Έχασα το γάτο μου τον Μπουρμπούλη

Απάντηση: Έχασα τον γάτο μου τον Μπουρμπούλη

Αγαπητε μου fockos κανεναν γιατρο δεν κατηγορησα εγω,το ειπα και το επαναλαμβανω ,εγω φταιω για ολα.Ο γιατρος ειπε τα δικα του,εγω οφειλα να ρωτησω εκτενεστερα και να καθησω να διαβασω ,να ψαξω στο ιντερνετ,οπως κανω τωρα για να μαθω περισσοτερα για τον διαβητη.
Εσυ που ειδες να κατηγορω τον γιατρο?
Οσον αφορα τους μπραβους,δεν χρειαζεται να προσλαβω μπραβους για τον γιατρο,τον δερνω και μονος μου,απλα ειπα στην Κυρια να βαλει καποιον δικο της γιατι προφανως δεν μπορει η ιδια
Βλεπω οτι ψαχνεσαι,θα σε συμβουλευα να κοιτας την δουλεια σου και να μην προκαλεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ουτε ζητησα παρηγορια,ζητησα την γνωμη οσων νομιζουν οτι ειναι σε θεση να μου πουν στο περιπου απο τι πεθανε.
Ευχαριστω παντως ολα τα παιδια που μου προσφεραν την συμπαρασταση τους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάνο20513 αν κοιτάξεις το μήνυμα που έγραψα δε σε κατηγόρησα. Το μήνυμα μου απευθυνότανε στην ceres η οποία καθαρά κατηγόρησε τον ιατρό (ο οποίος κατά την γνώμη μου δε φέρει κανένα μερίδιο ευθύνης). Το ότι χρήστες γράψανε μετά ότι σε κατηγόρησα ότι τα ρίχνεις το ιατρό δε σημαίνει ότι το έκανα. Απλώς είπα ότι αν πειστείς ότι από τα μηνύματα το συμφουριτών ο κτηνίατρος ευθύνεται για το θάνατο θα φάει ξύλο ή θα υποστεί ζημιά στην προσωπική του περιουσία.

Επίσης σου απάντησα από τι κατά την γνώμη μου έφυγε ο Μπουρμπούλης. Προσωπικά ανθρώπους που για να λύσουν τις διαφορές ασκούν βία έμμεσα η άμεσα δεν τους αξίζει παρηγοριά. Δεν έχει μεγάλη σημασία να βρεις την αιτία αλλά να δεις τα λάθη που έκανες που πιστεύω ότι τα έχεις καταλάβει.

Για τον Μπουρμπουλη εχεις απολυτο δικιο,και οσο σκληρα και να μιλησεις δεν θα βγαλω αχνα.....Ο γιατρος φταιει στο οτι δεν μου εκρουσε τον κωδωνα κινδυνου.Εγω στην θεση του θα με επιανα...και θα μου ελεγα...... Ακουσε να δεις,το ζαχαρο ειναι σοβαρη αρωστεια,και εχει τρομερες επιπλοκες,πειραζει καρδια,νεφρα νευρα και ενα σωρο αλλα ζωτικα οργανα,αν δεν προσεχθει θα καταληξει στον θανατο.Ο γιατρος δεν το εκανε(πιστευοντας ισως οτι επειδη τα ξερει αυτος,τα ξερουν και ολοι οι αλλοι.....) Επαναλαμβανω παντως οτι ο μονος υπευθυνος ειμαι εγω,και ουτε ειναι λογος αυτος για να του κανω ζημια,εκανε μια παραλειψη αθελα του,αν η παραλειψη ηταν εσκεμμμενη,τοτε αλλαζαν τα δεδομενα.
Ναι δεν λυνονται ετσι οι διαφορες,συμφωνω και εγω,ΑΛΛΑ δεν θα επιτρεψω στον καθε ΜΑΛΑΚΑΡΟ και κομλεξικο να σκοτωνει ζωα(ποσο μαλλον το δικο μου ζωο,Ο Μπουρμπουλης κοιμοταν στο κρεββατι και για να μην τον ανησυχησω πηγαινα στον καναπε και κοιμομουν,τετοια αγαπη του ειχα).
Εγω φιλε μου ταιζω και αδεσποτες γατες,εχει καμμια δεκαρια στο παρκινγκ της πολυακατοικιας μου και τις ταιζω 8 χρονια περιπου,και οσο παει και αυξανονται.4 χρονια δεν μιλουσα με εναν γειτονα για τις γατες(καθοτανε στο αμαξι του και το λερωναν....) Εχθες με επιασε αλλος ενας ΜΑΛΑΚΑΡΟΣ που μενει στην διπλανη πολυκατοικια,μου λεει.... Θα σε παρακαλεσω να μην τις ταιζεις γιατι μου λερωνουν το μηχανακι.Του απαντησα....Φυγε απο εδω γιατι δεν ειμαι καλα τελευταια,μην γινουμε εδω στην γειτονια μαλλια κουβαρια.
πες μυ εσυ πως θα ελυνες τις διαφορες σου με αυτους τους καφρους,με το μαλακο και την γλυκα???? καταλαβαινουν αυτοι??? Αυτοι βλεπουν γατα και σκυλο και ουρλιαζουν.... Ελα εσυ και μιλας του καλα.....

O γιατρός έχει υποχρέωση να ενημερώνει τον ¨πελάτη¨ του για την σοβαρότητα της κάθε κατάστασης, στην προκειμένη για τον διαβήτη, σαν να μην έχει ξανακούσει ποτέ στη ζωή του ο πελάτης τί εστί διαβήτης...
Όφειλε να σε ενημερώσει σαν να είχες κατέβει από το βουνό, και να μην είχες ξανακούσει αυτή τη λέξη.
Αυτός είναι ο ρόλος του.
Όφειλε να λειτουργήσει σαν ¨συναγερμός¨, να σου επισημάνει την σοβαρότητα της κατάστασης και να σου δώσει κατευθύνσεις.

Έτσι λειτουργεί ο ευσυνείδητος και ο σωστός γιατρός...
Όπως δεν παραλείπουν να ζητάνε τα φακελάκια ,
ή όπως δεν παραλείπουν να σου χρεώσουν επίσκεψη, μόνο για ένα απλό... face control που κάνουν...
ας μην παραλείπουν να είναι επιβοηθητικοί και να ενημερώνουν...

(το χτένισα πολύ το ποστ να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο εμπαθές για τη συγκεκριμένη κάστα ¨ανθρώπων¨...ναι , σαφώς και υπάρχουν και κάποιες λίγες εξαιρέσεις, αλλά η γνώμη μου για την πλειοψηφία από αυτούς, είναι η χειρότερη)

Μαρινα εχεις δικιο ,αλλα στην τελικη εγω επρεπε να ψαχτω περισσοτερο,εδω στην Ξανθη οι κτηνιατροι ειναι αστα να πανε,μονο φιλοζωοι δεν ειναι(το ξερω εξ ιδιας πειρας).Ο γιατρος που πηγαινα ειναι κατα γενικη ομολογιαν ο πιο φιλοζωος και ο πιο ανθρωπος,ολοι οι υπολοιποι ειναι σκερβελεδες.δεν το λεω απο ιατρικης αποψης,αλλα απο θεμα φιλοζωιας.Εχει εδω στην Ξανθη φιλοζωικο σωματειο,οταν εχει εκδηλωσεις ειναι στην πρωτη γραμμη,φορωντας κοστουμια και τουαλετες......)καθαρα για πελατειακους λογους,οταν τους πας καποιο ζωο αρκετα αρρωστο σου μιλουν για ευθανασιες και το μεταχειριζονται σαν σκουπιδι,εχω απειρα παραδειγματα
Ενα θελω να τονισω,οταν λεω η γραφω κατι το σοβαρο,ειμαι απολυτα σιγουρος για αυτα που λεω και γραφω,διαφορετικα δεν τα λεω
Αυτο ας το χωνεψουν ολοι

