Έπραξα σωστά που το έδωσα για υιοθεσία;

roger-mirka

Νεοφερμένο μέλος

Η Γεωργία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Μελίσσια (Αττική). Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Γεια σας. Είμαι καινούριο μέλος αν και πολλές φορές εχω συμβουλευτεί την ιστοσελίδα σας. Ηθελα να μοιραστώ μαζι σας την ιστορια του μικρού ορφανού γατιού που βρέθηκε ξαφνικά στη ζωη μου... Καταρχήν να σας πω οτι εχω δυο γάτες που ζουν μεσα στο σπίτι και μπαινοβγαίνει στο σπιτι και ενας αδέσποτος που αυτο-υιοθετηθηκε!! Μενω με ενοίκιο και τρέμω τη στιγμή που θα χρειαστεί να μετακομίσω. Εν πασει περιπτώσει ξεφευγω απο το θέμα μου. Στις 2 Απριλίου η αδερφη μου, βρήκε ενα γατάκι 3 εβδομαδων μισοπεθαμενο και μου το έδωσε να το φροντίσω γιατι εκείνη αδυνατούσε. Ετσι την επόμενη μέρα το πήγα στον κτηνίατρο, διεγνωσε ρινοτραχείτιδα και ξεκίνησε η φροντίδα που οι περισσότεροι απο εσας γνωρίζετε... Μπιμπερό , ζεστά μπουκάλια με νερό, αγκαλιές, χάδια κ αγωνία αν θα τα καταφέρει. Τα κατάφερε τελικα ο μικρούλης αλλα μετα αρχισε ο αγώνας για να βρεθει υπευθυνη οικογένεια. Ναι το θέλω ο ένας, οχι δεν το θελει ο άντρας μου κτλ, κτλ... Εγω το αγάπησα τρελά το γατάκι αλλα όπως είπα εχω ηδη τρια. Ο άντρας μου τα συμπαθει αλλα 4 γατες μεσα στο διαμερισμα του ερχοταν βαρύ. Εγω πως να πω οτι το θελω???? Πρέπει να φυγει και πρέπει να φυγει... Βρηκε τελικα η αδερφη μου μια κυρια η οποία είπε οτι το θέλει και πιο πολύ οτι το ζητουσε ο γιος της που ειναι 15 ετών. Παω να την γνωρίσω και μου λέει οτι παλιότερα πίστευε οτι ήταν αλλεργική στις γάτες αλλα οτι γενικά τα συμπαθεί πολύ τα ζωα και οτι για χάρη του γιου της θα τον έπαιρνε δοκιμαστικά γαι λίγες μέρες. Το κλάμα που έριξα όταν τον έδωσα δεν περιγράφεται... Φυσικά εδωσα τη γατοφορο του, την αμμολεκάνη του ,άμμο, φαγητο και το βιβλιάριο του. Πρόλαβα και του έκανα το πρώτο εμβόλιο. Εννοειται οτι ο γιος της ξετρελαθηκε με το γατάκι! Εκείνη μου είπε οτι ένιωσε κάποια ενόχληση αλλα ήθελε να το δει λίγο ακόμα. Της πρότεινα να παει σε αλλεργιολογο για να εξακριβώσει αν οντως είναι αλλεργικη στις γάτες αλλα μου είπε οτι γενικά πιέζεται χρονικά. Την επόμενη φορα μου λέει οτι το σκέφτόταν να παει, γιατι της είπα για την απευαισθητοποίηση αλλα οταν άκουσε για μακροχρόνια θεραπεία και πιθανές ενέσεις το απέκλεισε. Μετα μου είπε οτι φοβάται μήπως της γρατσουνίσει τα έπιπλα της κουζίνας γιατι μένει με ενοίκιο και εχει υπογράψει με τον σπιτονοικοκυρη οτι αν τα σημαδέψει θα πρέπει να τα αντικαταστήσει... Της λέω λοιπόν , θα τον πάρω πίσω . Δεν σου τον δίνω μου λέει γιατί τον έχουμε αγαπήσει. Ναι αλλα με όλα αυτά που μου λες με κάνεις να σκέφτομαι οτι αν ζοριστεις κάποια στιγμη θα τον διώξεις . Οχι μου λέει δεν έχω τέτοιο σκοπό αλλά και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι δική μου ευθύνη το μέλλον του. Γενικά μου είπε οτι θα μπορω να πηγαίνω να τον βλέπω οποτε θέλω, κάτι που δεν έχω κάνει γιατί ντρέπομαι να την ενοχλω στο σπίτι της. Με κάνει και νιώθω ανασφάλεια για το πως θα τον χειριστεί. Αυριο θα παω να τον πάρω για να τον παω στον κτηνιατρο και ετσι μου ερχεται να μην τον επιστρεψω. Δεν είναι σωστό όμως για το παιδί της που έχει τρελαθει με το γατακι. Εχω τρελαθει, μαλώνω με τον άντρα μου ο οποιος μου λέει οτι πάει τον έδωσα και οτι δεν έχω κανένα δικαίωμα τώρα. Είμαι πολύ στενοχωρημένη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σας. Είμαι καινούριο μέλος αν και πολλές φορές εχω συμβουλευτεί την ιστοσελίδα σας. Ηθελα να μοιραστώ μαζι σας την ιστορια του stanley... Καταρχήν να σας πω οτι εχω δυο γάτες που ζουν μεσα στο σπίτι και μπαινοβγαίνει στο σπιτι και ενας αδέσποτος που αυτο-υιοθετηθηκε!! Μενω με ενοίκιο και τρέμω τη στιγμή που θα χρειαστεί να μετακομίσω. Εν πασει περιπτώσει ξεφευγω απο το θέμα μου. Στις 2 Απριλίου η αδερφη μου, βρήκε ενα γατάκι 3 εβδομαδων μισοπεθαμενο και μου το έδωσε να το φροντίσω γιατι εκείνη αδυνατούσε. Ετσι την επόμενη μέρα το πήγα στον κτηνίατρο, διεγνωσε ρινοτραχείτιδα και ξεκίνησε η φροντίδα που οι περισσότεροι απο εσας γνωρίζετε... Μπιμπερό , ζεστά μπουκάλια με νερό, αγκαλιές, χάδια κ αγωνία αν θα τα καταφέρει. Τα κατάφερε τελικα ο μικρούλης αλλα μετα αρχισε ο αγώνας για να βρεθει υπευθυνη οικογένεια. Ναι το θέλω ο ένας, οχι δεν το θελει ο άντρας μου κτλ, κτλ... Εγω το αγάπησα τρελά το γατάκι αλλα όπως είπα εχω ηδη τρια. Ο άντρας μου τα συμπαθει αλλα 4 γατες μεσα στο διαμερισμα του ερχοταν βαρύ. Εγω πως να πω οτι το θελω???? Πρέπει να φυγει και πρέπει να φυγει... Βρηκε τελικα η αδερφη μου μια κυρια η οποία είπε οτι το θέλει και πιο πολύ οτι το ζητουσε ο γιος της που ειναι 15 ετών. Παω να την γνωρίσω και μου λέει οτι παλιότερα πίστευε οτι ήταν αλλεργική στις γάτες αλλα οτι γενικά τα συμπαθεί πολύ τα ζωα και οτι για χάρη του γιου της θα τον έπαιρνε δοκιμαστικά γαι λίγες μέρες. Το κλάμα που έριξα όταν τον έδωσα δεν περιγράφεται... Φυσικά εδωσα τη γατοφορο του, την αμμολεκάνη του ,άμμο, φαγητο και το βιβλιάριο του. Πρόλαβα και του έκανα το πρώτο εμβόλιο. Εννοειται οτι ο γιος της ξετρελαθηκε με το γατάκι! Εκείνη μου είπε οτι ένιωσε κάποια ενόχληση αλλα ήθελε να το δει λίγο ακόμα. Της πρότεινα να παει σε αλλεργιολογο για να εξακριβώσει αν οντως είναι αλλεργικη στις γάτες αλλα μου είπε οτι γενικά πιέζεται χρονικά. Την επόμενη φορα μου λέει οτι το σκέφτόταν να παει, γιατι της είπα για την απευαισθητοποίηση αλλα οταν άκουσε για μακροχρόνια θεραπεία και πιθανές ενέσεις το απέκλεισε. Μετα μου είπε οτι φοβάται μήπως της γρατσουνίσει τα έπιπλα της κουζίνας γιατι μένει με ενοίκιο και εχει υπογράψει με τον σπιτονοικοκυρη οτι αν τα σημαδέψει θα πρέπει να τα αντικαταστήσει... Της λέω λοιπόν , θα τον πάρω πίσω . Δεν σου τον δίνω μου λέει γιατί τον έχουμε αγαπήσει. Ναι αλλα με όλα αυτά που μου λες με κάνεις να σκέφτομαι οτι αν ζοριστεις κάποια στιγμη θα τον διώξεις . Οχι μου λέει δεν έχω τέτοιο σκοπό αλλά και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι δική μου ευθύνη το μέλλον του. Γενικά μου είπε οτι θα μπορω να πηγαίνω να τον βλέπω οποτε θέλω, κάτι που δεν έχω κάνει γιατί ντρέπομαι να την ενοχλω στο σπίτι της. Με κάνει και νιώθω ανασφάλεια για το πως θα τον χειριστεί. Αυριο θα παω να τον πάρω για να τον παω στον κτηνιατρο και ετσι μου ερχεται να μην τον επιστρεψω. Δεν είναι σωστό όμως για το παιδί της που έχει τρελαθει με το γατακι. Εχω τρελαθει, μαλώνω με τον άντρα μου ο οποιος μου λέει οτι πάει τον έδωσα και οτι δεν έχω κανένα δικαίωμα τώρα. Είμαι πολύ στενοχωρημένη...

Γεια σου φιλη Ειναι δυσκολο αυτο που περιγραφείς αν κ δεν το χω κανει να μεγαλωσω γατακι κ να το δωσω αλλα μου χει τυχει να επιστρεψω γατακι γιατι δεν μπορω να το φροντισω οπως επρεπε κ το γυρισα στον εκτροφεα με πολυ κλαμα οπως φανταζεσαι ετσι λοιπον εχω να σου προτεινω να πεις στην νεα του ιδιοκτητρια τι ο νομος οριζει να υπογραψει συμβολαιο υιοθεσιας το οποιο θα προμηθευτεις απο φιλοζωικη καθως κ να της πεις οτι το υιοθετησε ΑΠΟ ΣΕΝΑ κ εχεις δικαίωμα στο να ν ανησυχεις κ στο να επιβεβαίωσεις οτι δεν θα βρεθεί ΠΟΤΕ αδεσποτο..Αν αυτα της τα πεις σαν να της.λες οτι ειναι ανικανη να το μεγαλωσει ή οτι δεν την εμπιστευεσαι ειναι φυσικο να θυμωνει αν ομως οχι κ απλα της εκφραζεις την ανησυχία σου λογω της αλεργιας της δεν εχει λογο ν αντιδρα
..κ στο τελος πες της οτι το γατακι ΔΕΝ θα το αφησει ποτε στο δρόμο Αν δει οτι τελικα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ να το κρατησει να στο δωσει Καντε αυτη την συμφωνια Δεν νομιzω να στο αρνηθεί

Αλλα προσπαθησε κ συ απ την μερια σ να ηρεμησεις κ να μην θες να.της το παρεις απλα κ μονο γιατι σου λειπει Θεωρησε πως αυτη ειναι η νεα του οικογενεια απλα πες αν γινει κατι μονο σε σενα να το δωσει εχεις καθε.δικαίωμα σ αυτο κ επισης ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ υιοθεσιας Καλη τυχη:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειρήνη ,σε ευχαριστώ που μου απάντησες τόσο γρήγορα. Μεγάλη ανακούφιση να σε καταλαβαίνουν... Έχεις δίκιο οτι θα τον ήθελα πίσω γιατί μου λείπει αλλά θέλω πάνω απο όλα να είναι καλά το γατακι! Πιστεύω οτι αν της δώσω συμβόλαιο υιιοθεσιας θα μου το πεταξει στα μούτρα ειδικά αφού δεν της το ε'ιπα απο την αρχη. Μάλλον πρέπει να παω με τα νερά της και να εκμεταλλευτω το γεγονός οτι μου είπε οτι μπορώ να τον βλέπω όποτε θέλω ετσι ώστε να ξερω τι γίνεται. Απο την άλλη όμως κάθε λίγο κ λιγάκι μου λέει καινούρια κ διαφορετικά πράγματα κ με τρελαίνει!! Μα να μου πει δε στο δινουμε αντι να πει αποφασίσαμε να το κρατήσουμε? Σαν να μου λέει : τώρα το έχω εγω και δε σου πέφτει λόγος...

Giannoutas, ευχαριστώ για την κατανόηση...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
σε καταλαβαινω ειναι μεγαλο ζορι να ανασταινεις ενα πλασμα και μετα να μην ξερεις αν θα παει σε καλα χερια. το περναω και εγω (για ακομη μια φορα) με κατι μωρα που μεγαλωσα. καταρχην συμφωνω φυσικα με την ειρηνη για το συμβολαιο υιοθεσιας.

η δικη μου γνωμη ειναι ΠΡΙΝ δωσουμε το ζωο κανουμε συνεντευξη στον ενδιαφερομενο. και του θετουμε κρισιμα ερωτηματα. πχ ως προς τις αλλεργιες εγω παντα ρωταω "αν τυχον εμφανισεις στο μελλον τι σκοπευεις να κανεις? ". πολλοι απαντανε οτι εχουν ηδη και παιρνουν φαρμακα ή κανουν αναισθητοποιηση (γιατι εχουν ηδη αλλο ζωο)! αν δεν ειναι σιγουρος αν εχει μπορει να ερθει να δει το ζωο, να το χαιδεψει κτλ αλλα προσωπικα ζωο δοκιμαστικα δεν δινω. οποτε στη θεση σου αυτο θα ειχα κανει. απο εκει και περα στη φαση που εισαι τωρα μπορεις να εξηγησεις στην κυρια οτι ή θα υιοθετησει οριστικα το γατακι με συμβολαιο και χωρις μα μου (να βαλει και μικροτσιπ με το ονομα της οπως οριζει ο νομος) και ο,τι προβλημα προκυψει απλα θα το λυσει μονη της οπως κανουμε ολοι οι υπευθυνοι ιδιοκτητες με τα ζωα μας ή να στο επιστρεψει τωρα για να βρει μια οικογενεια που να το θελει για παντα.

υγ: τωρα βλεπω αυτο που εγραψες για το συμβολαιο, μπορεις να της πεις οτι μεχρι τωρα δεν το ηξερες αλλα ειναι υποχρεωτικο απ το νομο (ειναι οντως) και πρεπει να το κανετε.

Αννα, είναι η πρώτη φορά που δίνω γατάκι κ δεν το χειρίστηκα σωστά φαίνεται. Το πρόβλημά μου είναι οτι αλλα λέει τη μια μέρα κ άλλα την άλλη!! Οταν της είπα για την απευαισθητοποίηση μου είπε : ωραια θα το κοιτάξω. Μετα απο λίγες μέρες μου είπε : δεν έχω χρόνο για θεραπεία και ούτε θέλω να παίρνω φάρμακα. Θα δω πως θα αντιδράσει με το συμβόλαιο και θα σας ενημερώσω...

Κοιτα αν σου πει μαμου κ οτι επεμβαινεις κ οτι ειναι πια δικο της επεμενε για συμβολαιο ή μικροτσιπ κ αν πει οχι πες οτι αυτο τοτε κανει εσενα ιδιοκτητη κ αφου δεν ειναι σιγουρη για το μικτο να στο δωσει τωρα γιατι δεν ειναι μπαλακι κ δεν μπορεί να παιζει με την ψυχολογία του..παρτης το τοτε εκτος αν συμφωνησει ακομα κ αν δεν κανει συμβολαιο να στο επιστρεψει αν δει οτι δεν μπορεί να το κρατησει.Α..γνωμη μου μην τα πεις απο το τηλ αλλα οταν πας να το παρεις για να το πας στο γιατρο ωστε να ειστε face to face για μενα μετραει πολυ κ καταλαβαινεις την ψυχολογία του αλλου κ δεν υπαρχουν παρεξσεις κ το βουτας κ φευγεις αμα λαχει χαχαχα αστειευομαι..:)

Γεωργία εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί θα πας εσύ αύριο το γατάκι στον κτηνίατρο; Η νέα ιδιοκτήτρια δεν μπορεί; Θέλω να πω, αν επικαλέστηκε τώρα έλλειψη χρόνου ή οτιδήποτε για να το πας εσύ, μήπως αυτή είναι ακόμη μία ένδειξη για το ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες για το μικράκι; Όλοι μας όταν παίρνουμε για πρώτη φορά κάποιο ζώο είμαστε κάπως ανίδεοι και "υστερικοί", εγώ ας πούμε είχα φάει σκάλωμα πως θα μου γεμίσει ψύλλους το σπίτι! Αλλά οκ στη συνέχεια χαλαρώνεις και σκέφτεσαι καθαρά και κάνεις ό,τι πρέπει να κάνεις για το γατάκι σου.
Μπορεί να μην θέλει να πάρει φάρμακα αν φοβάται πως είναι βαριά η θεραπεία, εκεί δεν μπορώ να επέμβω, αλλά καναπέδες/κουρτίνες κλπ κατά πάσα πιθανότητα θα τα ξύσει και θα τα χαλάσει σε κάποιον βαθμό. Τι θα κάνει τότε; Θα παρατήσει το γατάκι για να μην έχει να κάνει με τον σπιτονοικοκύρη;
Κι ακόμη αυτό που σου είπε:
Οχι μου λέει δεν έχω τέτοιο σκοπό αλλά και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι δική μου ευθύνη το μέλλον του.
δεν μου ακούγεται καθόλου μα καθόλου ωραίο κι επιπλέον από που κι ως που θα είναι δική της ευθύνη το μέλλον του; Έχει βάλει μικροτσίπ στο ζωάκι; Και είναι δικό της; Γιατί αν όχι, το παίρνεις και φεύγεις και το τσιπάρεις κιόλας για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, οπότε αν πράγματι το θέλει θα υπογράψει τότε συμβόλαιο υιοθεσίας. Δεν λέω να πας επιθετικά να της το πάρεις, πρώτα εννοείται θα της κάνεις με κάθε καλή διάθεση και ευγένεια την κουβέντα, αλλά αν δεν συνεργάζεται ίσως δεν πρέπει να την εμπιστευτείς.
Συγγνώμη αν σε επιβαρύνω με έξτρα άγχος αλλά καλύτερα να είσαι σίγουρη από τώρα και στο μέλλον να μην υπάρχει πιθανότητα να κατηγορείς τον εαυτό σου και να ζεις με τύψεις...

Φωτεινή, το γατάκι το έχει στο σπίτι κ θα το πάω εγω για επανεξέταση της ωτοδηκτικης ψώρας. Οταν της το έδωσα προσφέρθηκα να το παω εγω γιατί είδα οτι γενικά δεν έχει πολύ χρόνο κ σκέφτηκα οτι έτσι βοηθάω. Εγω της το έδωσα δοκιμαστικά να δει πως θα παει με την αλλεργία της κ ξαφνικά μου λέει δεν το δίνουμε το γατάκι χωρις να μου δώσει μια σοβαρή απάντηση γαι το τι θα κάνει σε περίπτωση που την ενοχλήσει η αλλεργία της. Είναι δύσκολη η θέση μου κ μου μιλαει λες κ εγω δεν έχω πια κανένα δικαίωμα στο γατάκι. Δεν ξέρω τι να της πω, πως να το χειριστώ... Είναι πλέον στο σπίτι της κ δεν μου επιτρεπει να επέμβω. Το άγχος μου είναι τρομερό... Επίσης της είπα οτι θα καλύψω οικονομικα κ το κόστος του δεύτερου εμβολίου, οπότε αν δε μαλώσω μαζί της θα δω το γατάκι και την επόμενη εβδομάδα. Δε φαίνεται κακός άνθρωπος αλλά είναι ανίδεη οσον αφορά τις γάτες κ όλο μου λέει καινούρια πράγματα γιατι ειναι λέει αγχώδης και έτσι σκέφτεται. Πως να το πάρω απο εκει εφόσον το θεωρει δικό της αλλα δεν μου εγγυαται κιολας οτι θα τον κρατήσει οτι και να γίνει. Απελπισία...

