Ένα γατάκι;; Ή μήπως 2; (ή 3;;;)

sayelmar

Νεοφερμένο μέλος

Η sayelmar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Τρίπολη (Αρκαδία). Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Χαιρετώ ολους τους γατογονείς!
Πρίν από 2-3 μήνες βρήκαμε στο πατρικό μου 5 πανέμορφα ορφανά γατάκια ηλικίας (μάλλον) ενος μήνα. Τώρα πιά έχουν μείνει 3(το ένα ήταν πολύ αρρωστούλι και πέθανε και το άλλο το δώσαμε) πολύ ζωηρά, γλυκούλια και χαρούμενα γατάκια -τα οποία μιας και περνούν την παιδική-εφηβική ηλικία δεν έχουν αφήσει γλάστρα για γλάστρα!!!- και μάλλον θα τα δώσουμε κι αυτά σε λίγο καιρό (όχι λόγω ζωηράδας, απλά θέλαμε να μεγαλώσουν λίγο πριν τα δώσουμε και τα έχουμε στην βεράντα μας).
Βέβαια μετά από τόσο καιρό έχω δεθεί πολύ με τα γατάκια και σκεφτόμουν μήπως έπαιρνα το ένα εδώ στην Αθήνα! Πάντα είχαμε γατούλες στην αυλή μας και όταν μετακομίσαμε είχαμε έναν γατούλη μέσα στο σπίτι(για περίπου 12 χρόνια)
Πρίν αποφασίσω να γράψω εδώ το έψαξα αρκετά και αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι πολλοί υποστηρίζουν πως έιναι καλύτερο να υπάρχουν δυο γάτες, παρά μία, γιατί είναι πολύ πιο ευτυχισμένες και δεν έχουν τόσα προβλήματα συμπεριφοράς. Εσείς τι λέτε;; Θα είναι ευτυχισμένη η γατούλα μου μόνη της? Το να πάρω κι άλλο γατάκι το βλέπω ψιλοδύσκολο...
Σας ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στην πραγματικότητα η απάντηση εξαρτάται από τον ρυθμό ζωής της οικογένειας. Αν λείπετε ολοι πολλές ώρες από το σπίτι έιναι καλύτερα για τα γατιά να είναι παρέα. Ή αν φεύγετε συχνές εξορμήσεις σαββατοκύριακα δύο γατιά μπορούν άνετα να μείνουν δύο μέρες στο σπιτι. Ενω ένα θα είναι δυστυχισμένο.
Αν πάλι δεν μπορείς με τίποτα δεύτερο, αυτό δεν σημαίνει οιτ το γατί σου δεν θα είναι χαρούμενο. Απλώς θέλει μεγαλύτερη φροντίδα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν τα γατάκια που θα πάρεις είναι και αδερφάκια, είναι σαφώς καλύτερο γι' αυτά να είναι πακέτο. Αλλά και για σας θα είναι απόλαυση να τα χαζεύετε! :up::D

Πληροφοριακά, τα έξοδα και ο κόπος για 2 γάτες δεν είναι πολύ περισσότερα από τα έξοδα και τον κόπο για 1 γάτα. Στα "Άρθρα" του φόρουμ πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα άρθρο γι' αυτό το θέμα. Ρίξε μια ματιά... :)

Βασικά εδώ στην Αθήνα μένω μόνη μου και δουλεύω κυρίως απόγευμα και λέιπω περίπου 6-7 ώρες από το σπίτι τις καθημερινές. Αλλά σκέφτομαι επίσης πως αν μετακομίσω και πάω σε μικρότερο σπίτι (τώρα μένω σε 3αρι) δεν θα είναι πρόβλημα οι 2 γάτες; Πάντως αν θέλω αν λείψω αρκετές μέρες θα μπορώ να το (ή...τα) αφήνω στους γονείς μου.
Απλά θέλω αν το σκεφτώ πολύ καλά πρίν πάρω το γατάκι σπίτι μου, γιατί θέλω να γίνω καλή γατομαμά!!
Αλλά είναι πολύ γλυκούλι! Έχει μάθει και ανεβαίνει στον ώμο μου και κάθεται εκεί και αγναντεύει -μάλλον νομίζει ότι είναι παπαγαλάκι!!-

Πάντως, για να σε ενθαρρύνω, το δικό μου σπίτι δεν είναι παραπάνω από 70τμ και χωράει άαααανετα εμένα και τα δύο γατιά μου. :)

Τα λόγια ειναι περιττα:35 τετραγωνικα + δυο γατες(το ενα ειναι πουμα αλλα νομιζει οτι ειναι γατος)+τακτικες μετακινησεις(Χριστουγεννα,Πασχα,καλοκαιρι,και μετακομισεις)=κανένα απολυτως πρόβλημα.:)(Σημερα εκανα επιτηρηση μετεξεταστεους στη στατιστικη)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back