Ένας κακός γάτος τραυματίζει τη γατούλα μου

Andria

Νεοφερμένο μέλος

Η Andria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Πριν λίγες μέρες παρατήρησα μια γρατζουνιά στη μυτούλα της Κοψονουρίτσας μου. Δεν έδωσα πολλή σημασία αφού είναι ένα ελεύθερο ζωάκι και μπορεί σε ένα παιχνίδι με άλλη γάτα ή από κάποια επαφή με τα φυτά του κήπου να γρατζουνίστηκε. Το Σαββατοκύριακο που πήγα όμως οι γρατζουνιές είχαν γίνει τρεις και μάλιστα η μια ήταν φρέσκια. Δεν είναι βαθιές, αλλά με κάνουν πια να ανησυχώ πολύ γιατί εντόπισα τον ένοχο. Ένας γάτος που από καιρό τον έβλεπα να περιτριγυρίζει την γατούλα μου (πιθανότατα αυτός την είχε αφήσει έγκυο), μπροστά στα μάτια μου της επιτέθηκε προκειμένου να την διώξει από τη βεραντούλα (που της έχω μόνιμα σπιτάκι και φαγητό)και να φάει ο ίδιος το φαί..
Μια μέρα είχε έρθει η αδερφούλα της Κοψονουρίτσας να φάει από το πιάτο. Ενώ έχουν ίδια ηλικία,εκείνη είναι μικροκαμωμένη με μικρές αμυχές στο προσωπάκι και πολύ φοβισμένη πάντα. Μια μέρα την είδα τραυματισμένη στο λαιμουδάκι της. Με στεναχωρεί πολύ που δε μπορώ να την πείσω να με εμπιστευτεί και να τη φροντίσω. Μόνο ένα βήμα κάνω να πάω κοντά της και τρέχει πανικόβλητη. Και σαυτή λοιπόν τη γατούλα είδα να επιτίθεται αυτός ο κακός και χοντρός γάτος. :mad: Εκέινη νιαούρισε σπαραχτικά και τότε μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου η Κοψονούρα πήδηξε ανάμεσα τους να τους χωρίσει! Τον κυνήγησε ώσπου αυτός πήδηξε από το φράχτη κι έφυγε.. Δεν είχα ξαναδεί τόση προστατευτικότητα ανάμεσα σε ζωάκια.. Ίσως να πήρε κουράγιο κι από το οτι ήμουν εκεί κι ένιωθε ασφαλής. Την αδερφούλα της την αγαπάει, είναι η μόνη γάτα στη γειτονιά που αφήνει να φάει από το πιατάκι της, τη δαγκώνει τρυφερά και τη γλύφει. Από αυτόν τον παλιόγατο όμως κινδυνεύουν και οι δυό. Εγώ όταν είμαι εκεί τον διώχνω. Όταν όμως δεν είμαι?? :( Δυστυχώς μυρίστηκε φαί και κάθε τρεις και λίγο τον βλέπω στον κήπο να παραφυλάει. Αφήστε που μετά από 'όλα αυτά έχω πιστέψει πως αυτός έκανε κακό και στα μωράκια της γατούλας μου γιατί ακόμα δεν έχουν φανεί..
Τι να κάνω??:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμμμ έχεις σκεφτεί να τον πάρεις με το αυτοκίνητο και να τον πάς αρκετά χιλιόμετρα μακριά; Σε άλλη περιοχή πχ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι αν αυτός ο κακός γατούλης είναι ο καλός γατούλης κάποιου που τον ταίζει και μετά τον ψάχνει?:(

Κι αν αυτός ο κακός γατούλης είναι ο καλός γατούλης κάποιου που τον ταίζει και μετά τον ψάχνει?:(
Ναι αλλά μπορείς να σκεφτείς εσύ άλλη λύση;

Όχι δυστυχώς:(Λες άμα τον πάει κάπου να γυρίσει πίσω?

Εγω νομιζω οτι αφου η γατουλα ειναι ελευθερη και μη στειρωμενη αυτα ειναι φυσικο να συμβαινουν. Ετσι ειναι οι γατες. Δεν μπορουμε να παρεμβουμε οταν διεκδικουν την τροφη και την περιοχη τους. Εξαλου γιατι ο γατουλης αυτος να χαρακτηριζεται "κακος"?

