Έρευνα για ζωοφιλία!

skai-animals

Δραστήριο μέλος

Η skai-animals αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 733 μηνύματα.
Λοιπόν, παιδιά, ξεκίνησα μια έρευνα σχετικά με την ζωοφιλία και μαζεύω απόψεις για το αποτέλεσμα της έρευνας! Αν θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να απαντήσετε στις ακόλουθες 5 ερωτησούλες, αναλυτικά αν γίνεται! Βεβαίως να πω πως ότι απαντήσετε δεν θα χρησιμοποιηθεί αυτούσιο, παρά μόνο η ουσία, και το ποστ δεν είναι για να κρίνει, αλλά για το αποτέλεσμα της έρευνας. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία των απαντήσεων, γιατί έτσι κι αλλιώς θα είναι γενική η έρευνα(δεν με ενδιαφέρει ποιος θα απαντήσει, αλλά η ουσία της απάντησής του!) και φυσικά να περάσουμε δημιουργικά περισσότερες ώρες στο mycat!:)

• Είναι οι έλληνες ζωόφιλοι?

• Πως ορίζετε την ζωοφιλία?

• Ποιες πράξεις ορίζεται ως ζωοφλικές?

• Θα δίνατε 10 ευρώ για να βοηθήσετε ένα ορφανό παιδί δίχως σπίτι ή το αδέσποτο της γειτονιάς σας?

[FONT=&quot]Τι θα θέλατε να αλλάξει στο μέλλον σχετικά με την αντιμετώπιση των ανθρώπων αλλά και γενικότερα της πολιτείας, απέναντι στα ζώα?[/FONT]​

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

• Είναι οι έλληνες ζωόφιλοι?

• Πως ορίζετε την ζωοφιλία?

• Ποιες πράξεις ορίζεται ως ζωοφλικές?

• Θα δίνατε 10 ευρώ για να βοηθήσετε ένα ορφανό παιδί δίχως σπίτι ή το αδέσποτο της γειτονιάς σας?

[FONT=&quot]Τι θα θέλατε να αλλάξει στο μέλλον σχετικά με την αντιμετώπιση των ανθρώπων αλλά και γενικότερα της πολιτείας, απέναντι στα ζώα?[/FONT]​
οχι οι ελληνες, ως επι το πλειστον, δεν ειναι ζωοφιλοι, αντιθέτως κακοποιουν τα ζωα κατα συρροη.
η ζωοφιλια οριζεται ως σεβασμος στη ζωη γενικα.
για μενα πραξη ζωοφιλιας ειναι ο χρονος που προσφερει καποιος για να βοηθησει ενα ζωο, σε γενικες γραμμες. πχ. να φροντιζει ζωα, να γραφει πραγματα για ενημερωση, να μιλαει σε ανθρωπους για τα ζωα, να παρεμβαινει, κτλ
θα εδινα 10 ευρω για να βοηθησω ενα ορφανο, αν επρεπε να διαλεξω αναμεσα στα δυο και δεν ειχα την δυνατοτητα να δωσω απο 10 ευρω για τον καθενα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχι οι ελληνες, ως επι το πλειστον, δεν ειναι ζωοφιλοι, αντιθέτως κακοποιουν τα ζωα κατα συρροη.
για μενα πραξη ζωοφιλιας ειναι ο χρονος που προσφερει καποιος για να βοηθησει ενα ζωο, σε γενικες γραμμες. πχ. να φροντιζει ζωα, να γραφει πραγματα για ενημερωση, να μιλαει σε ανθρωπους για τα ζωα, να παρεμβαινει, κτλ
θα εδινα 10 ευρω για να βοηθησω ενα ορφανο, αν επρεπε να διαλεξω αναμεσα στα δυο και δεν ειχα την δυνατοτητα να δωσω απο 10 ευρω για τον καθενα.

