Έγκυος γατούλα και τα γατιά μου

yuuki21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η yuuki21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 251 μηνύματα.
Θελω την βοηθεια σας...Πριν λιγες μερες ηρθε στο σπιτι μου απο το παραθυρο μια γατουλλα εγκυος, δεν προσπαθησα να την πιασω για να μην την τρομαξω, η γατουλλα εφαγε απο την τροφη που εχω για τα γατια μου και μετα καθησε στο χαλι σε αποσταση ασφαλειας απο μενα. Ολα αυτα εγιναν οταν εγω υποτιθεται πως δεν την κοιτουσα, με την παραμικρη κινηση που εκανα ετρεχε και εβγαινε εξω και οταν νομιζε οτι δεν την βλεπω ερχοταν πισω. Αυτο γινεται εδω και λιγες μερες, ερχεται ,τρωει, και καθεται για να κοιμηθει αλλα δυστυχως οταν τα γατια μου ειναι ξυπνια την διωχνουν...το καλο ειναι οτι δεν με φοβαται και ετσι θα μπορεσω να την πιασω ευκολα. Εχω κανονισει να την παρω στην παφο οπου εχει ενα συνδεσμο προστασιας ζωων για να την δουν αλλα οπως μου ειπαν απο το τηλ θα πρεπει να την κρατησω μεχρι να γεννησει και να μεγαλωσουν τα γατακια αρκετα για να μπορουν να συμβιωσουν με τα αλλα που ειναι εκει. Μου ειναι παρα πολυ δυσκολο να την κρατησω γιατι το σπιτι μου ειναι μοναρι και τα οικονομικα μου χαλια, αλλα θα την κρατησω γιατι δεν ξερω κανενα αλλο που μπορω να του την εμπιστευτω. Το προβλημα μου ειναι, πως θα καταφερω την αρμονικη συμβιωση των γατιων μου με την εγκυο γατουλλα και τα παιδια της? ειναι παρα πολυ επιθετικα τα γατια μου σε αυτην δυστυχως και το σπιτι μου ειναι μονο 4 δωματια...any ideas?:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα!
Το να περιορίσεις την μανούλα σε ένα δωμάτιο είναι δύσκολο?:hmm::hmm:Δυστυχώς είναι το μόνο που περνάει από το μυαλό μου.....
Εύχομαι να βρεθεί λύση άμεσα ...:worry::worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν την περιορισεις στο μπανιο??

Καλησπέρα καί από μένα ! Λίγο δύσκολο τό βλέπω, νά κλειστεί η εγγυος γάτα,σέ ενα δωμάτιο, ακριβώς επειδή είναι έγγυος καί ίσως καί ετοιμόγεννη. διότι ,από προσωπική μου πείρα,ξέρω, ότι όταν η γάτα θέλει νά γεννήσει, ψάχνει, μέρες πρίν ,που θά πάει νά γεννήσει.Η δικιά μου γάτα, όταν ήταν ετοιμόγεννη, έψαχνε 2-3 μέρες πρίν ,σέ κάτι απίθανα μέρη, καί τότε δέν μπορούσα νά καταλάβω τί έκανε,αλλά ,όταν έφτασε η ώρα της, χώθηκε στή ντουλάπα της κόρης μου,καί ...γέννησε, επάνω στίς κάλτσες της !!!Τότε κατάλαβα όλη τήν προηγούμενή της συμπεριφορά . Πώς να τό κλείσεις μετά τό γατί σ ένα δωμάτιο ;;;Δέν υπάρχει τρόπος νά απομονώσεις τά δικά σου;;;;....Τί λέω καί γώ ,ε;;;

καλησπερα σας, σας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση:)...το προβλημα ειναι οτι τα δωματια μου ειναι πολυ μικρα...ειδικα το μπανιο...ο μονος τοπος που εχω χορο ειναι το σαλονι. Τα γατια μου δυστιχως δεν μπορουν να περιοριστουν σε ενα δωματιο γιατι ειναι πολυ μικρα τα δωματια και ολα επικοινονουν με το σαλονι..:/: φοβαμε πολυ να μην κανουν καμια ζημεια στα νεογεννητα τα δικα μου...βεβαια σημερα που ηρθα σπιτι η γατουλλα ηρθε και καθησε μαζι με τα δικα μου και δεν την ενοχλησαν:) αυτο ειναι θετικο νομιζω... επισης της εχω ετοιμασει χορο για να γεννησει αλλα τωρα το που αποφασισε εκεινη ειναι αγνοστο... υπαρχει περιπτωση οταν γεννηθουν τα μωρακια να μην τα ενοχλησουν;

μολις γεννηθουν τα μικρα να την περιορισεις στο ενα δωματιο, δεν πειραζει που ειναι πολυ μικρα, καλο ειναι αυτο, γιατι θα νιωθει περισσοτερη ασφαλεια για τα μικρα της. παντα η γατα μας οταν ηταν καιρος να γεννησει, πηγαινε στο πιο ησυχο,ζεστο και μικρο μερος και γεννουσε, οποτε θα βολευτει μια χαρα!!!

