Άπειρη μαμά ζητάει την βοήθειά σας!!!

μαρουκο

Νεοφερμένο μέλος

Η μαρουκο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!Προχθές το πρωί βρήκα ένα εγκαταλελειμένο γατάκι και αποφάσισα να το βοηθήσω.Είναι μόλις 3 ημερών και δεν έχει θηλάσει από την μαμά του.Ο γιατρός είπε να του δίνω γάλα με την σύριγγα κάθε 2 ώρες αλλά αυτό ξυπνάει σχεδόν κάθε μία και πίνει πάντα λαίμαργα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω για να έχει ησυχο ύπνο!Επίσης τι μπορώ να κάνω όταν βρέχεται απο τα πιπί του;Πως να το καθαρίσω;Πότε θα ανόιξει τα ματάκια του;Αν μείνει για 2 ώρες μόνο του κινδυνεύει;Αχ πόσες ερωτήσεις...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να ενημερωθείς για τις απορίες σου από αυτό εδώ το άρθρο.

Πολλοί από εμάς έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση και αρκετοί τα κατάφεραν να μεγαλώσουν το μωρό (και στο τέλος να το κρατήσουν:rolleyes: εμ, πως να το δώσεις το βρεφάκι που μεγάλωσε στα χέρια σου...)

Καλή τύχη!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ για το μηνυμα σου!αλλα οι περισσότεροι δεν τα κατάφεραν......Ελπίζω να τα καταφέρω...

Μη σε παίρνει από κάτω. Από τα 5 ( σε διαφορές φουρνιές) που ανέλαβα φέτος έχασα 1 .Αν μη τι άλλο αξίζει η προσπάθεια .Ότι θες να ρωτήσεις αναλυτικά μην διστάσεις.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο απ'ολα είναι το οτι κάποια στιγμη θα χρειαστεί να λείπουμε όλοι από το σπίτι και να μείνει μόνη.Επίσης μην έχοντας μητρικό πρότυπο πως θα μάθει να καθαρίζεται κτλ;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σου!!!

Είναι έμφυτο νομίζω αυτό. Τουλάχιστον ο δικός μου - τον έχασα πριν απο 6 μέρες:(- έμαθε μόνος του.

Κάποια πράγματα είναι στο ένστικτό τους, μην ανησυχείς γι' αυτό. Αυτό που προέχει είναι να ζήσει το γατούλι!

να τον χαίρεσαι!!!μακάρι να αντέξει και η δικιά μου και να την καμαρώσω...

Αχ το γλυκό μου!! Έτσι βρήκα και εγω το ένα απο τα 4 που έχω. Ηταν τοοοοοοοοοοοοσο μικρούλι.
Μην ανησυχείς θα μάθει και να καθαρίζεται μόνο του και απ'όλα. Εγώ θυμάμαι όταν ήταν πολύ μωρό το καθάριζα με μια λίγο βρεμένη πετσέτα.
Α επίσης το τάιζα με μπιμπερό και ενα ειδικό γάλα σκόνη για γατομωρά, το κανονικό γάλα δεν το ήθελε.

και γω τα κάνω αυτά!!!!αλλα εχω πρόβλημα στο να διατηρήσω την θερμοκρασία της κούνιας του καμμιά ιδέα????χτες πάλι τουρτουριζε!!!

Θα του βάλεις κάτω από την πετσετούλα ή την κουβερτούλα του μια θερμοφόρα, της οποίας το νερό πρέπει να είναι ζεστό (όχι καυτό) και θα το ανανεώνεις τακτικά. Επίσης μπορείς να του βάλεις κι ένα πλαστικό μπουκάλι με ζεστό νερό (καλύτερα ακόμη, το μπουκαλάκι να είναι μέσα σε μια κάλτσα αθλητική) για να πηγαίνει και να κολλάει επάνω του νιώθοντας τη θερμότητα. Καλό είναι να του έχεις κι ένα λούτρινο αρκουδάκι για να μπορεί να χουχουλιάζει.

Πρόσεξε διότι τα μικρουλάκια πεθαίνουν συχνά από υποθερμία. Σκέψου να το ταΐζεις σωστά, να τα κάνεις όλα σωστά και να φύγει από υποθερμία...

Αυτό που είπε η Στέλλα με την θερμοφόρα είναι πολύ σοβαρό. Κο;iτa αν τρωει ,ενεργείτε και έχει ζεστουλα (προσοχή μην σκάει) τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν το δεις να αποκρίνεται από μπουκάλι θερμοφόρα κτλ τότε είναι πολύ ζεστά και πρέπει να ελαττώσεις την θερμοκρασία.. Αν το περνάς και με μια πετσετούλα θα μάθει να καθαρίζεται μόνο του. Βοηθάνε πολύ και τα μωρομαντηλα για να ενεργείτε ή για καθάρισμα .Να προσέξεις μόνο να μην έχουν άρωμα και να είναι όσο πιο αγνά γίνεται .Εγώ παίρνω τα pampers sensitive.:)

Αν μπορεις να δανιστεις απο καπου μια ηλεκτρικη θερμοφορα και να την βαλεις στο low ειναι οτι καλυτερο