Και εγώ περίπου αυτά θα έλεγα...:redface:

και θα ήθελα να αλλάξει, η όλη άποψη σχετικά με τα ζώα.. ότι πρέπει να τα σεβόμαστε κλπ, και φυσικά να υπάρχει τιμωρία, πραγματική όμως....:|

Και εγώ περίπου αυτά θα έλεγα...:redface:

και θα ήθελα να αλλάξει, η όλη άποψη σχετικά με τα ζώα.. ότι πρέπει να τα σεβόμαστε κλπ, και φυσικά να υπάρχει τιμωρία, πραγματική όμως....:|

Ευχαριστω για τισ απαντήσεισ σασ!:) θελετε να αναλυσετε το υπογραμισμένο? πιστεύεται πωσ τα ζώα ελίναι ισάξια με τον άνθρωπο?

Ισάξια δεν θα το έλεγα... (γιατί θα με λιθοβολησουν... στο Ελλαδιστάν είμαστε...):redface:
Αν ήμουν αλλού, θα το έλεγα...
Έχουν και αυτά δικαιώματα. (για ελευθερία, περίθαλψη, στέγη, αγάπη, τροφή κλπ κλπ..)

Ισάξια δεν θα το έλεγα... (γιατί θα με λιθοβολησουν... στο Ελλαδιαστάν είμαστε...):redface:
Αν ήμουν αλλού, θα το έλεγα...
Έχουν και αυτά δικαιώματα. (για ελευθερία, περίθαλψη, στέγη, αγάπη, τροφή κλπ κλπ..)

πέρα από την χώρα, αν και τα δυο θεωριθούν ισάξια, γιατί εχουν ζωή, τότε γιατί επιλέγουμε πρώτα να φροντίσουμε ένα ορφανό παιδάκι, κι οχι ένα αδέσποτο???

Απαντάω για μένα...
επειδή το ζώο.. θα το δώ να σπαρταράει μπροστά μου...
Το παιδάκι, είναι πιο μακρινό.. και θέλω να ελπίζω, ότι θα υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι (που ενδεχόμενα να μην αγαπάνε τα ζώα) και να κάνουν κάτι αυτοί....

Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω και το παιδάκι, και τον ηλικιωμένο, και τον άρρωστο κλπ κλπ...
και μακάρι να ήμουν ο Ωνάσης....

Ειναι οι Ελληνες ζωόφιλοι?
Εδώ υπάρχουν οι δύο όψεις του νομίσματος.Εχω δει ανθρώπους να λατρεύουν τα ζώα και να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για αυτά.Από την άλλη όλοι μας έχουμε δει ή έχουμε ακούσει για ανθρώπους που κακοποιούν τα ζώα..Δυστυχώς σε αυτή την ερώτηση δεν μπορώ να απαντήσω με ένα ναι ή με ένα όχι..
Στις επόμενες δύο συμφωνώ με την vickymoon.
Τώρα, σε ποιόν θα έδινα 10 Ευρώ..μάλλον θα τα μοίραζα και στους δύο..
Όσον αφορά το τι θα ήθελα να αλλάξει αρχικά θα επιθυμούσα να δημιουργηθεί επιτέλους κρατική μέριμνα για τα αδέσποτα..Είναι απαράδεκτο για μια πολιτισμένη χώρα η διάσωση και η φροντίδα των αδέσποτων να στηρίζεται αποκλειστικά στην καλή διάθεση των εθελοντών..Εχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους να κωλύονται στο να πάνε ένα χτυπημένο ζωάκι στον κτηνίατρο γιατί θα πρέπει να επωμιστούν τα έξοδα της περίθαλψής του..Τέλος θα ήθελα περισσότερη ενημέρωση(ακόμη καλυτερα και ενδοσχολική)γύρω από τα ζώα, και κυρίως για το θέμα της στείρωσης..Σε αυτό δυστυχώς παραμένουμε τριτοκοσμικοί,ειδικά όταν ακούω απόψεις του τύπου δεν στειρώνω το αρσενικό γιατί θα χάσει τον ανδρισμό του(έλεος όμως), ή μύθους του τύπου το θηλυκό πρέπει να γεννήσει μια φορά και μετά να στειρωθεί..Αυτά!!

Να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω το σκοπό αυτής της ερώτησης:

Θα δίνατε 10 ευρώ για να βοηθήσετε ένα ορφανό παιδί δίχως σπίτι ή το αδέσποτο της γειτονιάς σας?

Μου θυμίζει το παλιό ψευτοδίλημμα "ποιον θα έσωζες από ένα σπίτι που καίγεται, ένα παιδί ή ένα σκυλί;" Είναι ρεαλιστικά αυτά τα σενάρια; Πόσες φορές βρέθηκες σε μια τέτοια κατάσταση, όπου μπορούσες να διαθέσεις μόνο ένα χ ποσό και δεν μπορούσες π.χ. να δώσεις παραπάνω ή να το μοιράσεις;

Φοβάμαι πολύ ότι οι ερωτήσεις αυτές είναι εκ του πονηρού* και έχουν σκοπό να υποβαθμίζουν τους φιλόζωους, γιατί ό,τι και να απαντήσεις θα είναι λάθος.;)

*Φυσικά, δεν εννοώ εσένα skai animals, αλλά αυτούς που τις επινοούν.

Απαντάω για μένα...
επειδή το ζώο.. θα το δώ να σπαρταράει μπροστά μου...
Το παιδάκι, είναι πιο μακρινό.. και θέλω να ελπίζω, ότι θα υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι (που ενδεχόμενα να μην αγαπάνε τα ζώα) και να κάνουν κάτι αυτοί....

Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω και το παιδάκι, και τον ηλικιωμένο, και τον άρρωστο κλπ κλπ...
και μακάρι να ήμουν ο Ωνάσης....

:):):) αυτο ειδικα μακαρι να ημασταν ολοι οσοι τα αγαπαμε!!!

Ειναι οι Ελληνες ζωόφιλοι?
(...)
Τώρα, σε ποιόν θα έδινα 10 Ευρώ..μάλλον θα τα μοίραζα και στους δύο..
Όσον αφορά το τι θα ήθελα να αλλάξει αρχικά θα επιθυμούσα να δημιουργηθεί επιτέλους κρατική μέριμνα για τα αδέσποτα..Είναι απαράδεκτο για μια πολιτισμένη χώρα η διάσωση και η φροντίδα των αδέσποτων να στηρίζεται αποκλειστικά στην καλή διάθεση των εθελοντών..Εχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους να κωλύονται στο να πάνε ένα χτυπημένο ζωάκι στον κτηνίατρο γιατί θα πρέπει να επωμιστούν τα έξοδα της περίθαλψής του..Τέλος θα ήθελα περισσότερη ενημέρωση(ακόμη καλυτερα και ενδοσχολική)γύρω από τα ζώα, και κυρίως για το θέμα της στείρωσης..Σε αυτό δυστυχώς παραμένουμε τριτοκοσμικοί,ειδικά όταν ακούω απόψεις του τύπου δεν στειρώνω το αρσενικό γιατί θα χάσει τον ανδρισμό του(έλεος όμως), ή μύθους του τύπου το θηλυκό πρέπει να γεννήσει μια φορά και μετά να στειρωθεί..Αυτά!!

ομως αν επρεπε να επιλέξεις ένα μοναχά από τα 2?

μπορούμε να κάνουμε αναφορά για εηπή νομοθεσία πάνω στο θέμα?

σκευτειτε πωσ δεν ειναι μονο τα αδεσποτα, αλλα και τα ζωα που τρωμα, που φοραμε, που καλοπιζομαστε, που βλεπουμε στα τσιρκο, που καποιοι κυνηγανε κλπ κλπ κλπ
τι θα προτεινατε ωστε να γινουν τα παραπανω ?

Επίσης, στις εποχές που ζούμε.. .
θα πρέπει να ξέρουμε σίγουρα ότι το παιδάκι είναι ορφανό, ή πεινάει κλπ κλπ... μην έχει κανέναν ενήλικα που θα το εκμεταλλευτεί..:hmm:

skai-animal
Το αν πάμε και στα ζώα που τρώμε, δεν το βλέπω εφικτό να δοθούν απαντήσεις, και να βγέι συμπέρασμα...

Για τις γούνες θα πώ οχι, όπως και για το τσίρκο, και το κυνήγι....

Δεν μπαίνουν όλα σε ένα σακί...(γνώμη μου) και δεν είναι και εύκολο να δοθούν απαντήσεις.

Επίσης για στατιστική χρήση, οι ερωτήσεις πρέπει να είναι πολλαπλών επιλογών, και όχι να ερμηνεύει ο αναλυτής τις απαντήσεις όπως νοιώθει...(και ένα δείγμα ατόμων απο ένα φόρουμ για γάτες πάλι δεν είναι αντιπροσωπευτικό..)

Με τα παραπάνω δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα...

Μου θυμίζει το παλιό ψευτοδίλημμα "ποιον θα έσωζες από ένα σπίτι που καίγεται, ένα παιδί ή ένα σκυλί;" Είναι ρεαλιστικά αυτά τα σενάρια; Πόσες φορές βρέθηκες σε μια τέτοια κατάσταση, όπου μπορούσες να διαθέσεις μόνο ένα χ ποσό και δεν μπορούσες π.χ. να δώσεις παραπάνω ή να το μοιράσεις;

Φοβάμαι πολύ ότι οι ερωτήσεις αυτές είναι εκ του πονηρού* και έχουν σκοπό να υποβαθμίζουν τους φιλόζωους, γιατί ό,τι και να απαντήσεις θα είναι λάθος.;)

οχι, ακμια σχεση, σκοποσ τησ ερευνασ που κανω ειναι μεσα ακομα κι απο μια ακραια ερωτηση να κατανοησω την σκεψη του καθε ερωτουμενου ωστε να καταλυξω σε κατι κοινο που θα μπορω να το παρουσιασω... (ενοειτε πωσ δεν υποαρουν πραγματικα τετοια διλιματα!)μην ξεχνασ ειμαι υπερ φιλοζωη με 4 γατια και αλλα τοσα σκυλια!!!! δεν υπαρχει σωστο και λαθοσ στισ απαντησεισ. υπαρχει μονο η οπτικη γωνια οπου το κρινει ο καθενασ. κι εγω δυσκολευομαι στην ερωτηση αυτη, αλλα δεν μπορω να θεσω ωσ βαση τον εαυτο μου γιατι δεν θα ειναι εγγυρο!!!

skai-animal
Το αν πάμε και στα ζώα που τρώμε, δεν το βλέπω εφικτό να δοθούν απαντήσεις, και να βγέι συμπέρασμα...

Για τις γούνες θα πώ οχι, όπως και για το τσίρκο, και το κυνήγι....

Δεν μπαίνουν όλα σε ένα σακί...(γνώμη μου) και δεν είναι και εύκολο να δοθούν απαντήσεις.

ειναι μεγαλο θεμα, και γι αυτο το αφινω ανοικτο!!!

Νομοθεσία σε τι?Στο που θα διαθέσει κάποιος τα λεφτά του??Τέτοιο δίλλημα δεν μου έχει παρουσιαστεί..Αν δω στο δρόμο ένα παιδί που πεινάει πραγματικά θα του πάρω κάτι να φάει..Αν δω ένα ζωάκι που ψυχορραγεί θα το πάω στον κτηνιατρο και θα πληρώσω για την περίθαλψη..Αν δω αδέσποτα στη γειτονιά θα κατέβω να τα ταίσω..

Νομοθεσία σε τι?Στο που θα διαθέσει κάποιος τα λεφτά του??Τέτοιο δίλλημα δεν μου έχει παρουσιαστεί..Αν δω στο δρόμο ένα παιδί που πεινάει πραγματικά θα του πάρω κάτι να φάει..Αν δω ένα ζωάκι που ψυχορραγεί θα το πάω στον κτηνιατρο και θα πληρώσω για την περίθαλψη..Αν δω αδέσποτα στη γειτονιά θα κατέβω να τα ταίσω..

νομοθεσια ενοω αναφορικα με την προστασια των δικαιοματων των ζωων γενικοτερα, πιοπ ακτιβη, με ποινεσ ισχυρεσ κλπ! οχι για τα λεφτα!!!:)

νομοθεσια ενοω αναφορικα με την προστασια των δικαιοματων των ζωων γενικοτερα, πιοπ ακτιβη, με ποινεσ ισχυρεσ κλπ! οχι για τα λεφτα!!!:)[/quote]
Ξεχασα να συμπεριλάβω την πιο αυστηρή νομοθεσία για την εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων..Με ισχυρές ποινές..

ΠΟΛΥ αυστηρή...σε βαθμό υπερθετικό. Γιατί υποτίθεται ότι είμαστε το ανώτερο είδος.. και έχουμε τα ζώα υπο την προστασία μας....

Φυσικά για να φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη παιδεία πριν...
Δεν είναι ρεαλιστικό με τα τωρινά μυαλά, να αρχίζουμε να κρεμάμε κόσμο...(αν και εγώ θα το ήθελα.. αλλά λέμε τώρα.):|

σε φιλοσοφικο επιπεδο εγω νομιζω οτι η παιδεια εχει μεγαλυτερα αποτελεσματα απο την τιμωρια γενικα.
για μενα πρωτα να εκπαιδευσεις και μετα να καταστειλεις.
η φιλοζωικη παιδεια στην ελλαδα ειναι ανυπαρκτη, ακομα κι απο τους φιλοζωους. και οι φιλοζωοι κανουμε λαθη, τραγικα εννιοτε.

οσον αφορα το αν ειναι ισος ο ανθρωπος και το ζωο απαντω οτι για μενα ειναι ισα αλλα εγω προσωπικα ωοιωθω την αναγκη να βοηθησω περισσοτερο ενα παιδι παρα ενα ζωο.
οπως νοιωθω την αναγκη να βοηθησω εναν δικο μου ανθρωπο απο οτι εναν ξενο. αυτο δεν σημαινει οτι αυτοι οι δυο ανθρωποι δεν ειναι ισοι, απλα σημαινει προτεραιοτητες

ΣΥΜΦΩΝΩ ΤΟΣΟ,ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!! ελεος με αυτη την ερωτηση.........ο καθενας εχει δικαιωμα να επιλεξει τι και ποιον θα βοηθησει....εκτος των αλλων ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν ανθρωποι και παιδια που πεινανε.......αν παμε με το σκεπτικο οτι ας λυσουμε πρωτα το ζητημα αυτων που πεινανε.....ΠΟΤΕ ΕΙς ΤΟΥς ΑΙΩΝΕς ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ δεν θα βοηθησουμε τα ζωα........γιατι ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν αυτοι που πεινανε......αρνουμε λοιπον να μπω σε αυτη τη διαδικασια.......την βρισκω ανευ λογου...και πολλες φορες εκ του πονηρου,οπως ειπε και η ruko...:)

οχι, ακμια σχεση, σκοποσ τησ ερευνασ που κανω ειναι μεσα ακομα κι απο μια ακραια ερωτηση να κατανοησω την σκεψη του καθε ερωτουμενου

Τη σκέψη του ως προς τι; Γιατί πρέπει να αναφερθεί η φιλανθρωπία σε μια έρευνα για τη φιλοζωία; Πού εξυπηρετεί; Είναι άσχετα μεταξύ τους και άσχετα με τα υπόλοιπα ερωτήματά σου.

Το ξέρω ότι δεν ρωτάς εκ του πονηρού, το είπα άλλωστε, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γυρίζουμε στα παιδάκια που πεινάνε κάθε φορά. Λες και αισθανόμαστε αμήχανα που αγαπάμε τα ζώα και πρέπει να τονίζουμε ότι αγαπάμε και τους ανθρώπους.:/:

Τη σκέψη του ως προς τι; Γιατί πρέπει να αναφερθεί η φιλανθρωπία σε μια έρευνα για τη φιλοζωία; Πού εξυπηρετεί; Είναι άσχετα μεταξύ τους και άσχετα με τα υπόλοιπα ερωτήματά σου.

Το ξέρω ότι δεν ρωτάς εκ του πονηρού, το είπα άλλωστε, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γυρίζουμε στα παιδάκια που πεινάνε κάθε φορά. Λες και αισθανόμαστε αμήχανα που αγαπάμε τα ζώα και πρέπει να τονίζουμε ότι αγαπάμε και τους ανθρώπους.:/:

..............σαν να πρεπει να απολογηθουμε δηλαδη........:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back