Αγαπητέ Πάνο,

μπήκα σήμερα εδώ γιατί - σε αντίθεση με σένα - εγώ ψάχνω παρηγοριά. Έχασα χθες τη γατούλα μου. Είμαι απαρηγόρητη, δεν μπορώ να κοιμηθώ, να δουλέψω και αισθάνουμαι ότι δεν μπορώ και να αναπνεύσω.
Διάβασα το ποστ σου και ένιωσα σοκαρισμένη για τη σκληρότητα κάποιον εδώ στο φόρουμ, την αδιαλλαξία άλλων και τη δική σου σκληρότητα απέναντι στον εαυτό σου.
Τι κοινό έχουμε; Νιώθω τύψεις, τύψεις τύψεις. Από το Μάιο και μετά έχασα 4 (!) αδέσποτα που ήρθαν και με βρήκαν. Τα τρία ήταν μωράκια. Έγιναν μόνο τριών με τεσσάρων μηνών υποθέτω. Εάν εξιστορίσω το πώς και το γιατί θα με πάρει ώρες ατελείωτες και θα αρχίσω πάλι να κλαίω! Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί έχω δυο μικρά παιδιά, πώς μπορώ να τους παρηγορήσω αφού είμαι απαρηγόρητη εγώ!
Σε αντίθεση πάλι με σένα εγώ κατηγορώ και α) έναν ασυνείδητο κτηνίατρο β) τους γείτονές μας ή όποιον άλλον χρησιμοποιεί εδώ στο χωριό φόλες και πιο πολύ γ) τους οδηγούς που τρέχουν μεσ στο χωριό σαν μανιακοί και ΔΕΝ τους ενδιαφέρει. Παρηγοριά δεν θα μπορέσω να βρω. Γιατί πάνω απ΄όλα κατηγορώ εμένα, γιατί δεν ενημερώθηκα καλύτερα πριν χορηγήσω DAKTARIN στον Αχιλλέα (όπως μου είχε πει ο κτηνίατρος, γιατί λέει τα φάρμακα για τα ζώα είναι πιο ακριβά και κάνουν την ίδια δουλειά) αντί να ψάξω στο διαδίκτυο. Ο γατούλης είχε μύκητες και πριν πεθάνει κόλλησε εμάς και το άλλο γατάκι. Εκείνο κατάφερα μετά να το θεραπεύσω με πολλή προσπάθεια, <<ακριβό φάρμακο για τα ζώα>> και προπολις. Και όμως, χθες άφησα την αγαπημένη μας Κλεοπάτρα μόνη της έξω και πήγα εκδρομή στο βουνό. Όταν γύρισα τη βρήκα στον πεζόδρομο μπροστά στο σπίτι μας. Μα είναι δυνατόν να την πάτησαν στον πεζόδρομο;! Γιατί θεέ μου, δεν την έκλεισα μέσα;
Θα ήθελα να γυρίσω το χρόνο πίσω, να διορθώσω τα λάθη μου.
Να μη νιώθω θυμό απέναντι στον άντρα μου και το γιο μου που τους θεωρώ συνυπεύθυνους.
Να φύγω από αυτή τη γειτονιά και αυτό το χωριό και αυτούς τους άκαρδους ανθρώπους που δεν δείχνουν σεβασμό απέναντι στα ζωντανά.
<<Δεν σου είχα πει, να μην πάρουμε ζώα!>> Μα δεν τα πήραμε, ήρθαν και μας βρήκαν. Ήταν μικρά και απροστάτευτα. Έκανα πολλά, κόντρα στον άντρα μου που δεν ήθελε ζώα μεσ΄στο σπίτι, πολλές επισκέψεις σε κτηνιάτρους (της Ξάνθης!) Κανένας δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου Στο τέλος πήγαινα μέχρι το Σούνιο μισή ώρα από δω με το αυτοκίνητο. Δεν έκανα αρκετά, δεν μπόρεσα τελικά να τα προστατέψω.
Όταν δηλητηρίασαν το γατάκι του γείτονα πήρα τη φιλοζωική, να μου πουν, πώς να αντιδράσω, τι να του κάνω, απλά δεν σήκωναν το κινητό. Κατάφερα να πάω μία αδέσποτη σκύλα που ζει στο ποτάμι σε έναν κτηνίατρο για στείρωση, τώρα γεννάνε τα παιδιά της, μωρά τότε, γιατί δεν κατάφερα να πείσω τη φιλοζωική να μου δώσου κι άλλα ραντεβού.... Νιώθω ανήμπορη και αδύναμη να τα πολεμήσω όλα αυτά. Τη φιλοζωική που είναι ...τουλάχιστον ανεπαρκής, τους κτηνιάτρους που είναι αδιάφοροι, όλους αυτούς που παρατάνε τα μικρά στις γειτονιές, τους άλλους που δεν θα τους περνούσε ποτέ από το μυαλό να δώσουν λεφτά για να στειρώσουν τις γάτες που κρατάνε στους κήπους τους για τα ποντίκια....
Όλα αυτά που γράφω είναι συγκεχυμένα και ασυνάρτητα. Ξέρω. Έτσι είναι οι σκέψεις μου, έτσι και τα συναισθήματά μου. Και ούτε ξέρω γιατί τα γράφω σε σένα. Γιατί σίγουρα δεν απαντώ στο δικό σου ερώτημα. Ίσως γιατί νόμισα, διαβάζοντας τα γραφόμενά σου, ότι είσαι ένας από τους λίγους σε αυτή την πόλη που ίσως με καταλάβουν λιγάκι!
Πώς θα περάσει και αυτή η νύχτα;;;;

@Ελισσακι: πραγματικά δεν έχω λόγια γι' αυτό που έπαθες :/: Λυπάμαι πολύ :/:

Ελισσακι..να εισαι σιγουρη οτι ΟΛΟΙ εδω,απο τους χρηστες του my cat τουλαχιστον,σε νιωθουμε ΑΠΟΛΥΤΑ.Λυπαμαι αφανταστα..:(

@πάνος20513 Δεν ταίζω αδέσποτες γάτες. Εσύ ταίζεις και μπράβο σου. Αν τάιζα δεν θα τις τάιζα στο ίδιο σημείο και σε μη κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών (που νομίζω ότι υπάρχει νόμος ότι απαγορεύεται). Πιστεύω ότι και συγγενή πρώτου βαθμού να μου σκοτώνανε δεν θα εφάρμοζα βία.

Έτσι λειτουργεί ο ευσυνείδητος και ο σωστός γιατρός...
Όπως δεν παραλείπουν να ζητάνε τα φακελάκια ,
ή όπως δεν παραλείπουν να σου χρεώσουν επίσκεψη, μόνο για ένα απλό... face control που κάνουν...
ας μην παραλείπουν να είναι επιβοηθητικοί και να ενημερώνουν...
Ζητάνε και οι κτηνίατροι φακελάκια :confused:;

Στους ανθρώπους στα δημόσια νοσοκομεία κάποιοι ασυνέιδητοι ζητάνε φακελάκια όταν κάποιος ασθενής θέλει να εξεταστεί άμεσα με τη πρόφαση του επείγοντος.

Οι γιατροί καλώς ζητάνε επίσκεψη ακόμα και για face control πρώτα από όλα γιατί το face control είναι ιατρική πράξη και ο γιατρός αναλαμβάνει ρίσκο μην τυχόν κάνει λάθος διάγνωση. Μην ξεχνάς ότι στους γιατρούς υπάρχει και το πρήξιμο μέσω τηλεφώνου όπου ο γιατρός δεν πληρώνεται.

@Ελισάκη Το Daktarin χορηγείται στους ανθρώπους για αντιμετώπιση δερματικών μυκητιάσεων. Για να πιάσει πρέπει να εφαρμοστεί 3 φορές την ημέρα επί 7 μέρες. Από όσο ξέρω εφαρμόζεται και στα ζώα. Τα γατάκια τα εξέτασε ο γιατρός στο ιατρείο του ή απλώς σε ενημέρωσε τηλεφωνικά; Για μένα κύριοι υπεύθυνοι είναι ο δήμος ή η κοινότητας όπου κατοικείς.

:wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall:

Αγαπητε fockos,σεβομαι και την γνωμη σου και τις αντιληψεις σου περι βιας,απο μια μερια πολυ καλα κανεις και σκεφτεσαι ετσι
ΑΛΛΑ μερικα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ καταλαβαινουν μονον με την βια,ετσι εχω μαθει εγω στην ζωη μου και αυτην την αντιληψη εχω περι του θεματος αυτου,(ισως εχω αδικο).Απο οτι εχω καταλαβει εισαι Γιατρος.θα σε παρακαλεσω παρα πολυ να μου πεις την γνωμη σου σε αυτα που θα σου γραψω(θα με βοηθησεις πολυ). Δουλευω νυχτα,πηγα σπιτι μου στις 01.00 περιπου,βγηκε ο Μπουρμπουλης στην πορτα ,του εβαλα φαγητο και εφυγα (δεν μου φανηκε και πολυ καλα,λιγο πεσμενο τον ειδα,πρεπει να τσιμπησε λιγο απο το φαγητο του),γυρισα σπιτι ξημερωματα γυρω στις 6,του εβαλα λιγο φαγητο,πλησιασε στο φαγητο και καθοταν 10 λεπτα περιπου και κοιταζε στο κενο... Τοτε ειδαμε μαζι με την γυναικα μου την αναπνοη του στα πλευρα του,ηταν πιο εντονη απο οτι συνηθως (φουσκωναν πολυ τα πλευρα του),δεν εφαγε,δεν δωσαμε πολυ σημασια γιατι πριν 1 μηνα περιπου ενω καθοτανε στο κρεββατι ανεπνεε παλι ετσι,πηγα εγω για υπνο,ο Μπουρμπουλης με αργα βηματα ηρθε στο δωματιο μου,μπηκε μεσα σε ενα χαρτινο κουτι,δεν βολευτηκε ομως και βγηκε στο μπαλκονι,εγω κοιμηθηκα.Ο Μπουρμπουλης στις 07.30 περιπου πηγε παλι στο σαλονι,τον ειδε η αδερφη μου να αναπνεει ετσι και ειπε απο μεσα της(και εσυ εχεις τα χαλια σου),μετα πηγε προς το φαγητο,μαλλον εγλυψε λιγο και μετα ανεβηκε στο κραββατι μου,γυρω στις 08.30 τον ειδε η γυναικα μου για τελευταια φορα,γυρω στις 09.00 ηρθε η γυναικα μου στο δωματιο μου,δεν τον ειδε εκει,ειχε βγει στο μπαλκονι.κοιταξε στο μπαλκονι(στην μερια που τον βρηκε πεθαμενο) και δεν ηταν ουτε εκει. Στις 10.30 με ξυπνησε κλαιγοντας και μου ειπε οτι πεθανε,σηκωθηκα,πηγα τον ειδα,εφυγα,εκανα καφε μαζι με 4 τσιγαρα και μετα πηγα να τον δω παλι,δεν ηξερα ουτε που ειμαι ουτε τι μου γινετε
ηταν ξαπλωμενος με ανοιχτο το στομα,στα χειλη του δεξια και αριστερα υπηρχαν δυο σημαδια μπλε(κυανουν χρωμα).ειχε αφοδευσει και ειχε ουρησει επισης,και ειχαν βγει λιγα σαλια απο το στομα του.πηγα κατα τις 14.00 και τον εθαψα,δεν καταλαβαινα τι εκανα απο το σοκ που επαθα
Αυτο γινετε κυριακη στις 6 νοεμβριου,την τριτη πηγα τον ξεθαψα(φοβηθηκα μηπως ηταν ζωντανος οταν τον εθαψα),τον ξεθαψα παλι προχθες για να δω την κοιλια του(ξεχασα να αναφερω οτι η κοιλια του κοντευε να φτασει στο εδαφος,σαν ξεχειλωμενη ηταν) αν ειναι σκληρη,λογω υγρων,αλλα πλεον εχει αρχισει η αποσυνθεση και δεν μπορεσα να καταλαβω τιποτα
Γιατι δεν τα εκανα ολα αυτα πιο μπροστα? σταματησε το μυαλο μου,τωρα αρχιζουν και μου ερχονται
Συγγνωμη για το μεγαλο κειμενο αλλα ............
Θελω την γνωμη σου σαν Γιατρος(ισως σε βοηθησουν τα μπλε σημαδια στα χειλη του,καθως και το οτι αφοδευσε και ουρησε

Το ερωτημα μου απευθυνεται προς ολους σας,αν καποιος ειχε παρομοιο συμβαν,η αν ξερει κατι ας απαντησει
Αγαπητη μου Ελισσάκι χαιρομαι παρα πολυ που εισαι απο την Ξανθη. Σε καταλαβαινω απολυτα,ξερω πως νοιωθεις,τα εχω περασει και εγω.
Βρηκαμε πριν 2 χρονια με την γυναικα μου ενα νεογεννητο γατακι στον δρομο,το πηραμε σπιτι,το ταιζε η γυναικα μου με το μπιμπερο,το πηγαμε στο χωριο(πατρικο σπιτι) το βλεπαμε τακτικα,ηταν μια χαρα,μια μερα πηγαμε και το ειδαμε ακεφο,παμε στον γιατρο το βρισκει μια χαρα,ξανα χωριο,σε λιγες μερες χειροτερεψε,παλι σε αλλον γιατρο,μας εδωσε καποιες οδηγιες και καποια χαπια. Το γατακι χειροτερεψε,το πηγαμε παλι στον γιατρο,τα γατακι πεθανε στο ιατρειο μεσα. Νοιωθαμε τυψεις που δεν το πηγαμε και σε τριτο γιατρο.
Ενα πραμα θα σου πω.Μακαρι και αλλοι ανθρωποι να ηταν σαν εσενα. ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΑΡΑ.ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΥ,ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ
ΑΠΛΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΗΝ ΑΦΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ
Εγω φταιω γιατι αδιαφορησα και πηρα αψηφιστα το ζαχαρο,εσυ ομως δεν φταις σε τιποτα,απλα την αφησες εξω γιατι της αρεσε
Δηλαδη επειδη την αφησες εξω επρεπε να γινει το κακο? Ξερεις ποσες φορες ειχα αφησει εξω τον γατο μου?ποσους κεντρικους δρομους ειχε περασει?
και ομως δεν επαθε τιποτα,παλια οταν ηταν 1 χρονων τον χτυπησε αμαξι,ευτυχως την γλυτωσε ελαφρια
Απλα δεν ειχε ερθει η ωρα του,οταν ηρθε κοιμηθηκα εγω τον υπνο του δικαιου και ετσι ηρθε πιο ευκολα.
Μην σε ξανακουσω να λες οτι φταις,ειναι αστειο και μονον που το σκεφτεσαι.
Συμπαθα με,ειμαι κομματια,θα συνεχισω εντος της ημερας,θα σου πω και μια αλλη ιστορια σχετικα με τα φιλοζωικα σωματεια
https://www.mypetz.gr/member.php?u=63833

Δεν ειμαι ιατρός είμαι φοιτητής ιατρικής εχω βγάλει νοσηλευτική και έχω εργασιακή εμπειρία 2 χρόνια. Ο καλύτερος για να σου απαντήσει στο θέμα είναι ο κτηνίατρος του forum εγώ θα σου απαντήσω σύμφωνα με την δική μου οπτική γωνία.

ο διαβήτης ανεξάρτητα από τον τύπο του σημαίνει πρακτικά υψηλή γλυκόζη στο αίμα. Η γλυκόζη βλάπτει σιγά σιγά τα αγγεία και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουμε συμπτώματα. Από ένα σημείο και μετά όταν έχουν φθαρεί τα αγγεία αρκετά δίνουν τα συμπτώματα σε ιστούς και όργανα που παρουσιάζουν υψηλή αιμάτωση.

για αυτό στους διαβητικούς έχουμε συμπτώματα όπως καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια. Αρχικά στους διαβητικούς έχουμε πολυουρία αυτό συμβαίνει επειδή λόγω διαφορά οσμωτικής πίεσης, προοδευτική οι νεφροί πάθαίνουν ανεπάρκεια δε μπορούν να εξάγουν ικανοποιητική ποσότητα υγρών και αυτό οδηγεί σε προοδευτεί κατακράτηση υγρών το οποιό σε συνδιασμό με την καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει έμβολα (έμφραγμα, εγκεφαλικό) λόγω στάση αίματος, περιφερική κυανωση.

Χαρακτηριστικά του διαβήτη είναι η πολυδιψία , πολυουρία και πολυφαγία (ο διαβήτης μειώνει τον μεταβολισμό των τροφών και για να ισοβαθμιστεί αυτό ο οργανισμός πεινάει). Όταν έχουμε αυτά τα συμπτώματα ο διαβήτης είναι αρρύθμιστος.

Ο αρύθμισμτός διαβήτης μπορεί να προκαλέσει διαβητική κετοξέωση. Το πρώτο σημείο της κετοξέωσης είναι η αναπνοή kussmaul εργώδης αναπνοής με χαρακτηριστική δυσοσμία. (αυτό πρέπει να είχε το γατί σου μπορεί όμως να είχε και μια λοίμωξη στο αναπνευσστικό) συνοδεύεται διαταραχές και από έντονη υπνηλία αν δεν αντιμετωπιστεί πέφτει σε κώμα.

Τελευταία επεξεργασία:

στο google translate το μετέφρασες το κείμενο;

στο google translate το μετέφρασες το κείμενο;
:P το σημείο που πήρα από το internet ήταν η αναπνοή kussmaul (δεν ήξερα πως γραφόταν στα αγγλικά και γενικά τι ακριβώς είναι) τα άλλα τα σκέφτηκα για αυτό μπορεί να είναι λαναθασμένa . Δεν είχε νόημα να μεταφέρω ένα κείμενο αυτόφιο από το Internet για να πουλήσω μούρη.

Τελευταία επεξεργασία:
πραγματικά καθόμαστε τόση ώρα και ακούμε έναν απόφοιτο της νοσηλευτικής για το τι έχει το γατάκι....που τα μισά δεν τα ξέρει και τα άλλα μισα τα βάζει στο γκοογκλ τρανσλασιον.....ημαρτον....κάθε φορά αυτό γίνεται ρε focko μπαίνεις μέσα και δημιουργείς θέμα από το πουθενα ήμαρτον πια .....

η γνώμη μου είναι φίλε πάνο να πας και να ρωτήσεις έναν άλλον κτηνίατρο που να ξέρει και να έχει την διάθεση να ασχοληθεί ώστε να σου λυθούν οι απορίες....:) από το να ακους τον κάθε φλόκο εδώ μέσα....που δεν ξέρουμε αν ξέρει και τι ξέρει......

δεν μπορώ άλλο με αυτη την επίδειξη γνώσεων εδω μέσα , ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από αυτό αλλά από μια συμβουλή για το τι έγινε....
:mad::mad::mad::mad:

και φλόκο ξύπνα λιγακι στην Ελλάδα ζεις υπάρχουν και κόπανοι κτηνίατροι όπως και γιατροί δεν το χεις ξανακούσει και σου μιλάω εκ πείρας με πατέρα ιατρο.....

καλα σου Χριστούγεννα...:whistle:

Η αναπνοη αυτη ειναι βαθεια αναπνοη(σαν αναστεναγμος) και φρουτωδης,δεν νομιζω οτι ειχε αυτην ο Μπουρμπουλης,ειχε μαλλον δυσπνοια.
Σε ευχαριστω πολυ παντως.

eirinaki84 εχω ρωτησει ολους τους κτηνιατρους στην Ξανθη,και εχω παρει πολλα τηλεφωνα σε κτηνιατρους απο αλλες πολεις,δεν μπορουν να πουν με σιγουρια.Ολοι συμφωνουν οτι ειχε δυσπνοια και οτι κουραζοταν ευκολα(λαχανιασμα στις σκαλες,αργες κινησεις).

κλασσικα συμπτωματα της καρδιακης ανεπαρκειας(κουραση και δυσπνοια)
Τελος παντων,σας εχω κουρασει με αυτο το θεμα,κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια τι ακριβως ειχε

@Ceres και Πουπουλίνα, σας ευχαριστώ που συμμερίζεστε τον πόνο μου.
@ fockos Ο κτηνίατρος είχε δει τον Αχιλλέα. Τον είχα πάει γιατί είχε συνάχι. Η πρώτη κτηνίατρος μου είχε πει ότι μάλλον είναι αλλεργία, ούτε το έπιασε το ζώο! Δεν ξαναπήγα. Ο δεύτερος μου έδωσε αντιβίωση για το συνάχι και διέγνωσε δερματόφυτο και το καυτηρίασε απλά. Ήταν όμως γλυκός με τα γατιά και με τα παιδιά. Τη δεύτερη φορά όταν είχε βγάλει σπυράκια σε όλο του το σώμα και τον είχα ξαναπάει για εμβόλιο, κάτι μουρμούρισε για μπάνιο, τελικά μου είπε για το Daktarin και δεν μας είπε ούτε ότι θα κολλήσει και η Κλεοπάτρα αφού ήταν πάντα μαζί, ούτε ότι μπορούσαμε να κολλήσουμε κι εμείς. Για εβδομάδες παιδευτήκαμε! Όπως μου είπε ο γιατρός του έβαλα Daktarin στοματική γέλη γιατί είπα, αφού είναι για το στόμα, δε θα πάθει τίποτα και να το γλείψει! Το άλλο πρωί το βρήκα πεθαμένο.
Όσο για το δήμο μας, είναι λαμόγια και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα αδέσποτα. Πόσες φορές πιάσαμε μέλη του Συμβουλίου για το πρόγραμμα στειρώσεων….Αδιαφορούνε παντελώς.
@ Πάνο σ’ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Από τη μία έχεις δίκιο, υπάρχουν γάτες που κυκλοφορούν εβδομάδες και μήνες έξω χωρίς να τους συμβεί τίποτε. Αφότου όμως έψαξα πολύ στο διαδίκτυο για προστασία γάτων που κυκλοφορούν και ελεύθερα, ξέρω ότι οι πιο επικίνδυνες ώρες είναι το σούρουπο. Και δυστυχώς μένουμε σε πολύ κεντρικό σημείο με πολυσύχναστο δρόμο μπρος και πίσω. Εξάλλου η Κλεοπάτρα ήταν ειδική περίπτωση, είχε μεγάλη ανάγκη τη συντροφιά μας, ίσως λόγω του χαμού των δύο της συντρόφων.
Πάντως μου έκανε καλό αυτό που είπες, ότι ο Μπουρμπόυλης σου κυκλοφορούσε ελεύθερα σε γειτονιά με μεγάλους δρόμους, γιατί πολλοί το θεωρούν εγκληματικό, και τώρα πια είχα άρχισα να πιστεύω ότι μάλλον έχουν δίκιο. Θυμήθηκα όμως ότι ο Μάριος, ο πρώτος μας πανέμορφος γατούλης, που στην πραγματικότητα δεν ήταν <<μας>> αλλά του απέναντι :), άσχετα αν εκείνος προτιμούσε τη συντροφιά μας, όντως όταν λείπαμε σε διακοπές, περνούσε κάθε μέρα το δρόμο και επισκεπτόταν το σπίτι μας, όπως μας είπαν και μας περίμενε. Όταν έγινε το τραγικό συμβάν ήμασταν εδώ, αλλά δεν πήραμε χαμπάρι! Και εδώ είναι και το σημείο που σε καταλαβαίνω, γιατί μέχρι να μάθω τι ακριβώς και πώς είχε συμβεί πέρασα μέρες αλλά και εβδομάδες στο διαδίκτυο και στη γειτονιά ρωτώντας τον καθένα τι είδε, πότε και πώς και τι του είπε ο απαίσιος γείτονάς μας που τον είχε βρει πληγωμένο και για μέρες!!! ΔΕΝ μας ειδοποίησε. Επειδή έχουμε προηγούμενα με το γείτονα αυτόν (μάλλον αυτός με εμάς) δεν του μιλάμε εμείς, άσε που είναι γέρος κακός και δεν βγάζεις άκρη.
Επειδή όμως ήδη έγραψα πολλά και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλο το Thread σου αλλά νιώθω τόσο την ανάγκη να μιλήσω θα ανοίξω άλλο Post.
Θέλω όμως να σου πω, ότι μάλλον πρέπει να δεχτούμε ότι είμαστε άνθρωποι και συνεπώς κάνουμε λάθη. Όλοι εμείς σίγουρα θα είχαμε πράξει διαφορετικά εάν ξέραμε εκ των προτέρων, τι θα συμβεί. Άρα ότι <<τον άφησες να πεθάνει>> δεν ισχύει γιατί δεν ήξερες, τι θα συνέβαινε και δεν μπορούσες και να το ξέρεις! Ο γάτος σου έζησε ευτυχισμένος 6 ½ ολόκληρα χρόνια! Τι να πουν τα δικά μου αγγελούδια που εκτός από το Μάριο που τουλάχιστον είχε χρονίσει τα άλλα δεν χάρηκαν ούτε ένα εξάμηνο τη ζωή σ’αυτόν τον όμορφο πλανήτη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back