Άσχημα χτυπημένη γάτα και πρόβλημα στο περπάτημα

Νομιζω φιλε μου πως θα επρεπε να την δει γιατρος. Προσωπικα δεν εχω ιδεα τι θα μπορουσαν να ειναι τα γρομπαλακια σε αυτο το σημειο. Μηπως τελικα καταφερνει και ξυνεται σε αυτο το σημειο με αγαρμπο τροπο επειδη δεν εχει ακομα τον πληρη ελεγχο του ποδιου της και εχουν μεγαλωσει πολυ τα νυχακια της και εχει τραυματιστει εκει;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα κι από εμένα!!!Διάβασα το θέμα και είναι τόσο συγκινητικό το πόσο αγαπάς αυτή την γατουλίτσα!!!Και είναι ίδια ακριβώς με τον Πορτοκαλίνο μου...μεγάλος έρωτας:redface::inlove:.
Σχετικά με γρομπαλάκια αν εννοείς πολύ μικρούλια τα έχω παρατηρήσει και στα δικά μου...Κάθε μήνα αν η γάτα βγαίνει έξω από το σπίτι(τα δικά μου βγαίνουν στον κήπο)πρέπει να την ψεκάζεις με ειδικό απόπαρασιτοκτώνο(ξέρεις που βάζεις στα χέρια σου λίγο και της κάνεις κάτι σαν μασάζ).Ε,λοιπόν αυτόν τον μήνα ξέχασα να τους βάλω...Βέβαια,μπορεί να φταίει κι από κάποια πληγή...Γιατί στον συγκεκριμένο γατούλη μου είχε πληγή εκεί...Οπότε,δες την αν έχει καμιά πληγή αλιώς θα είναι κάτι δερματικό!
Πιστεύω να βοήθησα...Περαστικά στην γατουλίτσα!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σας ευχαριστω για τις απαντησεις..ολους...
λοιπον,θυμαμαι παλια που ξυνωταν κανονικα και εντονα σε αυτο το σημειο,εβρισκα καμια φορα σαν τουφιτσες με ελαχιστες τριχουλες,μη φανταστειτε κομματια δλδ,που ηταν κολλημενες,σαν να τις εβγαλε απο σπυρακι-πληγουλα δλδ,που την φαγουριζε,η προκληθηκε απο το ξησιμο και εξακολουθουσε να την ενοχλει.
αλλα παλια εβγαινε και καθε μερα εξω κ αλητευε..
τωρα εγκλειστη..
κατα τ αλλα,εχει υγειεστατο και λαμπερο τριχωμα ειναι καθαροτατη και δεν μαδαει πολυ.
πιστευω κατι δερματικο θα ειναι..τωρα που μπορω,δεν εχω καθολου χρονο λογο δουλειας να προλαβω κτηνιατρο ανοιχτο,αφου σχολαω,10 κ 11 το βραδυ.
αλλα παρ ολα αυτα,ειναι στα αμεσα σχεδια η επισκεψη μολις σταματησουμε απ τη δουλεια.

Φοβισμένη γάτα που κρύβεται..

μετα το ατυχημα λοιπον,μολις αρχισε να αναρρωνει,της εβαλα παλι το κρεβατακι της να κοιμαται ανετα και οχι στο πατωμα,αφου της αρεσαν τα ψηλα..20cm δλδ μη φανταστειτε,και ανεβαινε και αραζε εκει...ξαφνικα κανω πως παω να τη βαλω εκει και κανει σα παλαβη να φυγει και δεν καθετε λεπτο,αν την αφησω παει στο δωματιο-αποθηκη που ειναι και η αμμος της και κρυβεται κατω απο ενα παλιο επιπλο.
της ξαναεστρωσα κατω σε μια γωνιτσα που πηγαινε παντα,πηγε 2 βραδυα,τωρα κανει τα ιδια κ εκει,ουτε να πατησει πανω δε θελει..
ανεβηκε 1 βραδυ στο κρεβατι,αφου κοιμηθηκε εκει 12+ ωρες,το πρωι φευγωντας την αφησα εκει,τ απογευμα την βρηκα παλι κρυμενη,δοκιμαστικα πηγα να την βαλω στο κρεβατι,και μονο που το ειδε,προσπαθησε να φυγει και κρυφτικε παλι.
τωρα της εχω μια κουβερτα μπροστα απο τη σομπα και καθεται εκει,αλλα και παλι πιστευω οτι δε θελει και τοσο,μονο λογο ζεστης καθεται..και ειναι σα να ειναι στην τσιτα..
ν ακουει της αλητογατες απ εξω και να φοβαται το ερμο?γιατι ολο γυρναει εδω εξω εκεινος ο γατος που της ειχε ορμηξει πριν καποιες μερες...
να ναι τιποτα αλλο,να ποναει δλδ προσπαθοντας ν ανεβει και να το συνδιαζει με πονο μετα?αλλα στο πατωμα γιατι κανει το ιδιο?
τι να πω..αβυσσος η ψυχη της μουγκξ...μη μ αφησει σε χλωρο κλαρι...

Ρε συ, μήπως έχει τίποτα μαμούνια (ψύλλους κλπ) που δεν φαίνονται με το μάτι στο κρεβατάκι της και γι αυτό δεν θέλει να πάει εκεί;;;

μπα,με τιποτα..εχω πολυ καιρο να βρω κατι τετοιο,και πανω της,αλλα και εκει που αραζει...
και πλεον μενει αποκλειστικα μεσα,οποτε ειναι λιγο πιο δυσκολο να εχει τετοιο προβλημα,κατι αλλο συμβαινει που δε μπορω να καταλαβω...

Η μικρή κρύβεται επειδή τρόμαξε, μάλλον από την επίθεση που δέκτηκε. Θα της περάσει. Μην ανησυχείς. Είναι σημαντικό για μια γάτα να έχει κρυψώνες, αλλά και μέρη για να ανέβει ψηλά. Μην την πιέζεις να κοιμάται όπου εσύ νομίζεις ότι είναι καλύτερα. Χαλάρωσε και θα δεις ότι σταδιακά θα χαλαρώσει κι εκείνη και θα επιστρέψει στις παλιές καλές της συνήθειες.
Το μπαλκόνι όπου δέκτηκε επίθεση είναι κοντά στο μέρος όπου την ανεβάζεις για να κοιμηθεί; :hmm:
Τις κουρτίνες να τις έχεις πάντα κλειστές προς το παρόν για να μην αισθάνεται εκτεθειμένη. Να ξέρεις ότι οι γάτες δεν αντιλαμβάνονται ότι μια παραθυρόπορτα τις προφυλάσσει από τον έξω κόσμο. Το τζάμι δεν το αντιλαμβάνονται όπως εμείς. Νιώθουν εκτεθειμένες. Προφανώς είναι ακόμα τρομοκρατημένη και σε συμβουλευω να βρεις ένα τρόπο να την κάνεις να αισθανθεί ασφάλεια. Βάλε ψηλές γλάστρες μπροστά από το τζάμι πχ

Συμφωνω απολυτα με την Selina Kyle (Ριανα), εχει τρομαξει η καημενη η Μουγκα με κατι. Δες που νοιωθει εκεινη πιο καλα να καθεται και διαμορφωσε της εκεινο το σημειο για να ειναι πιο ανετα. Καποτε μια απο τις γατουλες μου μπηκε σε ενα ραφι της βιβλιοθηκης και εμεινε εκει για μηνες, οποτε της το φτιαξαμε για να ειναι ανετα και παρ' ολο που αργοτερα βγηκε απο εκει και πηγαινε παλι παντου, οποτε ειχε τα θεματακια της, ειχε μεσα στο ραφι της το καταφυγιο της.:)

τελικα διαλεξε το ραφι,διπλα απο τα ποδια μου στο γραφειο του υπολογιστη....
της εστρωσα εκει και την καταβρισκει πλεον...
DSC01628_zpse18aaa07.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Αγαπουλιτσα μου, τι ομορφη που ειναι!:inlove:
Παντως δειχνει να εχει βολευτει μια χαρα εκει, οποτε οπως ελεγε και μια καθηγητρια μου "περι ορεξεως κολοκυνθοπιττα"!:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι γλυκούλα που είναι έτσι που κοιμάται!

κοιμαται σαν κρουασαν
:D

Αν εχει και καποια ωραια γεμιση, την κανω μια χαψια!:P

είναι πολύ γλυκούλα, αλλά εμένα μου θυμίζει μπάλα :P

αλλη μια ερωτηση..την ριχνω εδω μην ανοιγω καινουριο θεμα.
τις τελευταιες μερες λοιπον,της ερηξα προληπτικα μια σκονη σε μορφη ταλκ που ειχα για παρασητα,μιας και την εχω μονημα μες στο σπιτι πλεον.
μετα απο λιγη ωρα αρχισε να ξυνεται πολυ εντονα,ειδικα στα αυτια,μαλιστα το ενα που το εφτανε με το καλο το ποδι σχεδον το μαδησε.μετα αρχισε να ξυνεται με το μπροστινο της ποδαρακι στο ενα ματι και το ερεθισε πολυ,αραιωσε και την τριχα σ εκεινο το σημειο,αλλα το σταματησε την αλλη μερα,και μετα αρχισε να γλυφει συνεχως το χτυπημενο ποδι της σε ενα συγκεκριμενο σημειο και να δαγκωνει το τριχωμα στο σημειο εκεινο.σχεδον το μαδησε και εκει και με νευριαζει!δε φαινεται να εχει κατι,περα απο μια μικρη κοκκινηλα που δε ξερω αν γι αυτη τρωγεται ή την προκαλεσε αυτη η ιδια που το πασπατευει κανα 3 μερες τωρα.
να συνδεονται αραγε ολα αυτα,να ειχε οντως κανα ψηλο και με το ταλκ να δημιουργησε καμια αντιδραση,να ειναι δλδ απο τσιμπηματα?
ελεγα να δοκιμασω να της κανω τα αυτακια με χαμομηλι μπας και ηρεμισει,καπου εδω μεσα το διαβασα,αλλιως να της παρω μια αμπουλα που κανει για ολα τα παρασητα?κατι αλλο που να την ηρεμησει?κατα τ αλλα μια χαρα,τρωει και πινει και κοιμαται και καθαριζεται και παιζει κ απ ολα...

γεια σου!
αυτη η σκονη που λες για τα παρασιτα προοριζεται για χρηση πανω στη γατα? αν οχι κακως την χρησιμοποιησες πανω της και πολυ πιθανο να της δημιουργησε καποιο δερματικο προβλημα. εγω θα επικοινωνουσα αμεσα με κτηνιατρο. προιοντα που δεν προοριζονται για χρηση πανω στο ζωο ειναι παρα πολυ επικινδυνο να τα τα βαζουμε πανω τους. και ειναι κριμα γιατι εχουν πεθανει γατες απο λαθος αποπαρασιτωσεις...
αν η σκονη που χρησιμοποιησες προοριζοταν για χρηση πανω στη γατα και δεν της δημιουργησε αυτη καποιο προβλημα, τοτε πολυ πιθανο να φαγουριζοταν οσο οι ψυλοι εκοβαν βολτες πανω της- το εχω παρατηρησει κ εγω οτι αφου εβαζα αμπουλα οι ψυλοι πηγαιναν πανω κατω και η γατα ξυνοταν και μετα λογικα πεθαινουν. αλλα αυτο που περιγραφεις ειναι πολυ υπερβολικο για να ειναι μονο απο αυτο...

Φιλε μου Τσοςμη θα ελεγα να μην της βαλεις τιποτα αλλο, ετσι οπως τα περιγραφεις μοιαζει να επαθε αλλεργικη αντιδραση απο την σκονη που της εβαλες. Τωρα που ηρεμισε μη της βαλεις τιποτα αλλο και αρχισει παλι να ξυνεται. Καλυτερα, αν θες να κανεις αποπαρασιτωση, να την πας στον κτηνιατρο, να του περιγραψεις και αυτο που επαθε και εκεινος θα ξερει τι να της δωσει.

Θα έλεγα κι εγώ να μην της βάλεις κάτι άλλο.
Αυτή η σκόνη που της έβαλες τι σκόνη ήταν;
Κάνει σίγουρα και για γάτες;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back