτησα κι μου ειπαν κατι που δεν το καταλαβα στα ολλανδιακ.Και μετα διαβασα την οδηγιες στ αγγλικα ευτυχωσ, και ελεγε οτι ειναι υποαλλεργικη πρακτικη αοσμη οποτε λε δεν εχβ=ω να χαω τιποτε. οποτε την πηρα και σωθηκα. Πρωτοςν βαζει την αμμο στην τουαλετα και σε σηκωνεται σκονη σε ολο το σπιτι. Δε μιλαμε για μυρωδια, πλεον δε με πειραζει καθολου να ανοιγω το καπακι και να την καθαριζω. Αλλαζει χρωμα οταν κανει τσισακια και γενικα εχει πλακα. στην αρχη φοβομουν πωε θα της φανει αλλα τελικα αυτος ο θορυβος που κανει νοιζω της αρεσει. Γιατι τελικα σκαβει περισσοτερη ωρα μεσα και κανει πολυ αστειους θορυβους. Τη συστηνω ανεπιφυλακτα

Εγώ για άμμο παίρνω την everclean aktiv block αντιμικροβιακή υποτίθεται, είμαι τρελά ευχαριστημένη! ΔΕΝ μυρίζει και το Λουκιάκι σκάβει σαν τρελό!
Ωστόσο μόνο μία φορά την έχω πετάξει όλη κι αυτό γιατί εγώ έφταιγα...
Όταν είναι να πλύνω την λεκάνη απλά την βάζω σε μια σακούλα και μετά ξανά μέσα!
Απλά προσθέτω και είναι πάντα πεντακάθαρη και δεν μυρίζει καθόλου. Βέβαια την έχω στο μπαλκόνι, αλλά και πάλι και από πάνω να κάθεσαι δεν μυρίζει.

Περίεργο??:confused::confused:

Μου φαινονται παραξενα οσα λετε σε διαφορα θρηντς,την αμμο μεστο σπιτι την εχετε?:blink: εχω ζησει 4 γατια στη ζωη μου,παντα την αμμο την ειχαμε στο μπαλκονι και η γατα οποτε ηθελε να παει τουαλετα απλα νιαουριζε μπρος στην μπαλκονοπορτα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back