Έντονη δυσκοιλιότητα σε μικρά γατάκια

Απάντηση: Έντονη δυσκοιλιότητα σε γατάκι 4 εβδομάδων

Πάντως πήρα τηλ το (δεύτερο) γιατρό και τον άκουσα ανήσυχο που ακόμα πηγαίνει στην αμμολεκάνη, προσπαθεί, και τίποτα, παρ'ότι έκανε κακάκια το απόγευμα, γιατί λέει προφανώς υπάρχουν κι άλλα. Θα τον ξαναπάμε στο γιατρό αύριο το πρωί...
Επίσης βλέπω την κοιλίτσα του πάρα πολύ φουσκωμένη και ανησυχώ. Συνειδητοποίησα δε σήμερα ότι δεν τον έχω δει να κάνει τσίσα μετά την πρώτη μέρα, μπορεί βέβαια να μην τα πρόσεξα, αφού είναι πιο δύσκολο να τα προσέξεις από τα κακά.
Ευτυχώς, είναι ακόμα playful.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν θα σύστηνα αποπαρασίτωση και όχι δεύτερο κλύσμα :/ Δεν είμαι κτηνίατρος βέβαια και στην κρίσιμη στιγμή ίσως άκουγα κι εγώ τον κτηνίατρο, αλλά μου φαίνεται ότι έπρεπε να εστιάσει στην αποπαρασίτωση και όχι στο κλύσμα. Πρότεινέ το του και βλέπετε. Ουφ.

Με το σκεπτικό ότι οκ τώρα που του έκανε κλύσμα και τον ξεστούμπωσε πρέπει να βρει την αιτία του στουμπώματος και αυτή να αντιμετωπίσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα του τα αναφέρω σίγουρα αυτά γιατί τα σκέφτομαι κι εγώ, αλλά αν πει όχι, δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. :(
Ούτως ή άλλως, άλλες 4 μέρες είναι μέχρι τη μέρα που επιτρέπεται η αποπαρασίτωση, θα περάσουν... (ελπίζω)

Έχεις δίκιο κι εγώ θα έκλινα προς τη γνώμη του κτηνιάτρου, ΑΛΛΑ: καμιά φορά πρέπει να κάνουμε λίγο και δική μας έρευνα γιατί ενίοτε κάποιοι έχουν έναν ψιλοστάνταρ τρόπο αντιμετώπισης κάποιων καταστάσεων, ο οποίος δεν πρέπει να είναι έτσι γενικός και τυφλός. Κι επειδή γράφω αρλούμπες και γενικολογίες τόση ώρα, εννοώ το εξής. Σας είπε μεν 7 μέρες αλλά σκέψου ότι υπολογίζουν την ηλικία τελείως χοντρικά, δεν μπορούν να είναι σίγουροι. Οπότε οι 4 και οι 5 μέρες πάνω ή κάτω, δεν παίζουν ρόλο. For all he knows ο γάτος μπορεί να είναι μέχρι και 10 ημερών μεγαλύτερος απ' αυτό που υπολογίζει αυτός.

Το πρώτο πράμα που σκέφτεσαι σ' αυτή την ηλικία είναι ότι ΣΤΑΝΤΑΡ το γατί έχει σκουλήκια, αφού ήταν στο δρόμο. Ειδικά αφού έχει συμπτώματα, δεν το συζητάμε. Οπότε το πρώτο που κάνεις, εφόσον είναι ακίνδυνο, είναι αποπαρασίτωση. Δηλαδή χίλιες φορές αποπαρασίτωση πριν τις 4 μέρες που λες, παρά άλλο ένα κλύσμα, τρίτο συνολικά, μέσα σε τόσες λίγες μέρες. Κυρίως επειδή η αιτία είναι πολύ πιθανό να είναι σκουλήκια, οπότε είναι "ανώφελο" να του κάνεις συνεχώς κλύσματα χωρίς να αντιμετωπίζεις την αιτία της δυσκοιλιότητας.

Όλα αυτά τα λέω μη γνωρίζοντας πόσο "βαρύ" είναι το κλύσμα σ' αυτή την ηλικία. Αν τον βλέπεις το γάτο ότι είναι οκ κατά τα άλλα και ότι ο κτηνίατρος φαίνεται τελείως σίγουρος γι' αυτό που λέει, τότε οκ, ακολούθησε την οδό του κτηνιάτρου και έχε στο νου σου ότι πρέπει να γίνει η αποπαρασίτωση σύντομα/έγκαιρα. Δεν ξέρω πόσο μοιραία μπορούν να αποδειχτούν τα υποθετικά σκουλήκια που πιθανά έχει, η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει διάφορες ιστορίες τρόμου που κατέληξαν μοιραία αλλά οκ εφόσον σας παρακολουθεί γιατρός θεωρώ ότι δεν παίζει τέτοια πιθανότητα, θα είχε δει ενδείξεις στο γάτο.

Καλή τύχη, κράτα μας ενήμερους γιατί είναι πολύ χρήσιμη η εμπειρία σας για μελλοντικά γατομωρά και γατογονείς. Περαστικά σας!

Λοιπόν, τον πήγαμε σήμερα ξανά στο γιατρό, παρ'ότι το βράδυ έκανε λίγα ακόμα κακάκια, επειδή μας ανησυχεί το πόσο συχνά προσπαθεί και δεν βγαίνει τίποτα.
Του έκανε 2 ακόμα κλυσματάκια ΚΑΙ αποπαρασίτωση από τα σκουλήκια. Επειδή την Κυριακή φεύγουμε Λέσβο με πλοίο, μας είπε να πάρουμε μικροκλυσματάκια για νεογέννητο, και να του κάνουμε αν ξαναέχει πρόβλημα, μέχρι να στρώσει. Τον ρώτησα για υπακτικά και Duphalac και είπε ότι αυτά είναι πιο μεγάλη ταλαιπωρία για τον οργανισμό του από το κλύσμα.
Πάντως είπε να μην ανησυχώ τόσο, αν η κατάσταση γίνει κρίσιμη, ούτε θα τρώει ούτε θα παίζει, οπότε θα έχω warning signs, δεν θα μείνει δηλαδή ξαφνικά στον τόπο όπως φοβόμουν.

Αχαχαχα όντως δε θα μείνει στον τόπο μη φοβάσαι! :P

Χαίρομαι που είναι όλα υπό έλεγχο, εσείς μια χαρά τα κάνετε όλα οπότε χαλαρώστε λίγο και όλα θα είναι οκ :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back