Άρθρο για την ΡΕΤΑ

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
αν θελετε να δειτε τις αναφορες που εχει το αρθρο,η πηγη ειναι εδω

https://www.twitchinkitten.com/forums/forum8/219.html

How PETA is criminal.

Over the years, PETA has become more and more radical. They have been known to donate monies to terrorist organizations such as ALF (animal liberation front) by the thousands. ALF is has become an international organization with branches worldwide. They will break into anyplace that keeps animals that THEY deem unsuitable and will often destroy or set the place ablaze.
Read more about ALF HERE
More HERE with mention to PETA’s direct involvement in terror donations.

PETA has a large walk in freezer in their basement headquarters. Why would an animal rights group have such a need for a walk in freezer? Do they secretly eat meat?
I’ll tell you why.
In July of 2002, PETA spent $9,370 in US funds on this item. Their current ‘leader’ and CEO of the organization, Ingrid Newkirk, says, “Sometimes the only kind option for some animals is to put them to sleep forever.”
That same year PETA ‘rescued’ 2103 dogs and cats.
That same year PETA ‘euthanized’ 1325 of the 2103 ‘rescued’.
That leaves only 778 of those ‘rescued’ animals surviving.
THIS is why they need a walk in freezer. Where else are they going to keep all the dead animals they kill until a suitable and secret disposal place could be found?

Ingrid Newkirk says, “ Animals are today’s slaves.”
Come on! Do you really believe such nonsense? PETA does NOT think animals should be kept as pets in any way, shape, or form. Their goal is animal liberation.
For Pete’s sake! If one sets all the animals free, what do you think will happen to them? Do you really think they will survive?
PETA also opposes the use of assistant dogs.

Another person who is involved with PETA among other organizations is Rodney Coronado. Have a click on his name and enjoy all his wonderful achievements! Don’t forget to have a look at all the relative material on that page as well.
A quote from dear Rodney, “Generally I’m an all out enemy of the world these days.”
Some of this fine young mans accomplishments are:
1) Firebombed Michigan State University’s animal research facility
2) Admitted to 6 other arsons in the name of ALF
3) Admitted in court and went to jail these offenses and acts of terror and vandalism and arson.

PETA’s 1995 tax returns show that $45,000 (that’s thousand, people!) in US funds was donated by PETA to The Rodney Coronado Support Committee
The tax returns say it says the donation is to support the committees work.
I wonder what kind of work that would be? I’m sure you figured it out if you read the links above!

Again in 1995, PETA donated $795 to Deborah Stout / Rodney Coronado Support Committee

Then again in 1995 PETA makes a ‘loan’ to Ray Coronado, (Rodney’s father) in the sum of $25,000 (yes thousand again!). Ray Coronado says, “This is not a loan. We never paid that back.” in an interview years later.

Rodney Coronado publicly teaches students in universities all across the country how to make bombs - IN PETA’s NAME!
This is on film at the American University in Washington DC.

Ingrid Newkirk is quoted on film as saying, “Rodney Coronado is a fine young man.”

PETA also supports:

Gary Urovsky. Spent time in prison for crimes associated with ALF.

PETA’s “official orate” is sent to “schools to spread the word.”

Mary Beth Sweetland, PETA’s vice president. The next in charge from Ingrid Newkirk, is a Type A diabetic.
Mary Beth Sweetland needs insulin to survive.
This woman is using something to keep alive that has been developed from testing on dogs to get and make insulin. Apparently she is aware that her medication, “….still contains some animal products.” But continues to need (use) them.
Mary Beth Sweetland says, “I don’t see myself as a hypocrite. I need my life to fight for the rights of animals.”

Sorry folks, if it walks like a hypocrite, acts like a hypocrite, and talks like a hypocrite, therefore it IS a hypocrite!

Let’s now take a look at the tax filings for PETA for the quarter of 6/31/2002.
That walk in freezer mentioned at the beginning of this article is listed there.

