giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δέσποινα77
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δέσποινα77
Νεοφερμένο μέλος

Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
το ερωτηματικό (?) δηλώνει έκπληξη, δεν καταλαβαίνω για ποιούς εχθρούς μιλας?? το μόνο που είδα είναι οτι απάντησες επιθετικά χωρίς να γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις.
Εγώ ήξερα ότι το ! δηλώνει έκπληξη και το ? απορία.
Δε θα είσαι του "φιλολογικού" (εγώ δεν είμαι

).Καλά, καλά, ό,τι πεις, τα βάζω εγώ με γυναίκες;
Stoooop!
vicki v.
Δραστήριο μέλος
υ.γ. Σας παρακαλώ σταματήστε τις 'εχθροπραξίες' και ας μείνουμε στο θέμα. Καταντά κουραστικό για όλους τους υπόλοιπους.
Δέσποινα77
Νεοφερμένο μέλος
η έκπληξη και η απορία, το λέω επειδή ειμαι του φιλολογικού

Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
υ.γ. Σας παρακαλώ σταματήστε τις 'εχθροπραξίες' και ας μείνουμε στο θέμα. Καταντά κουραστικό για όλους τους υπόλοιπους.
Vicki ποιες εχθροπραξίες;
Να είμαστε συγκεκριμένοι, η κοπέλα τις προκαλεί ή μάλλον παίρνει στραβά ό,τι της λένε αν δεν της αρέσει
Στο θέμα: πιστεύεις ότι μπορεί να δώσει το calmivet αν δεν μπορεί να την πιάσει; Το γνωρίζω κι εγώ το ηρεμιστικό αν και σπάνια το δίνω στο Dino μου... Για τα ταξίδια είναι super, έχεις δίκιο!
Απ'αυτά που διάβασα, η γάτα της είναι πάνω από έτους (και έγγυος λέει τώρα) και δεν έχει κανει ούτε τα εμβόλια. Τώρα που είναι έγκυος; Μάλλον δε θα γίνεται να εμβολιαστεί, ε; Είναι αργά... (γι'αυτό τα είπα και λίγο χύμα, καλό είναι να μην αργούμε)
Δεν ξέρω καλά τα κτηνιατρικά των εγκύων. Η Σβούρα σου είχε μείνει ποτέ έγκυος;
Υ.Γ. μπράβο σου πάντως Vicky για τη διπλωματία σου, ελπίζω να πετύχει και ουσιαστικά σ'αυτή την περίπτωση! Να μάθουμε δηλ. ότι πήγε στο γιατρό!
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
αυτα τα 2 συμπορευονται![]()
η έκπληξη και η απορία, το λέω επειδή ειμαι του φιλολογικού
![]()
![]()
Το έψαξα... Το surprise! πάει με θυαμαστικό, όχι surprise?
E?
Exclamation point!!!
Του "φιλολογικού"...

vicki v.
Δραστήριο μέλος
Απλά καμία φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από ότι νομίζουμε.
Είναι δύσκολο όταν αγαπάς το ζωάκι σου αλλά φοβάσαι να το πιάσεις.

Η Σβουρίτσα δεν έχει μείνει ποτέ έγκυος όχι.
Τα δυομιση πρώτα χρόνια της ζώης της είχε βγει 10 - 15 φορές στο μπαλκόνι. Μετά την έπιασα πριν πηδήξει (ήταν αστείρωτη) και παρέμεινε φυλακισμένη. Τώρα που έχουμε κήπο είναι έξω αλλά της έκανα στείρωση πρώτα.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
και εμείς καμιά φορά καθυστερούμε να πάμε τα γατιά στην κτηνίατρο για εμβόλιο ή για οτιδήποτε, όταν είμαστε λίγο στενεμένοι... αλλά με την πρώτη ευκαιρία τα πάμε..
Δεν πρέπει να τα αφήνουμε χωρίς ιατρική φροντίδα γιατί και αυτά όπως και τα παιδιά έχουν ανάγκη απο εμβόλια, εξετάσεις, κλπ...΄δεν φτάνουν μόνο τα δικά τους αντισώματα για να αντιμετωπίσουν τυχών ασθένειες.. (η άποψή μου είναι αυτή)..
Βεβαίως και κατανοώ μερικούς που δεν πιστεύουν στην χρήση του κτηνίατρου για τέτοιου είδους ζώα π.χ σε χωριά, γιατί γι' αυτούς πρωτεύων ζώο είναι η κατσίκα, η αγελάδα κλπ.. έτσι έμαθαν και δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε γι' αυτό.
Απλά μπορούμε να προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να αλλάξουν την αντίληψη τους, και να καταλάβουν ότι όλα τα ζώα αξίζουν την ίδια μεταχείρηση..
Η σημασία των εμβολιασμών
Γιατί θα πρέπει να εμβολιαστεί το γατάκι μου ;
Τα γατάκια που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα πρέπει να βγαίνουν έξω από το σπίτι μιας και θα είναι ευάλωτα σε όλα τα είδη των ασθενειών και σε τύπους μικροβίων. Στο παρελθόν, μεταδοτικές ασθένειες όπως η Λοιμώδης Εντερίτιδα της Γάτας (πανλευκοπενία), ο Καλυκοϊός της Γάτας και ο Ιός της Ρινοτραχειίτιδας της Γάτας ήταν σημαντικές αιτίες αρρώστιας στις γάτες. Ο εμβολιασμός ενάντια σ’ αυτές και άλλες ασθένειες έχει μειώσει αποτελεσματικά τη συχνότητα εμφάνισής τους. Πρόσφατα, είναι εφικτό να εμβολιαστεί μια γάτα για τον Ιό της Λευχαιμίας και για τη Χλαμύδια της Γάτας που επίσης προκαλούν αναπνευστικές ασθένειες. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας γι’ αυτά τα εμβόλια και για το αν θα πρέπει να τα κάνει το γατάκι σας.
Πότε θα πρέπει να εμβολιαστεί το γατάκι μου;
Το γατάκι σας θα χρειαστεί μια αρχική σειρά εμβολιασμών με επαναληπτικές δόσεις σε διάφορες χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ο κτηνίατρός σας θα σας συμβουλεύσει για την καλύτερη στιγμή να εμβολιάσετε το γατάκι σας η οποία θα εξαρτηθεί από το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί. Είναι συνηθισμένο να χορηγείται η πρώτη ένεση στην ένατη εβδομάδα και η δεύτερη τρεις εβδομάδες αργότερα, δηλαδή στις δώδεκα εβδομάδες ζωής. Μερικές φορές το εμβόλιο της γρίπης δίνεται με σταγόνες από τη μύτη. Η ανοσία χρειάζεται κάποιο χρόνο να αναπτυχθεί, έτσι ο κτηνίατρος σας μπορεί να σας ζητήσει να κρατήσετε το γατάκι σας περιορισμένο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, συνήθως μεταξύ μιας έως δύο εβδομάδων, μετά τη δεύτερη ένεση. Θυμηθείτε ότι ο εμβολιασμός για τη λύσσα δεν είναι μόνο χρήσιμος αλλά και νομική προϋπόθεση αν το γατάκι σας πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό, όταν θα είναι λίγο μεγαλύτερο.
Όταν ολοκληρωθεί η σειρά εμβολιασμών, ο κτηνίατρός σας θα σας δώσει μία υπογεγραμμένη βεβαίωση, που θα παρέχει όλες τις λεπτομέρειες των εμβολιασμών που έκανε το γατάκι σας. Κρατήστε αυτό το φάκελο σε ασφαλές μέρος ούτως ώστε να προσθέτετε κάθε χρόνο τις λεπτομέρειες των ενέσεων που κάνει η γάτα σας. Αν χρειαστεί να τη βάλετε σε ένα σπίτι φιλοξενίας για γάτες όσο θα βρίσκεστε μακριά, θα χρειαστεί να έχει εμβολιαστεί πλήρως. Τα περισσότερα σπίτια για γάτες θα χρειαστούν ένα ενημερωμένο αρχείο εμβολιασμών πριν δεχτούν το γατάκι σας.
