Έλληνες..."φιλόζωοι"!

zoo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η zoo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 1.511 μηνύματα.
Τι χάλι είναι αυτό με την νοοτροπία μας στην Ελλάδα, όσον αφορά τα ζώα;
Ήμουν στο μαγαζί της φίλης μου που έχει γάτες. Μπαίνει μέσα πελάτισσα με τα παιδιά της ( για να καταλάβετε τι μήνυμα τους περνάει) και βλέποντας τον έναν γάτο γυρίζει και λέει: Αυτό το πράγμα δαγκώνει; :mad::mad::down::down:
Δεν είναι πράγμα, είναι γάτα της λέω. Και τι απαντάει, παιδιά;
Ε, όλα τα ζώα πράγματα είναι, τι είναι; :down:

Αν ήταν δικό μου το μαγαζί ( δεν θα μ' ένοιαζε να τη χάσω από πελάτισσα), θα την έδιωχνα, ειλικρινά - από το μαγαζί.

Γιατί είμαστε τέτοιος λαός, ενώ άλλοι ευρωπαίοι έχουν καλύτερη νοοτροπία και προστατεύουν τα ζώα και προσέχουν τα αδέσποτα;
:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ Ζοο, τι να απαντησεις σε τετοιο ερωτημα?:(:hmm:Οι περισσοτεροι εδω μεσα,με τις δυνατοτητες και τις δυναμεις που διαθετει ο καθενας μας,αλλα και ποσοι αλλοι εξω απο εδω, δινουμε μαχη στην κυριολεξια,για να αλλαξει αυτη η νοοτροπια.Και καμια φορα αισθανεσαι οτι ματαια αγωνιζεσαι, ποτε δεν θα αλλαξει τιποτα σ'αυτην την χωρα,αλλα και καποιες φορες βλεπεις οτι υπαρχουν ακομη ανθρωποι και αυτο σου δινει το κουραγιο και την δυναμη να συνεχισεις.:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nαι ζοο μου δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο υπάρχει και το γκρίζο:)

Υπάρχει Ουρανία, αλλά κυριαρχεί πολύ μαύρο στη χώρα μας, δυστυχώς.
Να φανταστείς με φλέρταρε κάποιος και όταν με την κουβέντα κάποια στιγμή έμαθε ότι έχω γάτο, έκανε ένα μορφασμό, (του τύπου: τα αηδιαστικά ζώα) λέγοντας ότι είναι μόνο για το μπαλκόνι και φυσικά όχι στο σπίτι και εξαφανίστηκε...:blink:
Καλύτερα βέβαια, δεν το συζητώ το θέμα του γάτου.

Υπάρχει Ουρανία, αλλά κυριαρχεί πολύ μαύρο στη χώρα μας, δυστυχώς.
Να φανταστείς με φλέρταρε κάποιος και όταν με την κουβέντα κάποια στιγμή έμαθε ότι έχω γάτο, έκανε ένα μορφασμό, (του τύπου: τα αηδιαστικά ζώα) λέγοντας ότι είναι μόνο για το μπαλκόνι και φυσικά όχι στο σπίτι και εξαφανίστηκε...:blink:

Kι εγώ είχα μια σχέση που παρόλο που οι γονείς του είχαν ζωάκια φοβόταν τις τριχούλες λες κι αυτός δεν μαδουσε
:cool:

Ουτε και εγω θα το συζητουσα!:down::down::down:
Δεν πειραζει υπαρχουν και φιλοζωοι αντρες.:D

Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη,αλλά δυστυχώς,όσοι καλοί και φιλόζωοι θα υπάρξουν,οι ...άλλοι,σαν την κυρία αυτή στο πετ σοπ,θα είναι πάντα περισσότεροι...:(:(:(

Εγώ πιστεύω ότι μερικοί θέλουν πραγματικές σφαλιάρες.Γιατί από λόγια δεν παίρνουν και βγαίνεις και "μλκς συναισθηματίας της κακιάς ώρας" επειδή θα σε ενδιαφέρει το κάθε ζώο με τρόπο που αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν.
Εντάξει,δεν προωθώ τη βία :lol::lol: ...αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ.Καλή η διπλωματία και ο ήρεμος τρόπος προσέγγισης,αλλα μερικές φορές πρέπει να είσαι και εσύ...τσουχτερός!

Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη,αλλά δυστυχώς,όσοι καλοί και φιλόζωοι θα υπάρξουν,οι ...άλλοι,σαν την κυρία αυτή στο πετ σοπ,θα είναι πάντα περισσότεροι...:(:(:(

Καλέ ποιός μίλησε για πετ σοπ;:blink: Υπήρχε περίπτωση αυτή να μπει σε πετ σοπ;

..επειδη ξεχνανε το "οπου δραση..και αντιδραση..",εκ του ασφαλους ολοι ειναι νταηδες...κλοτσανε,τα δενουν μεσα σε τσαντες και τα πετανε πανω στα δεντρα,μεσα στα σκουπιδια,ενας βλαμμενος ειχε και φλομπερ...Αμα ομως φανε κανα καλο "σουτακι" και την ακουσουν τοτε "κοτες"...
Θελει και λιγο τσαμπουκα...ειδικα στην ελλαδιτσα μας...
Φιλικα....Σπυρος

Καλέ ποιός μίλησε για πετ σοπ;:blink: Υπήρχε περίπτωση αυτή να μπει σε πετ σοπ;

:D:D:D τεχνικό λάθος εγκεφάλου λόγω περασμένης ώρας! :redface: Δεν ξέρω πώς μου μπήκε ότι είναι πετ σοπ,ενώ έγραψες "μαγαζί" :lol: περίεργοι συνειρμοί...!

Όντως,σιγά μην μπει σε πετ σοπ....αλλά,καλύτερα! :up::up:

Αυτό το συναντώ σχεδόν καθημερινά, στην βόλτα με την σκυλίτσα μου:mad:. Παιδάκια που ενώ περπατάνε κανονικά, όταν περνάω από διπλά τους, τρομοκρατούνται. Ένα κάποτε βγήκε στον δρόμο:(.
Το πιο τραγικό είναι, όταν με βλέπουν με τα ανίψια μου και έχω ή το δικό τους σκυλάκι ή την δικιά μου, ακούω σχόλια στα οποία δεν δίνω σημασία. Αλλά είναι όντος τραγικό, να περνάνε οι γιαγιάδες και οι μαμάδες, την φοβία στα παιδάκια:mad:.

Ένα κοριτσάκι μιας φίλης κάποτε, έπεσε από την σκυλίτσα μου, αυτό που έκανα ήταν, να γελάσω και να πω άντε καλέ μπουμπού, ολόκληρο κορίτσι δεν το είδες;;) Η μικρή έκανε ακριβός το ίδιο, την ρωτούσε γιατί καλέ δεν με είδες;
Στο ίδιο παιδί, πέρασα την φοβία μου για τα φορτηγά:blink:. Οπότε σκέπτομαι ότι κάπως έτσι, πρέπει να πέρνιουνται οι φοβίες. Μια μέρα που περνούσε ένα φορτηγό από την γειτονιά, μου είπε ότι φοβάται τα φορτηγά.
Από τα φορτηγά όμως κινδυνεύεις, από τα ζώα αν δε τα πειράξεις όχι :/:.

ειναι πολυ ασχημο που οι γονεις δεν μαθαινουν οτι τα παιδια πρεπει να μεγαλωνουν με "ζωακια συντροφιας"...πλαθουν ενα πολυ καλυτερο χαρακτηρα...
Αν και ετσι οπως εχουμε καταντησει και με την αποκτηνωση που επικρατει...αστα να πανε...
..Μερικοι ξεχνανε οτι εχουν και παιδια...
Ποσο καλυτερα θα ηταν αν καποιες αρχες δινονταν απο μικρη ηλικια...

...εγω δεν αντεχω να ακουω το κλασσικο "ΠΑΡΤΟ ΑΠΟ 'ΔΩ"...κοκκινο πανι...εκνευριζομαι απιστευτα...

Έτσι είναι όντως παιδιά. Συμφωνώ με τα όσα γράψατε και πιο πολύ με το Σπυρίδων που γράφειότι πρέπει να τους φερθείς άγρια, για να καταλάβουν, όταν κακοποιούν απροστάτευτα ζώα.

Θυμήθηκα τώρα που πολλές φορές διασταυρώνομαι στο δρόμο μεανθρώπους που έχουν βγάλει το σκύλο τους βόλτα και το τραβάνε το κακόμοιρο άρον - άρον και παραμερίζονται, νομίζοντας ότι θα φοβηθώ ή θα του την πω.
Και μόλις τους πω, τι καλό σκυλάκι είναι αυτό και πάω να το χαιδέψω, σχεδόν ξεφυσάνε με ανακούφιση και κοιτάνε παραξενεμένα, γιατί δεν το έχουν συνηθήσει, στην χώρα μας.
Φανταστείτε τι τους έχουν πει και φέρεται έτσι ο ιδιοκτήτης...:/: κρίμα.

κατω απο το σπιτι μας,εχουμε ενα μαναβικο κ εχθες η μαμα μου ειχε δουλεια κ κατεβηκα να κατσω εγω στο ταμειο παρεα με το μικρο μου γατουλι που ειναι 4 μηνων.εχουμε λοιπον κ μια εφεδρικη ζυγαρια οποτε ειπα να το ζυγισω.εκεινη την ωρα ηταν μια πελατισσα μεσα η οποια βλεποντας το γατακι λεει απαπα δεν πιστευω να το εχεις αυτο στο σπιτι μεσα?λεω ναι.λεει καλα δε σιχαινεσαι?πετα το στο δρομο.ευτυχως που εκεινη την ωρα ηρθε η μαμα μου αλλιως δεν ξερω τι θα της ελεγα της μ..$#%&%$&%$..νης:mad:

Όχι, έπρεπε να της πεις, το έχω για πούλημα μαζί με τα άλλα είδη! Που να νιώσουν καλέ αυτοί οι άνθρωποι? Αυτοί είναι τα πραγματικά ζώα και όχι τα γατούλια μας!
Πάντως πολύ συχνά βλέπω στο Animal planet μια εκπομπή που έχει(SPCA), η οποία δείχνει ομάδες που δέχονται κλήσεις για κακοποίηση ζώων. Οι τύποι τρέχουν όλη μέρα στους δρόμους της Αμερικής με ειδικά ασθενοφόρα και σώζουν ζωές ζώων. Κάθε φορά που βλέπω αυτή την εκπομπή σκέφτομαι πόσο πιο μπροστά είναι από εμάς, εμείς καλά καλά ούτε για τους άρρωστους ανθρώπους δεν τρέχουμε τόσο (εμείς εννοώ τον κρατικό μηχανισμό) και ότι αυτά που κάνουν αυτοί εμείς ούτε σε εκατό χρόνια δεν θα κάνουμε.

καλημερα.οταν ειχα τον ταρζαν στο μαγαζι μαζι μου ποσες "κοτες" κανανε λες και βλεπανε τιγρη(που μια χαρα ειναι και οι τιγρουλες).τις εγραφα κανονικα.τωρα που στο σπιτι ειναι τρια γατακια πολοι "φιλοι" δεν ερχονται επισκεψη.μην σωσουν και ερθουν ποτε.αυτα τα τρια ειναι οι καλυτεροι μου φιλοι.και ευτυχως οπως εχω ξαναπει βρηκα αντρα μαλαμα.τα αγαπαει ολα τα ζωακια οσο και εγω οπως και οι οικογενειες μας.οι αλλοι δεν με ενδιαφερουν.:D

τωρα που στο σπιτι ειναι τρια γατακια πολοι "φιλοι" δεν ερχονται επισκεψη.μην σωσουν και ερθουν ποτε.αυτα τα τρια ειναι οι καλυτεροι μου φιλοι.

Συμφωνώ απόλυτα. Εχθές μου ήρθε μια κυρία για σίδερο και τις 5 ώρες που ήταν στο σπίτι, αναγκάστηκα να φωνάζω το γατούλη μου γιατί η ηλίθια ούρλιαζε, ανέβηκε στο κρεββάτι, στο τραπεζι ( του σαλονιού), στον καναπέ.....
παίζει με τα κρόσια...φύγε από εδώ...:mad:
Είχε φρίξει και μάλιστα επειδή δεν της αρέσουν τα ζώα, την είχα ενημερώσει ότι θα έχω γάτο, αν δεν θέλει να μην έρθει.
Της λέω άστον να παίζει με τα κρόσια από τα κασκόλ, δεν με πειράζει. Με κοιτούσε σαν εξωγίηνη.:down:
Τον φώναζα να κατέβει, γιατί δεν μπορούσα άλλο τις υστερίες της και λέω άσε μην μου παρατήσει τα ρούχα στη μέση και φύγει και τι κάνω μετά.

Όταν έρχονται στο σπίτι σου θα πρέπει να ξέρουν ότι εσύ κάνεις κουμάντο.

Βέβαια είχε και ένα δίκιο, γιατί είχε τον καφέ της στο τραπέζι και ο μικρός ήθελε να μυρίσει τι είναι. Αναγκάστηκα να του δώσω να δοκιμάσει για να ηρεμήσει.
Αλλά ο καημενούλης ήθελε να έχει καλύτερο οπτικό πεδίο και ανέβαινε εκεί για να βλέπει τι κάνει.
Αλλά η Αλβανίδα στον κόσμο της, όπως και οι Έλληνες. Εντέλλει είμαστε το ίδιο υποανάπτυκτοι, μάλλον.

Τελικα εχω καταληξει στο εξης
Τύπος ανθρωπου 1: Μισει τα ζώα, και τα κακοποιεί δοθεισης ευκαιριας

Τύπος 2: Αδιαφορεί παντελώς για την υπαρξη τους, και δεν τα πειραζει, αλλα δε πα να ψοφανε.

Τύπος 3: Εχει καποια ευαισθησία, λυπαται τα καημένα, αλλα έχει απορροφηθεί τοσο απο τα δικα του προβληματα που δεν ασχολειται παραπανω. Μπορεί να βγαλει κανα μπολακι φαι στο τσακιρ κεφι. Επίσης καλα είναι ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Τύπος 4: Λατρευει τα κατοικιδια του,ξοδευει γι αυτα πολλα λεφτά (απο ψώνιο) αλλα τα υπολοιπα του δρόμου είναι ψωριαρικα και ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ.

Τύπος 5: Αγαπάει τα όλα ζώα, κάνει πραγματακια, ταιζει αδεσποτα, μπορει να μπει στα έξοδα (αν έχει οικον.δυνατοτ.) να στειρωσει και κανα ζώο, ή να το περιθαλψει αν τύχει, σε μεγάλα κέφια.ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ.

Τύπος 6: Αγαπάει όλα τα ζωάκια, και αφιερώνει πολύ χρόνο απ τη ζωή του γι αυτά, αφιλοκερδως και ανιδιοτελως. Με λίγα λόγια δραστηριποιείται σε μεγάλο ή μικρό βαθμό, όσο μπορεί.

Τύπος 7: Εχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτά.Εχει ξεχάσει τα παντα. Ανθρωπους, οικογένεια, φίλους, προσωπική ζωή, όλα. Η γίνεται συλλεκτης και δυστυχής, ή ζεί ευτυχισμένος ισσοροποημενος και γεμάτος.

Αυτά. Ατόφια τα παραπάνω ή σε συνδυασμό, αναγνωρίζουμε αυτους τους ανθρώπους γύρω μας, σε καποιον απο αυτους τους τύπους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back