Προσπάθησε να μην μαλώσεις μαζί της, μπορεί εκείνη να σου μιλάει λες και δεν έχεις κανένα δικαίωμα πάνω στο γατάκι, κι εσύ με σθένος αντίστοιχα θα μιλάς σαν να έχεις. Χωρίς να εκνευριστείς, αν μπορείς, θα της δώσεις με ύφος σοβαρό να καταλάβει πως δεν κάνει εκείνη κουμάντο και πως τελοσπάντων έχεις κι εσύ λόγο. Στην τελική αν δεις πως δεν είναι συνεργάσιμη, όταν το πας αύριο για την επανεξέταση και αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, τσίπαρέ το και γύρνα στο σπίτι της με συμβόλαιο. Ή το υπογράφει ή το παίρνεις και φεύγεις!
Κι εγώ όπως σου είπα στην αρχή ήμουν ανίδεη εντελώς αλλά θα έκανα τα πάντα, ποτέ δεν άφησα άλλος να το πάει στον γιατρό (ούτε καν ο σύντροφός μου, ήθελα να είμαι κι εγώ μαζί) και έτρωγα ώρες στο διαδίκτυο διαβάζοντας αλλά και ρωτώντας φίλους μου κτηνίατρους. Αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να μην έχει τη διάθεση και τον χρόνο να τα κάνει όλα αυτά, αλλά τα στοιχειώδη δεν γίνεται να μη διασφαλιστούν, όπως το τι θα γίνει το γατάκι σε περίπτωση που δεν το θέλει πια.
Σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ είμαι αγχωτική και τι ωραία τα λέμε εδώ πέρα, αλλά όταν φτάσεις σπίτι της μπορεί και να μην καταφέρεις να τα πεις όλα αυτά (μη θαρρείς πως κι εγώ δεν ντρέπομαι ή δεν κολλάω να πω σε τέτοιες περιπτώσεις αυτά που θέλω), αλλά πάρε δύναμη από την αγάπη σου για αυτό το γατάκι και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς! Προσπάθησε να μη σε τουμπάρει η συνομιλήτριά σου. Και πρώτ' απ' όλα κάν' το για τον εαυτό σου, για να μη ζεις μες στην αμφιβολία... Τόσα και τόσα ακούμε κάθε λίγο.
Στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια κι ελπίζω να πάνε όλα καλά. Να είσαι αποφασιστική και δυνατή! :)

Γεωργία, νομίζω ότι για το συμβόλαιο υιοθεσίας δεν έχεις να πεις τίποτε. Αύριο που θα πας να πάρεις το γατάκι για τον κτηνίατρο, θα το έχεις μαζί σου, όλο χαρά, θα πεις ότι τώρα και με αυτό επισημοποιούμε την υιοθεσία, αφού πέρασε η δοκιμαστική περίοδος (και καλά) μου το έφτιαξαν στη φιλοζωική όπως ορίζει ο νόμος, και ότι σίγουρα πρέπει να το τσιπάρετε και δώστε μου τα στοιχεία σας (και το ανάλογο ποσό) τώρα που θα πάω στον κτηνίατρο να γίνει και αυτό. Αφού φυσικά σου υπογράψει. Αν δεν θέλει να σου υπογράψει, ήρεμα λες οκ, πας με το γατάκι στον κτηνίατρο και δεν επιστρέφεις. Είναι σίγουρο ότι πριν φύγεις από το σπίτι της θα πρέπει να σου έχει υπογράψει. Διότι μια υπογραφή μας βάζει απέναντι στις ευθύνες μας. Αν δεν θέλει να υπογράψει τότε θα πεις ότι λυπάσαι, αλλά δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο πλέον. Ο νόμος το ορίζει. Ας το σκεφτεί (ότι δηλαδή της δίνεις και λίγο χρόνο) και ας έρθει να υπογράψει για να ξαναπάρει το γατάκι.
Αφού λες ότι μάλλον είναι απλώς άσχετη, πρέπει να φανείς εσύ σχετική και σίγουρη γι'αυτά που λες και κάνεις.