Τα ίδια είχα παρατηρήσει κι εγώ με τη Νιάρα, όταν τη φρόντιζα κάτω στον κήπο της πολυκατοικίας. Έχουμε πολλές γάτες, αλλά η Νιάρα -αν και μικρή τότε- κατάφερνε να τις κάνει χχχου και να τις κρατάει σε κάποια απόσταση από το χώρο της (όλα δικά της τα'βλεπε, :lol::lol::lol:) χωρίς τραυματισμούς. Την έβλεπα από το μπαλκόνι, κι έπαιρνε θάρρος κι αυτή. Όμως, μία χοντρή γάτα που ήταν "ο τραμπούκος της γειτονιάς" (όλες τις τρομοκρατούσε, τις χτυπούσε, τις έδιωχνε) δεν άργησε να πάρει χαμπάρι το Νιαράκι και το φαγάκι που έβαζα κάτω. Φυσικό ήταν να έρθει, να τη χτυπήσει, να τη διώξει και να της φάει το φαϊ. Όταν ήμουν παρούσα, όλα καλά! Μόλις κατάλαβα τι γινόταν δεν άφηνα πια φαϊ, αλλά καθόμουν μέχρι να φάει η Νιάρα (και αργότερα την ανέβαζα στο μπαλκόνι να την ταϊζω). Η χοντρή μαζί με δυο άλλες ταϊζεται τακτικά από μια γειτόνισσα, δεν είχε λόγο να τρώει το φαϊ της Νιάρας, αλλά... Το κακό ήταν ότι την έβαλε στο μάτι τη δικιά μας και τη γρατζούνισε άσχημα (της έκανε κοψιά στ'αυτί!). Μια φορά την είδα με τα μάτια μου να την κυνηγάει λυσσασμένη και η Νιάρα σκαρφάλωσε σαν αστραπή στο δεντρο μπροστά από το μπαλκόνι μας κι η χοντρή στα κάτω κλαδιά. Ευτυχώς λόγω βάρους δεν πήγε παραπάνω. Κατέβηκα σαν τρελή, έδιωξα τη χοντρή και μάζεψα με κόπο τη φοβισμένη Νιάρα.
Δυστυχώς όλο αυτό κατέληξε άσχημα, γιατί μέσα στις επόμενες μέρες η χοντρή δάγκωσε και μόλυνε τη Νιάρα που αρρώστησε και έβγαλε απόστημα (δις). Την πήραμε πάνω από τότε και δεν την ξαναφήσαμε μόνη της έξω! Κι εγώ ακόμα την άλλη την αποκαλώ "η κακιά χοντρή" και δεν τη χωνεύω, όσο φυσικό και να'ναι αυτό για τις γάτες...
Άμα την πετύχω από κάτω, είπα, θα την καταβρέξω :P (προσπάθησα, αλλά έφυγε τρέχοντας με τις πρώτες σταγόνες βέβαια).

Δεν υπάρχει λύση με τους "κακούς γατούληδες", είναι ζούγκλα εκεί έξω και όποιος επιβιώσει...

Η άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχουν "κακοί" ή "καλοί" γάτοι. Όλα τα αδεσποτάκια έχουν ψυχή. Δεν συμφωνώ με τίποτε να τον πας κάπου αλλού. Ας αφήσουμε τη φύση να ενεργήσει μόνη της. Μία λύση θα ήταν (και αυτό κάνω εγώ, με αποτέλεσμα να ταίζω 10 γατιά) να βάζεις μπόλικο φαγητό που φτάνει για όλους. Ή έστω να φροντίζεις ώστε να είσαι κοντά της όταν τρώει. Δυστυχώς, η γατούλα είναι αδέσποτη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει την προστασία που έχει μία γάτα σπιτιού. Αυτή ξέρει καλύτερα να προστατευθεί μόνη της. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται "ανθρώπινους διαιτητές".

Η άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχουν "κακοί" ή "καλοί" γάτοι. Όλα τα αδεσποτάκια έχουν ψυχή. Δεν συμφωνώ με τίποτε να τον πας κάπου αλλού. Ας αφήσουμε τη φύση να ενεργήσει μόνη της. Μία λύση θα ήταν (και αυτό κάνω εγώ, με αποτέλεσμα να ταίζω 10 γατιά) να βάζεις μπόλικο φαγητό που φτάνει για όλους. Ή έστω να φροντίζεις ώστε να είσαι κοντά της όταν τρώει. Δυστυχώς, η γατούλα είναι αδέσποτη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει την προστασία που έχει μία γάτα σπιτιού. Αυτή ξέρει καλύτερα να προστατευθεί μόνη της. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται "ανθρώπινους διαιτητές".
Tο ιδιο εκανα κι εγω στο προηγουμενο σπιτι με τους αδεσποτους. Εμενα στον πρωτο και ειχαν προσβαση στο μπαλκονι μου απο μια ροδια οπου ανεβοκατεβαιναν. Απο τη στιγμη που ανακαλυψαν φαγητο πλακωσαν "καλοι" και "κακοι". Ο δικος μας παριστανε το φρουρο και τον τσαμπουκα σε ολους (ειχε και τσακωθει αγρια 1-2 φορες) αλλα οταν ερχοταν το "βαρυ πυροβολικο" ενας γαταρος τεραστιος σαν προβατο, που καθως ανεβαινε λυγιζε η ροδια, γινοταν καπνος! Και συνεχως εβαζα φαγητο και εκανα τον τροχονομο...."φυγε εσυ ελα συ":lol: Και να σημειωσω οτι 2 απο αυτους εμπαιναν και στο σπιτι. Ακομα και πανω μας στο κρεββατι ειχε πηδηξει ενας τους νυχτα και καθως ηταν καταμαυρος παθαμε κι εναν ψιλοπανικο!!!:P

