Έντονο ξύσιμο στα αυτιά

η αμπούλα είναι της pfizer και λέγεται stronghold, εκτός από τη σύσταση που είχα από τον κτηνίατρο και το κατάστημα, διάβασα και τις οδηγίες οι οποίες ενημερώνουν πλήρως για την ιδιότητά τους. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι από τα μολυσμένα περιτώματα γάτας μεταδίδεται το τοξόπλασμα ενώ από του σκύλου ο εχινόκοκκος. Από την άλλη εάν και εφόσον διατηρούμε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα ούτε εμείς αλλά ούτε και τα ζωάκια μας.:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαργαρίτα και οι γάτες μπορούν να έχουν εχινόκοκκο. Απλά έχει ελαφρώς διαφορετικό όνομα το παράσιτο στις γάτες και διαφορετικό στους σκύλους. Echinococcus granulosus στα σκυλιά και Echinococcus multilocularis στις γάτες. Ιδού και για του λόγου το αληθές: https://www.wormfree.co.uk/dog_cat_worms/en/tapeworm/tapeworm1.shtml
Αυτοί λοιπόν που σε έκαναν ρόμπα, καλύτερα να κοιτάξουν να διαβάσουν πέντε πράγματα αντί να χλευάζουν τους πελάτες τους, πόσο μάλλον όταν δεν λένε κάτι λάθος. :mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Μαργαρίτα:
καλημέρα ladycat ο κτηνίατρος είναι στην Καλλίπολη, επειδή τώρα είμαι στο γραφείο και δεν έχω μαζί μου τα στοιχεία του, αύριο θα σου στείλω το τηλέφωνο και την διεύθυνσή του. :)
καλλιπολη μενει η μαμα εχει γουστο να εχουμε τον ιδιο κτηνιατρο που ειχαμε για την λαιδη μας την χρυσα την βογιατζακη

Αρχική Δημοσίευση από giota:
ο εχινικοκος μεταδιδεται απο τα μολυσμενα περιτωματα γατας και κυριως σκυλου Τα ζωα ειναι φορεις χωρις να νοσουν Ωστοσο αν π.χ φαμε λαχανικα απο καποιο σημειο που εχουν αφοδευση σκυλοι και δεν πλυθουν καλα τα λαχανικα μπορεις να κολησεις Ειναι στα ενδοπαρασιτα των εντερων γι αυτο και δινεται η αλοιφη η το χαπι για αποφυγη νοσων που μπορουν να μεταδοθουν στον ανθρωπο Τωρα αν η αμπουλα που σου δινουν καλυπτει και το μεσα και το εξω ...καλως !Ρωτα και καπου αλλου ομως δεν εχεις να χασης Δεν ξερω αν οντως υπαρχει τετοια αμπουλα για ενδοπαρασιτα
βρε παιδια αυτο δεν ειναι εχινοκοκος που λετε ειναι το τοξοπλασμα τον εχινοκοκο τον δημιουργει ο ανθρωπινος οργανισμος αν καταπιεισ τριχες του ζωου αν θυμαμαι καλα

ladycat διάβασε το link που παρέθεσα πιο πάνω :)

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
ladycat διάβασε το link που παρέθεσα πιο πάνω :)
https://www.live-pedia.gr/index.php/Εχινοκοκκίαση να κ το ελληνικο σιτε γιατι βαριεμαι ν διαβαζω κ να μεταφραζω μακιααααααααααααααα:up:

ξερω τον διαχωρισμο του εχινοκοκου απο το τοξοπλασμα :) Ειναι γεγονος οτι οι σκυλοι μπορουν πιο ευκολα να μεταδωσουν τον εχινοκκοκο αλλα και οι γατες εχουν το μικροβιο Το τοξοπλασμα ειναι αλλη ιστορια

καλημέρα ladycat ο κτηνίατρος λέγεται Ευάγγελος Σούλας τώρα όσον αφορά το τηλέφωνο......:redface: το ξέχασα....έφυγα εχτές αργά από τη δουλειά μου. Θα το βάλω υπενθύμιση στο κινητό γιατί το ίδιο μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι :blink: και αύριο θα στο δώσω. Εκτός εάν είναι όντως ο γιατρός που ήδη γνωρίζεις στην Καλλίπολη.

