Έπαθα σοκ....!!!!

Giannis-Vivi

Δραστήριο μέλος

Η Βιβή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Χαλκίδα (Εύβοια). Έχει γράψει 687 μηνύματα.
Εχθες το βραδυ ,η αδερφη μου μιλαγε με μια κοπελα που ειχε παρει εγγονι του ιβαν μας και της τερεζας..τοσο καιρο γνωριζαμε οτι το γατουλι ηταν στη γνωστη μας ,αλλα εμαθα οτι το εχει παρει η κορη της και ειδα φωτο του οπου τρελαθικα...το εχει κουρεψει σαν κανις σκυλακι(ειναι περσιας με βρετανικο μακριτρυχος) και ειδα φωτο που με σοκαραν...
...
τι μπορω να κανω ????εχουμε σκασει απο χθες με τη μητερα μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλά όντως το έχει κάνει σαν κανισάκι!Έχει αφήσει και καλτσάκια...έλεος.Μάλλον την ενοχλούσαν οι τρίχες πάρα πολύ.Δεν μπορείς να την πάρεις ένα τηλέφωνο να μιλήσεις μαζί της;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κοιτα το γατακι δεν το δωσαμε εμεις,αλλα η φιλη της μητερας μου που ειχε τη μαμα(κορη ιβαν τερεζας)...δεν εχω πολλες επαφες και αν την παρω τηλ το πιο σιγουρο να μιλισω σαν νταλικερης...γιαυτο ζηταω τη γνωμη σας....δεν εχω κοιμιθει απο χθες απο το ανχοσ και τη στεναχωρια..

επισεις εμαθα οτι η εν λογο κοπελα το εχει σε κλουβακι,για να μην κανει ζημειες....ελεος δηλαδη....ξερω πολυ καλα(και ολοι εσεις τι χαρακτηρα εχουν απο τη ρατσα τους)οτι γενικα δεν κανει ζημειες..μπορω να κανω κατι με καποια φιλοζωωηκη οργανοση?

μηπως υπαρχει λογος που το κουρεψε ? :hmm:

Πέρα απο το κούρεμα, το ζωάκι κατα τ' αλλα περνάει καλά? Το φροντίζουνε, του κάνουνε παρέα, ή είναι εκεί σε ένα δωμάτιο εγκλωβισμένο?:hmm::(

ιβανα μου οταν εχθες τη ρωτεισε η αδερφη μου πηρε σαν απαντιση "γιατι δεν ειναι ομορφος?" και οτι εβγαζε τρυχα...και ρωτω πιο γατι δεν μαδαει και 2 μακριτρυχο γατι πηρε..τη περιμενε??να μενουν οι τρυχεσ κολιμενες παω του..

λοιπον εγω εμαθα περα απο τη φωτο που ειδα και εβριζα ολη νυχτα εχθες οτι το γατι παει μπαλακι απο το σπιτι της κοπελιας στο σπιτι του γκομενου σε ενα κλουβακι και μαλιστα το λεει πρικα/πικρα ...

χωρια που πηρα τηλ τη φιλη της μητερας μου που εχει τη μανα του και μας ακουσε ολη η χαλκιδα,σας μιλαω σοβαρα θελω να παρω μια μηχανη και να την κουρεψω και τη τυπισα γουλι ναδουμε θα της αρεσει...?

Δεν παταμε καλα μου φαινεται...:rolleyes:

νονικα μου δεν ξερω για αυτη αλλα εγω σιγουρα ειμαι χαλια,τι και αν δεν ξερω το γατουλι,εγω ειδα ενα γατουλι σε χαλια κατασταση,που απο οτι εμαθα ειναι σε ενα κλουβακι ολη μερα,μπαλακι σε σπιτια ,και το λεει και κολογερο(ειναι 7 χρονων)..δεν νομιζω οτι περναει καλα...και το θεμα μου ειναι τη μπορω να κανω σαν φιλοζωη για να προσφερω σε αυτο το πλασμα μια καλητερη ζωη... το γεγονος οτι ειναι εγγονι της τερεζας και του ιβαν(και ιδιος ο ιβανουλης μας) με κανει να τρελενομαι ακομα περισοτερο..

Αν της ελεγες να τον δωσει;;;

Αν της ελεγες να τον δωσει;;;
ειμαι τοσο εκνευρισμενη που σιγουρα θα τη βρισω...σκεφτομαι να βαλω το γιαννη να παρει οταν ερθει...για να το κρατισω εγω το γατακι δεν νομιζω οτι μπορω..αλλα σιγουρα θα του βρω καλητερο σπιτι..σε περιπτωση που δεν το δινει τη μπορω να κανω???

Kαταρχην ηρεμησε. Πολλοι κουρεύουν τα μακρυτριχα γατιά ειδικά το καλοκαιρι. Αφενως το ζωο αισθάνεται καλυτερα με όλη αυτη τη ζεστη και αφετέρου το τρίχωμα ξαναβγαίνει σε πολύ καλη κατάσταση. Οποτε για το κούρεμα τουλαχιστον εγω δε θα παραπονιομουν γιατί δεν ειναι κατι που βασανιζει το ζώο, για το καλο του είναι:)
Για το κλουβάκι που λες εισαι σίγουρη ότι το εχουν ολη μέρα σε κλουβακι? Αν ηταν να το κρατανε σε κλουβάκι γιατί να είχαν προβλημα με τις τριχες?
Μηπως λοιπόν υπερβαλλεις λιγο απο την αγάπη σου για το γατακι?

Kαταρχην ηρεμησε. Πολλοι κουρεύουν τα μακρυτριχα γατιά ειδικά το καλοκαιρι. Αφενως το ζωο αισθάνεται καλυτερα με όλη αυτη τη ζεστη και αφετέρου το τρίχωμα ξαναβγαίνει σε πολύ καλη κατάσταση. Οποτε για το κούρεμα τουλαχιστον εγω δε θα παραπονιομουν γιατί δεν ειναι κατι που βασανιζει το ζώο, για το καλο του είναι:)
Για το κλουβάκι που λες εισαι σίγουρη ότι το εχουν ολη μέρα σε κλουβακι? Αν ηταν να το κρατανε σε κλουβάκι γιατί να είχαν προβλημα με τις τριχες?
Μηπως λοιπόν υπερβαλλεις λιγο απο την αγάπη σου για το γατακι?
για το κλουβακι εμαθα απο την ιδια,κανει λεει ζημειες και δεν μπορει ολη μερα να το τρεχει...μπορει να ειμαι λιγο υπερβολικη αλλα εγω ποτε δεν θα εβαζα ενα γατακι μου σε κλουβι(ουτε νομιζω κανενας απο εσας)..και ξερω οτι το γατι δεν κουρευτικε ετσι λογο ζεστης..το κουρεμα ειναι που ξεκινησε ολη τη κατασταση ...ετσι οπως το ειδα και επαθα σοκ αρχισε η αδερφη μου να τη ρωταει για πιο λογο τον κουρεψε και που τον εχει τωρα..και απαντησε στο κλουβακι του κοιματε...!!!!γιατι δεν θελω να ανεβενει στο καναπε.....εγω αυτο το θεωρω απανθρωπο..να εχεις ενα γατακο ρατσας απλα για να λες οτι εχεις και να το εχεις σε ενα κλουβακι ολη μερα..

Για το κλουβι θα συμφωνήσω μαζί σου, το ζώο ή το έχεις ελευθερο στο σπίτι ή δεν το εχεις καθόλου εκτος απο περίπτωση μεγαλης ανάγκης.
Ισως μπορει απλα να τον περιορίζει σε μερικους χωρους, ας πουμε αν ανεβαινει στους καναπέδες, να κλεινει τις πορτες του σαλονιου αλλα οχι κλουβί.
Εγω θα σου έλεγα να της μιλησεις ηρεμα για το θεμα του κλουβιού (ασε το κούρεμα, απλα σοκαριστηκες γιατί δεν το περιμενες αλλά ειλικρινα δεν είναι κακό για το ζώο) και αν επιμένει προσπάθησε να την πείσεις να επιστρέψει το γατάκι. Αλλα παρτην με το καλο γιατί μπορεί να την πληρωσει ο γατουλης.

Για το κλουβι θα συμφωνήσω μαζί σου, το ζώο ή το έχεις ελευθερο στο σπίτι ή δεν το εχεις καθόλου εκτος απο περίπτωση μεγαλης ανάγκης.
Ισως μπορει απλα να τον περιορίζει σε μερικους χωρους, ας πουμε αν ανεβαινει στους καναπέδες, να κλεινει τις πορτες του σαλονιου αλλα οχι κλουβί.
Εγω θα σου έλεγα να της μιλησεις ηρεμα για το θεμα του κλουβιού (ασε το κούρεμα, απλα σοκαριστηκες γιατί δεν το περιμενες αλλά ειλικρινα δεν είναι κακό για το ζώο) και αν επιμένει προσπάθησε να την πείσεις να επιστρέψει το γατάκι. Αλλα παρτην με το καλο γιατί μπορεί να την πληρωσει ο γατουλης.
βασικα προσπαθω να καλμαρω λιγο γιατι (οπως λεω και πιο πανω) αν μιλησω εγω τωρα μαζι της μαλλον θα τσακωθω (κατι που δεν θελω γιατι θα ξεσπασει στο γατουλι)...

Πριν κάνεις οπιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να εσαι 100% σίγουρη ότι το ζώο υποφέρει και ότι δεν του παρέχεται απαραίτητη φροντίδα για να ζήσει καλά. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εκπαιδεύσει τα κατοικίδια τους σε περιορισμό για κάποιες ώρες της ημέρας, όπως επίσης και πολλοί άνθρωποι μεταφέρουν το ζώο τους αρκετά συχνά. Παράδειγμα η κοπέλα του ξάδερφού μου παίρνει την γάτα της μαζί κάθε Σαββατοκύριακο ή όποτε έχει άδεια στο σπίτι του ξάδερφου μου όπου περνάνε κάποιες μέρες μαζί. Πάνω απ'όλα ψυχραιμία και άρχισε να κάνεις έρευνα για την γενικότερη ζωή του γατιού στο σπίτι. Διότι δυστυχώς μόνο με αυτά που λες δεν αποτελλούν στοιχεία ότι το ζώο υποφέρει. Όσον αφορά το κούρεμα κάποιο μέλος ανέφερε ότι δεν βλάπτει. Από εκεί κι έπειτα προσπάθησε να μάθεις πόσες ώρες περνάει το γατί περιορισμένο, το ιστορικό της υγείας του, αν πάει σε κτηνίατρο και αν του παρέχονται όλα τα απαιτούμε για την υγεία του, αν τρώει καλά, αν του συμπεριφέρονται σωστά (δηλαδή δεν το χτυπάνε και τέτοια), αν έχει στειρωθεί ... θα πάρει λίγο χρόνο αλλά μόνο με στοιχεία θα μπορέσεις να κάνεις κάτι. Δες αυτά τα λινκ για τα δικαιώματα των ζώων που μπορεί να σε βοηθήσουν εάν ανακαλύψεις κάτι ύποπτο και βλαβερό για το ζώο:

https://www.ecogreens.gr/ekloges/egfiles/AnimalRights.htm

https://www.asxetos.gr/article.aspx?i=288

Αν τα δικαιώματα του ζώου παραβιάζονται σε βαθμό που το ίδιο υποφέρει και κινδυνεύει η ζωή του, έχεισ δικαίωμα να προβείς στην αστυνομία και με την βοήθεια μιας φιλοζωικής να βρεθεί άλλο σπίτι για το γατί.
Αλλά πάνω απ'όλα ψυχραιμία και λογική, διότι οι ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι και οι φιλόζωοι είναι αυτοί που χάνουν το δίκιο τους σε τέτοιες περιπτώσεις από υπερβολική αγάπη...
Καλό κουράγιο και αν το ένστικτό σου βαράει κόκκινο μην σταματήσεις!!!

Παιδια συγνωμη,αλλα εγω γνωριζω οτι το τριχωμα της γατας οσο μακρυ και να'ναι,εχει την ιδιοτητα με τα στρωματα που αποτελειται,να προστατευει το ζωο και απο το κρυο και απο την πολλη ζεστη.
Στην προκειμενη περιπτωση το γατι πρεπει να εχει κουρευτει για να μην αφηνει τριχες,οχι για αλλον λογο.Αν ειναι για θεμα αλλεργιας,παω πασο,αλλα αν ειναι για θεμα καθαριοτητας του σπιτιου,προσωπικα το βλεπω βλακεια.
Με αυτη τη λογικη,ολοι οι ανθρωποι που εχουν μακτυτριχα,θα επρεπε καθε καλοκαιρι να τα κουρευουν γουλι.Αν δεν θελουν τριχες στο σπιτι,να παρουν κατι αλλο τοτε...
Αλλωστε και κουρεμενο να ειναι το γατι,παλι θα αφησει τριχες,απλα οχι τοσες πολλες.Δεν ξερω,εγω ειμαι κατα του κουρεματος,απο τη στιγμη που επιλεγεις συνειδητα μια τετοια ρατσα:hmm:

Οσο για το θεμα περιορισμου σε κλουβι,για μενα ειναι επιεικως απαραδεκτο.Τι παει να πει κανει ζημιες,γατα ειναι,ζημιες θα κανει.Με αυτη τη λογικη και τα μικρα παιδακια,θα επρεπε να τα κλεινουμε σε κλουβι για να εχουμε το σπιτι μας στην πενα.

Δεν ξερω αν σας φαινονται παραλογα αυτα,αλλα απο τη στιγμη που εχεις ζωο,εχει και αυτο δικαιωματα μεσα στο σπιτι,και οπως αυτο μας προσφερει συντροφια,αγαπη,χαδια,στοργη και αφοσιωση,ετσι οφειλουμε και εμεις να σεβαστουμε την λευθερια του μεσα στο χωρο:)

Ψαξτο λιγο με τα links που σου εγραψαν πιο πανω,και βολιδοσκοπησε πως σκεφτεται η οικογενεια για το γατακι:hmm:

Δεν έχει σημασια αν τον κούρεψε λογω αλλεργίας ή για να μη μαδάει. Απλα δεν είναι κατι ασυνηθιστο και ειναι χρήσιμο για τη γατα απο οσα ξερω. Οι μακρυτριχες γάτες κανουν συχνά κομπους και μετα ειναι δύσκολο να τους ξεμπερδέψεις. Επισης καποιες γατες δε δέχονται το χτενισμα ευκολα..αλλά και να το δέχονται παλι μπορει να κάνουν κόμπους. Και τέλος λερώνονται πολυ περισσότερο απο τις κοντότριχες (ο,τι υπαρχει στο πάτωμα η στο μπαλκονι το μαζεύουν πανω τους) κι αν έχουν κάποιο ατυχημα με την άμμο είναι πολυ δυσκολο να τις καθαρισεις.
Αυτα είναι γνωστα σε όσους εχουν μακρυτριχες γάτες, απλα κάποιοι επιλέγουν το κουρεμα και κάποιοι όχι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back