Άρθρο για την ΡΕΤΑ

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Αλλά όταν το FBI ονομάζει τέτοιους ανθρώπους τρομοκράτες, προτιμώ να είμαι στο δική τους την πλευρά - και όχι στων άλλων. :hmm:
Θα διαφωνήσω και θα συμφωνήσω ταυτόχρονα. Συμφωνώ ότι ο χαρακτηρισμός είναι ακραίος και μη αντιπροσωπευτικός. Κάποιοι (οι Αμερικάνοι στη συγκεκριμένη περίπτωση) έχουν μάθει να χαρακτηρίζουν τρομοκρατία οτιδήποτε τους χαλά τα καλοστημένα σχέδια τους. Αυτό δεν το αναφέρω μόνο για την ΡΕΤΑ. Πολλοί πόλεμοι έχουν γίνει και πολλοί αθώοι πεθαίνουν καθημερινά για "χάρη της πάταξης της τρομοκρατίας". Ωστόσο, διαφωνώ με ΚΑΘΕ μορφή βιας ΑΠΟ ΟΠΟΥ κι αν αυτή προέρχεται και ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ.
Θα διαφωνήσω όμως και με την άποψη "είμαι μαζί τους γιατί το FBI είναι εναντίον τους". Είμαι, ήμουν και θα είμαι μαζί με όποιον με πείθει, κυρίως με τις πράξεις αλλά και με τις απόψεις του. Θα τον υποστηρίξω με κάθε μέσο που διαθέτω, αφού όμως πρώτα συμφωνήσω με την θεωρία του και με τις πρακτικές που ακολουθεί για την υλοποίησή τους.

@Thanasis46: Το παράδειγμα με τους μάυρους και την ΚΚΚ μου δλινει την αφορμή να σου πω το εξής: σκέψου πόσοι αθώοι πεθάναν στην προσπάθεια της Αμερικής να απελευθερώσει το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τόσες ακόμα χώρες από τους "κακούς ηγέτες τους". Μιλάμε για βια που ασκείται από κάποιον προκειμένου να "σώσει" έναν άλλο από τη βια που του ασκείται από κάποιον τρίτο. Και θα μου πεις...μα τα ζωάκια είναι ανυπεράσπιστα, δεν μπορούν να τα βγάλουν μόνα τους πέρα κλπκλπ και χρειάζονται εμάς τους καλούς ανθρώπους να τα σώσουμε από τα χέρια των κακών. Ναι οκ. Συμφωνώ. ΑΛΛΑ ας σκεφτούμε πρώτα και κάποια άλλα πράγματα: Πόσο κακό κάνουμε εμείς οι ίδιο οι υπερασπιστές τους στα ζώα, καταστρέφοντας καθημερινά και με δεκάδες τρόπους το περιβάλλον. Προσωπικά το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Και καπνίζω, και οδηγώ, και χρησιμοποιώ προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, και κρέας τρώω... και... και...
Επίσης, πόσο έχουμε ωφεληθεί από έρευνες που γίνονται σε ζωα? Κακώς γίνονται τα ζώα πειραματόζωα. Αλλά θα έδινες στο παιδί σου ένα φάρμακο πχ που δεν έχει τεσταριστεί? Όχι.Αν αύριο οι φαρμακοβιομηχανίες λέγαν "οκ.σταματάμε τα πειράματα σε ζώα, αλλά δεν έχουμε εναλλακτική και άρα δεν θα τα τεστάρουμε, θα τα βγάζουμε στην αγορά έτσι. Θα γίνετε εσείς τα πειραματόζωα". Τι θα λέγαμε όλοι τότε? Με εκνευρίζει αφάνταστα η πρακτική πειράματα σε ζώα, αλλά δεν μου έχει παρουσιάσει κανείς ποτέ μια εναλλακτική. Και μην παρεξηγηθώ ότι είμαι υπερ όλων αυτών. Ένα προβληματισμό θέτω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Κατερίνα:
σκέψου πόσοι αθώοι πεθάναν στην προσπάθεια της Αμερικής να απελευθερώσει το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τόσες ακόμα χώρες από τους "κακούς ηγέτες τους". Μιλάμε για βια που ασκείται από κάποιον προκειμένου να "σώσει" έναν άλλο από τη βια που του ασκείται από κάποιον τρίτο.
Από τη βία της οργάνωσης αθώα ζώα κινδυνεύουν;

