Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lady
Δραστήριο μέλος
Η γάτα δεν είναι γούνινο ζωάκι να το έχεις απλά να το βλέπεις και να κάνεις γουτσου γουτσου.Για να είναι κι αυτό υγιές αλλά κι εμείς πρέπει να του παρέχουμε εκτός από στέγη και τροφή, ιατρική φροντίδα.
Προσωπικά πιστεύω πως μέσα από την φροντίδα ενός κατοικίδιου γινόμαστε πιο υπεύθυνοι στη συμπεριφορά μας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο μέσος όρος των γάτων που ζούνε έξω δεν ξεπερνά τα 2 χρόνια.
αυτό πιστεύω από μόνο του τα λέει όλα.
και φυσικά είναι για τη δική τους υγεία, αλλά και για τη δική μας(δεν είναι το ίδιο μία περιποιημένη και υγιής γάτα με μία "του δρόμου".) Σωστά?
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τι τσιγκουνεύονται τα λεφτά κάποιοι; Ποιος άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει για να μην πας ένα γατάκι στο γιατρό;
Καταλαβαίνω στα χωριά, πολλά γατιά έξω στις αυλές κ.λ.π. Αλλά αν είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι, πρέπει να έχει κτην.φροντίδα!
Αν δεν έχουν λεφτά ή βαριούνται (
Αν και είναι ντροπή να μην προσπαθήσεις να φροντίσεις σωστά το γατάκι σου...
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Πρέπει να καταλάβουμε ότι εξαρτώνται πλήρως απο εμάς για την τροφή τους, την υγεία τους, την ζεστασιά τους...
Θεωρώ λοιπόν ότι είναι υποχρέωση όσων έχουν ζώα στο σπίτι (είτε ζούνε στην αυλή, είτε όχι) να φροντίζουν για την υγεία των κατοικιδίων τους....
Αλλιώς να μην λένε "εχω ζωάκι"..... και φυσικά ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΖΩΑΚΙ!!!!!!!!
Λυπάμαι αν ακούγομαι απότομη, αλλά θυμώνω με κάποιους που λένε διάφορα τέτοια... (σιγά μην το πάω στον κτηνίατρο, θα τα καταφέρει μόνο του, κλπ) και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί...
Που να δείτε τι ακούω καθημερινά απο διάφορα τυπάκια που θέλουν να λέγονται "άνθρωποι"....

Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άλλο τσιγγουνιά, α'λλο αυτό, εννοείται!
Αλλά όταν δεν πάει ποτέ ένα κατοικίδιο στο κτηνίατρο;;; Ούτε για εμβόλια; Αυτό δε μου κάνει αφραγκία γενικά, αλλά επιπολαιότητα!
Δέσποινα77
Νεοφερμένο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άσε τις λοιπές φλυαρίες που μόνο εσένα δείχνουν "κακιά" και εμάς δε μας ενδιαφέρουν!
Επικεντρώσου στο θέμα: έλειψη κτηνιατρικής φροντίδας!!!
Δεν είναι δικαιολογία τλο ότι δεν έχεις αυτοκίνητο, κι άλλοι δεν έχουμε και τις πάμε με ταξί! Όσο για το ότι δεν μπορείς να πιάσεις το γατί σου ούτε μέσα στο σπίτι σου.... Άλλο οι κατοικίδιες γάτες και άλλο οι άγριες αδέσποτες, νομίζω; Η δική σου είναι τόσον καιρό "άγρια αδέσποτη" μέσα στο ίδιο σου το σπίτι;

AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κορίτσια, νομίζω παρακαλούμε όλοι
ναι βασικά να λήξει εδώ πέρα το θέμα γιατί θα καταντήσει κουραστικό.
δεν έχει και ΚΑΝΕΝΑ απολύτως νόημα να καθόμαστε να τσακωνόμαστε για πράγματα χωρίς λόγο.
ας συζητήσουμε για ωραιότερα πράγματα.. να μάθουμε και τίποτε για τα ΓΑΤΟΝΙΑ!
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι βασικά να λήξει εδώ πέρα το θέμα γιατί θα καταντήσει κουραστικό.
δεν έχει και ΚΑΝΕΝΑ απολύτως νόημα να καθόμαστε να τσακωνόμαστε για πράγματα χωρίς λόγο.
ας συζητήσουμε για ωραιότερα πράγματα.. να μάθουμε και τίποτε για τα ΓΑΤΟΝΙΑ!
Ανδρέα, γιατί να λήξει το θέμα με τον κτηνίατρο; Είναι πολύ σοβαρό.
Και τουλάχιστον η Αθανασία δεν πετάει προσ.μπηχτές, λέει μόνο για τη φροντίδα της γάτας.
Διάφασα διάφορα θέματα στο site poy ζητάνε υπογραφέςκαι διαδηλώσεις για τα ζώα, κι εδώ που η Δέποσινα77 μόνη της παραδέχεται ότι δεν έχει παέι ποτέ στον κτηνίατρο θα μιλάμε και πάλι για τα "προσωπικ΄α τους"; Δε θα της πούμε καμιά κουβέντα, να το πάει επιτέλους και ν'αφήσει τις κατινιές με την άλλη; Αυτή λέει πια άρες μάρες κι ασχολείται με την Αθανασία αντί για τη γάτα της!
Και μάλιστα θα κάνει κι άλλα γατιά η γάτα της, και πάλι δε θα τα πάει στο γιατρό κ.ο.κ.
Νοιαζόμαστε ή όχι για τις γάτες, για να ξέρω, γιατί είμαι και καινούριος και νόμιζα ότι δεν είναι "τζερτζελέ" site.
Αυτά, και συγγνώμη, αλλά είχα 8 γάτες μέχρι τώρα και συμφωνώ κι εγώ για απαραίτητο τον κτηνίατρο! Εμβόλια κ.λ.π. Και στείρωση!
Υπάχρουν πολλοί επιπόλαιοι που το παίζουν και "γατογονείς"