Ο εμβολιασμός μπορεί να σώσει τη ζωή της μικρής σας γάτας και να αποτρέψει πολλή στενοχώρια και πόνο. Είναι ουσιαστικής σημασίας τόσο αν η γάτα σας πρόκειται να ζει στο ύπαιθρο όσο και αν σκοπεύετε να την κρατήσετε μέσα στο σπίτι – πρέπει να της προσφέρετε αυτή την προστασία.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Δέσποινα και τα μικρά παιδάκια όταν τα πάνε στο γιατρό κλαίνε, φωνάζουν, χτυπιούνται, κλωτσάνε και πολλά άλλα, αλλά οι γονείς τους συνεχίζουν να τα πηγαίνουν στο γιατρό.
anabou
Διάσημο μέλος
Όπως και νά 'χει πιστεύω ότι υπάρχουν βαθμίδες ζωοφιλίας.Άλλοι βρίσκονται στα κατώτερα επίπεδα και άλλοι στα ανώτερα.Αλλά δεν παύει να λέγονται ζωόφιλοι.Από τα λόγια του καθενός δεν μπορείς να κρίνεις αν είναι ζωόφιλος ή όχι.Σημασία έχει στην πράξη τι γίνεται.Εγώ προσπάθησα να σκεφτώ όλες τις υποχρεώσεις και τους κινδύνους που θα είχα υιοθετώντας την Μαυρούλα.Τώρα που την πήρα μέσα στο σπίτι δεν μπορώ να κάνω πίσω.Και σας ρωτώ λοιπόν,την Gemini γιατί δεν πέσατε να την φάτε που δίνει την Σούμη λόγω εγκυμοσύνης?(Δεν έχω κάτι προσωπικά μαζί σου αλλά...εγώ δεν θα το έκανα)Γιατί μήπως θεωρείτε το παιδί ανώτερο της γάτας?
Λοιπόν ας μην κρίνουμε από μυνηματάκια που γράφουμε εδώ , γιατί στην τελική μπορεί να παρερμυνευτούν εύκολα.Ας ηρεμήσουν τα πνεύματα γιατί δε αξίζει τον κόπο.
ladycat
Διάσημο μέλος
ΔΕσποινα καλη μου αν δεν το ξερεις να σε πληροφορησω οτι για τετοιου ειδους γατια που τσινανε κ δεν γουσταρουν να μπουν στο κλουβι μεταφορας υπαρχει κ αλλη μια λυση στο προβλημα σου αν μιλαμε για σενα να ερθει ο γιατρος στο σπιτι κ να της κανει τα παντα ειναι απλο!!!!!!!!Αν το ποστ αναφέρεται στη δική μου γατούλα,έχω να πληροφορήσω οτι είναι μια ζωηρούλα και πανέξυπνη γατούλα, την οποία έχουμε στο σπίτι και αγαπάμε, απλά επειδή είναι λίγο παραπάνω ζωηρούλα τσινάει όταν πάμε να τη βάλουμε στο κλουβάκι μεταφοράς και αφού δεν έχουμε αυτοκίνητο, υπάρχει μια πρακτική δυσκολία στο κουβάλημα.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ!! Το να την πάμε στο γιατρό είναι θέμα χρόνου και κανένας ποτέ δεν είπε οτι δε σκοπεύουμε να την πάμε. Αυτή που τα γράφει έχει καθαρά δικούς της λόγους που έχουν αναλυθεί σε άλλα ποστ. Μα στο θεό σας ρε παιδιά δηλαδή είναι δυνατόν να γνωρίζει και να έχει άποψη ένα άτομο που μένει στην άλλη άκρη της χώρας, και με το οποίο βλέπεσαι 2 φορές το χρόνο ΄σε γιορές μαζί με την οικογένεια???????? τι να πω έλα χριστέ μου... και να βγαίνει μετά να σε στολίζει διαδικτυακώς με ψέματα και μισοαλήθειες όταν μπροστά στο σόι σου έδινε φιλικές συμβουλές!!! έστω και χωρις όνομα η διαστρέβλωση είναι διαστρέβλωση, και όταν είναι η νιοστή φορά που τρως το κουτσομπολιό στο πετσί σου, τότε αποφασίζεις να δείξεις το πραγματικό πρόσωπο του άλλου, να πεις στο φόρουμ πως τους αποκαλεί εν απουσία τους, και εν τέλει να την ξεχ...σεις κανονικότατα μπας και μάθει να μη φυτρώνει εκει που δε την σπέρνουν. α παρεπιπτώντος η γατούλα μου θα φέρει στο κόσμο τα παιδάκια της και θα γίνουμε ευτυχισμένοι γατοπαππούδες!!