Η Αμερική δεν προσπαθεί να ελευθερώσει κανέναν ρε Κατερίνα…ποτέ δεν την ενδιέφερε να ελευθερώσει κανέναν, και δεν νοιάζεται ούτε για αθώους ούτε για ενόχους.
https://www.mypetz.gr/posts/5242452/
https://www.mypetz.gr/posts/5242453/
https://www.mypetz.gr/posts/5242467/
https://www.mypetz.gr/posts/5242478/

Πόσο κακό κάνουμε εμείς οι ίδιο οι υπερασπιστές τους στα ζώα, καταστρέφοντας καθημερινά και με δεκάδες τρόπους το περιβάλλον. Προσωπικά το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Και καπνίζω, και οδηγώ, και χρησιμοποιώ προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, και κρέας τρώω... και... και...
Όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν αξίζει τον κόπο;

Επίσης, πόσο έχουμε ωφεληθεί από έρευνες που γίνονται σε ζωα? Κακώς γίνονται τα ζώα πειραματόζωα. Αλλά θα έδινες στο παιδί σου ένα φάρμακο πχ που δεν έχει τεσταριστεί? Όχι.Αν αύριο οι φαρμακοβιομηχανίες λέγαν "οκ.σταματάμε τα πειράματα σε ζώα, αλλά δεν έχουμε εναλλακτική και άρα δεν θα τα τεστάρουμε, θα τα βγάζουμε στην αγορά έτσι. Θα γίνετε εσείς τα πειραματόζωα". Τι θα λέγαμε όλοι τότε?
Εγώ λέω: εγώ έχω το πρόβλημα σ εμένα θα ψαχτεί η λύση του. αναλαμβάνω το ρίσκο

https://www.mypetz.gr/posts/5240126/
https://www.mypetz.gr/posts/5244291/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Αμερική δεν προσπαθεί να ελευθερώσει κανέναν ρε Κατερίνα…ποτέ δεν την ενδιέφερε να ελευθερώσει κανέναν, και δεν νοιάζεται ούτε για αθώους ούτε για ενόχους. https://www.mypetz.gr/posts/5242478/
Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ! Και θέλω να καταλήξω στο ότι η βία στο όνομα και καλά απελευθέρωσης τρίτων δεν με πείθει και με βρίσκει κάθετα αντίθετη. Έφερα το παράδειγμα σε αντιπαράθεση με το δικο σου, απλά.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν αξίζει τον κόπο;
Όχι.Αξίζει τον κόπο. Γιαυτό και κάνω χίλια δυο άλλα πράγματα, προσπαθώντας να μειώσω το κακό που κάνω. πχ ανακύκλωση, οικονομία όσον αφορά στη χρήση πηγών ενέργειας κλπ κλπ.

Εγώ λέω: εγώ έχω το πρόβλημα σ εμένα θα ψαχτεί η λύση του. αναλαμβάνω το ρίσκο
Μάλλον δεν είχα διαβάσει αυτό το Post σου. Και είναι η πρώτη φορά που διαβάζω κάτι ανάλογο.

Γενικά συμφωνούμε (και πάλι) στην ουσία. Απλά εγώ διαφωνώ με τις πρακτικές. Γιατί δηλαδή να μη σωσουμε μεν τα ζώα, αλλά χωρίς να καταστρέψουμε ταυτόχρονα ολόκληρη την κλινική στην οποία γινονται τα πειράματα?
Ξέρεις κάτι, αν αύριο οι "κακοί" κάψουν τις εγκαταστάσεις φιλοζωικών σωματείων (παράδειγμα φέρνω μην κολήσουμε πάλι στο συγκεκριμένο) πως θα τους χαρακτηρίσουμε και τι θα πούμε για αυτούς?

