Έρευνα για ζωοφιλία!

Να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω το σκοπό αυτής της ερώτησης:

Μου θυμίζει το παλιό ψευτοδίλημμα "ποιον θα έσωζες από ένα σπίτι που καίγεται, ένα παιδί ή ένα σκυλί;" Είναι ρεαλιστικά αυτά τα σενάρια; Πόσες φορές βρέθηκες σε μια τέτοια κατάσταση, όπου μπορούσες να διαθέσεις μόνο ένα χ ποσό και δεν μπορούσες π.χ. να δώσεις παραπάνω ή να το μοιράσεις;

Φοβάμαι πολύ ότι οι ερωτήσεις αυτές είναι εκ του πονηρού* και έχουν σκοπό να υποβαθμίζουν τους φιλόζωους, γιατί ό,τι και να απαντήσεις θα είναι λάθος.;)

*Φυσικά, δεν εννοώ εσένα skai animals, αλλά αυτούς που τις επινοούν.

μα το θεμα ειναι "ερευνα για τη ζωοφιλια" (οχι γενικη ερευνα, προσωπικη της skai animals) και οχι σωστες και λαθος απαντησεις για τη ζωοφιλια.
ειναι σαν να κανει καποιος μια ερωτηση και εγω να σκεφτομαι την απαντηση μου και ταυτοχρονα να σκεφτομαι τι θα απαντησει ο αλλος στην απαντηση μου.
που μπορει να ισχυει και μπορει και οχι. ειναι ενα σεναριο που εμποδιζει ομως την πρωτοβουλια του αλλου (τουλαχιστον μεσα στο μυαλο μας) να δωσει την απαντηση του ή να μην τη δωσει.

εγω προσωπικα δεν νοιωθω οτι χαρακτηριζομαι μη ζωοφιλη αν απαντησω οτι δινω 10 ευρω στον ανθρωπο ή μη φιλανθρωπος αν απαντησω οτι δινω 10 ευρω στο ζωο.
μπορει η ερωτηση να ειναι απλοικη αλλα μου εδωσε το ερεθισμα να σκεφτω μια αλλη ερωτηση που λεει, ποσες φορες εχω αφιερωσει εθελοντικα χρονο και χρημα και για ποιον σκοπο???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το ζητημα ειναι...οτι αλλο πραγμα ειναι η φιλοζωεια,και αλλο η φιλανθρωπεια...γιατι πρεπει να τα μπλεκουμε και να τα φερνουμε παντα σε αντιδιαστολη????? ξερεις ποσες φορες εχω ακουσει απο γνωστους,με υποτιμητικο υφος κιολας την ατακα..."καλα........βοηθα κανενα παιδακι πρωτα...και ασε τα ζωα για μετα"...?????? γιατι????? ποιος ειναι αυτος που θα μου πει τι θα βοηθησω και ποιον??? με ποιο δικαιωμα???.και ποιος ειπε οτι το ενα αναιρει το αλλο??......ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΙΟΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΣ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ????.......αυτο δεν καταλαβαινω....η μαλλον...καταλαβαινω και πολυ καλα μαλιστα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το ζητημα ειναι...οτι αλλο πραγμα ειναι η φιλοζωεια,και αλλο η φιλανθρωπεια...γιατι πρεπει να τα μπλεκουμε και να τα φερνουμε παντα σε αντιδιαστολη????? ξερεις ποσες φορες εχω ακουσει απο γνωστους,με υποτιμητικο υφος κιολας την ατακα..."καλα........βοηθα κανενα παιδακι πρωτα...και ασε τα ζωα για μετα"...?????? γιατι????? ποιος ειναι αυτος που θα μου πει τι θα βοηθησω και ποιον??? με ποιο δικαιωμα???.και ποιος ειπε οτι το ενα αναιρει το αλλο??......ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΙΟΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΣ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ????.......αυτο δεν καταλαβαινω....η μαλλον...καταλαβαινω και πολυ καλα μαλιστα...
γιατι τους δινεις σημασια. εγω με τετοια σχολια αδιαφορω και μαλιστα δεν με αγγιζουν καν γιατι ξερω τι ειμαι και δεν περιμενω να χαρακτηριστω απο τον εθελοντισμο μου καπως. ουτε φιλοζωη, ουτε φιλανθρωπη, ουτε μη φιλοζωη, ουτε μη φιλανθρωπη.
δεν με αφορα. καλο θα ηταν να μη λεγομαστε ζωοφιλοι αλλα φυσιολογικοι ανθρωποι. ουτε φιλανθρωποι αλλα φυσιολογικοι ανθρωποι.
προσπαθω να πω οτι θεωρω αναποσπαστο κομματι μου να κανω κατι για τα ζωα και τους ανθρωπους που δεν μπορει αυτο να με χαρακτηριζει.
ειναι μεσα στις "συμβατικες μου" υποχρεωσεις προς τον εαυτο μου και οχι εθελοντισμος.
γι αυτο δεν εχω προβλημα να απαντησω καμια ερωτηση τετοιου ειδους.
ελπιζω να καταλαβαινεις οτι το υφος μου ειναι φιλικο

