julia
Διακεκριμένο μέλος
ίσως "κάπως" πως να το πώ ήταν λάθος επιλογή σπιτιού.... (δεν θέλω να σκεφτώ τί θα γίνει αν πάνε διακοπές τον Αύγουστο ή τα Χριστούγεννα, ή μείνει κανείς έγκυος κλπ...
)Δεν με ενοχλεί τόσο το κούρεμα καθεαυτό, αλλά το στύλ "κανίς" και όλα τα άλλα που είπες.... κάτι δεν μου αρέσει, κάπως νοιώθω ότι κρύβονται άλλα απωθημένα και βίτσια να το πώ....
Δεν είμαι ούτε μάντης, ούτε ξέρω την οικογένεια, έχω τα δικά σου δεδομένα και σύμφωνα με αυτά έχω σχηματίσει γνώμη....
Μετά ίσως ένα άλλο θεματάκι θα είναι και η στείρωση ή όχι της γάτας, και εάν όχι.. για ποιούς λόγους και υπο ποίες συνθήκες, και τί είχε συμφωνηθεί κατα την υιοθεσία...
Δύσκολη κατάσταση.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τώρα για τα άλλα ψάξτο πριν πεις κάτι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Αυτο που δε μ'αρεσει ειναι οτι το κλεινουν στο κλουβι για να μην κανει ζημιες,λες και δεν μπορει να τις κανει μολις το ξαναβγαλουν εξω.

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Γι'αυτό, πρόσεχε τί θα πεις στους ανθρώπους!
Φυσικά, αν εσύ η ίδια, διαπιστώσεις ότι το γατί είναι ανεπιθύμητο, μπορείς να τους προτείνεις να το πάρεις, για να το δώσεις για υιοθεσία (αλλά, μη νομίζεις ότι η υιοθεσία θα είναι κάτι εύκολο)!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος

Τωρα επίσης γνωρίζουμε καλά αυτοι που έχουμε ασχοληθει με τις συγκεκριμένες ράτσες, πως ένα περσικό γατί και ένα βρετανικό έχουν πολύ ήπιο χαρακτήρα και ΜΟΝΟΝ ζημιές ΔΕΝ κάνουν. Και ότι είναι και πολύ υπάκουα. Το πώς το συγκεκριμένο γατάκι το βάζουν σε ένα κλουβι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, αυτο μου φαίνεται υπερβολικά απάνθρωπο.

Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα περσικά γατάκια είναι σαφώς μακρύτριχα. Και δεν πιάνει κόμπους ούτε τζιβιάζει η τρίχα τους αν έχουν την σωστή περιποίηση που χρειάζεται η τρίχα τους.
Μια θεια μου εχει εναν περσικο, είναι περιπου 10 χρονών τώρα. Το τι χτενισμα, βούρτσισμα (καθημερινά), τι μπάνια, τι μαλακτικά του χει βαλει για να μην κάνει κόμπους και τιποτα δεν πιάνει. Τον εχει κουρέψει αρκετές φορες γι'αυτό το λόγο.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Το κουρεμα στυλ κανίς το κάνουν όλοι οι κτηνίατροι γιατί μόνο αυτό ξέρουν κ τα δικά μου έτσι τα είχαν κουρέψει το πρόβλημα είναι το κλουβί κ βέβαια κ το κούρεμα αν γίνεται συχνά γιατί για να κουρέψουν το γατάκι το ναρκώνουν οπότε δεν είναι κ τόσο αθώο το κούρεμα από μια στιγμή κ έπειτα αν γίνεται κ συχνάΔεν με ενοχλεί τόσο το κούρεμα καθεαυτό, αλλά το στύλ "κανίς"
Α μπράβο Αναστασία αυτό είναι κ το σωστότερο που είπες εγώ δεν ξέρω κανένα γατάκι αυτής της ράτσας να συμπεριφέρεται άσχημα ή να κάνει ζημιές άρα μάλλον δικαιολογία είναι αυτό που λένε κ φαίνεται ότι δεν θέλησαν να πλησιάσουν καθόλου το γατάκι κ να του δώσουν μια ευκαιρία να δουν ότι τα περσικά είναι πολύ ήσυχα κ πολύ αγαπησιάρικα οπότε όσο πιο γρήγορα φύγει το γατάκι από εκεί τόσο καλύτερα θα είναι
Τωρα επίσης γνωρίζουμε καλά αυτοι που έχουμε ασχοληθει με τις συγκεκριμένες ράτσες, πως ένα περσικό γατί και ένα βρετανικό έχουν πολύ ήπιο χαρακτήρα και ΜΟΝΟΝ ζημιές ΔΕΝ κάνουν.
Μάλλον δεν έχει βρει τον σωστό τρόπο να τα χτενίζει. Τα περσικά θέλουν τον τρόπο τους κ αυτόν τον ανακαλύπτεις σιγά σιγά κ αν λατρεύεις τη φυλή κ βέβαια δεν βαριέσαι να κάνεις αυτή τη διαδικασία καθημερινά κ ίσως αυτό είναι κ το πρόβλημα γι αυτό το έχουν σε κλουβί το συγκεκριμένο γιατί βαριούνται κ αυτό είναι απαράδεκτο δεν είναι αντικείμενο είναι ζωντανός οργανισμός θα ήθελαν δηλαδή αυτοί να τους κλείσουν σε κλουβί κάθε Σεπτέμβριο γιατί έχουν τριχόπτωση κ γεμίζουν το σπίτι με τρίχες;Μια θεια μου εχει εναν περσικο, είναι περιπου 10 χρονών τώρα. Το τι χτενισμα, βούρτσισμα (καθημερινά), τι μπάνια, τι μαλακτικά του χει βαλει για να μην κάνει κόμπους και τιποτα δεν πιάνει. Τον εχει κουρέψει αρκετές φορες γι'αυτό το λόγο.
staman2
Περιβόητο μέλος
Ακριβώς δεν έχουν καθόλου ασχοληθει κατα πως φαίνεται...Α μπράβο Αναστασία αυτό είναι κ το σωστότερο που είπες εγώ δεν ξέρω κανένα γατάκι αυτής της ράτσας να συμπεριφέρεται άσχημα ή να κάνει ζημιές άρα μάλλον δικαιολογία είναι αυτό που λένε κ φαίνεται ότι δεν θέλησαν να πλησιάσουν καθόλου το γατάκι κ να του δώσουν μια ευκαιρία να δουν ότι τα περσικά είναι πολύ ήσυχα κ πολύ αγαπησιάρικα οπότε όσο πιο γρήγορα φύγει το γατάκι από εκεί τόσο καλύτερα θα είναι
Μάλλον δεν έχει βρει τον σωστό τρόπο να τα χτενίζει. Τα περσικά θέλουν τον τρόπο τους κ αυτόν τον ανακαλύπτεις σιγά σιγά κ αν λατρεύεις τη φυλή κ βέβαια δεν βαριέσαι να κάνεις αυτή τη διαδικασία καθημερινά κ ίσως αυτό είναι κ το πρόβλημα γι αυτό το έχουν σε κλουβί το συγκεκριμένο γιατί βαριούνται κ αυτό είναι απαράδεκτο δεν είναι αντικείμενο είναι ζωντανός οργανισμός θα ήθελαν δηλαδή αυτοί να τους κλείσουν σε κλουβί κάθε Σεπτέμβριο γιατί έχουν τριχόπτωση κ γεμίζουν το σπίτι με τρίχες;

Και μάλλον κάτι θα φταίει στο χτένισμα όπως λέει και η Έλενα υπάρχει τρόπος. Μήπως δεν κάθεται ο γατουλης και δεν τον χτενίζει σε κάποια σημεία? Γιατι κι εμένα η μια περσική εκ των δυο που έχω, η Νάλα επειδη δεν κάθεται, τον χειμώνα είχα ένα ψιλοπρόβλημα με λίγα κομπάκια στα μπουτάκια της. Αλλα αυτο ήταν γιατι δεν με άφηνε να την χτενίζω εκει. Και λύθηκε με μια μηχανή που μου πήρε η Ελενα και εκοψα τους κόμπους τοπικα.

Καλό αυτο με τις τρίχες τις ανθρώπινες Ελενάκι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool