Έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας

Αθανασία

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αθανασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 985 μηνύματα.
.............................

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα μια γνωστή μου έχει σιαμ αλλά δε την έχει πάει ποτέ στον γιατρό (η γάτα είναι 3 χρονών) ούτε καν για εμβόλιο.Το έχουμε συζητήσει και μου είχε πει πως θα την πάει (δε ξέρω αν πήγε).
Η γάτα δεν είναι γούνινο ζωάκι να το έχεις απλά να το βλέπεις και να κάνεις γουτσου γουτσου.Για να είναι κι αυτό υγιές αλλά κι εμείς πρέπει να του παρέχουμε εκτός από στέγη και τροφή, ιατρική φροντίδα.
Προσωπικά πιστεύω πως μέσα από την φροντίδα ενός κατοικίδιου γινόμαστε πιο υπεύθυνοι στη συμπεριφορά μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΑΠλα λενε την γνωμη τους και μετα το αφηνουν Αν η γατα ηταν εξω θα ηταν ακομα χειροτερα και η μαμα μου εχει γατες εδω και χρονια δεν τις πηγε ποτε στον κτηνιατρο οπως παλια που ηταν μαζεμενα τα γατια στα χωρια και δεν τα πηγαιναν το θεωρει πολυτελεια κυριως χρηματικη Δεν μπορω να επιβαλω την αποψη μου και απο την στιγμη που η γατα περναει καλα και την αγαπαει. Αν αρρωστενε θα την πηγαινε βεβαια

βασικά μία γάτα που μένει σε σπίτι εμβολιασμένη με ιατρική φροντίδα και σωστό φαγητό μπορεί να ζήσει και περισσότερα από 15 χρόνια.

Ο μέσος όρος των γάτων που ζούνε έξω δεν ξεπερνά τα 2 χρόνια.

αυτό πιστεύω από μόνο του τα λέει όλα.

και φυσικά είναι για τη δική τους υγεία, αλλά και για τη δική μας(δεν είναι το ίδιο μία περιποιημένη και υγιής γάτα με μία "του δρόμου".) Σωστά?

Το είπα και στα "αναπνευστικά": γρήγορα στον κτηνίατρο!
Τι τσιγκουνεύονται τα λεφτά κάποιοι; Ποιος άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει για να μην πας ένα γατάκι στο γιατρό;
Καταλαβαίνω στα χωριά, πολλά γατιά έξω στις αυλές κ.λ.π. Αλλά αν είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι, πρέπει να έχει κτην.φροντίδα!

Αν δεν έχουν λεφτά ή βαριούνται (:down:), να τους πεις ότι υπάρχουν και οι φιλοζωικοί σύλλογοι που βοηθάνε οικονομικά, π.χ. στη στείρωση.
Αν και είναι ντροπή να μην προσπαθήσεις να φροντίσεις σωστά το γατάκι σου...

η αποψή μου είναι ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και όπως στρώσεις θα κοιμηθείς. Βέβαια άλλο η απόφαση αν θα την αφηνεις να βγει έξω ή όχι, τι τροφή θα της δώσεις κλπ και άλλο αν θα την πας στο γιατρό. Προσωπικά πάω στο γιατρό όχι μόνο όταν είμαι άρρωστη αλλά και γενικά προληπτικά κάνω συχνά εξετάσεις. Πιστέυω ότι όπως προσέχουμε την υγεία μας έτσι πρέπει να προσέχουμε και την υγεία των ζώων μας.

Απο την στιγμή που έχουμε υπό την προστασία μας κάποιο ζωάκι, πρέπει να το φροντίζουμε με όλους τους τρόπους...
Πρέπει να καταλάβουμε ότι εξαρτώνται πλήρως απο εμάς για την τροφή τους, την υγεία τους, την ζεστασιά τους...

Θεωρώ λοιπόν ότι είναι υποχρέωση όσων έχουν ζώα στο σπίτι (είτε ζούνε στην αυλή, είτε όχι) να φροντίζουν για την υγεία των κατοικιδίων τους....
Αλλιώς να μην λένε "εχω ζωάκι"..... και φυσικά ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΖΩΑΚΙ!!!!!!!!

Λυπάμαι αν ακούγομαι απότομη, αλλά θυμώνω με κάποιους που λένε διάφορα τέτοια... (σιγά μην το πάω στον κτηνίατρο, θα τα καταφέρει μόνο του, κλπ) και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί...

Που να δείτε τι ακούω καθημερινά απο διάφορα τυπάκια που θέλουν να λέγονται "άνθρωποι"....:mad:

Χμμμ, :hmm:
Άλλο τσιγγουνιά, α'λλο αυτό, εννοείται!
Αλλά όταν δεν πάει ποτέ ένα κατοικίδιο στο κτηνίατρο;;; Ούτε για εμβόλια; Αυτό δε μου κάνει αφραγκία γενικά, αλλά επιπολαιότητα!