Let’s get to a man called Steve Best. Steve Best started out working for many animal food manufacturers. He was on an interview I saw once spewing his ridiculous theory’s and all the while, saying how no one should kill animals for research, for food for other animals, clothes and anything else, he was wearing a leather belt, leather shoes and a leather jacket! What a hypocrite!
Why not read more on the mans wonderful accomplishments HERE. A quote from Steve Best is, “Nothing wrong with supporting ALF tactics. They are necessary and legitimate.”

So now you know a little bit about what makes these kinds of organizations tick. They are radical and cultish. In fact, they are cults. Those who lead them are hypocrites. They kill for the sake of sensationalism. They are extreme to say the least.

A former member of PETA, Dr. Ray Greek, president of Americans for Medical Advancement, used to be one of PETA’s ‘higher ups’ in the organization. He broke away because aside from suddenly ‘waking up’, he realizes PETA is the wrong way to go. To quote Dr. Greek, “PETA understands the role of violence.”

Here are some nice links to more of the 'nice' things PETA does.

Peta kills animals

PeTa Kills

Being a vegetarian is fine and dandy. No one has a problem with that. It is when you go veggie because people and organizations like the few mentioned above have either coaxed, convinced, or coerced someone in one way or another is wrong. You don’t need to join a cult to eat broccoli.
One must evaluate their OWN reasons for going veggie. Is it because you hate animals being slaughtered for your food? Is it for health reasons? If meat were so bad for you, then why is it FOOD? When thinking about going veggie, did you even consider the fact that plants have feelings and actually communicate them? Have a look at THIS.
And for a bit of humor, yet true none the less, have a go at THIS So where does that leave you all? Starving that’s where.

Now as an animal lover, I myself have rescued many, domestic and wild animals over quite a long period of my life. I cannot stand to see anyone abusing an animal and I feel that any and every animal on this planet deserves to be treated with dignity and respect. Weather we are an aficionado of the species or not. Pretty simple. I will act out if I see abuse. I will take in the tossed aside. But I WILL NOT join a cult or go veggie for the sake of making a point.

Do your research. Read all that is available. The good and the bad. Read between the lines. Because if you don’t the snake can charm even the most wary with well put together phrases and words. Check and double check. Cross reference. Make an INDEPENDENT and UNINFLUENCED decision.

Humans have benefited from animal testing and you, who are reading this is no exception. I don’t like it. But the fact remains we all have participated in what we as animal lovers don’t like or agree with.
Anyone in your family a cancer survivor? Heart attack survivor? Anyone with diabetes? Did you have chicken pox as a child? How about measles, mumps, or a simple infection?
Has Grandma needed a new hip lately? Do you know any children suffering from scoliosis? Cerebral Palsy?

Here is a list of just a few of the things that animal testing has given to human benefit. As a matter of fact, it even benefited animals in some way along the lines as well.

20th CENTURY CURES BECAUSE OF ANIMALS
Anthrax
Chicken pox
Cholera
Diptheria
Flu
Influenza B Cyclosporine
Hepatitis A & B
Measles
Mumps
Polio
Rabies
Rubella
Small Pox
Tetanus
Whooping cough
Yellow fever

Medical Procedures
Angioplasty
Organ Transplant
Heart Transplant
Kidney Transplant
Liver Transplant
Corneal Transplant

MEDICATIONS
Insulin
Penicillin
Streptomycin
Anti Inflammatory drugs
Chemotherapy
Cyclosporine

MEDICAL DEVICES
Pacemakers
Artificial Heart
Artificial Knee
Artificial Hip

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί μου το κάνετε αυτό ρε παιδιά; Και δεν μπορώ να το αγνοήσω θα με φάει η περιέργεια. Πως θα το μεταφράσω η ταλαίπωρη;:blink: :redface: :confused: :cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα προσπαθησω να το μεταφρασω Νερινα μολις βρω λιγο χρονο;)

Πολέμιοι της Peta (People for the Ethical Treatment of Animals) υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλοι (κυρίως όσοι δεν μπορούν να φανταστούν ένα κόσμο χωρίς την εκμετάλλευση ζώων και θεωρούν τα ζώα 'εργαλεία' παντιοτρόπως των ανθρώπων). Το παραπάνω κείμενο έχει πολλές ανακρίβειες.

Επειδή εντός του κειμένου υπάρχει και αναφορά σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, ονόματι ALF και που χαρακτηρίζεται 'τρομοκρατική' από την επίσημη αμερικανική κυβέρνηση, όπως με την ίδια ευκολία έχουν ονομαστεί πολλές ακόμη οικολογικές ή γενικά ακτιβιστικές ομάδες, θέλω να καταθέσω την άποψή μου.

Προσωπικα, επειδή ασχολούμαι χρόνια και με τις δύο οργανώσεις - χωρίς να είμαι μέλος καμιάς - απλά παρακολουθώ στενά τη δράση τους αλλά και τι υποστηρίζουν οι πολέμιοί τους, έχω να πω το εξής. Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι τέτοιοι άνθρωποι, που βάζουν στην άκρη το δικό τους βόλεμα προκειμένου να βοηθήσουν αυτούς που δεν έχουν φωνή.

Χάρις στην οργάνωση PETA έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες κράτησης/σφαγής των ζώων (παρόλο που η οργάνωση καθεαυτή υποστηρίζει την πλήρη απελευθέρωση των ζώων), έχουν έρθει στο φως για πρώτη φορά βίντεο από την πραγματικότητα των τσίρκο στα παρασκήνια (πράγμα που οι πολέμιοί της πάλι θεωρούν κακό), έχουν βγει στην επιφάνεια βίντεο για το πως γίνονται οι γούνες αλλά και για τα πειράματα στα ζώα και γενικά έχει υπάρξει ένα κύμα ενημέρωσης που έχει οδηγήσει σε κάποια πολύ θετικά αποτελέσματα όπως να περάσει νομοθεσία που επιτρέπει στα ειδικά τμήματα της αστυνομίας να απομακρύνουν τα ζώα από τους ιδιοκτήτες όταν διαπιστωθεί κακοποίηση ή κακομεταχείριση και να υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο που δίνει περισσότερα δικαιώματα στα ζώα ώστε να προστατεύονται όσο το δυνατόν καλύτερα επιτρέπει η σημερινή πραγματικότητα.

Για όποιον θέλει να μάθει για την PETA όπως φαίνεται μέσα από την ιστοσελίδα τους, και τα επιτεύγματά τους www.peta.org.

Για τον ALF (Animal Liberation Front) η - και καλά - τρομοκρατική ομάδα, έχω να πω πως τους θαυμάζω αφάνταστα και μακάρι να μπορουσα να το κάνω κι εγώ, αλλά δυστυχώς δεν έχω τα κότσια. Γιατί θέλει πολλά κότσια να θέσεις την ελευθερία τη δική σου σε κίνδυνο για να απελευθερώσεις ζώα που περιμένουν το θάνατο.

Ήταν πολύ συγκινητική η στιγμή όταν απελευθέρωναν κουτάβια beagles τα οποία προορίζονταν για πειράματα σε ερευνητικό κέντρο και τώρα ζουν ευτυχισμένα σε σπίτια με ανθρώπους που τα αγαπούν.

Beagles που απελευθερώθηκαν από τη Βρετανική ALF από ερευνητικό κέντρο του Boots Group. Μετά την ενέργεια του ALF η εταιρεία έκλεισε το εργαστήριο. Η Linda McCartney, η πρώτη γυναίκα του Paul McCartney, αγόρασε τα υπόλοιπα κουτάβια που απέμειναν στην εταιρεία και τους βρήκε σπίτια.

Και για να μην γίνω κουραστική - αναφέρω μία περίπτωση που με άγγιξε πολύ και σταματώ. :) Την πιο διάσημη του ALF. Αυτός είναι ο Britches. Πριν.
Britches.jpg

και μετά ...
britches.jpg

Τον απελευθέρωσαν το 1985 από το πανεπιστήμιο της καλιφόρνια. Ήταν πέντε εβδομάδων όταν οι επιστήμονες του έραψαν τα μάτια και του αφαίρεσαν της φωνητικές χορδές και έκαναν πειράματα πάνω του για τυφλούς. Όταν βγήκαν οι φωτό στην επιφάνεια και το βίντεο της απελευθέρωσης, η Ένωση Τυφλών των ΗΠΑ, υπέγραψε συμφωνία να μην γίνουν ποτέ ξανά στο όνομά τους πειράματα σε ζώα. Τόσο πολύ σοκαρίστηκαν.
Για εμένα τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τρομοκράτες, είναι ήρωες. Και πιστεύω πως όλοι θα το έβλεπαν έτσι αν στη θέση των ζώων, έβαζαν σκλαβωμένους ανθρώπους που βασανίζονται.

Για να εξηγούμαι, δεν κάνω το δικηγόρο κανενός. Απλά καταθέτω την άποψη που έχω διαμορφώσει παρακολουθώντας το θέμα των δύο οργανώσεων και των πολέμιών τους
για σχεδόν πέντε χρόνια τώρα αλλά και διαβάζοντας για τις δράσεις τους στο παρελθόν.

:)

και μια σημείωση : Τα λινκ που περιέχονται στο blog του τύπου που τα έβαλε με την PETA είναι από σατυρικά site και το ένα από μία οργάνωση που είναι ενάντια στην PETA και υποκινείται από την αμερικανική κυβέρνηση.
;)

τοτε που ειδα αυτο το βιντεο με το πιθηκακι εκλεγα απο χαρα που σωθηκε αλλα μετα φανταστικα στην θεση του ενα μωρο δικο μας ανθρωπινο με ραμμενα ματια κ ολα αυτα στο κεφαλι του κ φρικαρα στην ιδεα ειμαστε πολυ απανθρωποι τελικα εκμεταλευομαστε τους πιο αδυνατους για να περναμε εμεις καλα λυπαμε που καταντησαμε ετσι

Βικυ σ'ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις.για να ειμαι ειλικρινης εχοντας δει πολλα απο τα βιντεακια της ΡΕΤΑ(που κι εμενα με σοκαραν)το να διαβασω αυτο το αρθρο με προβληματισε...η κοπελα που το εγραψε αγαπαει πολυ τα ζωα,οποτε δεν μπορουσα να θεωρησω οτι ειναι υπερ της εκμεταλλευσης.βεβαια απ'ο,τι διαπιστωσα μετα ανηκει στην κατηγορια των αμερικανων που υποστηριζει την κυβερνηση τους σε ο,τι κι αν ισχυριστει και μαλιστα με τροπο πολυ φανατικο(οπως στον ευκολο χαρακτηρισμο διαφορων ανθρωπων ως τρομοκρατων).

ηθελα να βαλω εδω το αρθρο για να ακουσω τη γνωμη ανθρωπων που το "εχουν ψαξει" λιγο παραπανω,γιατι σε διαφορα forums(βεβαια νομιζω οτι ο σωστος πληθυντικος ειναι fora)που δημοσιευτηκε το αρθρο πολλοι αμερικανοι συμφωνησαν για το ποσο "κακια" και μη φιλοζωικη οργανωση ειναι η ΡΕΤΑ.

οσο για τη φωτογραφια με το πιθακακι,ειναι πραγματικα συγκλονιστικη,δεν την ειχα ξαναδει....

Μάριελ έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Να σου πως την αλήθεια η πολεμική κατά της PETA έχει υποκινηθεί με πολύ έντονο τρόπο ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια. Μάλλον η οργάνωση παραμπήκε στα χωράφια πολλών και ζορίστηκαν. Χαίρομαι που το έθεσες πάντως ως θέμα γιατί καλό είναι να γνωρίζουμε με όσο το δυνατόν περισσότερη σφαιρικότητα πριν καταλήξουμε σε χαρακτηρισμούς (τρομοκρατών), χωρίς να ξέρουμε το γιατί.
:)

Καταρχήν να πω ότι τα μόνα που ξέρω για την συγκεκριμένη οργάνωση είναι αυτά που διάβασα εδώ, το κείμενο που έβαλε η Mariel και η άποψη της Βίκυς. Δεν έχω κανένα λόγο να συμφωνήσω ούτε με τη μια ούτε με την άλλη πλευρά, έχω πολύ ψάξιμο ακόμα προτού καταλήξω κάπου.
Αλλά Βίκυ μιας και έχεις ασχοληθεί με τις συγκεκριμένες οργανώσεις θέλεις να μας πεις αν όλα αυτά που αναφέρονται στο άρθρο πχ περί θανάτωσης "διασωθέντων" ζώων ή για τον υποστηρικτή των δικαιωμάτων των ζώων που έδινε συνεντέυξεις φορώντας δερματινα ρούχα, είναι αληθή ή ψευδή? Και ακόμα, κάνουν όλα αυτά που το άρθρο τους καταλογίζει? Κάινε, σπάνε, καταστρέφουν στο όνομα της ελευθερίας των ζώων?
ΚΑι ανεξαρτήτως του αν θα καταλήξω να συμφωνήσω με τη μια ή την άλλη πλευρά ξεκαθαρίζω ότι είμαι κατά της βιας, κατά της καταστροφής περιουσιών άλλων, κατά των βανδαλισμών κλπ για όποιο σκοπό κι αν γίνονται όλα αυτά. Και είμαι κατά για ένα πολύ απλό λόγο: Ασκώντας βία την νομιμοποιείς! Κι όταν θα ασκηθεί εις βάρος σου δεν θα μπορείς να πεις τίποτα.

Δυστυχώς δεν μπορώ να διαβάσω ούτε το site της PETA ούτε τους αντιπάλους της γιατί δεν ξέρω αγγλικά, αλλά αν κατάλαβα καλά είναι μια οργάνωση που κάνει χρήση βίας και τρομοκρατίας σε βάρος όσων κακοποιούν ζώα.
Ναι η βία είναι κακό πράγμα και το πρώτο που πρέπει να γίνεται είναι προσπάθεια να αποφευχθεί. Αλλά έχει κι αυτό τα όρια του. και εξαρτάται επίσης με τι καταστάσεις έχεις να κάνεις και με ποιους έχεις να κάνεις.
Πόσο θα άντεχε κάποιος στη μη χρήση βίας αν επέμεναν να τον κακοποιούν; Προσωπικά όχι πολύ. Κι άντε αν πρόκειται για μένα με γεια μου με χαρά μου(; ) να αντέξω όσο θέλω.

Πάλι θα κάνω παρομοίωση. Πολλές φορές έχω πει σε μαμάδες και μη, ότι είναι κακό να χτυπάνε τα παιδιά τους και γενικώς η χρήση βίας, είτε σωματική είτε ψυχολογική. Πάντα η ίδια απάντηση. ΄΄Αλλιώς δεν τα βγάζεις πέρα΄΄. Αραγε έχουν την ίδια άποψη και για την PETA;

Τα βγάζεις πέρα χωρίς βία όταν κάτι γίνεται συνειδητά και το κίνητρο είναι το χρήμα;
Η βία φέρνει βία και η δράση αντίδραση. Ας σταματήσει η δράση να σταματήσει και η αντίδραση.

Αν ήσασταν μαύροι και είχατε μια κου κλουξ από τέτοια, και σας κατακρεουργούσε τι θα προτιμούσατε απέναντι της; Όταν οι ειρηνικές πορείες δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα, οι διαμαρτυρίες πήγαιναν στο καλάθι των αχρήστων (αν έφταναν κι ως εκεί) τι θα θέλατε να κάνετε; Αγιασμό;
Και είμαι κατά για ένα πολύ απλό λόγο: Ασκώντας βία την νομιμοποιείς! Κι όταν θα ασκηθεί εις βάρος σου δεν θα μπορείς να πεις τίποτα.
Γι αυτό κι αυτοί δεν δικαιούνται να πουν τίποτα απέναντι στη βία της PETA

Κατερίνα σε ευχαριστώ που ρωτάς. Θα προσπαθήσω να απαντήσω - δικηγόρος της PETA δεν είμαι και ούτε είμαι σε θέση να γνωρίζω τι γίνεται στα εσωτερικά της. Θέλω να πω, πρόκειται για μία τεράστια οργάνωση (στο μέγεθος της Greenpeace) και όπως σε κάθε τέτοιο οργανισμό που αποτελείται απο πολλούς εθελοντές που μπορεί φορές φορές να δρουν και αυθαίρετα, τα πράγματα προφανώς δεν είναι εντελώς ελεγχόμενα.

Μόλις βρω χρόνο θα προσπαθήσω να βρω στοιχεία αν θέλεις - και να τα ποστάρω, έτσι για να υπάρχει μία σφαιρική άποψη...Άσχετο αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

Οι κατηγορίες για την ευθανασία ζώων δεν έχουν αποδειχθεί ποτέ. Απο κει και πέρα δεν είμαι σε θέση να υποστηρίξω τη μία ή την άλλη άποψη γιατί δεν μπήκα στα υπόγεια της PETA να δω τι γίνεται.

Για τη χρήση του δέρματος από τον Steve Best, δυστυχώς τα άτομα που έχουν συλλέξει τις πληροφορίες είναι αδαείς γιατί προφανώς δεν γνωρίζουν πως υπάρχει το υλικό pleather --- το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΡΜΑ --- και πάρα πολλοί χορτοφάγοι το φορούν είτε σε μορφή τζάκετ ή παπουτσιών κλπ. Κι εμένα όταν βλέπουν το σαλόνι μου αρχίζουν όλοι "Δερμάτινους καναπέδες::::" :blink:

Αν προσέξει κανείς το blog μόνο σοβαρά δεν μπορεί να το πάρει. Το άτομο που το έχει γράψει, το έχει κάνει με πολύ ειρωνικό τρόπο περιλαμβάνοντας λινκ οργανώσεων υποκινούμενων από την αμερικανική κυβέρνηση, σατυρικά σάιτ και να μην αναφέρω το γεγονός πως χαρακτηρίζει τους χορτοφάγους "μέλη ειδικής σέκτας" που το 'χουν χάσει και σε λίγο δεν θα τρώνε τίποτα.

:lol:

υ.γ. Για τους 'βανδαλισμούς' που με ρώτησες, αυτό το κάνει η οργάνωση ALF (δεν συνδέεται με την PETA) άλλο ένα λάθος του blog, και να όταν μπαίνουν σε εργαστήρια ή φάρμες για γούνες για να απελευθερώσουν ζώα, σπάνε τους υπολογιστές και καίνε αρχεία.

Αλλά όταν το FBI ονομάζει τέτοιους ανθρώπους τρομοκράτες, προτιμώ να είμαι στο δική τους την πλευρά - και όχι στων άλλων. :hmm:

Δεν έχω άποψη για την PETA. Το κείμενο μου φάνηκε και μένα προχειρογραμμένο και στερούμενο ουσιωδών επιχειρημάτων (ναι μετά απο 2 ώρες το διάβασα, βοήθησε λίγο και ο καλός μου). Το πρόβλημα που έχω με τις ακτιβιστικές οργανώσεις είναι η νομιμοποίηση και το τσουβάλιασμα που πολλές φορές αποτελεί στοιχείο της πρακτικής τους. Δεν συμπάθησα ποτέ τους κατέχοντες το απόλυτο ορθό, για αυτό και όταν μια αντιπαράθεση γίνεται με αυτούς τους όρους με βρίσκει στη καλύτερη περίπτωση επιφυλακτική. Το ζητούμενο για μένα σε μια οργάνωση αυτού του είδους δεν είναι να συσπειρώσω μόνο όσους λειτουργούν και σκέφτονται όπως εγώ και μάλιστα με όρους ηθικής πολλές φορές, αλλά να συνειδητοποιήσω όσο περισσότερους μπορώ χωρίς αποκλεισμούς. Σαφέστατα είμαι κατά των πειραμάτων σε ζώα, αλλά σέβομαι τη δουλειά των ερευνητών που δουλεύουν με αυτό τον τρόπο και των λόγων που το κάνουν και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να νομιμοποιήσω πρακτικές καταστροφής της δουλειάς τους. Απο την άλλη μου έρχεται λίγο βαρύ να δεχθώ ότι όλοι όσοι δουλεύουν σε ζώα είναι διαταραγμένες προσωπικότητες που εκφράζουν την διαταραχή τους στα ζώα. Για να μην ξεκινήσουμε μια κουβέντα δεν τα βάζω με την PETA. Πως θα μπορούσα άλλωστε; Η δουλειά της αναγνωρίζεται απο όλους τους οργανισμούς που οι απόψεις τους με βρίσκουν σύμφωνη. Απλά όμως δεν είναι στο απυρόβλητο και δεν τους αναγωνρίζω το αλάθητο. Για τη πρόεδρο έχω γράψει τη γνώμη μου.

Κάτι που ήθελα να διευκρινίσω. Στο κείμενο (το οποίο δεν είναι άρθρο) αναφέρεται πως:

PETA is NOT an animal rights group, they are for animal LIBERATION. My God, where would all the animals go if they were liberated?!

Μετάφραση: Η PETA δεν είναι οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων αλλά για την απελευθέρωση των ζώων. Θεέ μου, που θα πάνε όλα τα ζώα αν τα απελευθερώσουμε;
------------------------------------
:down: Εκτός το ότι είναι γελοίο το επιχείρημα (το παραβλέπω) θέλω να πω ότι αν κοιτάξει κανείς τα κινήματα για τα δικαιώματα των ζώων, είναι όλα κινήματα απελευθέρωσης καθώς θεμελιώδες δικαίωμα των ζώων θεωρείται Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το δικαίωμα στη ζωή χωρίς σκλαβιά.

Μάλλον η κοπέλα έχει μπερδέψει τους όρους animal welfare και animal rights. Το πρώτο κίνημα διεκδικεί καλύτερες συνθήκες σφαγής και κράτησης κλπ θεωρώντας νομιμοποιημένη τη χρήση ζώων για ανθρώπινους σκοπούς (πειράματα, τροφή, εργασία, τσίρκο κλπ) αλλά με πιο ανθρώπινο τρόπο (!) ενώ το δεύτερο υποστηρίζει το σταμάτημα της καταπάτησης των δικαιωμάτων των ζώων και την τελική ελευθερία τους.

Τότε κι όλοι εμείς που κρατάμε τα ζώα "σκλαβωμένα" σπίτι μας....

Παιδιά μην τρελαινόμαστε, η PETA στηρίζει τις υιοθεσίες αν είναι να σώσεις ένα ζώο από το θάνατο. Εξυπακούεται. Καλό κάνουμε ...

με τους βανδαλισμους ουτε εγω συμφωνω.το θεωρω τραγικο να καταστρεφεις τη δουλεια(ισως χρονων)ενος ερευνητη.

ισχυει οτι η προεδρος της ΡΕΤΑ κανει ενεσεις ινσουλινης?

αν δεν υπηρχε η ερευνα πανω στα ζωα,καλως η κακως,ο μεσος ορος ζωης των ανθρωπων θα ηταν κατα πολυ μικροτερος και αρρωστιες που σημερα θεωρουνται ευκολα ιασιμες θα ηταν αιτια θανατου.μην τα ποδοπατουμε ολα...

υπάρχει το υλικό pleather --- το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΡΜΑ
Με ενδιαφέρει αυτό υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες;

Ειναι πραγματικα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΗΚΑ αυτα τα βιντεο στο site της peta.
Δεν μπορεσα να το δω ολα. Δεν αντεχω να βλεπω τα ζωα σε τετοια κατασταση.
Η peta εδρευει στην αμερικη?
Επισης, ξερω για την αστυνομια των ζωων στο ντιτροιντ.
Εδειχναν την δραση τους στο animal planet σε μια σειρα.
Την εχει δει κανεις?

ισχυει οτι η προεδρος της ΡΕΤΑ κανει ενεσεις ινσουλινης?

αν δεν υπηρχε η ερευνα πανω στα ζωα,καλως η κακως,ο μεσος ορος ζωης των ανθρωπων θα ηταν κατα πολυ μικροτερος και αρρωστιες που σημερα θεωρουνται ευκολα ιασιμες θα ηταν αιτια θανατου.μην τα ποδοπατουμε ολα...
Χαρακτηριστικά μπορούμε να αναφέρουμε και άλλες περιπτώσεις όπου η πρόοδος μπορεί να επέλθει και χωρίς πειραματόζωα:
Αναισθητικά – χλωροφόρμιο, νιτρικό οξύ και κοκαΐνη.
Ασηψία – Μέθοδοι αποστείρωσης στη χειρουργική.
Αιματολογία – Κατανόηση ομάδων αίματος και του παράγοντα rezus.
Ναρκωτικά – Μορφίνη σαν παυσίπονο, κινίνο για την ελονοσία.
Ορμόνες – Ινσουλίνη για διαβητικούς.
Άσθμα – Intal για την πρόληψη άσθματος.
Χειρουργικές επεμβάσεις – Πέτρα, στένωση αορτής, καταρράκτης κ. λπ.

[Των Έφης Δόδουρα (Γ.Γ. Φιλοζωικού Σωματείου Άργος) και Γιώργου Παναγιωτόπουλου]

Ινσουλίνη

Το ότι προέκυψε η σωτήρια χρήση ινσουλίνης χάρη στα πειράματα σε ζώα, είναι αλήθεια! ΑΝ από δω και πέρα μπορούν να διεξαχθούν έρευνες για βελτίωση της θεραπείας των διαβητικών, χωρίς πειράματα σε ζώα, μακάρι!
Ο πατέρας μου ήταν διαβητικός και πέθανε αρκετά νέος (μετά από ~20 χρόνια από την εκδήλωση διαβήτη). Έζησε όμως μόνο χάρη στην ινσουλίνη (καθημερινές ενέσεις). Έφτανε σε απίστευτα υψηλά ποσοστά ζάχαρου... Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κληρονομικότητας και δε νομίζω ότι θα αρνηθώ να πάρω κι εγώ ινσουλίνη επειδή έγιναν πειράματα σε ζώα. Όπως ξέρω ότι καπνιστές "φιλόζωοι" (τα εισαγωγικά όχι από ειρωνεία, αλλά γιατί δε μου αρέσει η λέξη/διευκρινίζω γιατί έχω πέσει θύμα παρεξήγησης απίστευτα πολύ!!!) δε στερούνται το τσιγαράκι τους επειδή φίλτρα κ.ά. έχουν τεσταριστεί σε ζώα...
Το να αρνούμαστε την έρευνα και την επιστήμη της ιατρικής λόγω ανυπαρξίας προσωπικής ανάγκης (εύχομαι σε όλους μας τέτοια καλή υγεία! :)) ή άγνοιας, είναι δικαίωμα προσωπικό, αλλά δε δικαιολογεί τη σπορά ανακριβειών! Ο νοών νοείτω... (αγαπημένη φράση του πατέρα μου)

Για την PETA δεν ξέρω και πολλά. Έχω ξαναεκφράσει όμως την άποψή μου για τις οργανώσεις, και είμαι σίγουρη ότι ακόμα κι αν ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις, στην πορεία θα εντάχθηκαν στους κόλπους της και φανατικοί/υπερβολικοί και άσχετοι...
Εάν προσφέρει κάτι καλό, εύχομαι να το συνεχίσει!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back