Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
αδικο ειναι να πεθαινουν τοσα γατακια καθε μερα επειδη καποιος ανευθυνος δεν στειρωσε την γατα του. αδικο ειναι τα αρσενικα να βγαζουν τα ματια τους στην κυριολεξια παλι γι αυτο το λογο. αδικο ειναι να παθαινει η θηλυκια γατουλα καρκινο, αδικο ειναι να εχουν δωσει την ζωη τους ατομα να μαζευουν αδεσποτα, μηπως μια μερα δει αυτη η χωρα ενα καλυτερο αυριο για τον αριθμο των αδεσποτων.Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να το αφήσω στο δρόμο!Προτιμώ να μην πάω διακοπές δηλαδή.Ακούω και εγώ κάτι τέτοια και στενοχωριέμαιτι ανεύθυνοι που είναι μερικοί!
τελοσπάντων θα δω τι θα κάνω τότε αν τελικά αποφασίσω να πάρω.
Κάτι άλλο που μου ρθε τώρα.Δεν συμφωνώ με την στείρωση των ζώων.Το θεωρώ άδικο.Ξέρω ότι οι περισσότερες γάτες/οι που στειρώνονται μετά είναι πολύ ήρεμες/οι και δεν έχουν διάθεση για τίποτα.Δεν μαρέσει να τα βλέπω έτσι τα λυπάμαι
Εγώ τότε που είχα βρει ένα γατάκι στο δρόμο και το πήρα το αφησα να μεγαλώσει και μετά απο 1χρόνο περίπου το πήγα στην Παιανία σε ένα φίλο των γονιών μου που έχει μεγάλο σπίτι και φάρμα και το άφησα εκεί.Ήθελα πολύ να το κρατήσω αλλά το σπίτι μας ήταν μικρό και αυτό ήθελε να φύγει(είχε αγριέψει πολύ).Στείρωση δεν ήθελα να του κάνω και έτσι το πήγα εκεί.Μάλιστα πήγαινα και το βλεπα και μετά από καιρό γύρισε με 4 μικρά γατάκιαήταν πανέμορφα!Αν και ειχε φυγει από το σπίτι κάθε φορά που γυρνούσε πήγαινε και μερικά γατάκια εκεί και έμεναν όλα εκεί μέχρι να μεγαλώσουν.
αχ τι θυμήθηκα
τελικά τι λέτε για τη στείρωση?
διαβασε και ενα αρθρο. https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/
αν δεν εχεις σκοπο να το στειρωσεις καλυτερα μην παρεις γατι.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εφ οσον εχεις τοσους ενδοιασμους,αποριες και αντιρησεις για οριμενα θεματα,καλυτερα να διαβασεις τα σχετικα αρθρα που υπαρχουν εδω μεσα σχετικα με την υγεια ,την φροντιδα,τη στειρωση ,τις ασθενειες και οταν εισαι σιγουρη οτι μπορεις να ανταπεξελθεις ,οχι μονο οιοκονομικα αλλα και χρονικα και υπευθηνα σε ολες αυτες τις υποχρεωσεις,τοτε να παρεις το γατακι και να το κρατησεις.
τωρα θα συμφωνησω απολυτα...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αδικο ειναι να πεθαινουν τοσα γατακια καθε μερα επειδη καποιος ανευθυνος δεν στειρωσε την γατα του. αδικο ειναι τα αρσενικα να βγαζουν τα ματια τους στην κυριολεξια παλι γι αυτο το λογο. αδικο ειναι να παθαινει η θηλυκια γατουλα καρκινο, αδικο ειναι να εχουν δωσει την ζωη τους ατομα να μαζευουν αδεσποτα, μηπως μια μερα δει αυτη η χωρα ενα καλυτερο αυριο για τον αριθμο των αδεσποτων.
διαβασε και ενα αρθρο. https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/
αν δεν εχεις σκοπο να το στειρωσεις καλυτερα μην παρεις γατι.
ακριβως αυτο θα εγραφα και εγω....ειναι εγκληματικο να μην στειρωνουμε τα ζωα μας...
maria-g
Νεοφερμένο μέλος
γεια σου και απο μενα και καλως ηρθες..ειμαι και εγω φοιτητρια....καταρχην να σου πω οτι πρεπει να εισαι πολυ υπευθυνη για να παρεις ενα ζωακι στο σπιτι..δεν ειναι παιχνιδι και θα πρεπει να ξερεις οτι για τουλαχιστον 15 χρονια θα ειναι μαζι σου..πρεπει να σκεφτεις οτι οταν κανεις παιδια πχ ή βρεις εναν αντρα που δεν το θελει εσυ δεν πρεπει να το παρατησεις..ειναι κομματι του εαυτου σου και ειναι πολυ κριμα να βλεπεις ζωακια να χαριζονται μετα απο τετοια περιστατικα..δεν χρειαζεται να εισαι οικονομικα ανεξαρτητη..ουτε εγω ειμαι..ουτε η εβελυν που σου εγραψε παραπανω..απλα θα πρεπει να το συζητησεις με τους γονεις σου και να εισαι σιγουρη οτι παντα θα σου δινουν λεφτα για το γατακι μεχρι να πιασεις δικια σου δουλεια..ή πολυ απλα μπορεις να περιορισεις λιγο τα δικα σου εξοδα..δεν νομιζω να ειναι τοσο τραγικο να μην δινεις 30 ευρω τον μηνα για την διασκεδαση σου και να τα δινεις για το γατακι..ή μπορεις να συνενοηθεις με τους γονεις σου να αναλαβεις εσυ τα μηνιαια εξοδα(περιπου 30 ευρω)αλλα για εμβολια και για οτι αλλο τυχει θα σε βοηθανε..τα εμβολια πρεπει να γινονται και δεν πρεπει να το αφηνουμε αυτο το θεμα..η στειρωση κοστιζει 50 για τα αρσενικα και 100 τα θυληκα..αλλα βεβαια αλλαζει απο γιατρο σε γιατρο..αν επιλεξεις ενα μεγαλυτερο γατακι θα εχεις γλιτωσει και απο τα λεφτα της στειρωσης και απο τα περισσοτερα εμβολια..και πιστεψε εχοντας 2 γατες στο σπιτι βλεπω οτι οσο παιχνιδιαρικα ηταν μικρα αλλο τοσο ειναι και τωρα..και ειδικα ο ενας ακομα περισσοτερο..ασε που τα μικρα γατακια πρεπει να τα προσεχεις ακομα πιο πολυ..και φυσικα μεγαλωνουν τοσο γρηγορα που σε μερικους μηνες θα ειναι και αυτα μεγαλα..τωρα για το θεμα των διακοπων μπορεις ή να το αφηνεις στους γονεις σου ή να ερχεται ενας φιλος σου και να του βαζει φαι και να του αλλαζει την αμμο..εμεις φευγουμε για διακοπες και τα αφηνουμε μεχρι και 10 μερες μονα τους..αλλα στις 5 μερες πεταγεται καποιος και τα βλεπει..και φυσικα αφηνουμε μπολικο φαι και νερο..παντως να το σκεφτεις και να το συζητησεις παρα πολυ καλα..ελπιζω να σε βοηθησα και σορρυ για το μεγαλο ποστ..
![]()
ιλιάνα σ ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.Δεν έχω πρόβλημα να χαλάσω 30ευρώ λιγότερα για τον εαυτό μου απλά τα περισσότερα έξοδα τα έχω διότι το αγόρι μου είναι στην Αθήνα και πηγαίνω συχνά για να τον βλέπω
γιαυτό το σκέφτομαι ακόμα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria-g
Νεοφερμένο μέλος
κατηγορηματικα ναι.....1ον δεν δημιουργουνται αλλα αδεσποτα...2ον το ξερεις οταν εχεις μια γατα αστειρωτη,χωρις να ζευγαρωνει παθαινει πυομητρα,που μπορει να ειναι θανατηφορο..και επισης διαφορους καρκινους;...3ον...το θεωρεις σωστο να εχεις μια γατα η οποια θα εχει ορμες και να μην μπορει να ζευγαρωσει;...δεν θα βασανιζεται;;...την στειρωση,την κανουμε για τα ζωα...αυτα εχουν το πρωτο οφελος...και μην το βλεπεις ανθρωπινα...η γατα δεν μπορει να καταλαβει οτι δεν θα κανει παιδια για να την πιασει ψυχικο τραλαλα...αυτα ειναι καθαρα ανθρωπινα...![]()
όχι δεν είχα σκοπό να το αφήσω να βασανίζεται απλά θα φρόντιζα να τα δώσω κάπου όταν θα γεννούσε τα γατάκια του.δεν είναι κρίμα να μην ζευγαρώνουν όμως?