Γατοευτυχία!!! Μακάρι να ήταν έτσι κάθε σπίτι!

Ναι:) !!! Αλλα το κακο ειναι οτι ο Σιβα ειχε αρωστησει 2 φορες επειδη ειχε κολλησει απο εναν (αγαπημενος μου) ο οποιος ειχε Ρινοτραχεϊτιδα και δεν μπορουσα να τον παω στο γιατρο γιατι δεν καθοταν. Και το αλλο κακο ειναι οτι τωρα που μετακομισα τους σκεφτομαι και ανησυχω.

Από οτι βλέπω είναι κάτι συνηθισμένο που όλοι όσοι αφήνουμε τη γατούλα μας να βγαίνει έξω, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όσο μπορούμε. Πράγματι έτσι είναι η φύση και αυτό το στοιχείο του τραμπουκισμού το συναντάμε τελικά παντού. Στα σχολεία με τα πιο σωματώδη παιδιά χτυπούν τα μικρότερα και στη φύση όπου κάθε ισχυρό ζώο επιβάλλεται στα άλλα. Το ένστικτο για επιβίωση..
Πάντως έβαζα πολύ φαγητό για να φτάνει για όλους. Μάλλον όμως η μικρούλα μου στέκεται φρουρός στην περιοχή της και έτσι δέχεται επιθέσεις από αυτόν. Θα δοκιμάσω να βάλω κι άλλα πιατάκια γύρω στην αυλή ώστε να μοιραστεί το φαγητό και ενδεχομένως να τρώει αυτός από αυτά που θα τα έχω μακριά και να μειωθεί το κακό. Ανησυχώ πολύ πάντως που δεν είμαι εκεί να κάνω τον τροχονόμο να προσέχω τη γατούλα μου...Αν την ξαναδώ γρατζουνισμένη θα τον κάνω μούσκεμα.Χόντρός είναι κι αυτός! Έτσι είναι οι κακοί φαίνεται. Πάντως αμφιβάλλω αν ο γάτος αυτός ανήκει κάπου γιατι συνεχώς τον βλέπω να τριγυρίζει έξω και πάντα πεινάει πολύ. Λέτε πράγματι να έκανε κακό και στα μωράκια της Κοψονουρίτσας?:|

Ίσως μπορείς να του αφήνεις (του κακού γάτου) τροφή κάπως μακριά και στην κατεύθυνση από την οποία έρχεται. Όχι την ίδια ώρα που ταΐζεις τη δική σου αλλά νωρίτερα. Αν βρίσκει τροφή και νερό μπορεί να μην έχει λόγο να τσακώνεται.

Δεν έχουν όλα τα ζώα τη φροντίδα κάποιων και όλα γίνονται για την επιβίωση. Ο κακός ο γάτος ανά πάσα στιγμή παίζει το κεφάλι του κορόνα γράμματα για να βρει λίγη τροφή νερό κι ένα μέρος να σταθεί που τα δικαιούται κι αυτός όπως όλοι. Αυτό που κατάλαβε στη ζωή είναι ότι αν δεν φας θα σε φάνε. έτσι ξέρει κι έτσι πράττει.

Εδώ τα κάνουν οι άνθρωποι που τα έχουν όλα και θέλουν περισσότερα ...

xmm...

