Άρθρο για την ΡΕΤΑ

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Μία "καυτή" λεπτομέρεια

...για τα αντι-PETA site και οργανώσεις.
Όλα υποκινούνται για συγκεκριμένους σκοπούς και απο πολυ συγκεκριμένο άνθρωπο. :hmm:Η προπαγάνδα ήταν πάντα το όπλο του κράτους να κλείσει τα στόματα που ενοχλουν με τις φωνές τους.
:blink:

Και μεταφράζω :

berman%7Eccf.jpg
To Κέντρο για την Ελευθερία του Καταναλωτή (Center for Consumer Freedom) είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που διοικείται από τον lobbyist Richard Berman μέσω της εταιρείας του Berman & Co. που βρίσκεται στην Washington και έχει σκοπό τις δημόσιες σχέσεις επί πληρωμή. Το Κέντρο για την Ελευθερία του Καναναλωτή, γνωστό σήμερα ως δίκτυο Guest Choice , ιδρύθηκε από τον Berman με μία δωρεά $600.000 από την γνωστή καπνοβιομηχανία Philip Morris.

Ο Berman κανονίζει ώστε μεγάλα χρηματικά ποσά από τις πολυεθνικές, να καταλήγουν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, στις οποίες συνήθως είναι διευθυντής. Κατόπιν προσλαμβάνει την ίδια του την εταιρεία ως σύμβουλο για αυτές τις οργανώσεις! Από τα εκατομμύρια δολλάρια που έχει 'κάνει δωρεά" η Philip Morris μεταξύ 1995 και 1998, το 49% με 79% πήγε κατευθείαν στην εταιρεία Berman & Co. ή στον ίδιο τον Berman.
[...]
O Richard Berman έχει αναμιχθεί σε διάφορες υποθέσεις, όπου χρειάστηκε πίεση ώστε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες να σταματήσουν να διαμαρτύρονται. Χρησιμοποιώντας τις σχέσεις του με υψηλά στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, καταφέρνει να ρίχνει λάσπη όπου χρειαστεί ώστε να υποτιμήσει τα αιτήματα διαφόρων ομάδων. Για παράδειγμα διαφωνούσε με την οργάνωση "Μητέρες ενάντια στην οδήγηση μετά τη χρήση αλκόολ" (MADD), και κατάφερε με τις πιέσεις του να μειωθεί το όριο στα αλκοτέστ λέγοντας πως τέτοια πρόστιμα θα τιμωρούσαν και υπεύθυνους καταναλωτές αλκοόλ. Σε έρευνα για τις δηλητηριάσεις από σαλμονέλα στα φαγητά που είχε φέρει στο φως το "Αμερικανικό Κέντρο για την Προστασία και Πρόληψη Ασθενιών" ο Berman απαντούσε πως υπερβάλλουν και προκαλούν φόβο χωρίς λόγο στους καναναλωτές.
[...]
Το ίδιο έχει κάνει και για τα θέματα που αφορούν στο κάπνισμα, βοηθώντας την Philip Morris αυτή τη φορά. Ο τρόπος που προσεγγίζει τα θέματα έχει χαρακτηριστει πάρα πολλές φορές "παραπλανητικός" και "αισχρός". Και πως να μην είναι όταν γίνεται προς υπεράσπιση του πελάτη.

Χρησιμοποιώντας "την ελευθερία του καταναλωτή" ως επιχείρημα, ο Berman τα έχει βάλει τα τελευταία χρόνια με την οργάνωση PETA και πολλές ακόμη ομάδες και οργανώσεις, των οποίων οι καμπάνιες έχουν σκοπό να αφυπνίσουν τους καναλωτές και μπορεί να βλάψουν τα έσοδα των πελατών του .

Το δίκτυο "Guest Choice" που έχει ιδρύσει ως "πάνελ συμβούλων", αποτελείται από μέλη τα οποία το 1998 περιελάμβαναν εκπροσώπους εταιρειών όπως την Cargill Processed Meat Products και Outback Steakhouse, Minnesota Licensed Beverage Association και Sutter Home Winery. Εταιρείες που εκπροσωπούν εστιατόρια, τη βιομηχανία κρέατος και αναψυκτικών αλλά και ποτών. Οι πελάτες του Berman είναι εταιρείες που έχουν οικονομικό συμφέρον στο να κρατήσουν τους μισθούς χαμηλού : προωθούν φτηνό, μη υγιεινό φαγητό φαστ φουντ κυρίως κρέας, καπνο, αναψυκτικά και την κατανάλωση αλκοόλ - εταιρείες όπως η Ruthʼs Chris Steakhouse, Armour Swift, και Philip Morris, των οποίων η γραμμή προϊόντων περιλαμβάνει πολλά προϊόντα από την Kraft Foods μέχρι ακόμη και τσιγάρα Marlboro.

Η πρόσφατες επιτυχίες της PETA στο να διεκδικήσει και να καταφέρει πιο "ανθρώπινες" συνθήκες σφαγής εντός της βιομηχανίας του κρέατος (πράγμα που σημαίνει περισσότερα έξοδα για την κάθε εταιρεία κατά την παραγωγη κρέατος και μεταχείριση των ζώων), απευθυνόμενες κυρίως στις μεγάλες αλυσίδες fast food, έχουν ενοχλήσει φυσικά και τη βιομηχανία κρέατος αλλά και αναψυκτικών. Δεν είναι τυχαίο πως η ομάδα του Berman που επιτίθεται πετώντας λάσπη συνεχώς στην PETa, δημιούργηθηκε μόλις η εταιρεία McDonaldʼs έκανε υποχωρήσεις όσον αφορά το κρέας που αγοράζει, σε συνεννόηση με την PEta. Διότι πρόκειται για νομοθεσία πια και όχι παράλογες απαιτήσεις.

Το κλειδί της επιτυχίας της για την καμπάνια όπως το έχει περιγράψει ο ίδιος ο Berman είναι "να πυροβολήσεις τον αγγελιοφόρο των μηνυμάτων ....Πρέπει να επιτεθούμε στην αξιοπιστία τους" - περίεργη τακτική από κάποιον που διαθέτει ο ίδιος μία ιδιαίτερα λαβωμένη αξιοπιστία λόγω του παρελθόντος του.

Center for Consumer Freedom
https://www.consumerdeception.com/

Στις ιστοσελίδες απο τις οποίες προήλθε το παραπάνω κείμενο θα βρείτε κείμενα που κατακρίνουν το Κέντρο του Berman στις εφημερίδες USA TODAY, WASHINGTON POST κλπ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η προπαγάνδα ήταν πάντα το όπλο του κράτους να κλείσει τα στόματα που ενοχλουν με τις φωνές τους.
ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.
Και οταν καποτε αποκαλυφθει κατι δεν απασχολει πια την πλειοψηφια η οποια ασχολειται με πιο "επικαιρα" προβληματα.
υσ. Διαβασα (Εψιλον) οτι και η τραγωδια 11/09 ηταν κολπο των Αμερικανων. Συμφωνα με μελετες επιστημονων απο τον τροπο που επεσαν οι πυργοι - καθετα δηλαδη - εδειξε οτι δεν επροκειτο για χτυπημα απο αεροπλανο αλλα απο εκρηκτικο μηχανισμο που ειχε τοποθετηθει στη βαση τους. Και αλλα στοιχεια αλλα τωρα δεν θυμαμαι.
Πιστευω πως εαν (πιστευω πως ναι) αποκαλυφθει και γινει αποδεκτο αυτο το γεγονος καποτε, θα ειναι γιατι ο κοσμος θα εχει πια ξεχασει. Τοτε θα επιτραπει να διαδοθει στο ονομα της δημοκρατιας και της ελευθεριας της εκφρασης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ισμήνη ακριβώς έτσι είναι. Και αυτό ειναι και το κόλπο. Να τρέχει ο κοσμάκης για την καθημερινότητά του, να πιστεύει πως ειδήσεις και νέα είναι μόνο ότι δείχνει το δελτίο ειδήσεων..και όσο για αυτά που κάποτε καίγονταν να μάθουν την αλήθεια...περνουν στο 'χρονοντούλαπο'

..."what a wonderful wooorld...", που λέει και το τραγούδι!
Πόσο χειρότερα θα πάνε ακόμα τα πράγματα; :(

Διαβασα (Εψιλον) οτι και η τραγωδια 11/09 ηταν κολπο των Αμερικανων. Συμφωνα με μελετες επιστημονων απο τον τροπο που επεσαν οι πυργοι - καθετα δηλαδη - εδειξε οτι δεν επροκειτο για χτυπημα απο αεροπλανο αλλα απο εκρηκτικο μηχανισμο που ειχε τοποθετηθει στη βαση τους.
Η σχέση μεταξύ των παγκόσμιων χρηματαγορών και των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ
https://www.gepiti.com/filoi/articles/conspir.htm

το διαβασα κι εγω αυτο Ισμηνη με τους διδυμους πυργους...και πραγματικα ολα τωρα εβγαζαν νοημα,ενω η επισημη εκδοχη της αμερικανικης κυβερνησης αφηνε πολλα ερωτηματικα...:down:

26/11/2006
Η οργάνωση PeTA ζητά τη φυλάκιση
ανθρώπου που εγκατέλειψε γάτες σε τροχόσπιτο

----
Λίβινγκστον, Μοντάνα, ΗΠΑ (AP) ---- Ένας άνδρας κατηγορείται ότι εγκατέλειψε πάνω από τριάντα γάτες μέσα σε ένα τροχόσπιτο, χωρίς τροφή και νερό, με αποτέλεσμα πολλές να χάσουν τη ζωή τους από την πείνα. Η
οργάνωση PeTa (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) ζητά από τη δικαιοσύνη να τιμωρήσει το δράστη με φυλάκιση, ενώ σε περίπτωση καταδίκης, κρίνεται αναγκαία η ψυχιατρική βοήθεια προς το συγκεκριμένο άτομο. Η PeTA είναι η μεγαλύτερη οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων στις ΗΠΑ, αριθμώντας περίπου ένα εκατομμύριο μέλη στη χώρα. Η μήνυση κατά του δράστη έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ο ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου που ήταν
νοικιασμένο, ανακάλυψε τις γάτες σε άθλια κατάσταση, να ζουν δίπλα στις νεκρές, μέσα σε ακαθαρσίες ενώ πολλές από αυτές είχαν φάει τα ίδια τα μωρά τους. Όλες οι γάτες που γλίτωσαν από την τραγική αυτή εμπειρία, υπέστησαν ευθανασία λόγω προβλημάτων υγείας αλλά και επιθετικής συμπεριφοράς.

Ο Νταν Παντεν, ερευνητής της PeTA, έστειλε επιστολή προς τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, με την οποία ζητά εκτός από την ποινή φυλάκισης, ο κατηγορούμενος να τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση αφού "η κακοποίηση ζώων αποτελεί ένα έγκλημα που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επαναλαμβάνεται από το δράστη, ενώ οι εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό είναι πολύ λίγες". Οι γάτες που βρέθηκαν στο τροχόσπιτο ήταν οι απόγονοι τεσσάρων γατιών που κλείστηκαν εκεί και δεν είχαν στειρωθεί. Σύμφωνα με μαρτυριές, τα παράθυρα ήταν κλειστά και καλυμμένα με χώμα. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως το τροχόσπιτο πρόκειται να καταστραφεί.

Το δικαστήριο έχει οριστεί για τη Δευτέρα.

(από την εφημερίδα The Great Fall Tribune)

/Τι καλα να είχαμε τέτοιες τιμωριες και στην Ελλάδα
για ανθρώπους που βγάζουν το άχτι τους στα ζωάκια...:/:

:( :( :( :(
Θα πω κακια κουβέντα..... Να το βρει μπροστά του κι ολη η αρνητικότητα που εκπέμπω εγώ (κι ευχομαι κι αλλοι) να του βγει σε καθε πτυχή της ζωής του.
Μη με πειτε κακιά! Το εννοώ, τι νιώθω, το ευχομαι ολοψυχα!!! Το θεωρώ απλά δίκαιο!