Σε ευχαριστώ Φωτεινή αλλά είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα μαλώσω μαζί της γιατί δεν είναι πρόθυμη να με ακούσει. Είμαι σίγουρη οτι το θέλει εξαιτίας του παιδιού της και γενικά είναι απρόβλεπτος άνθρωπος. Δε θέλω να το τραβήξω γιατί είναι γνωστή της αδερφής μου κ κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προβλήματα στην αδερφη μου ασε που κ ο άντρας μου με λέει υπερβολική κα να μην ασχοληθω αλλο με το θέμα. Είμαι σε αδιέξοδο ,θα περάσω αυριο νωρίτερα απο τον κτηνίατρο να δω τι έχει να με συμβουλεύσει κ εκείνος. Σίγουρα πάντως σε μια αντιπαράθεση μαζί της δύσκολα θα μπορέσω να την κάνω να καταλάβει οτι εγω θελω να κρατησει για πάντα το γατάκι με όποιες δυσκολίες κ αν συναντήσει. Αυτο που δεν καταλαβαινει είναι οτι το ζωακι κάποια στιγμη θα μεγαλώσει κ δε θα είναι τοσο χαριτωμενο. Για τότε φοβάμαι. Τοτε τα πετάνε όλοι στο δρόμο κ τα μαζεύουμε εμεις αν είναι τυχερά. Σας Ζάλισα όλους... Ευχαριστω πάντως γιατι κανένας αλλος δε με καταλαβαίνει.

Ηλέκτρα, ξαφνικά η καρδιά μου χτυπαέι με ελπίδα!! Μάλλον θα το δοκιμάσω... Αν νιώσει πίεση θα δείξει τις πραγματικες της προθέσεις. Πιστεύω δηλαδη...

μα φυσικα! οταν βαζει ο αλλος την υπογραφη του το σκεφτεται πιο υπευθυνα το θεμα! γιατι πολλοι θεωρουν οτι νταξει ενα γατακι ειναι και τι εγινε, αν το βαρεθω θα το παω αλλου... δυστυχως το βλεπουμε καθε μερα αυτο, η εγκαταλειψη ειναι συχνοτατο φαινομενο.

συμφωνω απολυτα με τη φωτεινη σε ολα, τα ιδια θα εγραφα τωρα που διαβασα καλυτερα το θεμα. δεν ειναι ο,τι πιο ευκολο, αλλα κανε αυτην την προσπαθεια για την αγαπη που εχεις στο γατακι, για τον κοπο που εκανες για να το σωσεις. τι να κανουμε δεν ειναι ολοι αρκετα ευαισθητοποιημενοι και υπευθυνοι για να υιοθετησουν ενα ζωο :/: επισης μη δινεις καθολου σημασια σε οσους δεν αντιλαμβανονται τη σοβαροτητα της καταστασης, δε σε καταλαβαινουν δλδ. απο εσενα εξαρταται μια ζωουλα. καλη δυναμη και καλη τυχη!