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να το αφήσω στο δρόμο!Προτιμώ να μην πάω διακοπές δηλαδή.Ακούω και εγώ κάτι τέτοια και στενοχωριέμαιτι ανεύθυνοι που είναι μερικοί!
τελοσπάντων θα δω τι θα κάνω τότε αν τελικά αποφασίσω να πάρω.
Κάτι άλλο που μου ρθε τώρα.Δεν συμφωνώ με την στείρωση των ζώων.Το θεωρώ άδικο.Ξέρω ότι οι περισσότερες γάτες/οι που στειρώνονται μετά είναι πολύ ήρεμες/οι και δεν έχουν διάθεση για τίποτα.Δεν μαρέσει να τα βλέπω έτσι τα λυπάμαι
Εγώ τότε που είχα βρει ένα γατάκι στο δρόμο και το πήρα το αφησα να μεγαλώσει και μετά απο 1χρόνο περίπου το πήγα στην Παιανία σε ένα φίλο των γονιών μου που έχει μεγάλο σπίτι και φάρμα και το άφησα εκεί.Ήθελα πολύ να το κρατήσω αλλά το σπίτι μας ήταν μικρό και αυτό ήθελε να φύγει(είχε αγριέψει πολύ).Στείρωση δεν ήθελα να του κάνω και έτσι το πήγα εκεί.Μάλιστα πήγαινα και το βλεπα και μετά από καιρό γύρισε με 4 μικρά γατάκιαήταν πανέμορφα!Αν και ειχε φυγει από το σπίτι κάθε φορά που γυρνούσε πήγαινε και μερικά γατάκια εκεί και έμεναν όλα εκεί μέχρι να μεγαλώσουν.
αχ τι θυμήθηκα
τελικά τι λέτε για τη στείρωση?
Μαρία τώρα και αν έθιξες ένα τεράστιο θέμα.

Επειδή είναι ανεξάντλητο θα σου τονίσω μόνο τα εξής
Αν δεν στρειρώσεις την γάτα σου η οποία θα ζεί σε διαμέρισμα ή θα σου φύγει από το μπαλκόνι κάποια στιγμή γιατί θα θέλει να ζευγαρώσει ή θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος μεγαλώνοντας να παρουσιάσει πυομήτριο και άλλα προβλήματα υγείας.

Χώρια το πόσο θα βασανίζεται αυτή και εσύ μαζί της κάθε φορά που θα έχει οίστρο.

Τώρα για την γατούλα που είχες στο παρελθόν την οποία πήγες στο κτήμα φίλου και μετά από λίγο(όπως ήταν αναμενόμενο)γέννησε τέσσερα τριχαριτωμένα γατάκια, αν δεν στειρώθηκε κάποια στιγμή φαντάζομαι ότι το ίδιο σκηνικό επαναλανβάνοταν δυο φορές το χρόνο.

Και τι γινόταν με τα γατάκια που έρχονταν κάθε φορά στον κόσμο;

Όλα βρίσκαν πάντα σπίτια να υιοθετηθούν;
Η έμεναν όλα μαζί στο κτήμα και γεννούσαν και αυτά και μετά και οι απόγονοι αυτών;;;

Η στείρωση έχει πολύ πιο πολύπλοκες διαστάσεις που θα έπρεπε να πάρεις σοβαρά υπ'όψη.

Και φυσικά ο κυριότερος λόγος που υπάρχουν τόσα αδέσποτα στους δρόμου είναι ότι κάποιοι ήταν κατά της στείρωσης!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
όχι δεν είχα σκοπό να το αφήσω να βασανίζεται απλά θα φρόντιζα να τα δώσω κάπου όταν θα γεννούσε τα γατάκια του.δεν είναι κρίμα να μην ζευγαρώνουν όμως?![]()
δεν μου λες...εχεις σκεφτει ποσα...εκατονταδες...γατακια θα γεννηθουν αν πηγαινεις τη γατα σου για ζευγαρωμα καθε φορα;...και τι θα γινουν αυτα τα γατακια;αποκλειεται να βρισκονται τοσοι ανθρωποι να τα υιοθετησουν...οποτε;..θα καταληγουν στο δρομο...και θα γινονται αδεσποτα...εκτος του οτι η γατα σου θα καταπονηθει παρα πολυ απο τις γεννες...
οχι..δεν ειναι καθολου κριμα να μην γεννησουν...σου το εγραψα και πριν...μην το βλεπεις ανθρωπινα..η γατα δεν γνωριζει οτι δεν θα κανει παιδια...θα στειρωθει περιπου 6 μηνων και απλα δεν θα εχει ορμες..που ειναι το κακο;...
maria-g
Νεοφερμένο μέλος
Μαρία τώρα και αν έθιξες ένα τεράστιο θέμα.
Επειδή είναι ανεξάντλητο θα σου τονίσω μόνο τα εξής
Αν δεν στρειρώσεις την γάτα σου η οποία θα ζεί σε διαμέρισμα ή θα σου φύγει από το μπαλκόνι κάποια στιγμή γιατί θα θέλει να ζευγαρώσει ή θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος μεγαλώνοντας να παρουσιάσει πυομήτριο και άλλα προβλήματα υγείας.
Χώρια το πόσο θα βασανίζεται αυτή και εσύ μαζί της κάθε φορά που θα έχει οίστρο.
Τώρα για την γατούλα που είχες στο παρελθόν την οποία πήγες στο κτήμα φίλου και μετά από λίγο(όπως ήταν αναμενόμενο)γέννησε τέσσερα τριχαριτωμένα γατάκια, αν δεν στειρώθηκε κάποια στιγμή φαντάζομαι ότι το ίδιο σκηνικό επαναλανβάνοταν δυο φορές το χρόνο.
Και τι γινόταν με τα γατάκια που έρχονταν κάθε φορά στον κόσμο;
Όλα βρίσκαν πάντα σπίτια να υιοθετηθούν;Η έμεναν όλα μαζί στο κτήμα και γεννούσαν και αυτά και μετά και οι απόγονοι αυτών;;;
Η στείρωση έχει πολύ πιο πολύπλοκες διαστάσεις που θα έπρεπε να πάρεις σοβαρά υπ'όψη.![]()
σαυτό έχεις δίκιο!δεν το χα σκεφτεί καθολου

δεν πιστεύω ότι όλα τα γατάκια πήγαιναν στο σπίτι.Σίγουρα κάποια είναι αδέσποτα

θα το σκεφτώ σοβαρά!σευχαριστώ

maria-g
Νεοφερμένο μέλος
δεν μου λες...εχεις σκεφτει ποσα...εκατονταδες...γατακια θα γεννηθουν αν πηγαινεις τη γατα σου για ζευγαρωμα καθε φορα;...και τι θα γινουν αυτα τα γατακια;αποκλειεται να βρισκονται τοσοι ανθρωποι να τα υιοθετησουν...οποτε;..θα καταληγουν στο δρομο...και θα γινονται αδεσποτα...εκτος του οτι η γατα σου θα καταπονηθει παρα πολυ απο τις γεννες...
οχι..δεν ειναι καθολου κριμα να μην γεννησουν...σου το εγραψα και πριν...μην το βλεπεις ανθρωπινα..η γατα δεν γνωριζει οτι δεν θα κανει παιδια...θα στειρωθει περιπου 6 μηνων και απλα δεν θα εχει ορμες..που ειναι το κακο;...
εντάξει εντάξει έχεις δίκιο!τότε ήμουν αρκετά μικρή και δεν είχα ιδέα απ όλ αυτά.θα το σκεφτώ σοβαρά πάντως τώρα.