Βίκυ ψάχνωντας κάτι άλλο βρήκα ένα ποστ στο forum του pets όπου αναφέρεται ότι η άποψη της ΡΕΤΑ για το τι μπορεί να γίνει για τα αδέσποτα στην Ελλάδα ήταν ...ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ
Παραθέτω και το link
https://www.pets.gr/phpBB/viewtopic.php?t=59&postdays=0&postorder=asc&start=15
Θα ήθελα την άποψή σου γιαυτό.

Κατερίνα δεν είμαι δικηγόρος της PeTa οπότε δεν είμαι σε θέση -όπως άλλωστε έχω ξαναπει- να γνωρίζω σε βάθος, τι ειπώνεται από κάθε ένα στέλεχός της. Αν δεν δω τη συγκεκριμένη πρόταση, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι πως η οργάνωση γενικά υποστηρίζει την ευθανασία - όταν αναφέρεται σε σωματεία φιλοζωϊκά που δεν έχουν τη δυνατότητα να περιθάλψουν όλα τα ζώα :down: και σε περιπτώσεις ασθενειών. Τακτική με την οποία διαφωνώ κάθετα ΑΛΛΑ δεν μπορώ να ακυρώσω τη γενικότερη δράση τους προς ένα κόσμο φιλικότερο προς τα ζώα. Με στενή παρακολούθηση περιπτώσεων κακοποίησης ζώων ώστε οι δράστες να τιμωρούνται ακόμη και με φυλάκιση, με καμπάνιες για καλύτερη μεταχείριση ζώων συντροφιάς/παραγωγής κρέατος κ.ο.κ. Η απόφασή τους να στηρίζουν την ευθανασία σε κάποιες περιπτώσεις έρχεται σε σύγκρουση με άλλες αρχές τους, αλλά άντε βγάλε άκρη.

Βίκυ δεν σε ρωτάω σαν δικηγόρο της ΡΕΤΑ. Ρωτάω εσένα γιατί έχεις πει ότι έχεις ψάξει για τη συγκεκριμένη οργάνωση και επίσης διότι την υποστηρίζεις. Σαν υποστηρικτή της σε ρώτησα λοιπόν και η απάντησή σου με κάλυψε απόλυτα.:)

Να 'σαι καλά Κατερίνα!!!
Χαίρομαι που σε βοήθησα
:)

Παιδια ειλικρινα χαιρομαι παρα πολυ με τις αντιδρασεις σας νομιζω ο αρχικος μου σκοπος να ευαισθητοποιηθουμε στα πειραματα με τα ζωα και στο τι και πως καταναλωνουμε εχει πετυχει κατα πολυ.

Χαρηκα πολυ που τα ποστ βια στα ζωα βιοηθικη και αυτο εδω μας ευαισθητοπιοιησαν ολους κι ο καθενας συμπεριλαμβανομενου κι εμενα μπορει να κινητοποιηθηκε λιγιο η εστω να το εψαξε λιγο παραπανω.
Δεν ξερω τι ακριβως συμβαινει με τις οργανωσεις, μιας και δεν ειμαι μελος καμμιας αλλα νομιζω οτι μιας και ευαισθητοποιηθηκαεν και επειδη ειναι πιθανο ολα αυτα να ειναι αληθεια και τα μεν και τα δε η εστω μερος απο αυτα ειναι καλο να δει κανεις τι θα κανει απο δω και μπρος.
Νομιζω οτι ο καθενας μας με τις επιλογες του καθοριζει μια γενικοτερη πολιτικη και εξισου μπορει να κανει και κατι παραπανω να γραφτει σε μια φιλοζωικη οργανωση η σωματειο και να ζησει απο μεσα το τι συμβαινει να δει με τα ματια του τι γινεται στην ελλαδα γιατι εδω ειμαστε και πως μπορει να βοηθησει. Υπαρχει μεγαλη αναγκη κι αντι να μενουμε στις συζητησεις η να δινουμε λεφτα απο μακρυα σε οργανωσεις που δεν ξερουμε ειναι βασικο να δραστηριοποιηθουμε ως "πολιτικα" οντα που ειμαστε κατα τους αρχαιους, δηλαδη να συμμετεχουμε οπου νομιζουμε.

Πιστευω κι εγω οτι ειναι καλο που υπαρχουν οργανωσεις σαν τη PETA και το ΑΛΦ γιατι ετσι ειδα για πρωτη φορα τι γινεται!

Ειμαι σιγουρη οτι αν λεω αν ημουν στη θεση ενος ακτιβιστη που πηγαινε να σωσει πιθικακια με ραμενα ματια κομενες φωνητικες χορδες κουνελακια με βγαλμενα ματια κλπκλπ θα ημουν σιγουρα πολυ θυμωμενη με οσους τα εκαναν και δεν μπορω να εγκυηθω για τις αντιδρασεις μου εκεινη τη στιγμη γιατι ειναι πολυ επωδυνο να συναντας ανθρωπους και ζωα σε κατασταση βασανιστηριου. Το ιδιο θα ενιωθα και για ανθρωπους θυματα η για θυματα trafficing η παιδια θυματα παιδαιραστιας.

Γενικα θεωρω οτι ο ανθρωπος εχει φτασει στο επιπεδο κτηνωδιας να βαζει συνανθρωπους του και ζωα σε κατασταση απολυτου ελενχου και η ανθρωπινη ζωη εχει φτηνυνει επικυνδυνα, ακουγα απο εγκυρη πηγη οτι σε καποια κυκλωματα με 200Ε "καθαριζουν" ανθρωπο η οτι καψαν ανθρωπο μεσα σε σκουπιδοντενεκε ...(ποσο μαλλον ενα ζωο) για μενα αυτο ειναι σημαδι οτι εχουμε ξεφυγει και για να χρειαζεται να υπαρχουν συλλογοι για την ηθικη ειναι σημαδι οτι ντεφακτο ζουμε πλεον σε κοσμο ανηθικο κατα βασει χωρις αξιες δυστυχως.

Δεν ειμαι ομως ακτιβιστ, και προς το παρον κοιταω να ενημερωνομαι να ενημερωνω και να φροντιζω τις επιλογες μου και τα αδεσποτα της πολης μου( εχω δε παρει την αποφαση να κανω δωρο χριστουγεννων στην οικογενεια μου την υιοθεσια ζωων του εκπαζ αντι για φουλαρια τσαντες και πουλοβερ και για τα γεννεθλια μου που πλησιαζουν σκεφτομαι να ζητησω κατι αναλογο σε δωρεα σε καποια φιλανθρωπικη η φιλοζωικη οργανωση αυτο μου ηρθε ως ιδεα απο τοτε που εβαλα το ποστ με τη λιστα γαμου:) ).

Οσο για τα φαρμακα, ε, τοσο εξυπνο ειδος ειμαστε ειναι δυνατον να μη βρουμε λυση αν πραγματικα ενδιαφερθουμε για τα ζωα??Δεν εχω πειστει οτι ολα αυτα τα πειραματα ειναι τοσο απαραιτητα ( για τα απορυπαντικα δεν το συζητω) διαβαζοντας για τα βιοκτονα πχ και το τι ειναι απολυτως αναγκαιο ειναι και θεμα ευκολιας πολλες φορες και θεμα κεφαλαιων που δινονται στην ερευνα.

Αλλα και παλι ειναι η προσωπικη μου αποψη.
Προσωπικα εχω χαρει πολυ απο τοτε που μπηκα εδω γιατι παντα ηθελα να γνωρισω ατομα με κοινες ανυσηχιες και απο κοντα ( στις φιλοζωικες βρηκα εξαιρετικους ανθρωπους) και με σας απο μακρυα.

Εχω αλλαξει μεσα απο ολα αυτα και παντα ηθελα να βρω το θαρρος να ακολουθησω αυτα που πιστευα και χαρη σε οσα εμαθα και ειδα βρηκα αυτο το θαρρος να ζω οπως παντα ονειρευομουν: οικολογικα φιλοζωα και συνειδητα. Το ιδιο ευχομαι και σε σας :)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back