Θα πω τα ίδια που έχω πει κι αλλού: Ολοι αυτοί που προσπαθούν για κάτι καλό είναι πολύ λίγοι. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν με άλλους τρόπους από αυτούς που χρησιμοποιούν. Αν πχ αντιδράσω για να προστατευτώ από κάποιον που θέλει να με χτυπήσει, ως αδύναμος μυϊκά θα πρέπει να τον χτυπήσω. Αν όμως έχω μυϊκή δύναμη μεγαλύτερη από αυτόν, δεν χρειάζεται να τον χτυπήσω για να τον εμποδίσω, απλά θα τον κρατήσω και δεν θα μπορέσει να με χτυπήσει. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην αρκεστώ σ αυτό γιατί μπορεί να έχω φορτιστεί από την ενέργεια του αυτή και να νιώσω τάση εκδίκησης… αυτός όμως θα μου την έχει προκαλέσει…

Απλά εγώ διαφωνώ με τις πρακτικές. Γιατί δηλαδή να μη σωσουμε μεν τα ζώα, αλλά χωρίς να καταστρέψουμε ταυτόχρονα ολόκληρη την κλινική στην οποία γινονται τα πειράματα?

Γιατί νοιώθουμε την επιθυμία να προκαλέσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πρόβλημα σ αυτούς που τα κάνουν. φυσικό δεν είναι; γιατί αυτό που θέλουμε να σταματήσουμε θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο… με μια μάχη δεν τελείωσε ο πόλεμος… άρα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλήγμα . Εχε επίσης υπ όψιν ότι η ψυχολογία κάποιου που είναι μέσα στη δράση είναι τελείως διαφορετική. επίσης οι δυνατότητες που έχει δεν είναι πάντα αυτές που θέλει. πχ μπορεί να χρειαστεί να χτυπήσει άνθρωπο για να μην συλληφθεί ή αν αρχίσει να γίνεται χρήση όπλων ενάντιων τους αναγκαστικά θα οπλοφορούν. Είναι κάποιες φορές που ή τέτοιες πρακτικές θα εφαρμόσεις ή θα υποταχτείς στην υπάρχουσα κατάσταση. Εσύ αν μπορούσες να τους μιλήσεις τι πρακτικές θα τους πρότεινες ώστε να πετύχουν αυτό που θέλουν χωρίς βία; Γιατί αν απλώς τους προτείνεις ΄΄όχι βία΄΄ πιθανόν να σου πουν ΄΄ελάτε όλοι να είμαστε πολλοί και δυνατοί ώστε να μην είναι αναγκαία η βία μας.΄΄ τότε τι θα τους πεις;

Ξέρεις κάτι, αν αύριο οι "κακοί" κάψουν τις εγκαταστάσεις φιλοζωικών σωματείων (παράδειγμα φέρνω μην κολήσουμε πάλι στο συγκεκριμένο) πως θα τους χαρακτηρίσουμε και τι θα πούμε για αυτούς?

Εξαρτάται από διάφορα πράγματα.

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Η Αμερική δεν προσπαθεί να ελευθερώσει κανέναν ρε Κατερίνα…ποτέ δεν την ενδιέφερε να ελευθερώσει κανέναν, και δεν νοιάζεται ούτε για αθώους ούτε για ενόχους.
Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ! Και θέλω να καταλήξω στο ότι η βία στο όνομα και καλά απελευθέρωσης τρίτων δεν με πείθει και με βρίσκει κάθετα αντίθετη. Έφερα το παράδειγμα σε αντιπαράθεση με το δικο σου, απλά.

Εννοείς ότι κι αυτοί για ότι κάνουν τα κίνητρα τους είναι όμοια με της κυβέρνησης της Αμερικής;
Φαντάζεσαι να σ ελευθερώσουν από κάπου με χρήση βίας και να σου λέει μετά κάποιος αυτό; Και θέλω να καταλήξω στο ότι η βία στο όνομα και καλά απελευθέρωσης τρίτων δεν με πείθει και με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Τι θα αισθανόσουν και τι θα του απαντούσες;

παιδια ηρεμια πρωτον κ δευτερων αν θελουν να κανουν πειραματα οσοι λεγονται επιστημονες ερευνητες ας κλωνοποιησουν τον ανθρωπο κ να πειραματιστουν επανω του αφου φυσικα το επιτρεψουν πρωτα οι κυβερνησης

*αν θελουν να κανουν πειραματα οσοι λεγονται επιστημονες ερευνητες ας κλωνοποιησουν τον ανθρωπο κ να πειραματιστουν επανω του αφου φυσικα το επιτρεψουν πρωτα οι κυβερνησης

Θλιβερό...

αθανασια γιατιο το βρισκεις θλίβερο αυτο τι φταιει η γατα ο σκυλος το ποντικι η μαιμου ο πιθηκος? κ ολα τα ζωα που γινονται πειραματα επανω τους? τα καλλυντικα κ ολα αυτα ειναι για εμας κ οχι για εκεινα αρα επανω μας πρεπει να τεσταρονται αφου εμεις θελουμε να γινουμε πιο ομορφες κ οχι πανω σε αυτα

Ο πόνος είναι το ίδιο για όλους όμως.
Ισως αν δημιουργούνταν οργανισμοί ζωντανοί μεν, αλλά χωρίς εγκέφαλο…

.... τι φταιει η γατα ο σκυλος το ποντικι η μαιμου ο πιθηκος? κ ολα τα ζωα που γινονται πειραματα επανω τους? τα καλλυντικα κ ολα αυτα ειναι για εμας κ οχι για εκεινα αρα επανω μας πρεπει να τεσταρονται αφου εμεις θελουμε να γινουμε πιο ομορφες κ οχι πανω σε αυτα

Τα σκέφτεσαι καθόλου αυτά που λες ή απλά τα πετάς;

Πάντως, ειδικά το ποντίκι δεν το λυπάμαι και πολύ. Εδώ όλες οι πολυκατοικίες κάνουν συστηματικά μυοκτονίες/απεντομώσεις (και πολύ σωστά, ποιος τα θέλει?), τα πειράματα σε ποντίκια μας νοιάζουν;
Απλή λογική...

Σε μια κοινωνία που πελάτες θα'ναι τα ποντίκια, μπορεί τα καλλυντικά και τα φάρμακα να τεστάρονται πάνω μας, :lol::lol::lol:, πριν τα αγοράσουν εκείνα!

Έλα να σοβαρευόμαστειιι!

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
.... τι φταιει η γατα ο σκυλος το ποντικι η μαιμου ο πιθηκος? κ ολα τα ζωα που γινονται πειραματα επανω τους? τα καλλυντικα κ ολα αυτα ειναι για εμας κ οχι για εκεινα αρα επανω μας πρεπει να τεσταρονται αφου εμεις θελουμε να γινουμε πιο ομορφες κ οχι πανω σε αυτα
Αρχική Δημοσίευση από Petrcat:
Ναι γιατί; Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο; Όλα έχουν το κόστος τους κι αν θέλεις κάτι, να αναλάβεις και το κόστος του.
Πάντως, ειδικά το ποντίκι δεν το λυπάμαι και πολύ.
Μάλλον τίποτα δεν λυπάσαι καθόλου
Εδώ όλες οι πολυκατοικίες κάνουν συστηματικά μυοκτονίες/απεντομώσεις (και πολύ σωστά, ποιος τα θέλει?),
Ετερον εκάτερον
τα πειράματα σε ποντίκια μας νοιάζουν;
Ναι ακόμα δεν γίναμε άψυχα pc
Σε μια κοινωνία που πελάτες θα'ναι τα ποντίκια, μπορεί τα καλλυντικά και τα φάρμακα να τεστάρονται πάνω μας, πριν τα αγοράσουν εκείνα!
Και να μην μας λυπάται κανείς…τι ωραία ε;
Έλα να σοβαρευόμαστειιι!
Σοβαροί είμαστε όσο κι αν δεν μπορείς να το πιστέψεις

Ναι γιατί; Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο; Όλα έχουν το κόστος τους κι αν θέλεις κάτι, να αναλάβεις και το κόστος του.

Μάλλον τίποτα δεν λυπάσαι καθόλου

Ετερον εκάτερον

Ναι γιατί; Ακόμα δεν γίναμε άψυχα pc

Και να μην μας λυπάται κανείς…τι ωραία ε;

Σοβαροί είμαστε όσο κι αν δεν μπορείς να το πιστέψεις

Άσε ρε φίλε, το'χω μελετήσει το στυλάκι σου. Γραφικό...
Όλο τα ίδια λες, αλλά εδώ δεν πιάνουν! :cool:

Α! Και το υπογραμμισμένο είδα ότι το άλλαξες (έλεγες πρώτα "είσαι σίγουρος ότι αυτό δε θα γίνει γι'αυτό το λες").
Όλα τα βλέπω!!! :lol::lol::lol:

Άσε ρε φίλε, το'χω μελετήσει το στυλάκι σου. Γραφικό...
Όλο τα ίδια λες, αλλά εδώ δεν πιάνουν! :cool:

Α! Και το υπογραμμισμένο είδα ότι το άλλαξες (έλεγες πρώτα "είσαι σίγουρος ότι αυτό δε θα γίνει γι'αυτό το λες").
Όλα τα βλέπω!!! :lol::lol::lol:
Τι είπες τώρα;

Πάντως, ειδικά το ποντίκι δεν το λυπάμαι και πολύ. Εδώ όλες οι πολυκατοικίες κάνουν συστηματικά μυοκτονίες/απεντομώσεις (και πολύ σωστά, ποιος τα θέλει?), τα πειράματα σε ποντίκια μας νοιάζουν;
Απλή λογική...

Σε μια κοινωνία που πελάτες θα'ναι τα ποντίκια, μπορεί τα καλλυντικά και τα φάρμακα να τεστάρονται πάνω μας, :lol::lol::lol:, πριν τα αγοράσουν εκείνα!

Έλα να σοβαρευόμαστειιι!

λοιπον καλε μουθ οταν λεω ποντικι εκτος απο τους αρουραιους που πηγε το μυαλο σου υπαρχουν κ αλλα ποντικια οπως π.χ. τα χαμστερ κ τα ινδικα χοιριδια οπως υπαρχουν ειδη πιθηκου γατας κ.λ.π υπαρχουν κ ειδη ποντικου αυτα σκεψου λοιπον εσυ πριν κανεις παρατηρηση κ δευτερον τι μπου φταιει το γατι το σκυλι να δοκιμαζετε πανω του η μασκαρα για να τη φορεσω εγω η' η καθε μια απο εμας?
εχω βαρεθει τους σοβαροφανεις ανθρωπους ειμαι σοβαρη εκει που πρεπει κ τωρα μιλαω πολυ σοβαρα

Ο πόνος είναι το ίδιο για όλους όμως.
Ισως αν δημιουργούνταν οργανισμοί ζωντανοί μεν, αλλά χωρίς εγκέφαλο…
φυσικα εννουσα χωρις εγκεφαλο απλα ανθρωπινα κυτταρα για να γινονται οι πειραμτισμοι

Εγω παντως τα λυπαμαι τα ποντικια. Τα κοινα ποντικακια παρολο που φρικαρω οταν τα βλεπω.

Νομιζετε(βαζω και τον εαυτο μου μεσα) οτι ειναι δυσκολο για αυτους που κανουν πειραματα σε ζωα, να βρουν ενα υποκαταστατο η ακομα και να κλωνοποιησουν δερμα, η οτιδηποτε αλλο "κομματι" χρειαζονται για του πειραματισμους τους?
Απλα, προτιμουν την ευκολη και οικονομικη λυση, τα πειραματοζωα.
Μην κουραζονται κιολας...:mad:

Sardela πολύ σωστά - το έχουμε ξαναπεί. Δεν τους συμφέρει οικονομικά.

Sardela πολύ σωστά - το έχουμε ξαναπεί. Δεν τους συμφέρει οικονομικά.

Συγνωμη:redface: , δεν το θυμομουν.

Βρε! Δεν το είπα γι' αυτό! χαχαχα Δεν σε μάλωσα. Συμφώνησα :D

Πολλοί πόλεμοι έχουν γίνει και πολλοί αθώοι πεθαίνουν καθημερινά για "χάρη της πάταξης της τρομοκρατίας". Ωστόσο, διαφωνώ με ΚΑΘΕ μορφή βιας ΑΠΟ ΟΠΟΥ κι αν αυτή προέρχεται και ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ.
Θα διαφωνήσω όμως και με την άποψη "είμαι μαζί τους γιατί το FBI είναι εναντίον τους". Είμαι, ήμουν και θα είμαι μαζί με όποιον με πείθει, κυρίως με τις πράξεις αλλά και με τις απόψεις του. Θα τον υποστηρίξω με κάθε μέσο που διαθέτω, αφού όμως πρώτα συμφωνήσω με την θεωρία του και με τις πρακτικές που ακολουθεί για την υλοποίησή τους.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, Κατερίνα!:up:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back