Άστεγη γυναίκα με γάτα και γατάκια. Πώς να βοηθήσουμε;;;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Christa

Νεοφερμένο μέλος

Η Christa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 65 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Είνα πιθανό να την έχετε δει: Μια άστεγη γυναίκα που έχει για συντροφιά μια γατούλα δεμένη με σκοινί. :(
Την πρωτοσυνάντησα στη Βουκουρεστίου πριν από τρία χρόνια. Μετά την έχασα και τη ξαναβρήκα τον περασμένο χειμώνα κάπου αλλού, στο κέντρο της Αθήνας.
Δε ζητιανεύει και είναι πολύ τρυφερή με τη γάτα της.
Η γάτα δεν είναι στειρωμένη. Πριν από λίγο καιρό τόσκασε για λίγο. Επέστρεψε όμως στην κυρά της και ξαναδέθηκε μαζί της. Τώρα όμως έχει και γατάκια. Ήταν έξι, όμως κάποια περαστική πήρε το ένα. Τα μικρά είναι πολύ χαριτωμένα και υγιή. Σκαρφαλώνουν πάνω στη γυναίκα (που τα χαϊδεύει και τα κοιτάζει με τρυφερότητα), παρατηρούν τα περιστέρια που τριγυρνάνε γύρω τους, αδιαφορούν μάλλον για τους περαστικούς που κάποιοι κοντοστέκονται και μερικοί φωτογραφίζουν, και βέβαια ταλαιπωρούν τη μάνα τους.
Έχουν σχεδόν απογαλακτισθεί. Θηλάζουν ακόμα, αλλά τρώνε κονσερβάκια καθώς και ξηρή τροφή. Με την ξηρή τροφή ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος να αφυδατωθούν, γιατί δεν έχουν συνεχώς στη διάθεσή τους νερό. (Η γυναίκα φροντίζει να έχει μαζεμένα τα λιγοστά υπάρχοντά της ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα μετακίνησης).
Είναι εξαιρετικά επείγον να απομακρυνθούν τα γατάκια, τόσο για το δικό τους καλό, όσο βέβαια και για το καλό της γυναίκας. ΙΔΕΕΣ;;;
:(:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
ιδεες πολλες,να εφαρμοστουν στην πραξη ομως αυτες οι ιδεες καπως δυσκολο.θα σου πω εγω τι θα κανα,κατ αρχην θα φροντιζα οσο μπορουσα τη γυναικα,αν θελει φαρμακα,νερο,τροφιμα,κανεις δε ξερει τι την εφερε σ αυτη την κατασταση και πιστεψε με,με το χαλι που εχει η ελλαδα,θα χουμε πολλους αστεγους στο μελον,ανθρωποι που πρωτα ζουσαν με αξιοπρεπεια.θα μιλουσα με τους γειτονες,οσους ειναι φιλικοι τουλαχιστον και θα της πηγαιναμε τροφιμα,οτι μπορει ο καθενας.
υστερα,οσοι μπορουσαν να δωσουν φαγακι στα αδεσποτακια της,κι αν καποιος καλος ανθρωπος και κτηνιατρος δεχονταν να κανει στειρωση δωρεαν,θα ηταν ευχης εργο.μακαρι να μπορουσαν να υιοθετηθουν τα γατακια,αν ειναι εφικτο.
οπως καταλαβαινεις το θεμα σου ειναι πολυπλοκο,κατα τη δικη μου γνωμη τουλαχιστον,δεν ειναι μονο τι θα απογινουν τα γατακια,αλλα τι θα απογινει η γυναικα,τα γατακια,το κρατος γενικοτερα που παει κατα διαολου.
μακαρι να βρεθει λυση,θα ναι καλος ανθρωπος,μεσα στη φτωχια της φροντιζει και τα αδεσποτακια γιατι μονο αυτη καταλαβαινει τι συμαινει να εισαι αδεσποτος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συναντώ συχνά αυτήν τη γυναίκα και τη ρωτάω αν χρειάζεται κάτι. Όπως ανέφερα δε ζητάει χρήματα. Ζητάει μόνο ό,τι έχει άμεσα ανάγκη: ένα σουβλάκι (που το μοιράζεται με τη γάτα της), νερό, γατοτροφή, μια-δύο φορές κάποιο ρούχο. Μάλιστα, αρκετά συχνά επιμένει να μου δώσει τα χρήματα που ξόδεψα...!

Με τη γάτα της είνα δεμένη μεταφορικά και κυριολεκτικά. Όμως, αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κρατήσει τα γατάκια. Είναι προφανές ότι μόλις μεγαλώσουν λίγο ακόμα θα απομακρυνθούν και θα χαθούν μέσα στο αφιλόξενο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η γάτα της πρέπει να στειρωθεί.

προτεινω, να στειρωσουμε τη γατουλα, μπορώ να αναλαβω τα εξοδα της στειρωσης της σε δικο μου κτηνιατρο, Αν παιζει καποιο σπιτι φιλοξενειςας, για να μην προκυψει μια νεα αλυσιδα αδεσποτων που θα γενοβολανε.
αυτα για τα ζωα, για την κυρια δεν εχω ιδεα, εχω κατασνεχαωρηθει με αυτη την ιστορια, τι ηλικιας ειναι? θα μπορουσε να δουλεψει καπου? να ψαξουμε ολοι μαζι για καποια δουλεια?
επσιης θα μπορυσε να μπει τσο προγραμμα δημου αθηναιων για αστεγους?

ευχομαι να μην βρεθει κανεις σε τετοια αντιστοιχη θέση, μαζί μπορουμε όλοι σίγουρα να βοηθησουμε...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
προτεινω, να στειρωσουμε τη γατουλα, μπορώ να αναλαβω τα εξοδα της στειρωσης της σε δικο μου κτηνιατρο.Αν παιζει καποιο σπιτι φιλοξενειςας, για να μην προκυψει μια νεα αλυσιδα αδεσποτων που θα γενοβολανε.
αυτα για τα ζωα, για την κυρια δεν εχω ιδεα, εχω κατασνεχαωρηθει με αυτη την ιστορια, τι ηλικιας ειναι? θα μπορουσε να δουλεψει καπου? να ψαξουμε ολοι μαζι για καποια δουλεια?
επσιης θα μπορυσε να μπει τσο προγραμμα δημου αθηναιων για αστεγους?

ευχομαι να μην βρεθει κανεις σε τετοια αντιστοιχη θέση, μαζί μπορουμε όλοι σίγουρα να βοηθησουμε...

εισαι καλος ανθρωπος,τα λες τοσο ωραια,που λεω μικρο θα ειναι,μετα ειδα οτι μας γραφεις απο φιλανδια,δυστυχως αυτη τη στιγμη η ελλαδα ειναι υπο καταρευση,ποσο μαλον οταν εισαι αστεγος και φιλοζωος,μακαρι να γινοντουσαν οσα λες,κι εγω μεσα ειμαι να βοηθησω οπως μπορω,με οσα μου περισευουν,αλλα χλωμο το βλεπω να γινει κατι τετοιο.μακαρι παντως!

Καλησπέρα, το Φιλανδία είναι ένα πείραγμα που κάνω στον εαυτό μου, επειδή μάλλον εδνόμυχα θέλω να καταλήξω εκεί...
Αθήνα είμαι και ζω κι εγώ τις μέρες τρομοκρατίας που ζούμε όλοι μας εδώ και καιρό...

:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back