Γεια σε όλους!! Με συγχωρείτε που καθύστέρησα να σας ενημερώσω για την εξέλιξη της υπόθεσης μου... Ενω λοιπόν είχα σκεφτεί να πάρω το γατάκι απο εκεί που το είχα δώσει γιατι υποψιαζόμουν οτι δεν είχε τη φροντίδα που εγώ ηθελα να έχει και σκεφτόμουν διάφορους τρόπους για να μην έρθω σε αντιπαράθεση με την κυρία, τελικά την έπιασε η αλλεργία της όπως το περίμενα και εντελώς ανέλπιστα με πήρε τηλ για να μου τον δώσει πίσω!!!!!Έχω καιρό να χαρώ τόσο αλλα και ο μικρούλης χάρηκε... Όταν τον έφερα σπίτι με κοίταξε με ένα βλέμμα σαν να έλεγε : Επιτέλους ήρθαμε σπίτι μανούλα!! Αμέσως μετά έφαγε σφαλιάρα απο τον Ρότζερ... Οπότε τώρα εχω τρεις γάτες μέσα στο σπίτι και έναν ακόμα που μπαινοβγαίνει. Δύσκολο αλλα το προτιμω από το να μην ξέρω τι φροντίδα έχει. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΑΣ! Πολλοί έχουν τη θέληση αλλα λίγοι ασχολούνται πραγαματικά. Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου απαντησατε και γενικά εδώ ένιωσα οτι υπάρχουν άνθρωποι που με καταλαβαίνουν και αγαπουν τα ζώα όπως εγω. Σύντομα θα σας συστήσω και την γατοοικογένειά μου με φωτογραφιες. Καλό απόγευμα!!

:clapup::clapup::clapup:
θα τα καταφερετε μια χαρα!!!!!!
κι εγω εχω ενα μικρακι και πολυ φοβαμαι αν το δωσω που θα καταλήξει?????
εχω 2 γατες σπιτι κι 1 στο μαγαζι ημιαδεσποτο
το μικρο αναρρώνει στο μαγαζι αλλα δεν γινεται να μεινει για παντα εδω
θελω να το παω σπιτι,φοβαμαι ομως μην χαλασω την ισορροπία των αλλων,λείπω και πολλες ωρες οποτε δεν εχω ιδεα πως θα τα πηγαινουν:(

Υπεροχα τα νεα σας Γιωργια μου!!!:clapup::clapup::clapup:

Γεια σε όλους!! Με συγχωρείτε που καθύστέρησα να σας ενημερώσω για την εξέλιξη της υπόθεσης μου... Ενω λοιπόν είχα σκεφτεί να πάρω το γατάκι απο εκεί που το είχα δώσει γιατι υποψιαζόμουν οτι δεν είχε τη φροντίδα που εγώ ηθελα να έχει και σκεφτόμουν διάφορους τρόπους για να μην έρθω σε αντιπαράθεση με την κυρία, τελικά την έπιασε η αλλεργία της όπως το περίμενα και εντελώς ανέλπιστα με πήρε τηλ για να μου τον δώσει πίσω!!!!!Έχω καιρό να χαρώ τόσο αλλα και ο μικρούλης χάρηκε... Όταν τον έφερα σπίτι με κοίταξε με ένα βλέμμα σαν να έλεγε : Επιτέλους ήρθαμε σπίτι μανούλα!! Αμέσως μετά έφαγε σφαλιάρα απο τον Ρότζερ... Οπότε τώρα εχω τρεις γάτες μέσα στο σπίτι και έναν ακόμα που μπαινοβγαίνει. Δύσκολο αλλα το προτιμω από το να μην ξέρω τι φροντίδα έχει. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΑΣ! Πολλοί έχουν τη θέληση αλλα λίγοι ασχολούνται πραγαματικά. Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου απαντησατε και γενικά εδώ ένιωσα οτι υπάρχουν άνθρωποι που με καταλαβαίνουν και αγαπουν τα ζώα όπως εγω. Σύντομα θα σας συστήσω και την γατοοικογένειά μου με φωτογραφιες. Καλό απόγευμα!!

Ειλικρινά νομίζω πως όλοι μαζί σου νιώσαμε μεγάαααλη ανακούφιση!!! :) Περιμένουμε πως και πως για τη γνωριμία με τη γατοοικογένειά σας! ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back