συμφωνω απολυτα με αυτα που λες.....οντως ετσι θα επρεπε να ειναι...το ιδιο ισχυει και για τον "τιτλο" οικολογος.....ΟΛΟΙ θα επρεπε να φροντιζουμε για το περιβαλλον και τα ζωα......ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ.......
Κανεις ομως ενα λαθος,οσον αφορα εμενα...καμμια σημασια δεν τους δινω...απλα το ανεφερα.........το θεμα ομως ειναι οτι το να γινεται αυτη η ερωτηση και απο "φιλοζωους"..........εκει ειναι ενα θεμα........αυτο εννοω.......:)

σε φιλοσοφικο επιπεδο εγω νομιζω οτι η παιδεια εχει μεγαλυτερα αποτελεσματα απο την τιμωρια γενικα.
για μενα πρωτα να εκπαιδευσεις και μετα να καταστειλεις.
η φιλοζωικη παιδεια στην ελλαδα ειναι ανυπαρκτη, ακομα κι απο τους φιλοζωους. και οι φιλοζωοι κανουμε λαθη, τραγικα εννιοτε.

οσον αφορα το αν ειναι ισος ο ανθρωπος και το ζωο απαντω οτι για μενα ειναι ισα αλλα εγω προσωπικα ωοιωθω την αναγκη να βοηθησω περισσοτερο ενα παιδι παρα ενα ζωο.
οπως νοιωθω την αναγκη να βοηθησω εναν δικο μου ανθρωπο απο οτι εναν ξενο. αυτο δεν σημαινει οτι αυτοι οι δυο ανθρωποι δεν ειναι ισοι, απλα σημαινει προτεραιοτητες

Τη σκέψη του ως προς τι; Γιατί πρέπει να αναφερθεί η φιλανθρωπία σε μια έρευνα για τη φιλοζωία; Πού εξυπηρετεί; Είναι άσχετα μεταξύ τους και άσχετα με τα υπόλοιπα ερωτήματά σου.

Το ξέρω ότι δεν ρωτάς εκ του πονηρού, το είπα άλλωστε, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γυρίζουμε στα παιδάκια που πεινάνε κάθε φορά. Λες και αισθανόμαστε αμήχανα που αγαπάμε τα ζώα και πρέπει να τονίζουμε ότι αγαπάμε και τους ανθρώπους.:/:

μα το θεμα ειναι "ερευνα για τη ζωοφιλια" (οχι γενικη ερευνα, προσωπικη της skai animals) και οχι σωστες και λαθος απαντησεις για τη ζωοφιλια.
ειναι σαν να κανει καποιος μια ερωτηση και εγω να σκεφτομαι την απαντηση μου και ταυτοχρονα να σκεφτομαι τι θα απαντησει ο αλλος στην απαντηση μου.
που μπορει να ισχυει και μπορει και οχι. ειναι ενα σεναριο που εμποδιζει ομως την πρωτοβουλια του αλλου (τουλαχιστον μεσα στο μυαλο μας) να δωσει την απαντηση του ή να μην τη δωσει.