Δεν πειραζει αν ειναι μικρα τα δωματεια αρκει αν εχουν πορτα. Εαν τη βαλεις σε ενα αυτοματα θα αρχισει να ψαχνει εκει ποιο ειναι το καλυτερο μερος να γεννησει. Μπορεις να τη βοηθησεις φτιαχνοντας φωλιά . Κριμα που δεν εχετε κτηνιατρο να στειρωνει ετοιμογεννες η εγγκυες θα ειχε γινει ηδη αν εχει πειρα.Να φροντισεις να εχεις πετσετες , αφθονο φαι για να μη στρεσσαριστει και να μην αφηνεις τα αλλα να πηγαινουν στο συγκεκριμενο δωμάτιο. Σε περιπτωση πυ δεν μπορεις γιατι δεν εχεις πορτα την βαζεις σε μεγαλο κρατ κλουβι που θα χρειαστι να αγορασεις η σε τεραστιο λαγοκλουβο σκεπασμενο να μη βλεπει τις αλλες παλι με τροφη νερο και τα λοιπα

οκ θα ακολουθισω τις οδηγιες σας;) σας ευχαριστω παρα πολυ! Αυριο θα την παρω στον κτηνιατρο και θα μου πει για στειρωση αν γινεται αλλα δεν το νομιζω γιατι ειναι ετοιμογεννη η κοπελα....και γενικος αυριο θα παρω μαζι μου οσους γατους μπορω να πιασω για στειρωμα. Και θεος βοηθος....

Τελικα εκαναν έκτρωση στην γατουλλα ,γιατι ηταν σε αρχικο σταδιο, και στειρωση σημερα που πηγα...και τωρα αναρρωνουμε....

Περαστικά στην γατούλα...έκανες το καλύτερο.:/:

Αν δεν είσαι Κύπρο μπορείς να μου στείλεις με πμ το όνομα του γιατρού σε παρακαλώ?

ειμαι κυπρο... εκανε κατι κακο; ο γιατρος ειναι ξενος, νομιζω απο αγγλια αλλα δεν ειμαι σιγουρη...

Μάλλον ασυνήθιστο θα έλεγα...(εάν κατάλαβες καλά.. ότι την μια έκανε το ένα και την άλλη στείρωση)

Συνήθως έκτρωση και στείρωση γίνεται μαζί, με την ίδια τομή, την ίδια νάρκωση...το ίδιο χειρουργείο.

Τώρα αυτός.. δεν μπορώ να το φανταστώ να άνοιξε 2 φορές την γάτα...σε 2 μέρες. Το μόνο λογικό είναι να χρησιμοποίησε ειδικό σκεύασμα που έκανε να αποβάλλει η γάτα και μετά να την στειρώσει. Σίγουρα σουρθε πιο ακριβή η όλη δουλειά.....:/:

και πιθανών και με διπλή ταλαιπωρία για την γάτα...:(

Μάλλον ασυνήθιστο θα έλεγα...(εάν κατάλαβες καλά.. ότι την μια έκανε το ένα και την άλλη στείρωση)

Συνήθως έκτρωση και στείρωση γίνεται μαζί, με την ίδια τομή, την ίδια νάρκωση...το ίδιο χειρουργείο.

Τώρα αυτός.. δεν μπορώ να το φανταστώ να άνοιξε 2 φορές την γάτα...σε 2 μέρες. Το μόνο λογικό είναι να χρησιμοποίησε ειδικό σκεύασμα που έκανε να αποβάλλει η γάτα και μετά να την στειρώσει. Σίγουρα σουρθε πιο ακριβή η όλη δουλειά.....:/:

και πιθανών και με διπλή ταλαιπωρία για την γάτα...:(
Οχι εγω το διατύπωσα λαθος....:redface: μαζι εκανε την εκτρωση και την στειρωση και δεν μου χρέωσε τιποτα γιατι ο κτηνιατρος ανηκει στον συνδεσμο και κανει δωρεάν τις στειρωσεις στα αδεσποτα

Οπότε όλα καλά. ;):)

Καλησπερα !!!
Ευτυχως ειναι καλα η γατουλα ... η στειρωση γινεται μαζι με την εκτρωση ...
Εσυ εκανες οτι ειναι καλυτερο για κεινη ...

ποιος ειναι αυτος ο συνδεσμος??? γιατι εχουμε στην γειτονια στην κυπρο πολλα αδεσποτα, κ επισης θελω να παρω κ τις γατες τις γιαγιας μου!

ποιος ειναι αυτος ο συνδεσμος??? γιατι εχουμε στην γειτονια στην κυπρο πολλα αδεσποτα, κ επισης θελω να παρω κ τις γατες τις γιαγιας μου!
ο παφιακος συνδεσμος και ειναι στην παφο:)

ευχαριστω!!! βολευει για τα γατια που ταιζει η γιαγια μου που ειναι στην παφο!:)

ευχαριστω!!! βολευει για τα γατια που ταιζει η γιαγια μου που ειναι στην παφο!:)
;)παρακαλω:)

Περαστικά στή γατούλα σας !!!! Ισως ήταν καλύτερα έτσι ,γιά όλους σας !!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back