ladycat
Διάσημο μέλος
Εγώ μάλλον έχω χάσει επεισόδια.![]()
![]()
Όπως και νά 'χει πιστεύω ότι υπάρχουν βαθμίδες ζωοφιλίας.Άλλοι βρίσκονται στα κατώτερα επίπεδα και άλλοι στα ανώτερα.Αλλά δεν παύει να λέγονται ζωόφιλοι.Από τα λόγια του καθενός δεν μπορείς να κρίνεις αν είναι ζωόφιλος ή όχι.Σημασία έχει στην πράξη τι γίνεται.Εγώ προσπάθησα να σκεφτώ όλες τις υποχρεώσεις και τους κινδύνους που θα είχα υιοθετώντας την Μαυρούλα.Τώρα που την πήρα μέσα στο σπίτι δεν μπορώ να κάνω πίσω.
Και σας ρωτώ λοιπόν,την Gemini γιατί δεν πέσατε να την φάτε που δίνει την Σούμη λόγω εγκυμοσύνης?(Δεν έχω κάτι προσωπικά μαζί σου αλλά...εγώ δεν θα το έκανα)Γιατί μήπως θεωρείτε το παιδί ανώτερο της γάτας?
Λοιπόν ας μην κρίνουμε από μυνηματάκια που γράφουμε εδώ , γιατί στην τελική μπορεί να παρερμυνευτούν εύκολα.Ας ηρεμήσουν τα πνεύματα γιατί δε αξίζει τον κόπο.
γλυκια μου σοφια την σουμη δεν την περνει καποιος ξενος αλλα ενας απο εμας οποτε η τζεμινι θα μπορει να την βλεπει κ αν θελει μετα αφου μεγαλωσει λιγο το μωρακι να την ξαναπαρει στο σπιτι κ μην ξεχνας δεν θελει να την δωσει την αναγκαζουν να το κανει θα στα πω απο καντα τα υπολοιπα
anabou
Διάσημο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
μηπως να το κλειδωσω κ αυτο το θεμα να τελειωνουμε?
Γιατί;
Σ'όποιο θέμα γράφει η Δ77 θα το κλειδώνετε;

Πού είναι η παρεκτροπή; Στο ότι διευκρινίζονται κάποια πράγματα;
Εγώ μία παρεκτροπή είδα (για την έγκυο κοπέλα) που κακώς αναφέρθηκε εδώ, ένα λάθος μωρέ και δε νομίζω μνα ξαναγίενι!
Να μείνει ανοιχτό, και ως θέμα είναι καλό, αλλά και για να περιμένουμε να μας γράψει η Δ77 ότι πήγε τελικά τη γάτα στον κτηνίατρο.
Και για να το διαβάζουν και άλλοι που δεν έχουν σκεφτεί για κτηνίατρο, να καταλάβουν ότι για το καλό των ζώων τους είναι να πάνε....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool