Έγκλημα στην Πάρνηθα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
εγω λεω να επικοινωνοισουμε με τα φιλοζωικα σωματεια κ να μαζευτουμε κ να αρχισουμε να φυτευουμε πριν προλαβουν να την καταπατησουν να κανουμε κατι για οσα ζωα απεμειναν κ ψαχνουν ενα σπιτι τι λετε βρε παιδια εγω μπορω να διαθεσω ολα τα σ/κ του καλοκαιριου μου για να φυτευω εαν μαζευτουμε πολλοι τοτε κατιο θα καταφερουμε τωρα πρεπει να ενωθουν ολοι οι συλλογοι κ να κανουν αυτο που πρεπει τι λετε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδια,αν δε γινει αποκατασταση και της πανιδας του εδαφους τα φυτα δεν προκειται δυστυχως να πιασουν...αφηστε που μια αναδασωση θελει ολοκληρη μελετη,για τα ειδα που θα μπουν,τον αριθμο του πληθυσμου τους κτλ.δεν ειναι πολυ ευκολο,γι'αυτο και πολλες αναδασωσεις ηταν πληρεις αποτυχια.θυμαμαι μαλιστα που καναμε στη σχολη αναλυτικα ποτε χρειαζεται αναδασωση,ποσον καιρο μετα τη φωτια,και αναλυτικα το τι πρεπει να κανεις,αλλα δεν μπορω να βρω τις συγκεκριμενες σημειωσεις γμτ...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πάντως αν οργανωθεί κάτι τέτοιο υπολογίστε και μένα (και παρέα φυσικά που θα φέρω για βοήθεια). Η ψυχή μου από προχθες είναι σφιγμένη...

Και στην Πεντέλη πλούτισε το καλό μας μοναστήρι μετά την μεγάλη φωτιά!@$#%!@#$%!$%:mad: :mad:
Έχω μια ερώτηση μάλλον προς felix κυρίως. Είδα στις ειδήσεις που δείχνανε μια χελώνα ζωντανή μέσα στα καμένα. Αυτή προφανώς δεν θα βρει να φάει για παρά πολύ καιρό. Γίνεται κάτι με αυτά τα ζωάκια?

Κάπου διάβασα (δε θυμάμαι καθόλου πού) ότι τα ζώα που επιβίωσαν είναι καλυμμένα για το σαββατοκύριακο από άποψη τροφής και νερού. Αλλά από Δευτέρα δεν ξέρει κανείς...:|

Το θέμα δεν είναι τι έγινε. Ούτε ποιος φταίει. Ευθύνες ούτως ή άλλως επίσημα δεν θα αποδωθούν ποτέ. Κι ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω.
Προσωπικά διαφωνώ κάθετα με την πρόταση της felix. Συγνώμη καλή μου αλλά το μόνο που θα μπορούσε κανείς να προσφέρει πλέον στα καμένα ζώα θα ήταν να τα θάψει. Όπως διαφωνώ και με την Ασπασία. Κατανοώ απόλύτως το ότι βρίσκεσαι εν βρασμό ψυχής και μάλλον όταν ηρεμήσεις θα το σκεφτείς πιο ψύχραιμα αλλά με το να κάψεις τη βιλίτσα που θα ξεφυτρώσει δεν κερδίζεις και δεν προσφέρεις τίποτα. Εσύ θα πας φυλάκή και αυτός θα ξαναχτίσει τη βιλίτσα του.
ΤΟ θέμα είναι τι κάνουμε? Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε και να οργανωθούμε ώστε να αρχίσει η αναδάσωση ΤΩΡΑ. Πλέον πρέπει να καταλάβουν ΟΛΟΙ ότι η επιβίωση στην Αττική θα είναι πολύ δυσκολη από δω και πέρα.

Έχεις δίκιο Κατερίνα. Εϊχα συγχηστεί με αυτά που έβλεπα και άκουγα σε τηλεόραση και ραδιοφωνο. Σίγουρα 'ολοι αυτοί που χτίζουν τις βιλίτσες τους στα καμμένα και να τις κάψουμε θα τις ξαναχτίσουν. Το θέμα είναι να αρχίσει η αναδάσωση! Ο πρωθυπουργός άρχισε τις εξαγγελίες για άμεση αναδάσωση και άλλα κουραφέξαλα! Από εξαγγελίες άλλο τίποτα! Στην πράξη να δούμε τι θα γίνει... Διάβαζα σε κάποια εφηρεμερίδα ότι από το 2004 μετά από τόσες πυρκαγιές δεν έχει γίνει καμιά αναδάσωση. Θυμάμαι πριν κανένα χρόνο που με δική τους πρωτοβουλία κάτοικη του Υμηττού αν δεν κάνω λάθος είχαν προχωρήσει σε αναδάσωση. Μετά από λίγες μέρες είχαν ξεραθεί όλα γιατί δεν πήγαινε κανείς να τα ποτίσει!:mad: Το θέμα είναι να γίνει κάτι οργανωμένο και να υπάρξουν και ειδικοί οι οποίοι να πουν τι πρέπει αν φυτευτεί και που. Δεν μπορούμε να πάμε έτσι αναρχοαυτόνομα γιατίδε θα γίνει σωστή δουλειά:/:

[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif][/FONT][FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif] Κυριακή 8 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα, όλοι έξω από την Βουλή. Απαίτησε την αναδάσωση όλων των καμμένων εκτάσεων μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες. Απαίτησε δράση τώρα. Μην μείνεις άπραγος αυτή τη φορά.Προώθησε το μήνυμα σε όσο πιο πολλούς μπορείς και κατέβα στους δρόμουςστην πιο μαζική συγκέντρωση για το περιβάλλον.

[/FONT]

Links

Επειτα από μια σύντομη αναζήτηση στη google βρήκα κάποια ενδιαφέροντα links
https://www.e-ecology.gr/DiscView.asp?mid=390&forum_id=5&

https://www.nomosphysis.org.gr/articles.php?artid=2763&lang=1&catpid=179

https://www.oikologos.gr/News/0065.html
επίσης σχετικά με τις αναδασώσεις το link που προτεινει η Αρηθα εχει ενδιαφέρον https://biostore-aloa.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html

Επίσης να προσθέσω μια δική μου εμπειρία: ειχα συμετάσχει σε αναδάσωση στην Ικαρία το 1998 (αν θυμάμαι καλά), επειτα απο καταστροφικές εκει πυρκαγιες. Οτι φυτέψαμε στη μεριά που ειχε καταστραφεί απο τις πυρκαγιες, σύντομα αφαιρέθηκε απο ντόπιους για να χρησιμοποιηθεί για τη βοσκή των ζώων τους.

Και στην Πεντέλη πλούτισε το καλό μας μοναστήρι μετά την μεγάλη φωτιά!@$#%!@#$%!$%:mad: :mad:
Έχω μια ερώτηση μάλλον προς felix κυρίως. Είδα στις ειδήσεις που δείχνανε μια χελώνα ζωντανή μέσα στα καμένα. Αυτή προφανώς δεν θα βρει να φάει για παρά πολύ καιρό. Γίνεται κάτι με αυτά τα ζωάκια?
Οχι, δεν υπάρχει τίποτα.
Έχουν κάτι ταίστρες και ποτίστρες για τα ελάφια που απομείνανε...αλλα όλα τα υπόλοιπα ζώα είναι καταδικασμένα.
Άκουσα οτι πήραν χελωνες και σκατζόχοιρους προσωρινά σε διαφορα σπίτια αλλα είναι ελάχιστα.
Το δασαρχείο φρόντισε για να φάνε και να πιουν τα ελάφια μέχρι την δευτέρα, μετά δεν ξέρω τι γίνεται.
Σας στέλνω το blog όπως μου το στείλανε απο το stray
https://elafini.blogspot.com/ εδώ θα ενημερωθείτε για τα ταίσματα καθώς και για την επικοινωνία με το δασαρχείο Πάρνηθας.

Άνοιξα το Google Earth και οι εικόνες όπως φαίνονται από τον δορυφόρο είναι τραγικές...:( :( :( Κατάμαυρη η Πάρνηθα....