stav
Νεοφερμένο μέλος
Αυτή τη χρονιά λόγω δουλειάς μένω στην Πάτρα σε μια 'φοιτητική' πολυκατοικία και γενικότερα περιοχή. Το Νοέμβρη ένα αδέσποτο γατί μου έγινε 'τσιμπούρι'. Ήταν περίπου 5 μηνών στην ηλικία που τα γατιά παύουν να είναι μωρά και χαριτωμένα. Το συγκεκριμένο δεν ήταν καν κουκλί, απλά ένα συνηθισμένο γατόνι τιγρέ, με δυσανάλογα μεγάλο κεφάλι.Υποθετω ότι κάποιος το παράτησε γιατί ήταν εντελώς εξοικειωμένο με τους ανθρώπους. Επειδή το λυπήθηκα, άρχισα να του βάζω φαγητό στο δρόμο. Αυτό το φουκαριάρικο ξεροστάλιαζε στην είσοδο και περίμενε. Επιχειρούσε να ανέβει και στο σπίτι, δεν το άφηνα γιατί δεν ήθελα να μπλέξω πιο σοβαρά.Αυτό όμως επέμεινε εν αγνοία μου, ώσπου τα κατάφερε βρίσκοντας μια ανοιχτή πόρτα. Δεν ήξερα τι να κάνω σκεπτόμενη ότι ενα κατοικίδιο είναι ευθύνη και ότι δεν έχω σταθερό μέρος διαμονής, αλλά κάθε χρόνο είμαι αλλού. Από την άλλη έλιωνα όταν μου τριβότανε. Άσε που σκεπτόμουνα ότι η μανα μου δεν θα δέχονταν να το πάρω μαζί μου σπίτι, όταν πηγαίνω τα καλοκαίρια, δεν ξέρω και κόσμο στην Πάτρα για να το πρόσεχε τα Χριστούγεννα κλπ. Αποφάσισα να το διώξω. Και το έκανα. Για κάμποσο εξαφανίστηκε. Έλα όμως που ένα βράδυ βροχερό,δέκα μέρες πριν τις διακοπές των χριστουγέννων, άκουσα νιαουρίσματα έξω από την πόρτα και ανοίγοντας το είδα να τρέμει βρεγμένο...εκεί ράγισα και επηρρεασμένη από ένα άρθρο στο φόρουμ εδώ (η γάτα- ευκαιρία) του άνοιξα αυτή τη φορά την πόρτα της ζωής μου. Αν ήταν ταινία κάπου εδώ θα έπεφταν οι τίτλοι τέλους και όλοι θα ξεφυσούσαμε ευτυχισμένοι και ολίγον συγκινημένοι.
Αλλά εδώ αρχίζουν οι λογαριασμοί.
Μέσα σε διάστημα ενός μήνα μετράω περί τα 300 ευρώ έξοδα σε γιατρούς, τροφές, γατοαπαραίτητα...οχυρωματικά στο μπαλκόνι...γιατί η Ραλλού μου σαν πρώην αδεσποτάκι έχει πολλά ζητήματα υγείας. Ζουζούνια στα αυτιά και στη γούνα της, θέλει εμβόλια κλπ.Κάθε μέρα μαζεύω τη διάροια της και κάθε μέρα καθαρίζω ενδελεχώς το σπίτι μου. Κάθε μέρα πρέπει να εφευρίσκω χίλιους δυο τρόπους να πάρει τα φαρμακά της και σχεδόν κάθε εβδομάδα πηγαίνω στον κτηνίατρο που προσπαθεί να ανακαλύψει τι στο καλό προκαλεί αυτή την επίμονη διάροια.Έχει ήδη αποπαρασιτωθεί δις, αλλα τίποτα. Έχει ήδη κάνει καλλιέργεια κοπράνων, αλλά τίποτα. Εκκρεμεί και η ανάλυση αίματος που θα δείξει αν πάσχει από ανίατες γατοαρρώστιες... Θα δείξει. Παίρνει αντιβίωση για την ουλίτιδα και έκανα και λάθος τη δόση και το γατί είχε πέσει σε λήθαργο...Κόντεψα να τρελαθώ όταν ανακάλυψα το λάθος που ευτυχώς δεν είχε επιπτώσεις σοβαρότερες.Και όλα αυτά για μια γάτα που με ξυπνά κάθε βράδι και που δεν θέλει να τη χαιδεύω, που με έχει κάνει ριγέ με τα νύχια της και με έχει αρπάξει με τις δοντάρες της και από το λαιμό για γατοχαβαλέ...
Όμως είναι το γατί μου με το οποίο δεσμέυτηκα for better or for worse. Και όπως και εγώ έχει τα προτερήματα και τα ελαττώματα της. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι την αγαπάω (γιατί μου έχει κάνει πολλά χουνέρια και εγώ είμαι πιο στριμμένη από αυτή), αλά τη συμπαθώ και μέρα με τη μέρα αρχίζουμε και χνωτιάζουμε και χτίζουμε τη σχέση μας.
Επειδή φαίνεσαι σοβαρό και υπέυθυνο άτομο και μάλιστα, άτομο που ακούει και δέχεται επιχειρήματα από ό,τι είδα στις προηγούμενες σελίδες, ό,τι και να αποφασίσεις, όποτε το αποφασίσεις θα είναι σωστό.
ΥΓ Σήμερα είδα το πρώτο μαλακό μεν, αλλά σχηματισμένο δε κόπρανο και είμαι χαρούμενη...
maria-g
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα και από εμένα. Πραγματικά μπράβο και από εμένα που βάζεις μπροστά τη λογική και δεν μένεις μόνο στο συναίσθημα και σκέφτεσαι το θέμα και με πραγματιστικούς άξονες. Αν έχεις την καλοσύνη,μπορείς να διαβάσεις την εμπειρία μου από τη ζωή μου με το γατί μου που δεν είναι θεωρία αλλά πραγματικότητα και πολλές φορές ωμή.
Αυτή τη χρονιά λόγω δουλειάς μένω στην Πάτρα σε μια 'φοιτητική' πολυκατοικία και γενικότερα περιοχή. Το Νοέμβρη ένα αδέσποτο γατί μου έγινε 'τσιμπούρι'. Ήταν περίπου 5 μηνών στην ηλικία που τα γατιά παύουν να είναι μωρά και χαριτωμένα. Το συγκεκριμένο δεν ήταν καν κουκλί, απλά ένα συνηθισμένο γατόνι τιγρέ, με δυσανάλογα μεγάλο κεφάλι.Υποθετω ότι κάποιος το παράτησε γιατί ήταν εντελώς εξοικειωμένο με τους ανθρώπους. Επειδή το λυπήθηκα, άρχισα να του βάζω φαγητό στο δρόμο. Αυτό το φουκαριάρικο ξεροστάλιαζε στην είσοδο και περίμενε. Επιχειρούσε να ανέβει και στο σπίτι, δεν το άφηνα γιατί δεν ήθελα να μπλέξω πιο σοβαρά.Αυτό όμως επέμεινε εν αγνοία μου, ώσπου τα κατάφερε βρίσκοντας μια ανοιχτή πόρτα. Δεν ήξερα τι να κάνω σκεπτόμενη ότι ενα κατοικίδιο είναι ευθύνη και ότι δεν έχω σταθερό μέρος διαμονής, αλλά κάθε χρόνο είμαι αλλού. Από την άλλη έλιωνα όταν μου τριβότανε. Άσε που σκεπτόμουνα ότι η μανα μου δεν θα δέχονταν να το πάρω μαζί μου σπίτι, όταν πηγαίνω τα καλοκαίρια, δεν ξέρω και κόσμο στην Πάτρα για να το πρόσεχε τα Χριστούγεννα κλπ. Αποφάσισα να το διώξω. Και το έκανα. Για κάμποσο εξαφανίστηκε. Έλα όμως που ένα βράδυ βροχερό,δέκα μέρες πριν τις διακοπές των χριστουγέννων, άκουσα νιαουρίσματα έξω από την πόρτα και ανοίγοντας το είδα να τρέμει βρεγμένο...εκεί ράγισα και επηρρεασμένη από ένα άρθρο στο φόρουμ εδώ (η γάτα- ευκαιρία) του άνοιξα αυτή τη φορά την πόρτα της ζωής μου. Αν ήταν ταινία κάπου εδώ θα έπεφταν οι τίτλοι τέλους και όλοι θα ξεφυσούσαμε ευτυχισμένοι και ολίγον συγκινημένοι.
Αλλά εδώ αρχίζουν οι λογαριασμοί.
Μέσα σε διάστημα ενός μήνα μετράω περί τα 300 ευρώ έξοδα σε γιατρούς, τροφές, γατοαπαραίτητα...οχυρωματικά στο μπαλκόνι...γιατί η Ραλλού μου σαν πρώην αδεσποτάκι έχει πολλά ζητήματα υγείας. Ζουζούνια στα αυτιά και στη γούνα της, θέλει εμβόλια κλπ.Κάθε μέρα μαζεύω τη διάροια της και κάθε μέρα καθαρίζω ενδελεχώς το σπίτι μου. Κάθε μέρα πρέπει να εφευρίσκω χίλιους δυο τρόπους να πάρει τα φαρμακά της και σχεδόν κάθε εβδομάδα πηγαίνω στον κτηνίατρο που προσπαθεί να ανακαλύψει τι στο καλό προκαλεί αυτή την επίμονη διάροια.Έχει ήδη αποπαρασιτωθεί δις, αλλα τίποτα. Έχει ήδη κάνει καλλιέργεια κοπράνων, αλλά τίποτα. Εκκρεμεί και η ανάλυση αίματος που θα δείξει αν πάσχει από ανίατες γατοαρρώστιες... Θα δείξει. Παίρνει αντιβίωση για την ουλίτιδα και έκανα και λάθος τη δόση και το γατί είχε πέσει σε λήθαργο...Κόντεψα να τρελαθώ όταν ανακάλυψα το λάθος που ευτυχώς δεν είχε επιπτώσεις σοβαρότερες.Και όλα αυτά για μια γάτα που με ξυπνά κάθε βράδι και που δεν θέλει να τη χαιδεύω, που με έχει κάνει ριγέ με τα νύχια της και με έχει αρπάξει με τις δοντάρες της και από το λαιμό για γατοχαβαλέ...
Όμως είναι το γατί μου με το οποίο δεσμέυτηκα for better or for worse. Και όπως και εγώ έχει τα προτερήματα και τα ελαττώματα της. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι την αγαπάω (γιατί μου έχει κάνει πολλά χουνέρια και εγώ είμαι πιο στριμμένη από αυτή), αλά τη συμπαθώ και μέρα με τη μέρα αρχίζουμε και χνωτιάζουμε και χτίζουμε τη σχέση μας.
Επειδή φαίνεσαι σοβαρό και υπέυθυνο άτομο και μάλιστα, άτομο που ακούει και δέχεται επιχειρήματα από ό,τι είδα στις προηγούμενες σελίδες, ό,τι και να αποφασίσεις, όποτε το αποφασίσεις θα είναι σωστό.
ΥΓ Σήμερα είδα το πρώτο μαλακό μεν, αλλά σχηματισμένο δε κόπρανο και είμαι χαρούμενη...
πω απίστευτη ιστορία!κρίμα το καημένο
έχεις πάει και σε άλλους κτηνιάτρους?γιατί το παθαίνει αυτό?σευχαριστώ για τα καλά σου λόγια απλα λατρεύω τα γατιά και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν θα μπορώ να το φροντίζω και θα αναγκαστώ να το αποχωριστώ.οπότε θα το σκεφτώ πριν το αποφασίσω.
maria-g
Νεοφερμένο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
μα ποιος τα λεει αυτα τα πραγματα??να ρωτήσω κάτι άλλο.Τι γνώμη έχετε για τα αντισυλλυπτικά που δίνουν στις θυληκές γάτες αντί να τις στειρώσουν?μου είπαν ότι είναι πολύ καλύτερα γιατί και να το στειρώσω πάλι θα χει ορμόνες και θα γρατζουνάει και θα χει περίοδο(αν είναι θυλυκό).

αυτα τα σκευασματα προκαλουν καρκινο στις γατες και πολλα αλλα προβληματα. οι ορμονες φευγουν μετα απο λιγο καιρο απο τον καιρο που θα στειρωθει η γατα. περιοδο δεν βλεπουν. οσο για το οτι θα γρατζουναει, γατα ειναι και μπορει να γρατζουνισει. αμα της κοβεις τα νυχακια και της παρεις ονυχοδρομιο θα ειναι μια χαρα
ruko
Διάσημο μέλος
Είδα πολλά γατάκια με διάρροια φέτος...
Πάντως το ότι έκανε επιτέλους σχηματισμένα κακά είναι ενθαρρυντικό.
Μαρία, καλύτερα να αποφύγεις τα σκευάσματα καταστολής του οίστρου, γιατί ευθύνονται για διάφορους καρκίνους. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ.
stav
Νεοφερμένο μέλος
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Εγινε απλώς για να ξέρεις τι σημαίνει να ζεις με μια γάτα. Ολοκληρωμένα, τι σημαίνει και τι συμβαίνει.
Μια γάτα θα μας προσφέρει πολλές στιγμές χαράς και αγάπης. Ειναι όμως ενα ζωντανό πλάσμα που μας προσθέτει και ευθύνες. Πρεπει να ειμαστε προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε σε μια δυσκολη στιγμή του. Εχει και καποιο οικονομικό κόστος. Εμεις που εχουμε γάτες το εχουμε συνειδητοποιήσει και εχουμε αποφασίσει να τα βγάλουμε πέρα στα δύσκολα.
Σκέψου λοιπόν πολύ πολύ σοβαρά πριν βαλεις στη ζωή σου μια γάτα. Μην το μετανιώσεις, γιατί δεν είναι ποδήλατο να το κλειδώσεις στην αποθήκη οταν σε κουράσει ή δε λειτουργει πια καλά.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
να ρωτήσω κάτι άλλο.Τι γνώμη έχετε για τα αντισυλλυπτικά που δίνουν στις θυληκές γάτες αντί να τις στειρώσουν?μου είπαν ότι είναι πολύ καλύτερα γιατί και να το στειρώσω πάλι θα χει ορμόνες και θα γρατζουνάει και θα χει περίοδο(αν είναι θυλυκό).
ουτε που να το διανοηθεις!!!!!! ξερεις ποσοι εχασαν τα γατακια τους απο καρκινο,γιατι εδιναν αυτα τα σκευασματα;....οποιος σου ειπε αυτα τα πραγματα...εκτος απο ηλιθιος ειναι και επικυνδυνος...

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Συμφωνώ με τη Moukelis ότι το πρώτο που θα έπρεπε να σκεφτείς δεν είναι το οικονομικό αλλά η δέσμευση. Με το που βάζεις ένα γατί στο σπίτι σου, σημαίνει ότι του έχεις ήδη αφιερώσει τα επόμενα 15 χρόνια της ζωής σου, είτε μετακομίσεις, είτε φύγεις στο εξωτερικό, είτε κερδίσεις το τζόκερ, είτε κάνεις τρία παιδιά, είτε αρραβωνιαστείς/παντρευτείς/χωρίσεις, είτε διοριστείς καθηγήτρια και φτιάξεις δεύτερο σπιτικό σε κάποιο χωριό 700 χιλιόμετρα από το κανονικό σου σπίτι. Αν σε τρομάζει έστω και στο ελάχιστο αυτή η σκέψη, δεν είσαι καθόλου έτοιμη ακόμα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
..καταρχην να σου πω οτι πρεπει να εισαι πολυ υπευθυνη για να παρεις ενα ζωακι στο σπιτι..δεν ειναι παιχνιδι και θα πρεπει να ξερεις οτι για τουλαχιστον 15 χρονια θα ειναι μαζι σου..πρεπει να σκεφτεις οτι οταν κανεις παιδια πχ ή βρεις εναν αντρα που δεν το θελει εσυ δεν πρεπει να το παρατησεις..ειναι κομματι του εαυτου σου και ειναι πολυ κριμα να βλεπεις ζωακια να χαριζονται μετα απο τετοια περιστατικα..δεν χρειαζεται να εισαι οικονομικα ανεξαρτητη..ουτε εγω ειμαι..ουτε η εβελυν που σου εγραψε παραπανω..απλα θα πρεπει να το συζητησεις με τους γονεις σου και να εισαι σιγουρη οτι παντα θα σου δινουν λεφτα για το γατακι μεχρι να πιασεις δικια σου δουλεια..ή πολυ απλα μπορεις να περιορισεις λιγο τα δικα σου εξοδα..δεν νομιζω να ειναι τοσο τραγικο να μην δινεις 30 ευρω τον μηνα για την διασκεδαση σου και να τα δινεις για το γατακι..ή μπορεις να συνενοηθεις με τους γονεις σου να αναλαβεις εσυ τα μηνιαια εξοδα(περιπου 30 ευρω)αλλα για εμβολια και για οτι αλλο τυχει θα σε βοηθανε..τα εμβολια πρεπει να γινονται και δεν πρεπει να το αφηνουμε αυτο το θεμα..η στειρωση κοστιζει 50 για τα αρσενικα και 100 τα θυληκα..αλλα βεβαια αλλαζει απο γιατρο σε γιατρο..αν επιλεξεις ενα μεγαλυτερο γατακι θα εχεις γλιτωσει και απο τα λεφτα της στειρωσης και απο τα περισσοτερα εμβολια..και πιστεψε εχοντας 2 γατες στο σπιτι βλεπω οτι οσο παιχνιδιαρικα ηταν μικρα αλλο τοσο ειναι και τωρα..και ειδικα ο ενας ακομα περισσοτερο..ασε που τα μικρα γατακια πρεπει να τα προσεχεις ακομα πιο πολυ..και φυσικα μεγαλωνουν τοσο γρηγορα που σε μερικους μηνες θα ειναι και αυτα μεγαλα..τωρα για το θεμα των διακοπων μπορεις ή να το αφηνεις στους γονεις σου ή να ερχεται ενας φιλος σου και να του βαζει φαι και να του αλλαζει την αμμο..εμεις φευγουμε για διακοπες και τα αφηνουμε μεχρι και 10 μερες μονα τους..αλλα στις 5 μερες πεταγεται καποιος και τα βλεπει..και φυσικα αφηνουμε μπολικο φαι και νερο..παντως να το σκεφτεις και να το συζητησεις παρα πολυ καλα..ελπιζω να σε βοηθησα και σορρυ για το μεγαλο ποστ..