Δέσποινα77
Νεοφερμένο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Όταν ζούσα στη Θεσσαλονίκη και την υιοθέτησα ήμουν φοιτήτρια και φυσικά με πολύ λίγα χρήματα & κανένα μεταφορικό μέσο. Παρόλα αυτά από το υστέρημά μου την πήγα για τα πρώτα της εμβόλια και παρόλο που κόντεψε να με φάει ζωντανή όταν την ξαναπήγα για τα επανηλητπικά το έκανα και αυτό.
Με χαπάκι ηρεμηστικό την κατάφερα ακόμη και να την ξαναπάω σε διάστημα μίας εβδομάδας δύο φορές προκειμένου να της βάλω και το τσιπάκι που απαιτούσαν οι αεροπορικές εταιρείες για να την πάρω μαζί μου στην Αμερική.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως συμβουλεύω τους γατογονείς να προσπαθούν όσο μπορούν για την κτηνιατρική φροντίδα. Φυσικά και θα υπάρχουν δυσκολίες οικονομικές και δεν θα γίνεται να τα πηγαίνουμε όλη την ώρα (εκτός αν είναι κάτι σοβαρό). Εγώ επειδή δεν είχα τα 100 ευρώ να δώσω για τη στείρωση κατέληξε να την κάνουμε εδώ, και το Σβουράκι είναι δυομιση ετών και ξέρετε τι έγινε τις πρώτες ημέρες μετά την εγχείρηση. Ίσως αν την είχα κάνει όταν ήταν έξι μηνών να μην είχαμε τέτοια παρατράγουδα.
Πρέπει να πηγαίνουμε τα ζωάκια για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι στον κτηνίατρο όπως θα κάναμε για ίδια μας τα παιδάκια. Ακόμη και αν τσινάνε τα εμβόλια θα πρέπει να τα κάνουν. ΤΟ ίδιο ισχύει και για τα γατόνια μας!
Υπομονή λοιπόν και πάνω από όλα μην τα παραμελούμε μόνο και μόνο γιατί είναι αντιδραστικά.
Μιλάω εκ πείρας.

Δέσποινα77
Νεοφερμένο μέλος
Ξέρουν αυτοί για τους οποίους το γράφω... (?)![]()
να ποιός ξεκινάει τις μπηχτές. προτείνω να διαβάσετε πιο προσεκτικά πριν πάρετε μέρος. Εκτός αν η "παλαιότητα" είναι κριτήριο ζωοφιλίας
Δέσποινα77
Νεοφερμένο μέλος
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
petrcat δεν είναι άγριο- αδέσποτο (?)αλλά όπως όλες οι γάτες έχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις και όταν μπαίνει στο κλουβάκι αρχίζει και βγάζει κραυγές συνεχόμενες, έτσι είναι η προσωπικότητα της αν το θες, γιατί δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλα κάθε ζωάκι έχει την δική του προσωπικότητα και είναι λάθος να ομαδοποιούμε όλες τις γάτες στο ίδιο τσουβάλι. Αν είχες να μου προτείνεις κάτι θα το εκτιμούσα, αλλιώς αν νομίζεις οτι πρέπει να μου επιτίθεσαι απλά επειδη είμαι καινούρια στο φόρουμ.....
Καλά, όλο "εχθρούς" βλέπεις;
Καλά με την άλλη έχεις "προσωπικά", μ'εμάς;
Δεν ακούς κανέναν, βλέπω, δε θέλεις άλλη γνώμη...

Να το πω ξεροκεφαλιά, ή θα το πάρεις πα΄λι επίθεση; btw κι εγώ καινούριος είμαι.
Πολύ ωραία τα λέει η Vicky.
Δε φτάνει να λέμε μόνοι μας πόσο καλοί "γατογονείς" είθμαστε εμείς (και "γατοπαππούδες"...?) όταν δεν κάνουμε βασικά πράγματα και μας πειράζει κιόλα που μας το λένε.
Άκουσε και καναν άλλο για το καλό της ...(πώς τη λένε τη γάτα σου

Και σταμάτα τα προσωπικά με την Αθ., στο λέμε όλοι, διάβασε τους κανόνες, εγώ τους διάβασα πριν γραφτώ!
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Ρώτησε τον κτηνίατρο και θα σου πρότεινα αν ανησυχείς πολύ για τις αντιδράσεις της γατούλας, κάνε ότι κι εγώ. Κλείσε ένα ραντεβού μόνο και μόνο να μιλήσεις με το γιατρό, να του εξηγήσεις την κατάσταση και να ζητήσεις αν υπάρχουν ηρεμηστικά χαπάκια.
Τα Calmivet είναι ψιλοδυνατά αλλά είναι για το καλό της γιατί αλλιώς δεν μπαίνει στο κλουβί και μία φορά που την πήγα δίχως ηρεμιστικό την κηνυγούσαμε γύρω γύρω στο ιατρείο, κόντεψε να μας φάει. Σου λέω είναι περιπτωσάρα το χρυσό μου χεχε
Κάνε την προσπάθεια. Ακόμη και τα πιο αντιδραστικά γατόνια
πρέπει μια στο τόσο να πηγαίνουν στο γιατρό.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool