Έτσι για να γνωριζόμαστε

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία;13366κΟι δάσκαλοι επιτελούν [U:
σπουδαίο έργο[/U]. /quote]
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δηλαδή εκτός τους δασκάλους τι κάνουμε?Δεν καταλαβαίνω την διαφορά , θα μπορούσες να μου την εξηγήσεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι είναι λάθος να θεωρείς τις κατακτήσεις ενός κλάδου σαν διαφυγόντα κέρδη του δικού σου. Δεν ευθύνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για τους μισθούς των ιδιωτικών. Οποιαδήποτε κατάκτηση του ενός ανοίγει δρόμο για τον άλλον έστω και αργά (ζούμε και στην Ελλάδα). Άλλος είναι ο "εχθρός" μην τον ψάχνετε ανάμεσα σας και είναι κοινός και για τους δύο. Το μοναδικό όπλο αντίστασης που έχει ο εργαζόμενος είναι η απεργία και απο τη στιγμή που είναι διατεθειμένος να πληρώνει το κόστος δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστό. Γιατί αύριο θα είσαι εσύ στη θέση του.
Συμφωνώ απόλυτα. Ας μην κατηγορούμε αυτούς που προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους ή τους μισθούς τους. Μαζί τους πρέπει να είμαστε όχι κατά τους. Και αν δεν μας αρέσουν οι συνθήκες της δικιάς μας δουλειάς ας κάνουμε κάτι να τις βελτιώσουμε. Μην περιμένουμε από τους άλλους να παλέψουν για μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εν μέρη συμφωνώ, εν μέρη διαφωνώ...
Συμφωνώ να δωθούν περισσότερα χρήματα για την παιδεία, συμφωνώ ότι οι δάσκαλοι κάνουν δύσκολο και σπουδαίο έργο... αλλά μέχρι εκεί..
Δεν δέχομαι την αύξηση στον μισθό τους, όταν κάποιος με τα ίδια πτυχία, με τις ίδιες ώρες διαβάσματος στα θρανία, δουλεύει κάπου αλλού περισσότερες ώρες και παίρνει λιγότερα χρήματα.
Με ενοχλεί το γεγονός ότι μερικοί κλάδοι μπορούν να κατέβουν σε απεργία για να απαιτήσουν το επίδομα που δικαιούνται (και καλά κάνουν), και μερικοί άλλοι δεν έχουν το δικαίωμα αυτό, παρά μόνο να κινηθούν δικαστικά... (πχ.. Πολεμικό Ναυτικό).
Με ενοχλεί το γεγονός ότι κάθε τρείς και λίγο κλείνει το κέντρο για τους απεργούς και οι υπόλοιποι που δουλεύουμε εκεί καταστρεφόμαστε οικονομικά, γιατί ο κόσμος δεν έρχεται στο κέντρο..

Δυστυχώς άκρη δεν βγάζεις σε αυτή την χώρα....
Δυστυχώς.....:(

αυτο με τα πτυχια ξαναπεστο τρα βρηκα δουλεια της προκοπης μεχρι τωρα τι επερνα 470 ευρω κ επρεπενα ειμαι με το χαμογελο κ να εξυπηρετω το καθε πελατη με οτι ορεξης ειχε στο σχολειο επερνα τα διπλα λεφτα εμπενα εκανα το μαθημα μου δουλευα 35 ωρες γιορτες αργιες καλοκαιρι καθομουν σιγα μην ζηταγα κ παραπανω λεφτα ποτε δεν πηγα σε απεργια ποτε δεν ελλειψα απο την ταξη μου κ ας ημουν αρρωστη αλλα ειπαμε ο καθενας βολευει τους δικους του κριμα στην ελλαδα δεν υπαρχει αξιοκρατεια ουτε σεβασμος στο ποσο σωστος ειναι οκαθενας στην δουλεια του ας απολυσει μερικους να δουμε θα σταματησουν την απεργια η οχι που εχουν τα παιδακια κ καθονται στο σπιτι κ δεν τους παρεχουν τις γνωσεις γιατι σας βλεπω κατακαλοκαιρο κ να τα τρεχουν με χιλια αντε να δω τα παιδια πως θα πληρωσουν τα σπασμενα

Παιδια ξερω ποιος ευθυνεται για ολα αυτα. Το κακο ξεκινα απο την κορυφη και οχι απο τη βαση που την αποτελουν οι εργαζομενοι.
Ομως εκεινο που ξερω ειναι οτι οι κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που εχουν το 80% εκλεγονται απο την πλειοψηφια ΚΑΙ των εκπαιδευτικων. Τωρα τι φωναζουν?

"Δεν δέχομαι την αύξηση στον μισθό τους, όταν κάποιος με τα ίδια πτυχία, με τις ίδιες ώρες διαβάσματος στα θρανία, δουλεύει κάπου αλλού περισσότερες ώρες και παίρνει λιγότερα χρήματα".
Στην απλούστευση του αυτό το σκεπτικό οδηγεί στο εξής σόφισμα τους κάθε είδους εργοδότες: Το αίτημα για την εξομοίωση των μισθών με τους ευρωπαϊκούς είναι λανθασμένο σε σχέση με τους μισθούς στις χώρες του τρίτου κόσμου, μιας και ζούμε σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης. Οι κατακτήσεις ενός κλάδου δεν είναι σε βάρος των αποδοχών άλλων κλάδων. Δεν λέει ο εργοδότης εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα ότι σου δίνω λιγότερα λεφτά γιατί τα υπόλοιπα θα τα δώσω για να πληρώσω τους δημόσιους υπαλλήλους. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθορίζουν τις αμοιβές των εργαζομένων και τις υπογράφετε επί της ουσίας εσείς μέσω των συνδικαλιστικών σας φορέων. Άρα τα οικονομικά σας αιτήματα θα τα λύσετε μέσα στο χώρο σας και τις ευθύνες θα τις ζητήσετε εκεί, δεν θα τις ψάξετε σε αντιπαραβολή με τις κατακτήσεις ενός άλλου χώρου.
Ladyct: "ποτε δεν πηγα σε απεργια". Γιατί θεωρείς ότι αυτό σε κατατάσσει στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς; Σε αντιστοιχία αρνήθηκες π.χ. ένα επίδομα που κατοχυρώθηκε μετά απο μία απεργία; Οι εκπαιδευτικοί αυτοί που απεργούν αυτή τη στιγμή έχουν χάσει όχι μόνο το μισθό του Σεπτέμβρη αλλά και ικανό ποσοστό απο το μισθό Οκτωβρίου γιατί οι ασφαλιστικές κρατήσεις του Σεπτέμβρη θα τους γίνουν απο το μισθό του Οκτώβρη. Με το σκεπτικό σου, δεν κάνουμε απεργία, δεν χάνουμε τους μισθούς μας και παίρνουμε και το τυχόν επίδομα που θα είναι αποτέλεσμα της απεργίας ενός κλάδου. Αυτό σε οριοθετεί σαν υπεύθυνο εκπαιδευτικό σε γονείς και παιδιά;
Νομίζω ότι μπλέκουμε ανόμοια πράγματα.
Ότι κερδίζει ένας κλάδος είναι σε όφελος και των άλλων κλάδων, ότι χάνει ένας κλάδος είναι αυτό που θα χάσει και ο άλλος κλάδος σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όσο για το κόστος στη ζωή μας απο τέτοιες απεργίες, ας έχουμε στο μυαλό ότι δικαιώματα που τώρα θεωρούνται ακόμα αδιαπραγμάτευτα (π.χ. οκτάωρο) κερδήθηκαν με αίμα απο το εργατικό κίνημα και κερδήθηκαν για όλους.

Το οκταωρο Νερινα τεινει να καταργηθει κι αυτο. Δεν βλεπεις οτι οσα κερδισθηκαν τα παιρνουν πισω σιγα σιγα?
Οι περισσοτεροι πχ γραφιστες κανουν υπερωριες απληρωτες. Προσλαμβανονται απο τις διαφημιστικες εταιρειες οι οποιες λενε τοσος ειναι ο μισθος και το ωραριο οσο παει....Φυσικα ουτε να ακουσουν για επιδομα υπολογιστη....
Η απεργια σε αυτους τους κλαδους ειναι πολυτελεια. Αν τολμησει κανεις κι απεργησει: απολυση! Τοσοι περιμενουν στην ουρα....
Πρεπει να γινει επανασταση για να απεργησουν και οι Ιδιωτικοι κατω απο τις παρουσες συνθηκες και πολικες κυβερνησεων.
Και σε καμια περιπτωση δεν υποστηριζω αυτο που γραφεις: Για Ισμήνη: Νομίζω ότι είναι λάθος να θεωρείς τις κατακτήσεις ενός κλάδου σαν διαφυγόντα κέρδη του δικού σου. Δεν ευθύνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για τους μισθούς των ιδιωτικών.

Μακαρι να τα επαιρναν και οι εκπαιδευτικοι και ολοι. Ενα κρατος πρεπει να εχει Παιδεια και Υγεια πανω απ' ολα!
υσ. Ξεχασα να γραψω επισης οτι εγω ΠΑΝΤΑ απεργω παρολο που ειμαι ιδιωτικη. Ευτυχως εχω και αυτο το προνομιο στη δικη μου δουλεια (δεν με διωχνουν).

Για Ισμήνη: Συγνώμη εαν κατάλαβα λάθος:redface:

Δεν πειραζει βρε Νερινα!
Εξαλλου ειναι ολα τοσο μπερδεμενα....:(

Λοιπόν εγώ γενικότερα πιστευω ότι τα δικαιώματα κάποιου σταματούν όταν καταπατούν τα δικαιώματα κάποιου άλλου.....Είναι στάση ζωής αυτό....
Οι δάσκαλοι εκτος από το οικονομικό (που για να είμαστε ξεκάθαρει τους δώθηκαν 105 ευρώ αυξηση για φέτος και όταν έγινε ο διάλογος είχε γίνει ξεκάθαρο ότι αυτό μπορεί να δωθεί για φέτος), ζητούν λέει λιγότερες ώρες εργασίας, τάσσονται ενάντια στην αξιολόγηση και διαφωνούν και με την βάση του 10 για την είσοδο στα πανεπιστήμια.
Αναφορικά με το θέμα τις μισθοδοσίας και τους ευρωπαϊκούς μισθούς δεν μπορεί κανένας λογικός άνθρωπος να ζητάει από την ελληνική οικονομία να δώσει τα ίδια που δίνει η φιλανδική γιατί δεν έχουν τους ίδιους πόρους..Είναι ανέφικτο αυτό και φυσικά δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη..Γίνονται βήματα αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε ελικόπτερο και να ανέβουμε σε χρόνο μηδέν στην κορυφή της ευρωπαικής μισθολογικής κλίμακας....
Διαφωνούν με την αξιολόγηση...Γιατί??Εγώ θέλω να αξιολογείται ο δάσκαλος που αυριο θα μάθει γράμματα στα παιδιά μου. Θέλω να κρίνετε για την δουλεια του γιατί είδα πολλούς δασκάλους κατά τα δικά μου σχολικά χρόνια που δεν ήταν κατάλληλοι για την δουλεια αυτή..
Επίσης βλέπω διαφωνίες και αόριστα αιτήματα όπως αύξηση του ποσοστού για την παιδεία αλλά δεν βλέπω προτάσεις..Ουσιαστικές...Υλοποίησιμες...Με προγραμματισμό...Με όραμα...
Και αυτό με προβληματίζει...
Και όπως είπα και στην αρχή αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας που διαλύει την παιδεία είναι έλλειψη σεβασμού προς τον θεσμό και προς τα παιδιά μας....Κάνε μια μέρα απεργία να διαδηλώσεις τα αιτήματα σου...Βρες τρόπους να ενημερώσεις τον κόσμο και να του πεις τις προτάσεις σου...Αλλά όχι έτσι όπως τώρα..

Διαφωνούν με την αξιολόγηση...Γιατί??Εγώ θέλω να αξιολογείται ο δάσκαλος που αυριο θα μάθει γράμματα στα παιδιά μου. Θέλω να κρίνετε για την δουλεια του γιατί είδα πολλούς δασκάλους κατά τα δικά μου σχολικά χρόνια που δεν ήταν κατάλληλοι για την δουλεια αυτή..

Συμφωνω σε αυτο. Κι εγω ειδα πολλους (ολους δηλαδη εκτος απο μια καθηγητρια) ακαταλληλους στα δικα μου χρονια.
Και τωρα βλεπω...
Το θεμα ειναι ΠΟΙΟΣ και με ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ θα τους αξιολογει.....
Μετρηση iq θα τους κανουν? "Ψυχολογικα" τεστ?:P
Παλι τα παιδια θα την πατησουν...

μπορουν να τους αξιολογουν οπως ολους τους εργαζομενους

Δεν ειναι ιδια τα κριτηρια για πχ. εναν γιατρο, ενα δασκαλο και ενα λογιστη.
Και για την περιπτωση των δασκαλων θα επρεπε να υπαρχουν καποια πιο ειδικα κριτηρια αφου ασχολειται με παιδια.
Δεν αρκουν οι πανεπιστημιακες γνωσεις.

ναι αυτο ελεγα οτι πρεπει να δουν αν εχουν μεταδοτικοτητα στα παιδια αν αγαπανε τα παιδια κ.λ.π.

...και αν ειναι "στα καλα τους" επισης να εξεταζονται. Εμεις ειχαμε μια τελειως τρελλη καθηγητρια Γαλλικων που συνεχως εριχνε καταρες στα παιδια.
Δεν θα γραψω εδω τι ακριβως.... Ακαταλληλες για ανηλικους!

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είχα ουκ ολίγους καθηγητές κλινικές περιπτώσεις. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω κατα πόσον στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να αξιολογηθεί αξιοκρατικά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αξιοκρατεία.
Επίσης με το θέμα του 10 για την είσοδο στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Αφού οι βάσεις είναι σαν το χρηματιστήριο, κανονίζονται από τη ζήτηση της κάθε σχολής το 10 είναι πλασματικό. Εξάλλου ο μέσος όρος που θα γράψουν οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες σε ένα μάθημα εξαρτάται από τα θέματα που θα τους βάλλουν. Αν ήθελαν να μην μείνουν κενά τα μισά ΤΕΙ θα μπορούσαν να βάλουν τα θέματα έτσι ώστε να 'πιάνει' κανείς σχετικά εύκολα το 10 και από κει και πέρα να υπάρχει διαβάθμιση στα θέματα.

παλια οταν διεκδικουσε ο εργατης οχι μονο απολυοταν αλλα τον πηγαιναν και φυλακη Δεν ειναι λοιπον σημειο που θα σταθει αν καποιος θελει να διεκδικηση τα δικαιωματα του.Ωστοσο ετσι εγινε με το οκταωρο, το οποιο τεινη να καταργηθη σημερα γιατι μας εχουν πεισει οτι ειναι ανωφελο να κανουμε οτιδηποτε. Εναν αξιοπρεπη μισθο και μια αξιοπρεπη συνταξη για ολους δικαιωμα στη ζωη της καθημερινοτητας και τον ζηταν και οι δασκαλοι αλλα και ολοι μας.Απο κει και υστερα το πως ειναι οι δασκαλοι στα παιδια μας εναποκειτε σε μας να παλαιψουμε και να διεκδικισουμε

εγω μιλαω για απεργιες μετα το 1974. Για πιο παλια (Μαης του 36 υπηρξαν και θυματα).
Ναι ειναι κι αυτο οτι μας εχουν πεισει οτι ειναι ανωφελο. Αλλα οχι μονο αυτο.

H aπολυση ηταν και τοτε και τωρα Αλλα ναι εχεις δικιο οτι ειναι κι αλλα εμεις πρεπει να τα καταλαβουμε και να παψουμε να μαστε εφυσηχασμενοι

Οκτώ ώρες εργασία, οκτώ ώρες ύπνο και οκτώ ώρες ελεύθερος χρόνος για μόρφωση, ήταν το αίτημα των εργατών στο Σικάγο που διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης το 1886. Φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή μας εαν κάποιοι σαν αυτούς δεν έβγαιναν στους δρόμους για να το διεκδικήσουν. Πιστεύετε ότι θα μας το είχαν χαρίσει;
Δεν πρέπει να μπλέκουμε τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα ενός κλάδου με τι παραπάνω ή λιγότερο έχει απο εμάς.
Το δικαίωμα στη δουλειά είμαι αδιαπραγμάτευτο και στις συνθήκες που ζούμε λίγο ενδιαφέρει το πως θα το κατοχυρώσει. Οι περισσότεροι εαν είχαν την δυνατότητα να δουλέψουν στο δημόσιο θα το έκαναν χωρίς δεύτερη κουβέντα και ο λόγος είναι προφανής. Καλώς ή κακώς έχεις ακόμα την αίσθηση ότι τουλάχιστον δεν θα μείνεις χωρίς δουλειά και αυτό είναι που μετράει για τους περισσότερους στην εποχή μας. Άρα δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο κριτικής το με τι τρόπο διορίστηκαν. Ας αναρωτηθούμε στο κάτω κάτω ότι αυτοί που τους "διόρισαν" απο κάποιους ψηφίζονται και στηρίζονται. Μήπως ανήκουμε και εμείς σε αυτούς; Για να τελειώνω γιατί το άνοιξα το θέμα: Αφού εμείς δεν είμαστε ικανοί να αντιστρέψουμε λογικές που για την ώρα μοιάζουν κυρίαρχες στη κοινωνία τουλάχιστον ας μην ασκούμε αρνητική κριτική σε αυτούς που έστω και για δικό τους όφελος μπορούν ακόμα και το κάνουν. Το οκτάωρο δεν κερδήθηκε μόνο για τους εργάτες του Σικάγο, αλλά για όλους μας. Εαν τώρα οι δάσκαλοι κερδίσουν κάτι παραπάνω απο αυτά που δικαιούνται θα τα κερδίσουν για όλους τους δασκάλους και για αυτούς που απεργούν και για αυτούς που δεν απεργούν και εαν κατοχυρώσουν κάποιο επιπλέον δικαίωμα ανοίγουν το δρόμο για να το διεκδικήσουν και οι υπόλοιποι κλάδοι. Και αυτό είναι που έχει σημασία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back