Πάρε αμέσως μια θερμοφόρα ηλεκτρική (πουλάνε στα φαρμακεία)και ταίζε το ειδικό γάλα για γατάκια με μπιμπερό.Για να μην βρέχεται από τα τσίσα του και κρυώνει βάλτου από κάτω πάνα για τα μωρά..Σκέπασε το με μια απαλή ζεστή κουβερτούλα.Αν δείς ότι κρυώνει πολύ μέχρι να φέρεις την θερμοφόρα ζέστανε με το σίδερο την κουβερτούλα και σκέπαζε το συνεχώς με κάτι ζεστό.Καλή επιτυχία.:):):)

Πάρε αμέσως μια θερμοφόρα ηλεκτρική (πουλάνε στα φαρμακεία)και ταίζε το ειδικό γάλα για γατάκια με μπιμπερό.Για να μην βρέχεται από τα τσίσα του και κρυώνει βάλτου από κάτω πάνα για τα μωρά..Σκέπασε το με μια απαλή ζεστή κουβερτούλα.Αν δείς ότι κρυώνει πολύ μέχρι να φέρεις την θερμοφόρα ζέστανε με το σίδερο την κουβερτούλα και σκέπαζε το συνεχώς με κάτι ζεστό.Καλή επιτυχία.:):):)
Την θερμοφόρα από κάτω και την πάνα από πάνω που είναι αποροφητική..να ξαπλώνει πάνω στην πάνα για να μην αισθάνεται βρεγμένο.Όσο για να πλένεται θα μάθει μόνο του μην ανησυχείς.Έχω μεγαλώσει κι εγώ 3 με αυτόν τον τρόπο.Ένα καλό γάλα είναι το baby cat milk της royal canin που θα το βρείς ή σε κτηνιατρείο ή σε pet shop.Τώρα σε αυτή την ηλικία θέλει 7 γεύματα την ημέρα.Λοιπόν..ζέστη,να μην αισθάνεται βρεγμένο,και ταίσμα κάθε 2 ώρες...και όλα θα πάνε καλά.Ηπρώτη εβδομάδα είναι δύσκολη.:):)

ευχαριστώ πολύ για όλους για το ενδιαφέρον σας...ήδη έβαλα πάνα και αύριο πρωί πρωί θα πάω να αγοράσω μία θερμοφόρα!ήδη το κόλπο με το μπουκάλι έπιασε!!!μια άλλη ερώτηση:όλοι μου αναφέρετε μπιμπερό.εγώ μέρες τωρα χρησιμοποιώ μόνο σύριγγα!πειράζει;

όχι δεν πειράζει, αρκεί να πάρεις οδηγίες απο ένα κτηνίατρο καλύτερα πώς να το ταίζεις για να μην πάει καταλάθος υγρό στους πνεύμονες του..και να μην το έχετε ανασκελα όταν το ταίζετε

ευχαριστώ πολύ για όλους για το ενδιαφέρον σας...ήδη έβαλα πάνα και αύριο πρωί πρωί θα πάω να αγοράσω μία θερμοφόρα!ήδη το κόλπο με το μπουκάλι έπιασε!!!μια άλλη ερώτηση:όλοι μου αναφέρετε μπιμπερό.εγώ μέρες τωρα χρησιμοποιώ μόνο σύριγγα!πειράζει;
Με την σύριγγα μπορεί να περάσει νερό στα πνευμόνια του..και δεν κάνει.Το γάλα που σου λέω έχει μέσα τα πάντα..μπιμπερό, θηλή,δοσομετρητή τα πάντα.Με το μπιμπερό θα΄ναι πιο εύκολο και για σένα γιατί η ποσότητα του γάλακτος θα μεγαλώνει σταδιακά και το μπουκάλι βολεύει.:):)

Με την σύριγγα μπορεί να περάσει νερό στα πνευμόνια του..και δεν κάνει.Το γάλα που σου λέω έχει μέσα τα πάντα..μπιμπερό, θηλή,δοσομετρητή τα πάντα.Με το μπιμπερό θα΄ναι πιο εύκολο και για σένα γιατί η ποσότητα του γάλακτος θα μεγαλώνει σταδιακά και το μπουκάλι βολεύει.:):)
Πάτα στο internet "litle cat drinking milk"και θα δείς ότι το πίνουν και μόνα τους..είναι ένα βιντεο με ένα ασπρόμαυρο γατάκι που πίνει μόνο του..μπουκάλι ολόκληρο...δεν ξέρω πως να το ανεβάσω..αν ξέρει κανείς:):):)

μόλις το είδα!καταπληκτικό!!!!πως το εκπαίδευσε έτσι;απίστευτο!ωραία αύριο που θα ανοίξουν τα μαγαζιά θα πάω να αγοράσω το γάλα που μου είπες!

μόλις το είδα!καταπληκτικό!!!!πως το εκπαίδευσε έτσι;απίστευτο!ωραία αύριο που θα ανοίξουν τα μαγαζιά θα πάω να αγοράσω το γάλα που μουείπες! Χρόνια πολλά για τα γενέθλια σου μόλις το είδα.:):):):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back