Έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας

γι αυτην την παρεκτροπη μιλησα κι εγω και πραγματικα στεναχωρεθηκα γιατι ειχα ζησει την αγωνια της Gemini απο τα γραφτα της

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bλέπετε τελικά ότι κάτι που για σας είναι φυσιολογικό , για μένα δεν είναι.Δεν μπορεί να έχουμε όλοι την ίδια κρίση.Αν δεν την έπαιρνε η MELA τι θα γινότανε?Και οτι την πιέζουν να την δώσει αλλά εκείνη δεν θέλει , δεν το δέχομαι.Βρε παιδιά το ζωντανό δεν είναι όποτε μπορώ το έχω και όποτε δεν μπορώ το δίνω.Γιατί στην πορεία δεν αποκλείεται να της έρθει και ένα δεύτερο παιδί(μακάρι το εύχομαι).Τότε?πάλι τα ίδια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε παιδιά....
'Εχει αποδειχτεί ότι όλοι λίγο πολύ αγαπάμε τα ζώα.. ο καθένας με τον τρόπο του..
Δεν κρίνουμε κανέναν γιατί δεν ξέρουμε σε τι συνθήκες πάρθηκαν οι αποφάσεις (Gemini) και επίσης δεν ξέρουμε το σκεπτικό μερικών ανθρώπων (Δέσποινα 77)..
Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο για το ζωάκι που φροντίζει και απο εκεί και πέρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες των αποφάσεων του..

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον καλύτερο φιλόζωο που υπάρχει.. κάνω αυτό που νομίζω καλύτερα για την προστασία των ζώων γενικότερα, αλλά όταν οι αποφάσεις μου είναι λανθασμένες, ζω με το βάρος του λάθους μου.. (Ξανθούλης)..

Αυτά!!

maxi μου καλη δεν εφταιγες εσυ που χαθηκε ο ξανθουλης ο βρωμογιατρος που τον πηγες φταιει για ολα επισης φταιω κ εγω αν ειχα γραψει πιο μπροστα το αρθρο ισως να σε βοηθουσα να βρεις τα συμπτωματα

Δέσποινα μια καλή λύση για να την βάζεις στο κλουβί είναι να της κλείνεις τα μάτια μέχρι να τη βάλεις ώστε να μην βλέπει που πηγαίνει. Απο κει και πέρα, όσο και να φωνάζει εσύ πήγαινε την, όπως και τα παιδάκια. Σκέψου οτι κάνεις το καλύτερο γι'αυτήν. ;)
Αν και το καλύτερο θα ήταν αυτό που σου είπε η ladycat: Να έρθει ο γιατρός στο σπίτι. Ακόμα κι αν δεν το κάνει κανονικά, αν του εξηγήσεις την κατάσταση και είναι πραγματικά ζωόφιλος πιστευω οτι θα δεχτεί (πιθανώς με μια οικονομική επιβάρυνση).

Όσο για τις παρεκτροπές, θα σας παρακαλούσα ΟΛΟΥΣ, αφού θέλετε να σταματήσουν, να το δείξετε και έμπρακτα. Διότι ναι μεν παρεκτρέπεται η Δέσποινα, αλλά πολλοί ακόμα ρίχνετε το λαδάκι στη φωτιά, όπως είπε και ο Θανάσης. Μπορεί η Δέσποινα να φέρθηκε λίγο άσχημα στα πρώτα της posts, ή να διαφωνούν πολλοί με τη στάση της (κι εγώ διαφωνώ), αλλά ας ξεκινάμε να κρίνουμε κάποιον με καλή διάθεση και όχι με προκατάληψη. Άλλωστε ο καθένας μας έχει και καλή και κακή πλευρά. Ας προσπαθούμε να μην βγάζουμε στους ανθρώπους την άσχημη πλευρά τους και θα είμαστε όλοι καλύτερα. Η κάθε διαφωνία μπορεί να διατυπωθεί με τρόπο που να προσβάλλει τον άλλον άσχημα ή με τρόπο που να μην τον προσβάλλει καθόλου. Γιατί να μην διαλέγουμε την δεύτερη επιλογή; :)

Κτηνίατρος τέλος!

Η δικιά μου η θηλυκιά ψιψίνα (τώρα είναι 11 χρονών - βλ. avatar) από 2 μηνών που την έχω τρέφει αδυσώπητο μίσος για τους κτηνιάτρους! :mad: Παρ' όλα αυτά την πήγαινα με το ζόρι. Κάθε φορά αγρίευε και πιο πολύ. Την τελευταία φορά που την πήγα κτηνίατρο και την έβγαλα από το κλουβί μεταφοράς για να τη βάλω στο τραπέζι της εξέτασης, πήδαγε ως πάνω στους τοίχους και ήταν αδύνατον να την πιάσουμε για ώρες... Μετά από αυτό, αγόρασα πάνινο κλουβί μεταφοράς με διχτυωτή σίτα και από τις δυο πλευρές. Έτσι, έβαζα το κλουβί πάνω στο τραπέζι, ζούλαγα από πάνω για να ακινητοποιήσω τη γάτα και ύστερα, από όποια πλευρά ήταν η ουρά της, ο κτηνίατρος της έχωνε μέσα από τη σίτα την ένεση με το εμβόλιο. Φυσικά, όταν γυρνάγαμε σπίτι, το πρώτο που έκανε ήταν να πλακώσει στο ξύλο τον έρημο το γάτο!!!! (είναι 3 χρόνια μικρότερός της, αλλά στον κτηνίατρο κάθεται σαν... Βούδας). Ύστερα κρυβόταν και χρειαζόταν 3-4 εικοσιτετράωρα για να συνέλθει. Με το ηρεμιστικό calmivet είχε πολύ περίεργες αντιδράσεις (αγρίευε και δεν με αναγνώριζε), οπότε δεν της έδινα.
Κάποιοι κτηνίατροι υποστηρίζουν ότι μετά τα 11-12 χρόνια, εφ' όσον μια γάτα εμβολιαζόταν τακτικά στο διάστημα αυτό, έχει αποκτήσει τα αντισώματα που χρειάζεται και μπορεί να σταματήσει να εμβολιάζεται (ειδικά αν είναι αποκλειστικά εσωτερικού χώρου). :up:

Αυτό το τελευταίο για τον εμβολιασμό το είπε και ο δικος μας για την Μίτσυ που είναι 16 ετών. Μας είπε ότι δεν χρειάζεται να την ξαναπάμε για εμβόλιο.

Με την ευκαιρια να τα χιλιασει η Μιτσυ Anabou!:)

Ευχαριστούμε πολύ!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back