Αν το ποστ αναφέρεται στη δική μου γατούλα,έχω να πληροφορήσω οτι είναι μια ζωηρούλα και πανέξυπνη γατούλα, την οποία έχουμε στο σπίτι και αγαπάμε, απλά επειδή είναι λίγο παραπάνω ζωηρούλα τσινάει όταν πάμε να τη βάλουμε στο κλουβάκι μεταφοράς και αφού δεν έχουμε αυτοκίνητο, υπάρχει μια πρακτική δυσκολία στο κουβάλημα.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ!! Το να την πάμε στο γιατρό είναι θέμα χρόνου και κανένας ποτέ δεν είπε οτι δε σκοπεύουμε να την πάμε. Αυτή που τα γράφει έχει καθαρά δικούς της λόγους που έχουν αναλυθεί σε άλλα ποστ. Μα στο θεό σας ρε παιδιά δηλαδή είναι δυνατόν να γνωρίζει και να έχει άποψη ένα άτομο που μένει στην άλλη άκρη της χώρας, και με το οποίο βλέπεσαι 2 φορές το χρόνο ΄σε γιορές μαζί με την οικογένεια???????? τι να πω έλα χριστέ μου... και να βγαίνει μετά να σε στολίζει διαδικτυακώς με ψέματα και μισοαλήθειες όταν μπροστά στο σόι σου έδινε φιλικές συμβουλές!!! έστω και χωρις όνομα η διαστρέβλωση είναι διαστρέβλωση, και όταν είναι η νιοστή φορά που τρως το κουτσομπολιό στο πετσί σου, τότε αποφασίζεις να δείξεις το πραγματικό πρόσωπο του άλλου, να πεις στο φόρουμ πως τους αποκαλεί εν απουσία τους, και εν τέλει να την ξεχ...σεις κανονικότατα μπας και μάθει να μη φυτρώνει εκει που δε την σπέρνουν. α παρεπιπτώντος η γατούλα μου θα φέρει στο κόσμο τα παιδάκια της και θα γίνουμε ευτυχισμένοι γατοπαππούδες!!

Κορίτσια, νομίζω παρακαλούμε όλοι να λύσετε τα προσωπικά σας εκτός των threads του forum! Ας μοιραστούμε όλοι την αγάπη μας για αυτά τα υπέροχα ζώα κι ας αφήσουμε τις μπηχτές και τα καρφάκια!

Ναι, αλλά ΔΕΝ την πήγες ποτέ στον κτηνίατρο, έτσι;:down::down::down:

Άσε τις λοιπές φλυαρίες που μόνο εσένα δείχνουν "κακιά" και εμάς δε μας ενδιαφέρουν!

Επικεντρώσου στο θέμα: έλειψη κτηνιατρικής φροντίδας!!!

Δεν είναι δικαιολογία τλο ότι δεν έχεις αυτοκίνητο, κι άλλοι δεν έχουμε και τις πάμε με ταξί! Όσο για το ότι δεν μπορείς να πιάσεις το γατί σου ούτε μέσα στο σπίτι σου.... Άλλο οι κατοικίδιες γάτες και άλλο οι άγριες αδέσποτες, νομίζω; Η δική σου είναι τόσον καιρό "άγρια αδέσποτη" μέσα στο ίδιο σου το σπίτι; :hmm:

Κορίτσια, νομίζω παρακαλούμε όλοι

ναι βασικά να λήξει εδώ πέρα το θέμα γιατί θα καταντήσει κουραστικό.:down:

δεν έχει και ΚΑΝΕΝΑ απολύτως νόημα να καθόμαστε να τσακωνόμαστε για πράγματα χωρίς λόγο.

ας συζητήσουμε για ωραιότερα πράγματα.. να μάθουμε και τίποτε για τα ΓΑΤΟΝΙΑ!

Αθανασία μου νομίζω ότι αν εσύ ειδικά σταματήσεις να "ψαρώνεις" και αγνοήσεις τα πικρόχολα σχόλια, τότε και η Δέσποινα θα βαρεθεί να γράφει απλώς για να σου "την πει". Εξάλλου, δεν νομίζω ότι έχει γράψει ποτέ πριν στο mycat! Τώρα ξαφνικά το αποφάσισε; Εκτός κι αν το κάνει για να μπει στην "ιντερνετική" σοου παρέα, για να στην σπάσει. Σε κάθε περίπτωση Δέσποινα είσαι ευπρόσδεκτη και ο χρόνος θα δείξει αν γράφεις όντως διότι αγαπάς τις γάτες ή για άλλους λόγους, οι οποίοι δεν ενδιαφέρουν κανέναν εδώ.

ναι βασικά να λήξει εδώ πέρα το θέμα γιατί θα καταντήσει κουραστικό.:down:

δεν έχει και ΚΑΝΕΝΑ απολύτως νόημα να καθόμαστε να τσακωνόμαστε για πράγματα χωρίς λόγο.

ας συζητήσουμε για ωραιότερα πράγματα.. να μάθουμε και τίποτε για τα ΓΑΤΟΝΙΑ!

Ανδρέα, γιατί να λήξει το θέμα με τον κτηνίατρο; Είναι πολύ σοβαρό.
Και τουλάχιστον η Αθανασία δεν πετάει προσ.μπηχτές, λέει μόνο για τη φροντίδα της γάτας.
Διάφασα διάφορα θέματα στο site poy ζητάνε υπογραφέςκαι διαδηλώσεις για τα ζώα, κι εδώ που η Δέποσινα77 μόνη της παραδέχεται ότι δεν έχει παέι ποτέ στον κτηνίατρο θα μιλάμε και πάλι για τα "προσωπικ΄α τους"; Δε θα της πούμε καμιά κουβέντα, να το πάει επιτέλους και ν'αφήσει τις κατινιές με την άλλη; Αυτή λέει πια άρες μάρες κι ασχολείται με την Αθανασία αντί για τη γάτα της!
Και μάλιστα θα κάνει κι άλλα γατιά η γάτα της, και πάλι δε θα τα πάει στο γιατρό κ.ο.κ.
Νοιαζόμαστε ή όχι για τις γάτες, για να ξέρω, γιατί είμαι και καινούριος και νόμιζα ότι δεν είναι "τζερτζελέ" site.
Αυτά, και συγγνώμη, αλλά είχα 8 γάτες μέχρι τώρα και συμφωνώ κι εγώ για απαραίτητο τον κτηνίατρο! Εμβόλια κ.λ.π. Και στείρωση!
Υπάχρουν πολλοί επιπόλαιοι που το παίζουν και "γατογονείς" :hmm:

petrcat δεν είναι άγριο- αδέσποτο (?)αλλά όπως όλες οι γάτες έχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις και όταν μπαίνει στο κλουβάκι αρχίζει και βγάζει κραυγές συνεχόμενες, έτσι είναι η προσωπικότητα της αν το θες, γιατί δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλα κάθε ζωάκι έχει την δική του προσωπικότητα και είναι λάθος να ομαδοποιούμε όλες τις γάτες στο ίδιο τσουβάλι. Αν είχες να μου προτείνεις κάτι θα το εκτιμούσα, αλλιώς αν νομίζεις οτι πρέπει να μου επιτίθεσαι απλά επειδη είμαι καινούρια στο φόρουμ.....

Χωρίς να αναφέρομαι σε άλλες περιπτώσεις θα πω μόνο για τη δική μου εμπειρία. Όπως όλοι ξέρετε το Σβουρί είναι μία γάτα ψιλοεπιθετική -ή τουλάχιστον ήταν πριν τη στείρωση. Τώρα ηρέμησε και αυτός ήταν και ένας σημαντικός λόγος που κάναμε τη στείρωση εκτός των άλλων.

Όταν ζούσα στη Θεσσαλονίκη και την υιοθέτησα ήμουν φοιτήτρια και φυσικά με πολύ λίγα χρήματα & κανένα μεταφορικό μέσο. Παρόλα αυτά από το υστέρημά μου την πήγα για τα πρώτα της εμβόλια και παρόλο που κόντεψε να με φάει ζωντανή όταν την ξαναπήγα για τα επανηλητπικά το έκανα και αυτό.

Με χαπάκι ηρεμηστικό την κατάφερα ακόμη και να την ξαναπάω σε διάστημα μίας εβδομάδας δύο φορές προκειμένου να της βάλω και το τσιπάκι που απαιτούσαν οι αεροπορικές εταιρείες για να την πάρω μαζί μου στην Αμερική.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως συμβουλεύω τους γατογονείς να προσπαθούν όσο μπορούν για την κτηνιατρική φροντίδα. Φυσικά και θα υπάρχουν δυσκολίες οικονομικές και δεν θα γίνεται να τα πηγαίνουμε όλη την ώρα (εκτός αν είναι κάτι σοβαρό). Εγώ επειδή δεν είχα τα 100 ευρώ να δώσω για τη στείρωση κατέληξε να την κάνουμε εδώ, και το Σβουράκι είναι δυομιση ετών και ξέρετε τι έγινε τις πρώτες ημέρες μετά την εγχείρηση. Ίσως αν την είχα κάνει όταν ήταν έξι μηνών να μην είχαμε τέτοια παρατράγουδα.

Πρέπει να πηγαίνουμε τα ζωάκια για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι στον κτηνίατρο όπως θα κάναμε για ίδια μας τα παιδάκια. Ακόμη και αν τσινάνε τα εμβόλια θα πρέπει να τα κάνουν. ΤΟ ίδιο ισχύει και για τα γατόνια μας!
Υπομονή λοιπόν και πάνω από όλα μην τα παραμελούμε μόνο και μόνο γιατί είναι αντιδραστικά.

Μιλάω εκ πείρας.
:redface:

Ξέρουν αυτοί για τους οποίους το γράφω... (?) :bleh::bleh::whistle:

να ποιός ξεκινάει τις μπηχτές. προτείνω να διαβάσετε πιο προσεκτικά πριν πάρετε μέρος. Εκτός αν η "παλαιότητα" είναι κριτήριο ζωοφιλίας

αυτό το χάπι απο που μπορώ να το βρω vicky? δεν παραμέλησα τη γατούλα μου, ρώτησα το γιατρό και μου είπε να τη φέρω μέσα σε κουτί. Αυτό μόνο. και του είπα οτι αδύνατον να κάτσει, αλλά δε μου πε τίποτα για χάπια. να σημειώσω οτι δεν είμαστε καμιά μεγαλούπολη να έχουμε τους πολλούς γιατρούς .Εναν ξέρω οπου θα την πάω γιατί η λλα γιατρός που ξέρω έχει μέσα πολλα σκυλάκια και θα γίνει πανικός άμα πάω με τη γατούλα

petrcat δεν είναι άγριο- αδέσποτο (?)αλλά όπως όλες οι γάτες έχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις και όταν μπαίνει στο κλουβάκι αρχίζει και βγάζει κραυγές συνεχόμενες, έτσι είναι η προσωπικότητα της αν το θες, γιατί δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλα κάθε ζωάκι έχει την δική του προσωπικότητα και είναι λάθος να ομαδοποιούμε όλες τις γάτες στο ίδιο τσουβάλι. Αν είχες να μου προτείνεις κάτι θα το εκτιμούσα, αλλιώς αν νομίζεις οτι πρέπει να μου επιτίθεσαι απλά επειδη είμαι καινούρια στο φόρουμ.....

Καλά, όλο "εχθρούς" βλέπεις; :down:
Καλά με την άλλη έχεις "προσωπικά", μ'εμάς;
Δεν ακούς κανέναν, βλέπω, δε θέλεις άλλη γνώμη...:hmm:
Να το πω ξεροκεφαλιά, ή θα το πάρεις πα΄λι επίθεση; btw κι εγώ καινούριος είμαι.

Πολύ ωραία τα λέει η Vicky.
Δε φτάνει να λέμε μόνοι μας πόσο καλοί "γατογονείς" είθμαστε εμείς (και "γατοπαππούδες"...?) όταν δεν κάνουμε βασικά πράγματα και μας πειράζει κιόλα που μας το λένε.
Άκουσε και καναν άλλο για το καλό της ...(πώς τη λένε τη γάτα σου;)

Και σταμάτα τα προσωπικά με την Αθ., στο λέμε όλοι, διάβασε τους κανόνες, εγώ τους διάβασα πριν γραφτώ!

Δέσποινα όταν εξήγησα στην κτηνίατρο πως πρόκειται για πολύ επιθετική γάτα μου έδωσε χαπάκια που λέγονται Calmivet. Ένα χαπάκι μία ώρα πριν πάει στον κτηνίατρο (ένα για τη Σβούρα, εξαρτάται από το βάρος της γατούλας) και αμέσως αρχίζει να νυστάζει και παραπατάει. Οπότε δεν μπορεί να αντισταθεί και να θέλει όταν την πιάνω να τη βάλω στο κλουβί.

Ρώτησε τον κτηνίατρο και θα σου πρότεινα αν ανησυχείς πολύ για τις αντιδράσεις της γατούλας, κάνε ότι κι εγώ. Κλείσε ένα ραντεβού μόνο και μόνο να μιλήσεις με το γιατρό, να του εξηγήσεις την κατάσταση και να ζητήσεις αν υπάρχουν ηρεμηστικά χαπάκια.

Τα Calmivet είναι ψιλοδυνατά αλλά είναι για το καλό της γιατί αλλιώς δεν μπαίνει στο κλουβί και μία φορά που την πήγα δίχως ηρεμιστικό την κηνυγούσαμε γύρω γύρω στο ιατρείο, κόντεψε να μας φάει. Σου λέω είναι περιπτωσάρα το χρυσό μου χεχε

Κάνε την προσπάθεια. Ακόμη και τα πιο αντιδραστικά γατόνια
πρέπει μια στο τόσο να πηγαίνουν στο γιατρό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back