εάν το πρόβλημα αφορά την διεκδίκηση φαγητού, το πρόβλημα είναι εύκολο να λυθεί.
Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι ο "κακός" (αδέσποτος και αρκετά άγριος) έχει στείλει τον μικρό ήδη 3 φορές στο χειρουργικό τραπέζι, την τελευταία δε, κόντεψε να χάσει την ουρά του από το δάγκωμα.
Εδώ έχουμε διεκδίκηση χώρου κι όχι φαγητού απλά.
Το θέμα το λύσαμε προσωρινώς εννοείται με το να τον κυνηγάμε με νερά κι ότι βρίσκαμε πρόχειρο. Αυτό τον περιόρισε μόνο σε νυχτερινές επισκέψεις. Τώρα τον ακούω τις νύχτες να δαγκώνεται με τις υπόλοιπες γατούλες της γειτονιάς.
Αρκετή ώρα πριν νυχτώσει μαζεύω τον Hassefras μέσα και δείχνει ότι θα τον έχω για αρκετό καιρό μαζί μου τελικά.
heart.gif

Θα δοκιμάσω αυτό το κόλπο με το φαγητό κοντά στο σημείο από όπου έρχεται και ελπίζω να βοηθήσει την κατάσταση ώστε τουλάχιστον να μην την πλησιάζει τόσο πολύ. Αυτό που με θυμώνει παιδιά και τον λέω κακό γάτο είναι οτι τον έπιανα να επιτίθεται χωρίς αφορμή φαγητού και διεκδίκησης. Στον κήπο στα καλά καθούμενα δηλαδή κι έχοντας ήδη φάει, λες και το κάνει μόνο και μόνο για να υποτάσσει τις πιο αδύναμες θηλυκές. Δεν παίζει δηλαδή αποκλειστικά το θέμα της επιβίωσης και του αντίστοιχου ενστίκτου. Κι αν το κάνει για να ζευγαρώσει τότε δε θα είχε φαντάζομαι μόνιμα αυτή τη συμπεριφορά, ούτε θα τις γρατζουνούσε στο πρόσωπο..

Χμμμ αν είχα τη δυνατότητα να ασχοληθώ μ αυτό το γατί, πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα κατάφερνα να έρχεται να το πάρω αγκαλιά. χε χε χε είναι μέχρι να καταφέρω να τον αγγίξω στο σημείο που τα πιάνει η μάνα τους από κει και πέρα είναι εύκολα τα πράγματα.:)

κατι μου θυμιζει η περιπτωση σας α ναι το κουτσαβλο τον ασχημομουρη μου τωρα πια κοιμαται στο μπαλκονι μας ο κυριος κ δεν βαραει τα αλλα γατια

Νομίζω ότι οι "κακοί" γάτοι είναι έτσι γιατί ζούν στην "ζούγκλα" και έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορα γεγονότα στην καθημερινότητά τους. Σκυλιά, αυτοκίνητα, ανθρώπους, κλπ.
'Ετσι λοιπόν αναγκαστικά έγιναν άγριοι και σκληροί, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιβιώσουν.
Είναι λοιπόν βίωμα αυτή η συμπεριφορά και δεν πρέπει να τους κακοχαρακτηρίζουμε..(λέω εγώ...).
'Αλλωστε εκεί έξω ο μεγάλος τρώει τον μικρό.... (σε όλα τα είδη...)

Συμφωνώ με maxi2
18

Όχι πανικός

Όταν επιλέγουμε να ζούν τα ζώα μας και έξω απο το σπίτι είναι απολύτως λογικό να συμβαίνουν αυτά. Εδώ πολλές φορές έχω διαβάσει σε φόρουμ εδώ ότι ακόμα και οι γάτες που ζούν στο ίδιο σπίτι έχουν προβλήματα συμβίωσης μεταξύ τους, πόσο έξω που μιλάμε για ζώα που έχουν βιώσει τη κακοποίηση στη κυριολεξία στο πετσί τους με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν είναι ότι κάποια ζώα έχουν τρόπους και κάποια όχι, είναι ότι κάποια απολαμβάνουν τα "προνόμια" που σου δίνει το να έχεις σπίτι και κάποια άλλα όχι. Έτσι κάποια μαθαίνουν να θεωρούν αυτονόητη την τροφή και τη στέγη και κάποια άλλα να τη διεκδικούν συνέχεια γιατί δεν ξέρουν αν θα την ξαναβρούν. Όσο για το νερό και το κυνηγητό μήπως το μόνο που καταφέρνουν είναι να νομιμοποιούν αυτού του είδους τη συμπεριφορά; Και όσο για τους χαρακτηρισμούς κακός, χοντρός κ.λ.π. μήπως είναι λίγο άστοχοι; Μην ξεχνάμε ότι όσο και εαν την εξημερώσαμε παραμένει ένα αιλουροειδές με όλα τα χαρακτηριστικά του είδους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back