Έμφραξη της ουρήθρας

(*)Sofia(*)

Νεοφερμένο μέλος

Η (*)Sofia(*) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 60 μηνύματα.
Γεια σε όλους! Έχω έναν γατούλη που ξαφνικά μου αρρώστησε,τον πήγα σε μια κτηνιατρική κλινική στο Πανόραμα την Μ.Παρασκευή,τον κράτησαν μέχρι χτες και μου τον επέστρεψαν με το ίδιο πρόβλημα..Έχει απόφραξη ουρήθρας απ'ό,τι μου είπαν.Έβαλαν καθετήρα για να αποσυμφορήσουν την κύστη,αλλά τώρα είναι γεμάτος οιδήματα και εξακολουθεί να μην μπορει να κατουρήσει.Δεν παίρνει την αντιβίωση του και γενικά δεν ξέρω τι να κάνω.Έχετε ακούσει αν η επέμβαση που προτείνεται οφελεί και πόσο ταλαιπωρεί τα γατάκια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν εχει τετοιο προβλημα και δεν μπορει να ουρησει μεχρι 12 ωρες ,πεθαινουν,πρεπει να το πας σε κτηνατρο αμεσα αν συνεχιζει και εχει το προβλημα,μεσα σε 12 ωρες αν δεν ουρησει θα παθει τοξικο σοκ και θα πεθανει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εφόσον βλέπεις ότι δεν μπορεί να ουρήσει πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να τον πας σε γιατρό, μη χάνεις καθόλου χρόνο. Πήγαινέ τον γρήγορα σε κάποιον κτηνίατρο και με την ευκαιρία ζήτα του να σου δείξει πώς να του δίνεις και την αντιβίωση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Πολύ καλές πληροφορίες δίνει ο αίλουρος:

Έμφραξη της ουρήθρας
Μία από τις σοβαρότερες επιπτώσεις των νόσων του κατώτερου ουροφόρου σωλήνα είναι η ατελής ή πλήρης έμφραξη της ουρήθρας. Αρσενικοί στειρωμένοι γάτοι έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο έμφραξης από ότι τα θηλυκά γιατί έχουν μακρύτερη και στενότερη ουρήθρα. Πλήρης έμφραξη της ουρήθρας αποτελεί επείγον περιστατικό και απαιτεί άμεση παροχή βοήθειας.
Οι πιο κοινές αιτίες είναι οι ουρόλιθοι που εξηγήσαμε γι αυτούς παραπάνω και οι εμφράξεις της ουρήθρας που αποτελούνται από μαλακό συμπιέσιμο υλικό που περιέχει διάφορες ποσότητες αλάτων, κυττάρων, κυτταρικών υπολειμμάτων και βλεννοπρωτεΐνες. Παράγοντες που ευνοούν τις εμφράξεις της ουρήθρας είναι ιοί, βακτήρια, λάθος διατροφή, ελαττωμένη πρόσληψη νερού, έλλειψη άσκησης, κατακράτηση ούρου, στρες και η τιμή του pH του ούρου.
Τα συμπτώματα είναι λίγο πολύ τα ίδια. Η γάτα σφίγγεται και προσπαθεί πολλές φορές να ουρήσει. Παράγει πολύ λίγο (ατελής έμφραξη) ή καθόλου ούρο (πλήρης έμφραξη). Καθώς περνούν οι ώρες γίνεται όλο και πιο ανήσυχη και συχνά κλαιει από τον πόνο.
Το αρσενικό γλύφει συνέχεια το πέος του και μπορεί να παρατηρηθεί στύση από τον ερεθισμό. Αν η έμφραξη της ουρήθρας δεν θεραπευτεί οι νεφροί αθροίζουν τις άχρηστες ουσίες στο αίμα και επέρχεται έλλειψη συνείδησης και θάνατος από καρδιακή κατάρρευση σε 24 - 48 ώρες μετά την έμφραξη.
Κύριο μέλημα του γιατρού είναι η σταθεροποίηση της ασθενούς γάτας , η αναισθητοποίησή της αν δεν βρίσκεται ήδη σε κώμα και η ανακούφιση της ουροδόχου κύστης από το φορτίο της. Μερικές γάτες δεν επιβιώνουν αν η θεραπεία αρχίσει πολύ αργά και οι νεφροί έχουν σχεδόν καταστραφεί.
Αρκετές γάτες είναι δυνατόν μετά την πρώτη έμφραξη και παρά την θεραπεία να εμφανίσουν νέα. Αν παρά τις έντονες θεραπευτικές προσπάθειες οι εμφράξεις συνεχίζονται, η μόνη λύση είναι να υποβληθούν σε εγχείρηση (περινεϊκή ουρηθροστομία).
Παρενέργειες της επέμβασης μπορούν να είναι η συνέχιση της αιμορραγίας για μία εβδομάδα, ακράτεια και μεγαλύτερη ευπάθεια σε άλλες νόσους της κύστης.
Υπενθυμίζουμε ότι πολλά μικρά γεύματα την ημέρα, άφθονο φρέσκο νερό και περιποιημένη τουαλέτα είναι τα σημαντικότερα μέτρα που μπορείτε να πάρετε για τη γάτα σας.

Απλά τώρα βγάζει έστω μερικές σταγόνες και δεν απομονώνεται όπως πριν,τρώει και πίνει νερό και ο γιατρός μου είπε να περιμένω μια μέρα..Ευχαριστώ πάντως..θα τον πάω σήμερα..

πρεπει να τρωει ειδικη τροφη απο εδω και μπρος ομως.εχει η purina η hills και η royal canin,τροφη για πετρες στην κυστη.εγω του δινω αυτην την τροφη royal canine urinary,ειναι και για τα 2 ειδη πετρας.πρεπει να τρωει απο εδω και μπρος μονο αυτην την τροφη που βοηθαει να διαλυθει η πετρα.

Ναι,θα πάρω, αν και είναι τόσο εκλεκτικός που δεν τρώει τίποτα εκτός από πολύ συγκεκριμένα ζελέ και πατέ..Ελπίζω να τα φάει!:/:

υπαρχει και σε κονσερβα.

Πώς τα πάει ο γατούλης;

Αληθεια τι εγινε;;;

Είναι πολυ καλύτερα σήμερα,αν και δεν κατουράει πολύ ακόμη. Ο κτηνίατρος μου είπε να περιμένω λιγάκι μήπως είναι λόγω ουρολοίμωξης..Του πήρα και την τροφή και παραδόξως την έφαγε όλη!Με το χάπι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες..αλλά ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά..Είναι πιο "ζωντανός" σήμερα:up: .Και σας ευχαριστεί πολύ για το ενδιαφέρον!

Μπράβο!Πολύ χαίρομαι. Υπάρχει και μια ειδική άμμος που μπορείς να του πάρεις, τη βρίσκεις σε μεγάλα πετ σοπ, η οποία αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη χημική σύσταση των ούρων και έτσι μπορείς να καταλάβεις αν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ίσως είναι χρήσιμη για να παρακολουθήσεις την πρόοδό του.

Μμμ..ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Θα την ψάξω σίγουρα!

αντε! περαστικα να ειναι οτι και να ειναι!:up:

Περαστικά στο γατσούλι σου , είναι κουκλί.
Σοφία να ρωτήσω κάτι άσχετο?Έχει καμία σχέση ο γατούλης στο avatar σου με της aretha, γιατί μοιάζουν και έχουν την ίδια κουβερτούλα στο φόντο!!!:blink:

Περαστικά στο γατσούλι σου , είναι κουκλί.
Σοφία να ρωτήσω κάτι άσχετο?Έχει καμία σχέση ο γατούλης στο avatar σου με της aretha, γιατί μοιάζουν και έχουν την ίδια κουβερτούλα στο φόντο!!!:blink:

:lol: :lol: :lol: Δίκιο έχεις, μοιάζουν! Δεν έχουν σχέση όμως (τουλάχιστον απ' όσο μπορώ να ξέρω, μια και την Αρηθούλα τη βρήκαμε στο δρόμο, αλλά να βρεθεί αδερφάκι της στη Θεσσαλονίκη, μάλλον δύσκολο μου φαίνεται). Στο avatar μου η Αρήθα κάθεται πάνω σε ένα μαξιλάρι-λουλουδάκι, όχι σε κουβερτούλα ;) Απλά έτυχε να μοιάζουν τα χρώματα (γατιών και αξεσουάρ) :)

Κάποια στιγμή άρχισα να αμφιβάλλω για τα μάτια μου:lol: Παντού βλέπω μαύρες γάτες με πορτοκαλί κουβέρτα???:blink:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ευχαριστούμε πολύ για τα περαστικά! Σήμερα θα ξαναπάμε στον κτηνίατρο προληπτικά..Ελπίζω να είναι όλα καλά..
Όντως μοιάζουν οι φωτογραφίες:happy: ..αν και δε νομίζω να μοιάζουν τα γατάκια. Ο δικός μου είναι πολύ φουντωτός πια! Πολύ όμορφη η γατούλα της aretha..και μαύρη...αλλά μας πέφτει λίγο μακριά..να κάναμε κανένα συνοικέσιο..:lol: :lol: :lol:

να κάναμε κανένα συνοικέσιο..:lol: :lol: :lol:
Η Αρήθα είναι μωρό παιδί καλέ, 4 μηνών κοριτσάκι! :baby:
Θα τον κυνηγάει ο εισαγγελέας μετά το γάτο σου! :lol:
Ευχαριστούμε για το κομπλιμάν πάντως :redface: και ανταποδίδουμε!

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back