εγω προσωπικα δεν νοιωθω οτι χαρακτηριζομαι μη ζωοφιλη αν απαντησω οτι δινω 10 ευρω στον ανθρωπο ή μη φιλανθρωπος αν απαντησω οτι δινω 10 ευρω στο ζωο.
μπορει η ερωτηση να ειναι απλοικη αλλα μου εδωσε το ερεθισμα να σκεφτω μια αλλη ερωτηση που λεει, ποσες φορες εχω αφιερωσει εθελοντικα χρονο και χρημα και για ποιον σκοπο???

Φέρω το παραγειγμα αυτό διοτι απλα, πολλοι ανθρωποι το χρησιμοποιουν λεγοντας «σιγα να μην κοιταξω τον σκυλο και την γατα, την ωρα που τοσα παιδια πεινανε» κλπ κλπ κλπ. Προσωπικα δεν θεωρω πως εχει καπια σχεση η φιλανθρωπια με την φιλοζωια, αλλα αφου ακουγεται πολύ ειπα να το κανω χρηση! Θελω να γραψω ένα αφιερωμα για την φιλοζωια, και για τον λογο αυτό κανω αυτές τις ερωτησεις, οι οποιες θεωρω πως είναι συμαντικες διοτι εχουν προβληματισει πολύ γενικοτερα!

Αν λεω ασαφιες, με συγχωρειτε!

[FONT=&quot]Και συμφωνω με το θεμα των προτεραιοτητων…[/FONT] ο καθενας αναφερει αφθορμητα την γνωμη του, χωρισ να την κρινει κανεις, διοτι 1. τα θεματα φιλοζωια - φιλανθρωπια δεν συνδεονται, 2. δεν ειναι προσωπικο το θεμασ!!!

Ζωοφιλία ως προς το σύνολο του πλυθησμού όχι.Όμως υπάρχουν κάποιες εξερέσεις που μας δίνουν ακόμη ελπίδες!
Η ζωοφιλία ουσιαστικά είναι μία πράξη και όχι απλή λέξη.Ζωόφιλος δεν είναι αυτό που το δηλώνει,αλλά αυτός που κάνει προσπάθειες για αυτά τα πλασματάκια.
Ζωοφιλικές πράξεις είναι από ένα ψαράκι σε ένα γατάκι μέχρι και συγκεντρώσεις για την προστασία των ζώων.Ουσιαστικά είναι και η παραμικρή βοήθεια και το παραμικρό χάδι που δίνεται με αγάπη.
Επιδή τα ζώα είναι ισάξια με τους ανθρώπους θα τα μοίραζα,αν και πιστεύω ότι αποκλίεται αυτό να συνέβαινε γιατί ο σημερινός άνθρωπος μπορεί να μην βγει στην ταβέρνα μία μέρα και να δώσει 10 ευρώ στο παιδάκι και 10 στο ζωάκι.
Όσο αναφορά τώρα το τι θα επιθυμούσα να άλλαζε είναι το μυαλό των ανθρώπων.Αν γίνει αυτό,αν αγαπήσουν όλοι οι άνθρωποι τα ζώα,τότε θα αλλάζαν όλα.
Αλλά αν μηλίσουμε πιο ρεαλιστικά θα ήθελα στη χώρα μας να δημιουργηθούν οργανώσεις όπου θα μαζεύουν,θα στειρώνουν,θα εμβολιάζουν,θα αποπαρασιτώνουν και έπιτα θα μοιράζουν σε υπεύθυνες οικογένεις τα αδέσποτα..Στη Γερμανία αλλά και στις σωστές χώρες της Ευρωπαικής ένωσης δεν θα δείτε ούτε ένα αδέσποτο στο δρόμο(προσωπική εμπειρία).Επίσης θα ήθελα να απογορευτούν τα τσίρκα που χρησιμοπιούν ζώα και να υπάρχουν περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με τη στείρωση,τα εμβόλια και τη σωστή μεταχείριση των ζώων.Και τέλος θα ήθελα μια που είμαι μαθήτρια πρώτης γυμνασίου να μαθαίνουν τα παιδιά από το δημοτικό ακόμη ότι τα ζώα πρέπει να τα σεβόμαστε και να τα αγαπάμε.Πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται.

Ζωοφιλία ως προς το σύνολο του πλυθησμού όχι.Όμως υπάρχουν κάποιες εξερέσεις που μας δίνουν ακόμη ελπίδες!
Η ζωοφιλία ουσιαστικά είναι μία πράξη και όχι απλή λέξη.Ζωόφιλος δεν είναι αυτό που το δηλώνει,αλλά αυτός που κάνει προσπάθειες για αυτά τα πλασματάκια.
Ζωοφιλικές πράξεις είναι από ένα ψαράκι σε ένα γατάκι μέχρι και συγκεντρώσεις για την προστασία των ζώων.Ουσιαστικά είναι και η παραμικρή βοήθεια και το παραμικρό χάδι που δίνεται με αγάπη.
Επιδή τα ζώα είναι ισάξια με τους ανθρώπους θα τα μοίραζα,αν και πιστεύω ότι αποκλίεται αυτό να συνέβαινε γιατί ο σημερινός άνθρωπος μπορεί να μην βγει στην ταβέρνα μία μέρα και να δώσει 10 ευρώ στο παιδάκι και 10 στο ζωάκι.
Όσο αναφορά τώρα το τι θα επιθυμούσα να άλλαζε είναι το μυαλό των ανθρώπων.Αν γίνει αυτό,αν αγαπήσουν όλοι οι άνθρωποι τα ζώα,τότε θα αλλάζαν όλα.
Αλλά αν μηλίσουμε πιο ρεαλιστικά θα ήθελα στη χώρα μας να δημιουργηθούν οργανώσεις όπου θα μαζεύουν,θα στειρώνουν,θα εμβολιάζουν,θα αποπαρασιτώνουν και έπιτα θα μοιράζουν σε υπεύθυνες οικογένεις τα αδέσποτα..Στη Γερμανία αλλά και στις σωστές χώρες της Ευρωπαικής ένωσης δεν θα δείτε ούτε ένα αδέσποτο στο δρόμο(προσωπική εμπειρία).Επίσης θα ήθελα να απογορευτούν τα τσίρκα που χρησιμοπιούν ζώα και να υπάρχουν περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με τη στείρωση,τα εμβόλια και τη σωστή μεταχείριση των ζώων.Και τέλος θα ήθελα μια που είμαι μαθήτρια πρώτης γυμνασίου να μαθαίνουν τα παιδιά από το δημοτικό ακόμη ότι τα ζώα πρέπει να τα σεβόμαστε και να τα αγαπάμε.Πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται.

αγαπουλα μου τι να σουπω.........εισαι τρομερο παιδι...πολυ ωριμο για την ηλικια σου....μακαρι να ειχαν το μυαλο σου και τις αποψεις σου πολλοι "μεγαλοι"....φιλακια γλυκια μου...:D:D:D:D

Είναι οι έλληνες ζωόφιλοι?
Κατά τη γνώμη μου,οι Έλληνες δεν είναι ζωόφιλοι.
Θα δίνατε 10 ευρώ για να βοηθήσετε ένα ορφανό παιδί δίχως σπίτι ή το αδέσποτο της γειτονιάς σας?
Πολύ ευχαρίστως θα έδινα 10 ευρώ.Αλλά θα τα έδινα στο αδέσποτο.Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί που θα έδιναν στο παιδί και λίγοι στο αδέσποτο.Άρα αυτό πως θα επιβίωνε(όσο επιβίωνε)Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν ενδιαφέρομαι για το παιδάκι.

πιστεύεται πωσ τα ζώα είναι ισάξια με τον άνθρωπο?
Πιστεύω πως τα ζώα είναι ισάξια με τον άνθρωπο.δικαιούνται τροφή,στέγη,αγάπη...στη τελική και τα δύο είδη είμαστε ζωντανοί οργανισμοί,έχουμε τις ίδιες ανάγκες.Στο μόνο που διαφέρουμε είναι πως εμείς σκεφτόμαστε ενώ αυτά έχουν ένστικτο.
Ισάξια δεν θα το έλεγα... (γιατί θα με λιθοβολησουν... στο Ελλαδιστάν είμαστε...):redface:
Αν ήμουν αλλού, θα το έλεγα...
Δε νομίζω οτι θα σε λιθοβολούσε κανείς επειδή θες να πεις την αλήθεια...

Κατά τη γνώμη μου,οι Έλληνες δεν είναι ζωόφιλοι.
Πολύ ευχαρίστως θα έδινα 10 ευρώ.Αλλά θα τα έδινα στο αδέσποτο.Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί που θα έδιναν στο παιδί και λίγοι στο αδέσποτο.Άρα αυτό πως θα επιβίωνε(όσο επιβίωνε)Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν ενδιαφέρομαι για το παιδάκι.

Πιστεύω πως τα ζώα είναι ισάξια με τον άνθρωπο.δικαιούνται τροφή,στέγη,αγάπη...στη τελική και τα δύο είδη είμαστε ζωντανοί οργανισμοί,έχουμε τις ίδιες ανάγκες.Στο μόνο που διαφέρουμε είναι πως εμείς σκεφτόμαστε ενώ αυτά έχουν ένστικτο.
Δε νομίζω οτι θα σε λιθοβολούσε κανείς επειδή θες να πεις την αλήθεια...

μπραβο και σε εσενα αγαπουλα....μακαρι να σκεφτοντουσαν ολα τα παιδακια.....αλλα και οι μεγαλοι οπως εσεις......σιγουρα θα ηταν πολυ,μα παρα πολυ καλυτερος ο κοσμος!!!!!!:D:D:D

Ευχαριστούμε Πουπού...μερικές φορές σκέφτομαι...γιατί να μην είναι όλοι οι άνθρωπου ζωόφιλοι; γιατί Εκείνος δεν τους έκανε όλους να αγαπάνε τα ζώα,αφου μπρούσε..;;;...

Ευχαριστούμε Πουπού...μερικές φορές σκέφτομαι...γιατί να μην είναι όλοι οι άνθρωπου ζωόφιλοι; γιατί Εκείνος δεν τους έκανε όλους να αγαπάνε τα ζώα,αφου μπρούσε..;;;...

αγαπουλα μου να ξερεις οτι δεν φταιει ο Θεος για τα σφαλματα των ανθρωπων........μας αφηνει ελευθερους να επιλεξουμε.....ειναι στην δικια μας κριση και στη θεληση μας να ειμαστε καλοι η κακοι...να αγαπαμε τα ζωα η οχι........αλλιως τοτε ποια θα ηταν η αξια της επιλογης μας,αν μας την ειχε προκαθορισει ο Θεος???.....:):):)..σορυ για το οφ.......αλλα νομιζω οτι ειναι σημαντικο να απανταμε σε τοσο υπεροχα παιδακια....:):):)

αγαπουλα μου να ξερεις οτι δεν φταιει ο Θεος για τα σφαλματα των ανθρωπων........μας αφηνει ελευθερους να επιλεξουμε.....ειναι στην δικια μας κριση και στη θεληση μας να ειμαστε καλοι η κακοι...να αγαπαμε τα ζωα η οχι........αλλιως τοτε ποια θα ηταν η αξια της επιλογης μας,αν μας την ειχε προκαθορισει ο Θεος???.....:):):)..σορυ για το οφ.......αλλα νομιζω οτι ειναι σημαντικο να απανταμε σε τοσο υπεροχα παιδακια....:):):)
Γιατί να μη μπορούσαμε να επιλέξουμε για το συκγεκριμένο...γιατί...γιατί να μας αφήσει να κυβερνήσουμε τον πλανήτη που με τόση θέληση δημιούργησε...είναι πολύ κρίμα που τόσες αθώες ψυχές χάνονται..είναι κρίμα να φέρονται έτσι σε αυτά τα πλάσματα που είναι ίσα με τη χούφτα τους...γιατί το επιτρέπει,γιατί δεν επεμβαίνει,γιατί δε τιμωρεί:(

Γιατί να μη μπορούσαμε να επιλέξουμε για το συκγεκριμένο...γιατί...γιατί να μας αφήσει να κυβερνήσουμε τον πλανήτη που με τόση θέληση δημιούργησε...είναι πολύ κρίμα που τόσες αθώες ψυχές χάνονται..είναι κρίμα να φέρονται έτσι σε αυτά τα πλάσματα που είναι ίσα με τη χούφτα τους...γιατί το επιτρέπει,γιατί δεν επεμβαίνει,γιατί δε τιμωρεί:(

ειναι πολυ μεγαλη συζητηση αυτη αγαπουλα,που δεν μπορουμε να την κανουμε εδω...,ουτε ειναι ευκολο και για την ηλικια σου να καταλαβεις...εσυ να κανεις αυτο που θεωρεις σωστο,να αγαπας τα ζωακια.....και να εισαι καλο παιδακι...οταν μεγαλωσεις,θα μπορεσεις να κατανοησεις καλυτερα καποια πραγματα....:):):)

Θα συμφωνίσω με την κ.Πουπουλίνα.Αν ο Θεός μας έκανε όλους φιλόζωους,όλους να πηγαίνουμε στην εκκλησία,όλους να είμαστε καλοί μαθητές,καλοί στα σπορ θα ήταν σαν ένα είδος ψυχαναγκασμού όπου κανένας δεν θα μπορούσε να είναι ελεύθερος.

οταν ακουω τετοιες ωριμες αποψεις απο παιδακια 11 και 12 χρονων συγκινουμαι παρα πολυ!! μακαρι οι επομενες γεννιες να διορθωσουν τα λαθη των περασμενων, και να παει ο τοπος μπροστα. ακουγοντας σας δινετε ελπιδα γι αυτο τον κοσμο. ευχομαι πολλα ακομη παιδακια να σκεφτονται ετσι! μπραβο κι απο μενα!:)

• Είναι οι έλληνες ζωόφιλοι?
στην πλειοψηφια τους οχι.

οτι λεει και η λεξη. φιλια προς τα ζωα, εμπρακτη αγαπη προς αυτα.

να υιοθετησεις ενα ταλαιπωρημενο ζωακι, αν δεν μπορεις να υιοθετησεις εικονικα ενα ζωο απο καταφυγιο. να προσπαθεις να βρεις σπιτακι για τα αδεσποτα, να αφηνεις νερο και φαι εξω απο την πορτα σου. να στειρωνεις, να μην πηγαινεις σε τσιρκα με ζωα, αν μπορεις γενικα να ενισχυσεις οσο μπορεις προσπαθειες αλλων.

• Θα δίνατε 10 ευρώ για να βοηθήσετε ένα ορφανό παιδί δίχως σπίτι ή το αδέσποτο της γειτονιάς σας?
φυσικα θα εδινα και το παιδι και στο αδεσποτο!!!! μπορει να φυλοξενουσα και τα 2 αν ειχα την δυνατοτητα ή και να τα υιοθετουσα! πανω απολα θελω να ειμαι ανθρωπος, και ολοι εχουμε δικαιωματα ! τον ρατσισμο και τις διακρισεις σε οποιαδηποτε μορφη δεν τον θελω στη ζωη μου, και προσπαθω να το περιοριζω οσο γινεται!

• [FONT=&quot]
    [FONT=&quot]Τι θα θέλατε να αλλάξει στο μέλλον σχετικά με την αντιμετώπιση των ανθρώπων αλλά και γενικότερα της πολιτείας, απέναντι στα ζώα[/FONT]
    [/FONT]​
[FONT=&quot]παιδεια-κουλτουρα-αντιληψεις και νομοι!!![/FONT]​

Είναι οι έλληνες ζωόφιλοι?
Υπαρχουν Ελληνες ζωφιλοι. Ελληνες που απλα δηλωνουν ζωοφιλοι κι εκεινοι που καμια σχεση δεν εχουν. Ειναι ζωοφιλοι οι Ελληνες λοιπον, απλα οχι ολοι

Ακριβως οπως το λεει η λεξη να εισαι φιλος με τα ζωα. Οι φιλοι αγαπουν,βοηθουν, νοιαζονται, συμπασχουν, προσπαθουν με καθε τροπο για το δικιο σου, στηριζουν και δεν ζητουν ανταλλαγματα.

Ολες οσες περικλειουν και τις αξιες που προανεφερα.
  • Θα δίνατε 10 ευρώ για να βοηθήσετε ένα ορφανό παιδί δίχως σπίτι ή το αδέσποτο της γειτονιάς σας?
Και στα δυο να μην εδινα διαφορα δε θα εκανε. Ουτε το παιδι θα σωζοταν με 10 ουτε το αδεσποτο. Οποτε δεν υπαρχει διλλημα. Δινω και στα δυο απο 5 δινω και στα δυο απο 10 αλλα αυτο δεν ειναι ουτε φιλανθρωπια ουτε ζωοφιλια. Υπαρχουν πολλα περισσοτερα και ουσιαστικοτερα που μπορει να κανει κανεις και για τις δυο περιπτωσεις.

[FONT="]Τι θα θέλατε να αλλάξει στο μέλλον σχετικά με την αντιμετώπιση των ανθρώπων αλλά και γενικότερα της πολιτείας, απέναντι στα ζώα?[/FONT]​
Οσα ειπαν ηδη παιδεια, νομοι, σωστη πληροφορηση και ολα αυτα απο νωρις ωστε να εντυπωθει στα ατομα που αυριο θα το κανουν πραξη και θα το συνεχισουν.

Να πω πως συμφωνω με την Πουπουλινα για οσα ειπε για την Αγνη διοτι αν σκεφτοντουσαν ολοι τοσο ωριμα οσο ενα ατομο τοσο νεαρης ηλικιας, σιγουρα θα ειχαμε λιγοτερα σκ@τα γυρω μας. Οι δικοι σου πρεπει να ειναι ποοοοολυ περηφανοι για σενα!:)

Αν αρχιζε να τιμωρει για ολα οσα δεν κανουμε σωστα, δε θα εμενε δειγμα ανθρωπου.
Κι εγω τις ιδιες αποριες ειχα μικροτερη που ημουν. Αλλα ειναι μια...μαγικη φραση "ελευθερη βουληση". Σου δειχνει τι ειναι κακο και τι ειναι καλο. Μετα επιλεγει κανεις ελευθερα τι θελει.Αλλιως δεν υπαρχει λογος να εχει νοηση ενα πλασμα που δεν θα μπορει να την χρησιμοποιησει οπως θελει. Θα ηταν σαν pc που με τεραστιες δυνατοτητες αλλα ειναι ανικανο για να κανει οτιδηποτε μονο του.
Παντως αν τιμωρει η οχι, για μενα η ζωη κανει κυκλους και ο,τι εκανες θα το παθεις.

Αν αρχιζε να τιμωρει για ολα οσα δεν κανουμε σωστα, δε θα εμενε δειγμα ανθρωπου.
Κι εγω τις ιδιες αποριες ειχα μικροτερη που ημουν. Αλλα ειναι μια...μαγικη φραση "ελευθερη βουληση". Σου δειχνει τι ειναι κακο και τι ειναι καλο. Μετα επιλεγει κανεις ελευθερα τι θελει.Αλλιως δεν υπαρχει λογος να εχει νοηση ενα πλασμα που δεν θα μπορει να την χρησιμοποιησει οπως θελει. Θα ηταν σαν pc που με τεραστιες δυνατοτητες αλλα ειναι ανικανο για να κανει οτιδηποτε μονο του.
Παντως αν τιμωρει η οχι, για μενα η ζωη κανει κυκλους και ο,τι εκανες θα το παθεις.
Σωστά...είναι σα να λέμε ''ο τροχός γυρίζει'':/:

σε θεο δεν πιστευω, αλλα αν υπαρχει πιστευω πως δεν θα τιμωρουσε γιατι τοτε θα γινοταν σαν εμας. Δεν πιστευω πως ο θεος τιμωρει, μονο συγχωρει, οπως θα επρεπε να κανουμε και εμεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back