Είναι σίγουρα αυτό; Μήπως είναι η σκιά από το σύννεφο; :hmm:
Γιατί το Google Earth δεν είναι real-time, συνήθως οι φωτογραφίες του ενημερώνονται με καθυστέρηση αρκετών μηνών... (στους Ολυμπιακούς για παράδειγμα, έδειχνε το ΟΑΚΑ χωρίς το στέγαστρο του Καλατράβα).
Πάντως, είτε είναι, είτε δεν είναι, δυστυχώς το γεγονός παραμένει :(

https://biostore-aloa.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html

Όχι, δεν είναι από το σύννεφο. Αν δεις στη δεύτερη φωτογραφία που είναι από πιο κοντά φαίνοντε τα καμμένα. Έχει διαφορά στα σημεία που είναι πράσινα και καφέ. Και σημερινή να μην είναι αλλά πριν 3-4 μέρες, ακόμα χειρότερα γιατί τότε θα είναι μεγαλύτερη η έκταση των καμμένων...

Ανέβα λίγο παραπάνω, και δες γύρω γύρω απ' το καζίνο, είναι καταπράσινα... Το σύννεφο είναι!

Σα να'χεις δίκιο...:hmm:

Σε κάνα μήνα φαντάζομαι θα τα δούμε και τα χαΐρια μας... :( :down:

:(καημενα ζωακια.................:cry: :bye: :cry: :bye: :cry: :bye: :cry:

Να πω νομιζω οτι το χωμα μετα απ πυρκαγια ειναι νεκρο(δεν εχει τα απαραιτητα θρεπτικα στοιχεια)και πρεπει να περασουν 5 χρονια μεχρι να γινει καταλληλο για ζωη(δεντρα,θαμνους κλπ)

Παιδια εγω επικοινωνησα με τη νετ χτες γιατι απευθηναν απο το δελτιο ειδησεων εκκλιση βοηθειας για τα ζωα που επιβιωσαν. Αλλα ως πολιτης μαλλον δεν μπορω να κανω πολλα. Αν γινεται ευχαριστως να βγω να μαζεψω τροφη απο το χτημα.... Θα πηγαινω καθε μερα.... Αλλα μαλλον στοχευουν σε οργανωσεις και η δικη μου βοηθεια δεν ειναι τοσο σημαντικη. Τι να κανω να βοηθησω τα καημενα τα ζωακια;;; Βλεπετε κατι;
ruko πολυ ενδιαφερον το σαιτ που παρεθεσες. Αληθεια θα πας να πεταξεις ζωα εξω απο τη Βουλη;
Για την αναδασωση νομιζω χρειαζεται ενας χρονος περιπου μεχρι να ειναι ετοιμο το εδαφος. Αν οργανωθει κατι τετοιο θα ηθελα να προσφερω κι εγω. Σε συναντησεις ειδικα στην Αθηνα ειναι δυσκολο να βρεθω, αλλα να φυτεψω δεντρακια ευχαριστως
Ενδιαμεσα και μεχρι το δασος να αρχισει παλι να γινεται δασος το μονο που βλεπω ειναι μια περιφρουρηση των καμμενων εδαφων ωστε να μη χαθει ουτε μισο εκατοστο. Το θεωρω ζητημα τιμης. Ουτε χιλιοστο να μη χαθει κι αν γινει κατι τετοιο να μας γνωστοποιηθει και μαζικα να αντιδρασουμε. Να δειρουμε ολοι τον καταπατητη που θα τολμησει κι οποια Αρχη υπευθυνη τον αφησει. Θα πανε 1000 ατομα φυλακη; Να μας πανε. Και το εννοω.

χωρίς να γίνομαι κακιά στις μεσογειακές περιοχές είναι φυσιολογικό να καίγονται τα δάση λόγω του κλίματος και έχουν μηχανισμούς μου τους επιτρέπουν να "αναγεννηθούν". βέβαια οι πυρκαγιές δεν οφείλονται σε φυσιολογικά αίτια πάντα, το καταλαβαίνω... η ερημοποίηση οφείλεται τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον εδώ στη κρήτη που το έχουν ριμάξει το μέρος, στα πρόβατα και στα κατσίκια που τα βάζουν και βόσκουν σ εκείνο το μέρος.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back