Έλιξ: Ποιος θέλει να κάνει φτηνές διακοπές;

katerina10

Περιβόητο μέλος

Η katerina10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 4.256 μηνύματα.
Εδώ και αρκετά χρόνια ανήκω σε μια εθελοντική οργάνωση που αν και άρχισε με το όνομα Π.Ε.Ε.Π.(=Προγραμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) κατέληξε με το όνομα ΕΛΙΞ για να μας αποδείξει το πόσο ελίσσεται και εξελίσεται η δράση της στον κόσμο..;)

Η οργάνωση αυτή υπάρχει με αντίστοιχα ονόματα στο εξωτερικό και όλες αυτές μαζί συνεργάζονται και φτιάχνουν τα λεγόμενα workcamps.Στα workcamps μαζέυονται εθελοντές από όλον τον κόσμο με σκοπό την συνεργασία για κάποιο σκοπο.Ίσως την προφύλαξη υπο εξαφάνιση ζώων, ίσως την ανακατασκευή κάποιου μνημείου-χώρου σημαντικού για την χώρα, ίσως την κοινωνική βοήθεια σε άπορους ή με ειδικές ανάγκες ανθρώπους ή παιδιών.Υπάρχουν προγράμματα καλλιτεχνικά καθώς και πολλά φεστιβάλ που ζητούν εθελοντές για την οργάνωση τους.Εσεις διαλέγετε το πρόγραμμα που σας ταιρίαζει στην χώρα που επιθυμείται πάτε εκεί με δικά σας έξοδα και σας προσφέρουν στέγη και τροφή με την πορυπόθεση να δουλεύετε κάποιες ώρες την ημέρα για αυτό το camp.:up:

Έχω συμμετάσχει σε 6 τέτοια προγράμματα και είναι μία απίστευτη εμπειρία.Μπορώ να σας μιλάω ώρες σχετικά:redface::D!Το μόνο που πληρώνετε είναι το εισητήριο σας και ένα μικρό ποσό συμμετοχής στην οργάνωση αυτή.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα και την δράση της ΕΛΙΞ πορείτε να επισκεφτείτε το site αυτο.Αν θέλετε μπορώ να σας μιλήσω και για τις δικές μου εμπειρίες εκ των οποίων η μία ήταν στην Ελλάδα, σαν ομαδάρχης!!!Ναι γίνονται και στην ελλάδα!!:)

Είμαι στη διάθεση σας..:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατερινακι πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα και νομιζω ειναι μια ωραια εμπειρια διακοπων για φοιτητες-νεους :D Προσωπικα θεωρω τον εαυτο μου λιγο μεγαλη πια για τετοιου ειδους εμπειριες;):lol:
Το site ομως που παραθετεις εμενα δεν μου ανοιγει:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατερινακι πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα και νομιζω ειναι μια ωραια εμπειρια διακοπων για φοιτητες-νεους :D Προσωπικα θεωρω τον εαυτο μου λιγο μεγαλη πια για τετοιου ειδους εμπειριες;):lol:
Το site ομως που παραθετεις εμενα δεν μου ανοιγει:hmm:

Φοιτητές ναι και νέους γενικά...αλλά υπάρχουν και ειδικά προγράμματα για νέους στην καρδιά και στο μυαλόκαι όχι στην ηλικία..;)Μισό θα το φτιάξω το link...ίσως φτιάχνοθν οι ίδιοι κάτι γιατί κι εμένα με πέταξε έξω από το site!:hmm:

Για πάτα το τώρα!

