Άσε την κότα κάτω!

χριστινα

Διάσημο μέλος

Η χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 2.873 μηνύματα.
Σήμερα πρωί πρωί μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. όπως πήγαινα στα κτελ με το ταξί είδα έναν να περπατάει στο δρόμο με μια κότα ανάποδα, ζωντανή, να παλεύει η καημένη να ξεφύγει (την κρατούσε από τα πόδια) :down: . Τον στόλισα με πολλά κοσμητικά και ευχήθηκα αν τη μαγειρέψουν να τους καεί! Αλλά πόσο άκαρδοι είναι καποιοι?
Δεν απαγορεύεται αυτό? Δεν μπορώ να βλέπω τέτοια....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα καλο μου ειπαμε στην ελλαδα ζουμε που ειναι χρονια πισω σε καποια θεματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα καλο μου ειπαμε στην ελλαδα ζουμε που ειναι χρονια πισω σε καποια θεματα

Σε πολλά θα έλεγα...........:( :(

δυστυχως ετσι ειναι.εγω ακομα δε θα ξεχασω οταν ημουν μικρη που ακουγα οταν περναγα τις διακοπες του Πασχα στο χωριο,πως ουρλιαζαν τα αρνακια οταν τα εσφαζαν ετσι στν ψυχρα μες στη μεση του δρομου..:cry:

δυστυχως ετσι ειναι.εγω ακομα δε θα ξεχασω οταν ημουν μικρη που ακουγα οταν περναγα τις διακοπες του Πασχα στο χωριο,πως ουρλιαζαν τα αρνακια οταν τα εσφαζαν ετσι στν ψυχρα μες στη μεση του δρομου..:cry:
Πω Πω.... Δεν θα το άντεχα, ειλικρινά. Θα έβγαινα με κανένα κουζινομάχαιρο να κηνυγήσω τους ανθρώπους και ασ με έλεγαν παιδί με αντικοινωνική προσωπικότητα!!!
Σίγουρα στην Ελλάδα ζουμε και γίνονται τόσα πολλά που αρρωσταίνει κανείς. Απλά θέλω να είμαι ευτυχισμένος βλάκας και να φαντάζομαι πως δεν υπάρχουν αυτά!!! Όταν τα βλέπω αρρωσταίνω

κ τι ναπω εγω που το βιωσα στον χειροτερο βαθμο μου εσφαξαν το δικο μου κατσικακι ενας θειος μπροστα στα ματια μου κ τον πηρα κυνηγει με της πετρες

Χμ, ναι! Κι εγώ θα αντιδρούσα πολύ βίαια. Η μητέρα μου (Αγγλιδα) όταν πρωτοήρθε Κόρινθο (το 1973) είδε να σφάζουν ένα αρνάκι στην αυλή και ακόμη το φέρει βαρέως!!!
Είναι φοβερό όμως που τα τρώω. Παρακολούθησα τη συζήτηση περι χορτοφαγίας. Εγώ δεν είμαι χορτοφάγος και βγάζω το καπέλο σε όσους είναι. Λές και τα ζωάκια που εγώ τρώω δεν τα σκοτώνουν. Είναι υποκριτικό το ξέρω να τα τρωω από τη μία αλλά να λυπάμαι που τα σκωτόνουν.
Αλλά είπαμε...... Ευτυχισμένος βλάκας. Αν το έβλεπα πάντως θα αντιδρούσα άσχημα

Ένας λόγος που άρχισα να βλέπω διαφορετικά το κρέας ήταν μία περίπτωση σαν αυτή της Ladycat
:/:Κατσικάκι στο χωριό, μωράκι που ακόμη έπινε γάλα απο΄τη μαμά του , μας το έφεραν στην αυλή τηn προηγουμένη της δολοφονίας/σφαγής του. Όλα τα ξαδερφάκια παίζαμε μαζί του, τον είχαμε βγάλει και Μπίλι και την επομένη μας έστειλαν όλα τα μικρά στο πάνω πάτωμα για να μη δούμε τι θα γινόταν. Ακόμη μπορώ να ακούσω τις στριγκλιές του όταν του έκοβαν το λαιμό και δεν θα ξεχάσω την εικόνα που είδα όταν κοίταξα από το παράθυρο *με την παιδική μου περιέργεια*, ο μπίλι να ξεψυχάει με αίματα να τρέχουν από το λαιμό του και οι κότες της γιαγιάς μου να τσιμπολογάνε ότι έπεφτε. Δεν θα το ξεχάσω. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τους γονείς μου που περίμεναν να φάω και το κρέας εκείνη την ημέρα...του ζώου που την προηγουμένη είχα αγκαλιά. Τουλάχιστον κατανοούν τέτοιες ευαισθησίες και δεν με ζόρισαν.

Συγνώμη μικρά παιδάκια σας έβαλαν να δείτε σφαγή?Ελεος!Φαντάζομαι αναμνήσεις που σκοτώνουν ε?

Ο χρηστος και η παναγια!!!Εδω στη λαμια εχω δει στη λαικη να πουλανε προβατακια μωρακια μαλλον για εκτρωφη γιατι ειναι πολυ μωρακια.Και τουσ ειχαν δεσει τα ποδαρακια ενας και τα ειχε βαλει σε σακουλα να τα παρει μαζι και κλαιγανε τα καημενα μετα ηρεμησε απο λιγη ωρα.:| :( Αχ!

ακριβως αυτη τη σκηνη ειχα δει κι εγω.ειχαμε ενα αρνακι αρκετους μηνες και οταν το εσφαξανεγω υποτιθεται επρεπε να ημουν μεσα.επειδη ομως ειχα υποψιαστει τι θα γινοταν βγηκα να δω και ειδα τελικα το αρνακι στη μεση του δρομου,με το λαιμο σχεδον κομμενο να κουναει χερια-ποδια και να φωναζει κι ο δρομος να'χει γεμισει αιματα.το απολυτο σοκ!την ημερα του Πασχα εμεινα φυσικα κλεισμενη στο δωματιο μου κι εκλαιγα.

μετα απο αυτο εχω δει κι αλλα παρομοια περιστατικα.με κουνελια,κοτες(οταν κατα λαθος εβγαινα στην αυλη οταν τα εσφαζε η γιαγια μου).οταν μεγαλωσα προσπαθησα να καταλαβω τη μη-ευαισθησια τους με τα ζωα.η αληθεια ειναι οτι οταν αυτα τα ζωα ειναι η μονη πηγη τροφης που εχεις(δεν ειχαν χρηματα ν'αγορασουν),οταν εχει περασει την πεινα και την εξαθλιωση του πολεμου κι εχεις πασχισει για να δωσεις στα παιδια σου ενα πιατο φαι,ειναι λογικο να μην μπορεις να εχεις τις ιδιες ευαισθησιες με τη σημερινη γενια που τα ειχε ολα ετοιμα.απο αυτη την οπτικη,μπορω καπως να καταλαβω τα μη ζωοφιλικα αισθηματα των μεγαλων ανθρωπων του χωριου.
ο παππους μου,οταν ειχε βρει πριν κατι χρονια μωρα γατακια στο κοτετσι,τα πηγε και τα παρατησε σ'ενα χωραφι.εκτος απο ενα που δεν πορουσε να πιασει.ε,περιττο να σας πω οτι το αγαπησε τοσο πολυ μετα,που εβγαζε απο το δικο του φαγητο(που λεφτα για χωριστη τροφη)και του εδινε.πιστευω δηλαδη οτι αν αφησουμε τα ζωακια να μας πλησιασουν σιγουρα θα βρουν εκεινα τον τροπο να κερδισουν μια θεση στην καρδια μας;)

Λίγο ψυχραιμία

Καταρχήν και για να μην παρεξηγηθώ, ούτε μου αρέσουν σκηνές σαν αυτές που περιγράφηκαν (κάθε άλλο), ούτε τις επικροτώ. Θα πρέπει να καταλάβουμε όμως κάποια πράγματα. Ο κύριος με την κότα πιθανότατα έχει κι άλλες κότες τις οποίες εκτρέφει. Οι άνθρωποι οι οποίοι εκτρέφουν ζώα είτε για να τα καταναλώσουν οι ίδιοι είτε για να τα σφάξουν και να τα πουλήσουν έχουν μια άλλη λογική και μια άλλη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Δεν είναι τα κατοικίδιά τους, η συντροφιά τους...δεν δένονται μαζί τους. Γιατί μας φρικάρει αυτό? Θεωρούμε δηλαδή ότι το μοσχαράκι ή το κοτοπουλάκι που αγοράζουμε από το χασάπη μας και το τρώμε, πριν το σφάξουν το έχουν πάρει αγκαλιά, του έχουν γλυκομιλήσει και το έχουν χαιδέψει? Καμμία σχέση. Έτσι φέρονται αυτοί οι άνθρωποι στα ζώα (αυτά τα ζώα, που προορίζονται για δική μας τροφή). Πάλι καλά να λέμε που όπως έμαθα πρόσφατα από χασάπη τα γουρούνάκια πλέον δεν τα αποκεφαλίζουν αλλά τα πυροβολούν. Έτσι πεθαίνουν χωρίς να υποφέρουν.
Και καμία σχέση δεν έχει αυτό με τη ζωοφιλία τους. Πολλοί από αυτούς έχουν κατοικίδια ζώα και ακόμη ταίζουν αδέσποτα. Τα γουρουνάκια, τα μοσχαράκια και οι κότες όμως είναι το "εμπόρευμά" τους. Ακόμα και οι άνθρωποι στην επαρχία που χωρίς να είναι κτηνοτρόφοι εκτρέφουν ζώα για να τα φάνε, ε... τα αντιμετωπίζουν ανάλογα. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για ένα παιδί να δει να σφάζουν ένα ζώο μπροστά στα μάτια του και σίγουρα τη σκηνή αυτή θα την κουβαλάει για πολύ καιρό μαζί του. Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας και μην κατηγορούμε έτσι αυτούς που κάνουν όλα αυτά. Γιατί σε τελική ανάλυση το κρεατάκι μας το τρώμε οι περισσότεροι και το ζωάκι μάλλον δεν έχει καλοπεράσει πριν φτάσει στο πιάτο μας, τουλάχιστον όχι όπως εννοούμε εμείς την καλοπέραση.

Καταρχήν και για να μην παρεξηγηθώ, ούτε μου αρέσουν σκηνές σαν αυτές που περιγράφηκαν (κάθε άλλο), ούτε τις επικροτώ. Θα πρέπει να καταλάβουμε όμως κάποια πράγματα. Ο κύριος με την κότα πιθανότατα έχει κι άλλες κότες τις οποίες εκτρέφει.
Υποθέτω η Χριστίνα είπε για το ότι την κρατούσε ανάποδα. Την κρατούσε έτσι για δική του ευκολία αλλά το ζώο υπέφερε.

Ναι βρε Θανάση. Πως να την κουβαλήσει? Καλώς ή κακώς έπρεπε να τη μεταφέρει κάπου, καλώς ή κακώς αυτός είναι ο πιο εύκολος και μάλλον πιο ασφαλής τρόπος για να μη σου φύγει. Πως νομίζουμε ή πως περιμένουμε να κουβαλάει την κότα? Σίγουρα το ζώο υποφέρει έτσι και προφανώς κάποιος που θα το δει θα στενοχωρηθεί. Αλλά όταν τα συναισθήματα κοπάζουν ας βλέπουμε τα πράγματα ρεαλιστικά.

Αρχική Δημοσίευση από Κατερίνα;11565 Και καμία σχέση δεν έχει αυτό με τη ζωοφιλία τους. Πολλοί από αυτούς έχουν κατοικίδια ζώα και ακόμη ταίζουν αδέσποτα. Τα γουρουνάκια:
Θα συμφωνήσω με την Κατερίνα. Η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι - ζώα θανατώνονται για να τρέφονται οι άνθρωποι, και όχι ένα και δύο, δισεκατομμύρια στον πλανήτη κάθε ημέρα, εκατομμύρια κάθε λεπτό που περνάει. Τώρα αν θα γίνεται πίσω από τοίχους ή όχι είναι άλλη υπόθεση.
Άλλο είναι να τρως την μπριζόλα σου χωρίς να ξέρεις τι γίνεται από πίσω, και άλλο να βλέπεις την τραγική εικόνα μπροστά σου.

Συμφωνώ ότι για κάποιους ανθρώπους που σφάζουν ζώα ή τα εκτρέφουν και τα σφάζουν δεν είναι θέμα ζωοφιλίας (έννοια υποκειμενική ούτως ή άλλως) . Βλέπουν τα ζώα ως αντικείμενα προς εκμετάλλευση και βρώση και έτσι πράττουν. Αυτό βέβαια ισχύει και για όσους καταναλώνουν το κρέας. Τουλάχιστον τα ζώα που φτάνουν στο τραπέζι τους δεν είναι το ίδιο με τη γάτα τους ή το σκυλάκι που θα δουν στο δρόμο. Θεωρούνται από την πλειοψηφία του κόσμου αντικείμενα προς βρώση.

Ναι βρε Θανάση. Πως να την κουβαλήσει? Καλώς ή κακώς έπρεπε να τη μεταφέρει κάπου, καλώς ή κακώς αυτός είναι ο πιο εύκολος και μάλλον πιο ασφαλής τρόπος για να μη σου φύγει. Πως νομίζουμε ή πως περιμένουμε να κουβαλάει την κότα? Σίγουρα το ζώο υποφέρει έτσι και προφανώς κάποιος που θα το δει θα στενοχωρηθεί. Αλλά όταν τα συναισθήματα κοπάζουν ας βλέπουμε τα πράγματα ρεαλιστικά.
Ε θα μπορούσε να την έχει σε καλάθι με καπάκι. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος, τρόπος υπάρχει αλλά δεν θέλουν. Σου λέει ναι μωρέ σιγά τώρα…

Ε θα μπορούσε να την έχει σε καλάθι με καπάκι. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος, τρόπος υπάρχει αλλά δεν θέλουν. Σου λέει ναι μωρέ σιγά τώρα…

Ναι, θα μπορούσε, συμφωνώ. Αλλά δεν τον κατακρίνω που λέει "ναι μωρέ σιγά τώρα", για τους λόγους που ανέλυσα πιο πάνω. Είναι το "ψωμί" του αυτή η κότα. Ειτε μας αρέσει είτε όχι. Δεν τον ενδιαφέρει αν η κότα υποφέρει. Η κότα θα πάει προς κατανάλωση, το πως θα την κουβαλήσει νομίζεις θα τον πειράξει?
Και ξέρεις κάτι? Είναι και λίγο υποκριτικό αυτό όλο... Μας πειράζει που την κότα την κρατάει ανάποδα γιατί το βλέπουμε, αλλά δεν μας πειράζει όταν την τρώμε το ότι κάποτε κάποιος την κουβάλησε ανάποδα για να φτάσει ως το τραπέζι μας, αυτό δεν το είδαμε, δεν μας ενοχλεί. Κι εγώ θα στενοχωριόμουν αν το έβλεπα αλλά ούτε θα τον "στόλιζα", ούτε θα τον κυνήγαγα, ούτε θα αντιδρούσα βίαια.

εμεις ειχαμε παρει το κατσικακι για κατοικιδιο μου το ειχε κανει δωρο η γιαγια μου ο θειος ηρθε κ το εσφαξε χωρις να μας ρωτησει με ξενα κολυβα μνημοσυνο πηγε να κανει που λενε

εμεις ειχαμε παρει το κατσικακι για κατοικιδιο μου το ειχε κανει δωρο η γιαγια μου ο θειος ηρθε κ το εσφαξε χωρις να μας ρωτησει με ξενα κολυβα μνημοσυνο πηγε να κανει που λενε

αχ,αυτοι οι θειοι...ειχα παει κι εγω μια παπιτσα μου στο χωριο με την προυποθεση να μη μου τη σφαξουν,και μετα απο μερικους μηνες με πηρε ο θειος μου γελωντας να μου πει ποσο νοστιμη ηταν οταν την ετρωγαν:cry: :cry: :cry:

αχ,αυτοι οι θειοι...ειχα παει κι εγω μια παπιτσα μου στο χωριο με την προυποθεση να μη μου τη σφαξουν,και μετα απο μερικους μηνες με πηρε ο θειος μου γελωντας να μου πει ποσο νοστιμη ηταν οταν την ετρωγαν:cry: :cry: :cry:

:cry: :cry: :( . Αυτές είναι άλλες περιπτώσεις όπου τους χρειάζεται ένα χεράκι "στόλισμα".

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back