Ένα απόφθεγμα γεμάτο νόημα!

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence είναι αόρατος. Έχει περάσει από τη ζωή του 1 ζωάκι Έχει γράψει 17.454 μηνύματα.
Μπορεί να θεωρηθεί λίγο εκτός θέματος όσον αφορά το site,άλλα θα'θελα να το μοιραστώ! Σήμερα λοιπόν στο μάθημα της βιολογίας, αναφέραμε το τοξόπλασμα που "κολλάμε" μεσω των κατοικιδιων ζώων και για τις αποβολες στις κυησεις των εγκυων λόγω αυτού. Μόλις τελείωσε η ώρα πήγα και έκατσα σε ένα παγκάκι. Στο σχολείο μας μαζεύονται συχνά πολλά αδέσποτα σκυλιά και αδέσποτες γάτες και αποτελούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στα διαλειμματα.Όταν 'εκατσα στο παγκάκι λοιπόν μια γάτα και ένας σκύλος ήρθαν και έκατσαν δίπλα μου :redface: . Η βιολόγος που ηταν σε εφημερία,με το που το παρατηρησε ( γνωριζοντας το γεγονος οτι ειμαι φιλοζωος) μου είπε ότι
"Έχουν ένστικτο τα ζώα τελικά,αμεσως σε'σενα ήρθαν"
. Την ίδια στιγμή ένας συμμαθητής μου ρώτησε την βιολόγο "κυρία από αυτά τι θα κολλήσουμε;" Και εκείνη φεύγοντας του απάντησε " ΑΓΑΠΗ" Μπορώ να πω οτι με άγγιξαν τα λόγια της!!!:)
ΥΣ: Δεν βρήκα παρόμοιο θέμα γι'αυτο εφτιαξα αυτό.Ίσως ο τίτλος να μην ειναι εύστοχος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω θα μπορούσες να το εντάξεις στις ελπιδοφόρες εμπειρίες. ΄Οπως και να έχει, εμένα μου άρεσε πολύ.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η βιολόγος σας βρίσκεται στο σωστό επάγγελμα. Αγάπη, μόνο αγάπη. Μόνο τέτοιοι άνθρωποι θα έπρεπε να βρίσκονται στα σχολεία. Να αναφέρω ότι η ξαδέρφη μου είναι κτηνίατρος. Εργάστηκε με γάτες κατά τη διάρκεια των σπουδών της, εξασκεί το επάγγελμά της και είχε δύο γάτες όταν έμεινε εγκυος. Το μόνο που άλλαξε στην ρουτίνα της ήταν να σταματήσει να καθαρίζει τις αμμολεκάνες των γάτων της, το άφησε στον σύντροφό της. Μάλιστα, όταν έκανε τεστ για τοξόπλασμα, το αποτέλεσμα έδειξε ότι δεν το πέρασε ποτέ. Είναι πιο εύκολο να κολλήσεις τοξόπλασμα από άπλυτα λαχανικά ή κάνοντας κηπουρική. Η δαιμονοποίηση της γάτας ανοίκει στον Μεσαίωνα. Είναι καλά να είμαστε πληροφορημένοι και να προσέχουμε, αλλά πάντα με μέτρο. Η γνώση είναι δύναμη. :)

12 χρόνια πριν..ακόμη θυμάμαι την βιολόγο μου αυτή και το μότο περι αγάπης. Τα φιλιά μου λοιπόν στην κ.Μαρία, όπου κι αν βρίσκεται σήμερα!

Αχ Χριστέ μου, τι ωραίο thread :redface:

Και για να πουμε και για το τοξοπλασμα στα γρηγορα...μονο αν μια γατα φαει ΩΜΟ χοιρινο ή αλλο κρεας ΩΜο μπορει να κολλησει..οποτε οσες μενουν αποκλειστικα μεσα στο σπιτι και δεν τις ταιζουμε με ωμο κρεας δεν μπορουν να το παθουν...μονο οι αδεσποτες και αμα παρεις αδεσποτη γατα..σε 1 μηνα αν εχει κολλησει τοξοπλασμα απο την προηγουμενη ζωη της θα ειναι ενταηει και δεν θα την μεταδιδει.Κια για να στην μεταδωσει μεχρι να μην μεταδιδει θα πτεπει να πιασεις τα σκατα της και μετα να φας χωρις να τα πλυνεις.
Οι περισσοτεροι κολλανε το τοξοπλασμα ή απο μη σωστα πλημμενα λαχανικα αλλα ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΜΙΣΟΨΗΜΕΝΑ ΚΡΕΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.Οχι απο τις γατες

Πως μεταδίδεται το τοξόπλασμα στον άνθρωπο

Η λοίμωξη από τοξόπλασμα συμβαίνει με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

• Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης της τοξοπλάσμωσης είναι με την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος που δεν είναι καλά ψημένο ή είναι ωμό. Συνήθως είναι αρνί ή χοιρινό που περιέχει κύστες του παρασίτου
  • Με την κατανάλωση λαχανικών που δεν είναι καλά πλυμένα και ίσως είναι λερωμένα με χώμα που είναι μολυσμένο με κύστες τοξοπλάσμωσης.
  • Εάν κάποιος έρθει σε επαφή με κόπρανα από μολυσμένες γάτες, ιδιαίτερα εάν δεν ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι αλλά περιφέρονται και εκτός ελεύθερες.
  • Εάν με κατάποση κάποιος έρθει σε επαφή και με χώμα ή νερό μολυσμένο.
Προφανως και υπαρχει αναλογο θεμα εδω απλα το βαζω για καποον που θα δει αυτο το θεμα ,,δεν ξερει και αναρωτηθει για το τοξοπλασμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back