Πηγε να ανοιξει ,αλλα τελικα με πεταξε εξω, μαλλον γρια ειμαι και δεν με θελουν:hmm::lol::lol::lol:

Πηγε να ανοιξει ,αλλα τελικα με πεταξε εξω, μαλλον γρια ειμαι και δεν με θελουν:hmm::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:Αχ μην με κάνεις να γελάω..πονάει το στοματάκι μου!!!:lol::lol::lol:Λοιπόν, πρέπει κάτι να φτιάχνουν γιαί μια με βάζει μιία με πετάει.Κρίμα μολις αποφασισα να γράψω το θέμα:mad:

Νομίζω και η wwf εχει τετοια προγραμματα και αλλες οπως ο Αρχελων και η ΜΟΜ

Νομίζω και η wwf εχει τετοια προγραμματα και αλλες οπως ο Αρχελων και η ΜΟΜ

Νομίζω κι εγώ..Απλά η ΕΛΙΞ δεν έχει μόνο για τα ζώα και το περιβάλλον!!:hmm:

Σήμερα η ιστοσελίδα ανοίγει..Όποιος θέλει...

Και αυτό το θέμα ανεγγιχτο το βλέπω....Καλά βρε παιδιά...δεν ξανανοίγω θέμα άσχετο με γατουλινάκια...!!!!!!!!!!!:(

Έλα βρε...:rolleyes: ένα σωρό άσχετα θέματα υπάρχουν.

Εγώ δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε τέτοιο πρόγραμμα, αλλά επειδή έχω γνωρίσει πολλούς εθελοντές που ήρθαν στην Ελλάδα στα πλαίσια αντίστοιχου προγράμματος της ΕΕ, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Για να λέμε την αλήθεια, η δουλειά που πρέπει να κάνεις είναι συνήθως να 'χαμε να λέγαμε,:Pκαι φυσικά είναι μοναδική εμπειρία να γνωρίζεις ενδιαφέροντες ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο. Πολύ καλύτερο απ' το να σαπίζεις στην παραλία.;)

Δυστυχώς, θα κάτσω εδώ φέτος, αλλά χαίρομαι πολύ που μαθαίνω ότι ο ΕΛΙΞ δέχεται ηλικίες της όψιμης νεότητας:whistle:και ότι η ζωή δεν τελειώνει στα 25.:mad:

Ναι, και γω έχω κάτι προσπεκτους που μου έρχονται από τη Γαλλία θα κοιτάξω να τω βρω κιαι να σας ενημερώσω. Κατά τα άλλα και γω είμαι πολύ γριά για τέτοιου είδους συμμετοχή, εκτος αν πρόκειται για συντονισμό κτλ. Πάντως τα προγράμματα αυτά τα θεωρώ πολύ καλή περίπτωση.

Καλημέρα!Με ξέρετε τι παραπονιάρα που είμαι:redface::PΗ οργάνωση ΕΛΙΞ αν δείτε και στο σαιτ ασχολείται και με άλλες εθελοντικές δραστηριότητες εντος της Ελλάδας.Τα παιδιά που συμμετέχουν έχουν ένα κοινό.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ!Και με τη λέξη παιδιά αναφέρομαι σεόλες τις ηληκίες.

Mα ναι καταλαβαίνω! Αυτό το παιδί με τα γρίζα μαλάκια είναι που κάνει βόλτα στο σάιτ και γω το έχω απ' το χεράκι.

Mα ναι καταλαβαίνω! Αυτό το παιδί με τα γρίζα μαλάκια είναι που κάνει βόλτα στο σάιτ και γω το έχω απ' το χεράκι.

Μας πειράζεται κυρία Ανιμα αλλά δεν πειράζει:lol::lol::lol:..Εμείς το εννοούμε!!!Αν θες να προσφέρεις δεν κοιτάς ηληκία !!!:):D

Φυσικά καλή μου το ξέρω καλά. Πάντα της προσφοράς βλέπεις. Χαίρομαι που έμαθα για την "Ελιξ".

Καλημερα!
Κατερινα μου βρηκα χθες χρονο να διαβασω το σαιτ τους...πολυ ενδιαφερον και θα θελα να παω Ισπανια, να εξασκησω καλυτερα και την γλωσσα, αλλα ειναι πολλες οι μερες...

Καλημερα!
Κατερινα μου βρηκα χθες χρονο να διαβασω το σαιτ τους...πολυ ενδιαφερον και θα θελα να παω Ισπανια, να εξασκησω καλυτερα και την γλωσσα, αλλα ειναι πολλες οι μερες...

Νάνσυ μου ίσως είναι πολλές οι μέρες αλλά αν πας μετά θα νομίζεις ότι είναι πολύ λίγες!!Πίστεψε με..Ειδικά Ισπανία έχω πάει έναν μήνα 2 βδομάδες στο ένα καμπ και 2 στο άλλο!Ήταν ΤΕΛΕΙΑ!!!Αν δεν έχεις χρόνο να πας οκ το καταλαβαίνω..Εγώ μια χρονιά αποφάσισα να παω εκεί στην άδεια της δουλειάς μου και ναι έκανα διακοπές δουλεύοντας ξανά:redface::lol:

Να λοιπόν η οργάνωση για εθελοντική εργασία στο εξωτερικό που σας έλεγα: www.rempart.com
Chantiers benevoles. Πρόκειται για εθελοντική εργασία σε θέματα συντήρησης και αναστήλωσης ιστορικών κτηρίων και έργων τέχνης. Από Κάστρα μέχρι γλυπτά κτλ. Νομίζω ότι εκτός του να βελτιώσει κανείς τα γαλλικά του και να γνωρίσει νέους ανθρώπους, μαθαίνει πως να επιδιορθώσει διάφορα χρήσιμα πράγματα που έφτασαν στα χέρια του από προηγούμενες γενιές.

Εγώ να πώ σχετικά με την ΕΛΙΞ ότι ζητούν ομαδάρχες..Οι ομαδάρχες(έχω κάνει και από αυτό) είναι σε ένα καμπ στην ελλάδα και επίσης πληρώνονται.Δεν γνωρίζω πολλά στοιχεία μπείτε στο σαιτ για παραπάνω πληροφορίες και το βράδυ που θα μαι κι εγώ σπίτι θα σας στείλω τα στοιχεία!:)

Μεταφέρω ακριβώς αυτό που γράφουν στο facebook group:

Αν θέλεις να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία συντονίζοντας μια διεθνή ομάδα εθελοντών, να εργαστείς για 15 μέρες σε μια όμορφη περιοχή της Ελλάδας για την προστασία του περιβάλλοντος και την τοπική ανάπτυξη, να φροντίσεις ώστε το πρόγραμμα να πηγαίνει ρολόι, η δουλειά να «βγαίνει» και η ομάδα να έχει ηθικό ακμαιότατο και όλα αυτά από την πλευρά του ομαδάρχη, δήλωσε τώρα το ενδιαφέρον σου στο 210 3825506 ή στο k.tsekoura@elix.org.gr

Κενές θέσεις για ομαδάρχες:

ΚΟΡΘΙ ΙΙI 01/09-17/09, λείπει 1 ομαδάρχης
Συντήρηση και σήμανση μονοπατιών

ΤΗΝΟΣ ΙΙΙ 14/10-30/10, λείπει 1 ομαδάρχης
Διάνοιξη μονοπατιών πεζοπορίας

ΠΥΡΝΑ 01/09-17/09 , λείπει 1 ομαδάρχης
Καθαρισμός του ρέματος και διάνοιξη μονοπατιού δίπλα στην όχθη.

ΦΛΟΚΑ Ι 12/09-21/09 , λείπουν 2 ομαδάρχες
ΦΛΟΚΑ ΙΙ 26/09-05/10, λείπουν 2 ομαδάρχες
Διάνοιξη μονοπατιού στο λόφο της Γαλανής και εργασίας στήριξης των δέντρων που φυτεύτηκαν πέρσι στο λόφο από τους εθελοντές της ΕΛΙΞ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back