οι ξενες σελλιδες εχουν πιο λεπτομεριες στο θεμα Ψαξτο στο λεω και λογω επαγγελματος εχει σχεση με την ιατρικη

Michelle καλημέρα και σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια. Με βοήθησε αρκετά το link, που μου σύστησες, να καταλάβω αρκετά. Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο άλλη μία φορά, αν και ο ίδιος μου είχε πει ότι καλύπτομαι και με την αμπούλα απ'τη στιγμή που το χάπι δεν μπορούσαμε με τίποτα να τον πείσουμε να το καταπιεί, το έχω βρει σε διάφορα σημεία του σπιτιού :/:

Μια και το έφερε η κουβέντα, θα ήταν μία καλή περίπτωση να αναπτύξουμε ένα αρθράκι για το τοξόπλασμα. Υπάρχουν γυναίκες που δεν παίρνουν γάτες στο σπίτι γιατί φοβούνται ότι θα έχουν προβλήματα στην κύησή τους λόγω του τοξοπλάσματος. Δεν ξέρουν όμως ότι μπορούν να το κολλήσουν και από την κατανάλωση κρέατος, φρούτων και λαχανικών.;)

suzanitta καλύτερα τέτοιες προτάσεις να τις κάνεις εδώ, ώστε να είναι τακτοποιημένο το forum :)

;) Έγινε!

Μαργαρίτα, πήγα προχτές στην κτηνίατρο. Drontal λέγεται το χάπι και είναι για εχινόκοκκο και λοιπά ενδοπαράσιτα. Της είπα αυτό που σου είπαν για τον εχινόκοκκο και μου επιβεβαίωσε (και μάλιστα ήταν άλλη κτηνίατρος αυτή τη φορά, η αφεντικίνα, ενώ την προηγούμενη φορά ήταν μια υπάλληλος) ότι ναι, και οι γάτες μπορούν να έχουν εχινόκοκκο.
Το χάπι δίνεται σε 15 μέρες απο την πρώτη φορά και μετά κάθε 3 μήνες. :)

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Μαργαρίτα, πήγα προχτές στην κτηνίατρο. Drontal λέγεται το χάπι και είναι για εχινόκοκκο και λοιπά ενδοπαράσιτα. Της είπα αυτό που σου είπαν για τον εχινόκοκκο και μου επιβεβαίωσε (και μάλιστα ήταν άλλη κτηνίατρος αυτή τη φορά, η αφεντικίνα, ενώ την προηγούμενη φορά ήταν μια υπάλληλος) ότι ναι, και οι γάτες μπορούν να έχουν εχινόκοκκο.
Το χάπι δίνεται σε 15 μέρες απο την πρώτη φορά και μετά κάθε 3 μήνες. :)
ΑΜΑΝ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΣΕΣ ΜΙΚΡΗ

Michelle σ'ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω πάλι να παλαίψω για να του τη δώσω!!:confused: Παρ'όλα αυτά νοιώθω μπερδεμένη όσον αφορά τις συγκεκριμένες αμπούλες οι οποίες μπορώ να πω ότι δεν είναι και φτηνές.

Επειδη το σκεφτομαι και εγω σοβαρα με αυτα που βλεπω.θα μπορουσατε να γραψετε ολα αυτα τα φαρμακα και γιατι ειναι και ποσο κοστιζουν σε ενα ποστ να ειναι καπου σιγκεντρομενα?
πχ.αυτο το δρονταλ που ειναι για εχινοκοκο ποσο παει?
για σκουλικακια πιο κανει?

ντινοσ παει καλα με τα αυτακια του αλλα διστυχως αναγκαστηκα να τον κατεβασω.
Ελπιζω να μη ξανακολησει ειναι πολλα τα εξοδα.Ωσς αναφορα τα χαπακια που λετε κοριτσια εμενα ειναι 4,5 μηνων να παω να τησ τα παρω κανει???

Drontal είναι το χάπι για τα εσωτερικά παράσιτα. Το δίνουμε κάθε τρείς μήνες. Βέβαια για να το πάρουν είναι μια πονεμένη ιστορία. Τι το τρίβω μέσα στο φαγητό τους, τι τους ανοίγω το στόμα και στην κυριολεξία παλεύω έως ότου το καταπιούν....άστε:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back