Έκζεμα στο στόμα του γάτου μου...;

zoro_Vs_mpixla

Νεοφερμένο μέλος

Η Χαρά - Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Γειά σας και πάλι!!
Σας γράφω μια περιπέτεια-πρόβλημα που πέρασα με το μεγάλο μου γάτο για να ρωτήσω μήπως κάτι παρόμοιο συνεβει σε κανέναν σας και μπορείτε να με συμβουλέψετε.
Πριν απο 5 ημέρες περίπου ο γάτος μου (4 1/2 χρονών και βάρος 8 κιλά) έφαγε μια κάψουλα βαλεριάνα (500mg!!! κάψουλα που περιείχε σκόνη) στις 1 τη νύχτα. Έπαθε υπερδιέγερση και το σπίτι όλο μύριζε...έντονη "γατίλα" να το πω..???!:hmm::hmm: Και σάλια σάλια σάλια...
Τον πήρα άρον άρον και τον πήγα σε κτηνιατρική κλινική που εφημέρευε στην Αλίμου.
Του έκαναν μια ένεση (σαν αντίδοτο???) και τον πήρα μετά απο 2 ώρες σπίτι, όπου και τα ξημερώματα έκανε τελικά εμετό (το βραδινό του φαγητό που το μισό ήταν πράσινο απο το χρώμα της βαλεριάνας). Όλα καλά λοιπόν. Το πρόβλημα άρχισε απο την επόμενη μέρα που ενώ πεινούσε δεν μπορούσε να φάει γιατί....κάτι προσπαθούσε να βγάλει απο το στόμα μου?? Και μου έβγαζε και σάλια κ αναγούλα κάθε φορά. Παίρνω πάλι σε αυτό το κτηνιατρείο και μου λένε ίσως είναι τριχόμπαλα. Παίρνω λοιπόν την Defurr-Um, την δίνω 2 μέρες...τίποτα. Ο γάτος δεν είχε εμετούς αλλά αναγούλες και κάτι προσπαθούσε να βγάλει απο το στόμα όταν πήγαινε να φάει. Δεν με άφηνε όμως να δω.Τελικά προχθές που κοιμόταν βαριά, πήγα και ψαχούλεψα όσο μπόρεσα τα ούλα του και είδα οτι ήταν ερεθισμένα. Χθές το πρωί τον πήγα σε μια άλλη κτηνίατρο (στην πλατεία Δαβάκη) που πάμε τα πουλάκια και μετά απο πολλά κκxxxxxxxxxxxxxx και γρατσουνιές είδε οτι είχε κάτι σαν έκζεμα στα ούλα και αφού του έκανε 2 ενέσεις (θεραπεία είπε) και για μια εβδομάδα αντιβίωση (Antirobe caps) μου είπε τα εξής: Ή είναι ιός που του προκαλεί έκζεμα στα ούλα και πρόβλημα στα δόντια (θα το επιβεβαιώσουμε είπε εάν σε ένα μήνα το ξαναβγάλει) ή το έβγαλε επειδή ερεθίστηκε το στόμα του απο τα υγρά του στομάχου απο τον εμετό) .
Σήμερα δείχνει καλύτερα και όταν τρώει(φυσικά μόνο κονσέρβα) δεν δείχνει να προσπαθεί να βγάλει κάτι)
Παραμένω όμως ανήσυχη για την πιθανότητα του ιού ([που ιού άραγε δεν έχω ιδέα)! Τόσα χρόνια πάντως ποτέ μα ποτέ δεν παρουσίασε τίποτα το παιδάκι μου. Ούτε εμετούς, ούτε διάρροιες, ούτε πρόβλημα στην διατροφή. Άν έχει κανείς ιδέα ή παρόμοια εμπειρία παρακαλώ ας με ενημερώσει, γιατί κοντεύω να σκάσω απο τη στενοχώρια μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• PA030156.JPG
    PA030156.JPG
    1,9 MB · Εμφανίσεις: 65
Απάντηση: Έκζεμα στο στόμα του Γάτου μου...??

Πιο πιθανο μου φαινεται να ερεθιστηκε το στομα του απο τα υγρα του στομαχιου, οπως σου ειπαν παρα το αλλο. Για να ειμαι ειλικρινης, δεν εχω ξανακουσει για τετοιο ιο. Σημασια εχει οτι παει καλυτερα και εχει αρχισει και τρωει οπως λες. Εστω και κονσερβα σαν αρχη, μολις του περασουν τελειως τα εξανθηματα που τον ενοχλουν, νομιζω θα φαει και την ξηρη τροφη του.
Θα σου ελεγα να μην αγχωνεσαι απο τωρα, περιμενε να δεις αν θα ξαναβγαλει και τοτε να τον πας σε κανα δυο διαφορετικους κτηνιατρους, για να εισαι σιγουρη για αυτο που θα κανεις. Ευχομαι περαστικουλια του, να τον γλυκοφιλησεις απο μενα και να δεις που ολα θα πανε καλα και δεν θα εχει τιποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ Βάσω μου.
Προσπαθώ να μην αγχώνομαι αλλά μια εβδομάδα την έχουμε περάσει μέσα στην περιπέτεια και την ταλαιπωρία.
Και ο καημένος αφού δεν μπορούσε να φάει σταμάτησε να πηγαίνει και για κακάκια. Πηγαίνει κάθε 2 με 3 ημέρες.
Να τον δω να τρώει όπως πρώτα (με τα μούτρα δηλαδή) για να ησυχάσω πια!

Ίσως είναι όντως από τα υγρά εξαιτίας του εμετού.
Δεν έχω παρόμοια εμπειρία από τα δικά μου αλλά θεωρώ ότι είναι καλό σημάδι ότι ο γάτος άρχισε να τρώει σήμερα και δείχνει καλύτερα. :)
Οπότε, καλύτερα να ακολουθήσεις την αγωγή του κτηνιάτρου και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά! :)

Σε ευχαριστώ Βάσω μου.
Προσπαθώ να μην αγχώνομαι αλλά μια εβδομάδα την έχουμε περάσει μέσα στην περιπέτεια και την ταλαιπωρία.
Και ο καημένος αφού δεν μπορούσε να φάει σταμάτησε να πηγαίνει και για κακάκια. Πηγαίνει κάθε 2 με 3 ημέρες.
Να τον δω να τρώει όπως πρώτα (με τα μούτρα δηλαδή) για να ησυχάσω πια!
Θα γινει καρδουλα μου, θα γινει. Κοιτα να εισαι ηρεμη, γιατι μας χρειαζονται γερους για να μπορουμε να τα φροντιζουμε και θα δεις που θα γινει μια χαρα το αγορινι σου. Ολοι απο εδω μεσα, του στελνουμε την θετικη μας ενεργεια και πολλη αγαπη, δεν μπορει να μην τον βοηθησει. Και τα κακακια του θα φτιαξουν, μολις αρχισει και τρωει κανονικα. Ολα θα πανε καλα, θα το δεις.
Υ.Γ. Κοιτα αλλη φορα να κρυβεις οτιδηποτε μπορει να τα βλαψει, αν και μαλλον πια το εμαθες και με τον δυσκολο τροπο. Ειναι σαν να εχεις μωρα παιδια στο σπιτι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back