πανος20513
Νεοφερμένο μέλος
Ελισσάκι δεν προσπαθω να σε παρηγορησω ουτε να σου συμπαρασταθω,απλα σου λεω οτι πιστευω(ο καθενας απο μας εχει μια ημερομηνια ληξης,οτι και να κανουμε το μοιραιο δεν αποφευγεται). Η Κλεοπατρα εφυγε γιατι ηρθε η ωρα της(θα μπορουσε να τραυματιστει ελαφρα-βαρια,θα μπορουσες να την προλαβεις,θα θα θα θα θα).Στην δικη μου περιπτωση ειναι διαφορετικα,τον παρατησα τον Μπουρμπουλη στην μοιρα του,και οταν τον εχασα καταλαβα την αξια του,αυτο με τρωει,με βασανιζει αφανταστα,αν πεθαινε ξαφνικα η απο αλλη αιτα,αν προσπαθουσα να τον κανω καλα,αν επαιρνα χαμπαρι,δεν θα στενοχωριομουνα τοσο.Τον ειδα χαλια εκεινο το πρωι ,να αναπνει βαρια ,να μην βαδιζει καλα,και ουτε τοτε καταλαβα οτι πεθαινει,δεν ξερω τι επαθα,λες και κατι δεν με αφηνε να καταλαβω.Αφου να φανταστεις μετα 2-3 μερες απο την μερα που εφυγε εψαχνα να βρω την αιτια που πεθανε.......και εγω και η γυναικα μου,σκεφτηκα μηπως εφταιγε το αιρ κοντισιον(το ιδιο μου ειπε και η γυναικα μου),καθοτανε τελευταια ακριβως κατω απο το αιρκοντισιον.Τωρα μου τα λενε,ο μεγαλος ο ανηψιος μου μου ειπε... θειο πριν 2-3 μηνες ημουνα σπιτι και τον ειδα που το σκεφτοτανε να ανεβει στον καναπε και σου ειπα.γιατι δεν μπορει να ανεβει στον καναπε?? και μου απαντησες...βαριεται για αυτο....... Η αποχαυνωση μου σε ολο το μεγαλειο της.Η δικια σου περιπτωση ειναι τελειως διαφορετικη,δεν φταις σε τιποτα,απλα ηταν να γινει(πρωτη φορα την αφησες να βγει εξω? αν ναι τοτε φταις σιγουρα).Οσον αφορα τον δημο της Ξανθης,ενα θα σου πω.Ο δημος βαζει τις φολες ,περισυ πριν τις αποκριες σκοτωσανε με φολα 9 σκυλια.Ενας φιλος (δεν θελει να μπλεχτει) ειδε γνωστο του μαζι με 2 αλλους που δουλευουν στον Δημο να ριχνουν φολες (ξημερωματα γυρω στις 04.00) Οταν του ειπε τι κανετε??? του απαντησε ο γνωστος του που δουλευει στον δημο...Τι να κανω........ετσι μας ειπαν,αν δεν το κανω θα χασω την δουλεια μου. Αυτα περι δημου,και περι δημαρχου,πιο κοπροσκυλο απο αυτον που εχουμε τωρα δεν προκειται να υπαρξει.Οσον αφορα τωρα τις φιλοζωικες.ποιες φιλοζωικες??? Η κτηνιατρος που ειναι στην φιλοζωικη???? που οταν την πας καποιο αρρωστο ζωο σου λεει κατευθειαν για ευθανασια(παιρνουν λεφτα για καθε ευθανασια). Η αλλη κτηνιατρος(τυφλα ναχει) που την πηγαινα ενα γατακι αρρωστο και μου ελεγε....δεν μπορω να το πιασω εγω....αν με γραντζουνισει???. Ειχα βρει πριν 2 χρονια μια γατα αναπηρη (πυροβολημενη με αεροβολο,νωτιαιος μυελος-σκαγια-νωτιαιος μυελος) Καλεσα την φιλοζωικη,μια απο τις πολλες που υπαρχουν εδω στην Ξανθη(θεωρητικα,στην πραξη δεν υπαρχει καμμια),την καλεσα για να την πιασουμε,γιατι η γατα ειχε μπει μεσα στο υπογειο παρκινγκ της δημοτικης αγορας.Μου ηρθαν δυο νεαρες κοπελλιες,τους εξηγησα τι τρεχει,μου λεει η μια....δεν μπορει να μεινει η γατα εκει... συμφωνω της λεω,να της ριξουμε λιγο φαγητο και νερο(εννουσε να παρω εγω φαγητο και να βρω νερο) πηγα αγορασα 3 φακελλακια με υγρα τροφη και ενα μπουκαλι νερο και παμε στο παρκινγκ και τα δινουμε στην γατα,η γατα απο τον φοβο της σκαρφαλωσε σε κατι συρματα,αλλα στο τελος του συρματος κολλησε λογω της παραλυσιας που ειχε,και εμεινε εκει.Παιρνουν οι κοπελλες τον Ζαγκλιαβο(κτην.ανδρεου δημητριου),ναναι καλα ο ανθρωπος ερχετε,μεχρι να ερθει η μια κοπελλια μου επαναλαμβανε συνεχως...θα τον πληρωσεις τον γιατρο ετσι............(η υποτιθεμενη φιλοζωικη της ηταν στην απεξω..........το θυμα θα πληρωνε.....αυτες ηρθαν για να δωσουν εντολες.....,λες και η γατα ηταν δικια μου ,η την αφησα παραλυτη εγω.........). Καταφτανει ο Ζαγκλιαβος την πιανει μετα κοπων και βασανων,την παμε στο ιατρειο του(η κοπελλια συνεχιζε το ιδιο βιολι....να πληρωσω εγω τον γιατρο,αν και της ειπα 100 φορες ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ )Παω βγαζω ακτινογραφια στην γατα,πληρωνω 45 ευρω,πληρωνω τον γιατρο αλλα 20 ευρω.Την γατα δεν την κρατουσε κανενα κτηνιατρειο,χτυπησα ενα σωρο πορτες μηπως την παρει καποιος αλλα ματαια. Την πηγα στην πολυκλινικη ζωων στην Θεσσαλονικη,μιλησα με τον χειρουργο τον Κυριο Καζακο,μου λεει...η εγχειριση κανει 300 ευρω αλλα θα την κανω δωρεαν,αλλα υπαρχουν ελαχιστες ελπιδες εως μηδαμινες,του λεω........ καντην. Την εκανε,η γατα εμεινε 10 μερες στην κλινικη ,και μετα πηγα να την παρω.Ολοι μου μιλουσαν για ευθανασια.Στην κλινικη πληρωσα μονον 40 ευρω...................................(μιλαμε για Ανθρωπους,ειδικα ο κυριος Καζακος).Τελικα την γατα την κρατησε καποια ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ (αν υπαρχει θεος ας την ανταμειψει οπως ξερει αυτος).Η γατα ειναι μια χαρα εδω και 2-3 χρονια ,δεν θυμαμαι ακριβως.Ξεχασα να αναφερω οιτι πριν παω την γατα στην κλινικη την κρατησε 1 εβδομαδα η Κυρια Αθανασιου η κτηνιατρος( η μονη που αξιζει σαν ανθρωπος κατα την γνωμη μου).οι φιλοζωικες ουτε την φωτογραφια της γατας δεν δημοσιευσανε........Ποιες φιλοζωικες,ποιος δημος και ποιοι κτηνιατροι?????? Οταν ειπα σε μια συγκεντρωση της φιλοζωικης να βοηθησουν με λιγα λεφτα μου απαντησαν......... εμεις δεν εχουμε λεφτα............. Τοτε ρε χαμενα παρταλια τι παριστανετε????? Αφου τους σκυλοβρισα σηκωθηκα και εφυγα.Τα συμπερασματα δικα σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελισσάκι
Νεοφερμένο μέλος
Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον αυτά που γράφεις. Είναι υπέροχο αυτό που έκανες με τη γάτα του δημοτικού πάρκινγκ, κάτι τέτοιο χρειάζεται (εκτός από τα χρήματα και το χρόνο!) απίστευτο σθένος και ενέργεια. Οι πληροφορίες είναι και πολύτιμες για μένα, γιατί 1ον η κυρία Αθανασίου είναι από τους λίγους κτηνιάτρους που δεν έχω επισκεφτεί και θα είναι η επόμενη, αν χρειαστεί να ξαναπάω, και 2ον δεν ήξερα ότι υπάρχει κλινική ζώων στη Θεσσαλονίκη, ελπίζω βέβαια, ότι δε θα χρειαστεί ποτέ να πάω εκεί!
Όσον αφορά τη φιλοζωική στην Ξάνθη, θα μπορούσα κι εγώ να γράψω πολλά. Έμαθα για την ύπαρξή τους, όταν πέρυσι το Σεπτέμβρη είχα βρει στον κήπο μας ένα μικρούλικο γατάκι που είχε τα μάτια ακόμη κλειστά, έκλαιγε όλη τη νύχτα και ήταν χωμένο κάτω από κάτι ξύλα. Το έβγαλα από κει και το έβαλα σε ένα κουτί με μία κουβερτούλα και του έδινα γάλα με μία σύριγγα και με το σταγονόμετρο ενός μπουκαλιού από φάρμακο. Είχα βέβαια αγχωθεί, γιατί ήταν πολύ μικρό, ξυπνούσε συχνά, και δεν ήθελα να το αφήνω μόνο. Όμως δουλεύω κι έχω δυο παιδιά, πού χρόνος. Πήρα ένα κινητό που έχει η φιλοζωική στο site τους. Το σήκωσε η πρόεδρος. Μου είπε ότι το κοινό γάλα δεν κάνει, να του δίνω αραιωμένο εβαπορέ, να το κρατήσω μερικές μέρες και θα το αναλάβει αυτή, γιατί είχε ακόμη ένα, θα με έπαιρνε τηλέφωνο. Χάρηκα γιατί σκέφτηκα, ότι αυτό ακριβώς χρειαζόταν, ένα άλλο γατάκι να του δίνει συντροφιά και ζεστασιά όλη μέρα και μια πιο πεπειραμένη μαμά από μένα. Τηλέφωνο δεν με πήρε και όταν έπαιρνα εγώ, δεν το σήκωνε κανείς. (Μια τακτική που εφαρμόζουν γενικώς, από ότι ανακάλυψα αργότερα.) Έμαθα λοιπόν τη διεύθυνσή της και της το πήγα σπίτι. Προσπάθησε να κρύψει την έκπληξή της, αλλά τελικά το κράτησε. Tο έβαλε σε ένα κλουβάκι που είχε σε μία μίνι αυλίτσα με μερικά σκυλιά, μαζί με ένα- ναι μεν μικρό - αλλά πιο μεγάλο από το δικό μου γατάκι. Το σταγονόμετρο και τη σύριγγα που είχα φέρει μαζί μου, τα σνόμπαρε. Έχω δικό μου μπιμπερό, μου λέει. Σε αντίθεση με μένα ήταν άνετη και καθόλου συναισθηματική. Ίσως έτσι θα πρέπει να είναι κανείς, για να κάνει αυτή τη δουλειά, σκέφτηκα. Δεν θα άντεχα στη σκέψη, ότι έχω ένα μικρούλη μόνο σε ένα κλουβί. Τώρα τουλάχιστον είχαν παρέα και ένα άλλο καλό της επίσκεψής μου ήταν, ότι έμαθα για το πρόγραμμα στειρώσεων των δήμων (άλλη ιστορία αυτή!)
Λίγες εβδομάδες μετά, 4η Οκτωβρίου, Παγκόσμια ημέρα των ζώων, έγινε το παζάρι στην πλατεία, όπου πουλούσανε μπρελόκ και μοίραζαν φυλλάδια. Εκεί γνώρισα και άλλα μέλη της φιλοζωικής που θα έμελλε να φανούν χρήσιμα στο μέλλον. Μία κοπέλα που είχε μαζί της δύο γατάκια, θα χαρίζονταν επιτόπου(!) εκεί στην πλατεία. Μου είπε ότι το γατάκι μου υιοθετήθηκε από τη γάτα της που θήλαζε τα δικά της, γιατί η πρόεδρος δεν μπόρεσε να το ταΐσει με το μπιμπερό
. Δεν φαντάστηκες πόσο χάρηκα! Αυτή η κοπέλα που μένει μαζί με τους γονείς της στο Πετροχώρι τελικά κάνει μεγάλο έργο. Έχουν μαζέψει πολλά αδέσποτα σε ένα οικόπεδο δίπλα στο σπίτι τους και τα φροντίζουν με μεγάλη στοργή. Πάγια τακτική της φιλοζωικής, να της τα πηγαίνουν <<για λίγο>>, περιττό να σου πω, ότι εκεί μένουν, τουλάχιστον αναλαμβάνουν τη στείρωση και τον εμβολιασμό. Η κοπέλα έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες, για να μην αρχίσω και με το απαράδεκτο κυνοκομείο της Ξάνθης και τον αχρείο που είναι υπεύθυνος εκεί.Ά, ξέχασα να σου πω, ότι εμείς ανήκουμε στο δήμο Τοπείρου, αλλά μη φανταστείς ότι είναι καλύτερα τα πράγματα εδώ. Κανείς δεν ασχολείται και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα ζώα.
Όσο για τον Μπουρμπούλη σου, τι να σου πω. Νομίζω ότι όλοι εμείς ανακαλύπτουμε την πραγματική αξία κάποιου όταν τον χάνουμε Δεν είσαι ο μόνος! Και αυτό το περιστατικό με τον ανιψιό σου που διηγήθηκες, από τωρινή σκοπιά, που ξέρουμε την εξέλιξη των πραγμάτων, φαίνεται απίστευτο ή και τερατώδες, εάν το έλεγες όμως σε κάποιον ψυχολόγο, θα σου έλεγε ότι είναι μία φυσική και συχνή αντίδραση, γιατί υποσυνείδητα δε θέλουμε να δεχτούμε ότι όντως υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, σαν τη στρουθοκάμηλο που χώνει το κεφάλι στην άμμο, και νομίζει ότι δεν τη βλέπουν.
Ίσως για να αντέξεις το θάνατο κάποιου κοντινού σου ανθρώπου ή ζώου το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να αρχίσεις να φιλοσοφείς και να μπαίνεις σε μεταφυσικά επίπεδα. Το ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους και υπαίτιους με κάτι που κάναμε ή δεν κάναμε, είναι μια φυσιολογική φάση που συνοδεύει την περίοδο πένθους η οποία μπορεί να κρατήσει εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια. Και εάν ψάξει κανείς πάντα, σε κάθε περίπτωση, στη δική σου, τη δική μου και των άλλων, θα βρει σίγουρα κάτι, που έπρεπε να είχαμε κάνει και δεν το κάναμε ή να μην είχαμε κάνει και το κάναμε.
Ίσως το μόνο παρήγορο είναι ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ΔΕΝ θα τα επαναλάβουμε αν ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση. Θα κάνουμε όμως άλλα…. Και το ζωάκι που έφυγε, αν μπορούσε θα σου έλεγε να δώσεις την αγάπη και τη φροντίδα σου, που σίγουρα σου περισσεύει (φαίνεται από όσα έχεις κάνει και από αυτά που γράφεις) σε κάποιο άλλο μόνο και απροστάτευτο, και υπάρχουν τόσα!
Όλα αυτά τα λέω σε σένα αλλά και σε μένα. Για την Κλεοπάτρα άρχισα πλέον να πιστεύω ότι κάποιος τη χτύπησε επίτηδες! Δεν ξέρω αν γίνομαι παρανοϊκή. Αλλά πώς να σκοτωθεί από αυτοκίνητο στον πεζόδρομο όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να τρέξεις. Δεν μπορώ ακόμα να αρχίσω να βγαίνω στη γειτονιά να το ερευνήσω, γιατί δεν θα το αντέξω, πονάει ακόμα τόσο πολύ! Θέλω να φυτέψω λίγα λουλούδια εκεί, αλλά ούτε αυτό μπορώ να κάνω ακόμα.
Και εδώ η πρώτη φωρτογραφία που ανεβάζω στο myCat από ένα πιο χαρούμενο περιστατικό:
Το μικρό ορφανό που είχα βρει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πανος20513
Νεοφερμένο μέλος
Ελισσάκι καλησπερα. Οσον αφορα την Κλεοπατρα υπαρχει και το ενδεχομενο να την χτυπησαν στον δρομο και καποιος να φιλοτιμηθηκε και να την εβαλε στο πεζοδρομιο,κακως δεν ρωτας,εγω θα ειχα ρωτησει παντου,εμενα με τρελαινει οταν δεν ξερω τι εγινε,τουλαχιστον θα μαθεις,ισως καποιος ειδε κατι. Εχθες το βραδυ γυρω στις 22.00 στην πισω πλευρα της δημοτικης αγορας (οχι αυτην που βλεπει στο παλιο ΚΤΕΛ Καβαλας) καποιο καθαρμα σκοτωσε ενα γατακι 6-7 μηνων περιπου (η ταχυτητα που μπορεις να αναπτυξεις εκει ειναι γυρω στα 30 χιλιομετρα).Παντου υπηρχαν αιματα,ειχα περασει γυρω στις 21.45 και δεν υπηρχε τιποτα,στις 22..00 ξαναπερασα και το ειδα,μεχρι να γυρισω καποιος το ειχε τραβηξει κοντα στο πεζοδρομιο.Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα καποιος να εβαλε την Κλεοπατρα στο πεζοδρομιο,δεν μπορει να την πατησαν στο πεζοδρομιο......
Δεν θελω να παρω αλλο ζωο,αισθανομαι οτι ετσι προδιδω τον Μπουρμπουλακο,ενα ζωο ειχα στο σπιτι μου,αυτο αγαπησα και με αυτο θα μεινω.
Αγοραζω 2 Whiskas δικιλα καθε μερα για αδεσποτες γατες καθως και για σκυλια. Η Κυρια Αθανασιου εχει στι Ιατρειο της 5-6 γατες ,εξω στην πορτα βγαζει κουπακια με ξηρα τροφη για σκυλια.Ειναι η μονη που δεχεται κα κρατησει ζωο στο Ιατρειο της ,της εχω αφησει μεχρι τωρα 3 ζωα
Κανεις αλλος δεν το κανει αυτο. (φοκο αυτη ειναι η γιατρος που πηγαινα τον Μπουρμπουλη,οπως βλεπεις δεν εβαλα μπραβους για να την δειρουν αλλα αντιθετα την επαινω,μαλλον οχι την επαινω,απλα λεω την αληθεια). Η κτηνιατρος που λες ειναι στα χαρτια κτηνιατρος,στην ουσια ειναι ενα απο τα πιο αντιπαθητικα πλασματα στον κοσμο,αυτη δεν λυπαται ουτε τον εαυτο της,οχι τα γατακια.....(για την Προεδρο λεω)
Δεν υπαρχει φιλοζωικη στην Ξανθη,ολοι ειναι του συμφεροντος και της προβολης. Οτι καλο γινετε απο ιδιωτες ,φυσικα υπαρχουν και μερικα μελη της φιλοζωικης που ειναι διαφορετικα.Ναι υπαρχει πολυκλινικη ζωων στην Θεσσαλονικη,ειναι τμημα του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου,αν χρειαστεις πες μου να σου δωσω το τηλ.
https://www.mypetz.gr/member.php?u=63833
miou..miar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάτι τέτοιες στιγμές δεν είναι εύκολο να ειπωθούν λόγια που να μπορουν να παρηγορήσουν..
Σε καταλαβαίνω..Κι εγώ έχω χάσει 2 από τα αδεσποτάκια μου φέτος, κανείς δεν μπορούσε να με παρηγορήσει..'Ολα μου φαίνονταν μαύρα..Μα τελικά τα κατάφερα..Κουράγιο θέλει, κουράγιο και χρόνο..Να σκέφτεσαι ότι ο γατούλης σου σε κοιτάχει αυτή τη στιγμή που το διαβάζεις αυτό, και είναι περήφανος για σένα και σε ευχαριστεί για όλα τα υπέροχα χρόνια που του χάρισες!
Κι όμως, δεν έχει φύγει..Ζει ακόμα στην καρδιά σου και θα συνεχίσει..Να είσαι σίγουρος!
Ελισσάκι
Νεοφερμένο μέλος
Πάνο, δεν διάβασες σωστά. Είναι πεζόΔΡΟΜΟΣ, όχι πεζοδρόμιο. Έρχονται εκεί και παρκάρουν οι καφενόβιοι, γιατί δεν μπορούν να περπατήσουν δύο βήματα. Ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπιτιού μας είναι η πρόσβαση προς το δρόμο εκεί, δηλ. συνδέονται δρόμος και πεζόδρομος που πάει και αριστερά και δεξιά. Σε όλη το μήκος του υπάρχει ένα υπερυψωμένο παρτέρι με δέντρα. Καθόταν καμιά φορά εκεί η Κλεοπάτρα και χάζευε. ΠΟΤΕ δεν επιχείρησε να περάσει το δρόμο. Τώρα, ότι την έβαλε κάποιος εκεί αφού τη χτύπησαν στο δρόμο, το θεωρώ απίθανο. Αν ήθελαν να τη δούμε, θα την έβαζαν μπροστά στην πόρτα μας αφού το μέρος που τη βρήκαμε είναι δύο μέτρα πιο πέρα (αυτοί που νοιάζονται ξέρουν τις γάτες και τα σπίτια), οι υπόλοιποι που τα μαζεύουν, τα πετάνε απλώς στα σκουπίδια!
Απίθανο θεωρώ και ότι τη χτύπησαν και σύρθηκε μέχρι εκεί, γιατί να μην προσπαθήσει να μπει στον κήπο, αφού είναι πιο κοντά; Κοίταξα και στον δρόμο, δεν υπήρχαν πουθενά αίματα. Εκείνη είχε αίμα μόνο στο στοματάκι της, το σώμα της ήταν αλώβητο, τουλάχιστον εξωτερικά. Μπορεί βέβαια και να είχε κάτσει κάτω από ένα αυτοκίνητο και να την πάτησε ξεπαρκάροντας, αλλά και αυτό είναι απίθανο γιατί ήταν ακριβώς στο τοιχάκι του παρτεριού. Την ίδια σκέψη ότι κάποιος τη χτύπησε εσκεμμένα κάνανε και ο άντρας μου και η αδελφή μου ανεξάρτητα ο καθένας. Ο άντρας μου είπε ότι έχει δει μηχανάκια να βάζουν στόχο τις γάτες όταν τις βλέπουν. Δεν ξέρω τι θα κάνω αν ποτέ πετύχω ένα τέτοιο υποκείμενο!
Όπως και να έχει, δεν μπορώ να το αλλάξω και να γυρίσω το χρόνο πίσω. Και τι δε θάδινα, να μπορούσα! Πέρασαν τέσσερις μέρες και μόλις σήμερα μάζεψα τα μπολάκια της του φαγητού και του νερού, το κουτί με την κουβερτούλα είναι ακόμα στη θέση του.
Το ξέρω ότι δεν θέλεις άλλη γάτα, και δεν ήθελα να σε προτρέψω να πάρεις. Εμένα μου το προτείνανε διάφοροι όταν είχε σκοτωθεί το Μάιο ο Μάριος, ούτε ήθελα να ακούσω! Από τότε με βασάνιζε ο χαμός του (θα γράψω κάποια στιγμή και τη δική του ιστορία). Τώρα που έφυγε η Κλεοπάτρα συνειδητοποίησα ότι η χαρά που είχε χαθεί, είχε ξαναγυρίσει μαζί της. Ήταν τόσο καλό και φιλικό γατάκι. Άκουγα και το γιο μου, όταν την έπαιρνε αγκαλιά να της λέει Είσαι το πιο όμορφο γατάκι που υπάρχει, μόνο ο Μάριος ήταν πιο όμορφος! Δεν τον ξεχάσαμε με τον ερχομό του καινούριου γατιού δεν τον αντικατέστησε, και ούτε εκείνη θα την ξεχάσουμε ποτέ!
πανος20513
Νεοφερμένο μέλος
Αγαπητη μου miou..miar σε ευχαριστω παρα πολυ,ειναι τα πιο ομορφα λογια που εχω ακουσει . Ελισσάκι δεν εχω λογια να πω,δεν ξερω τι να σου πω,το μονο που θα πω ειναι οτι καπως μετριαζεται η πικρα μου μιλωντας με εσας,γιατι ξερω οτι λιγο πολυ ολοι εδω μεσα εχουμε τον ιδιο πονο καθως και τα ιδια ενδιαφεροντα.Ρωτα μπας και μαθεις κατι σχετικα με την Κλεοπατρα.Τουλαχιστον εσεις δεν φταιτε,εγω ομως εγκληματισα
https://www.mypetz.gr/member.php?u=65492
Ελισσάκι
Νεοφερμένο μέλος
Το ΣΩΖΩ (ωραίο όνομα!) το Σωματείο Ζωόφιλων Ξάνθης απέκτησε και κυριλάτο γραφείο τώρα, στην πλατεία Αντίκας, το έχεις δει; Εκείνο πώς το πληρώνουν αφού δεν έχουν λεφτά;
πανος20513
Νεοφερμένο μέλος
εχει pet shop αυτη στον δρομο που παει για καβαλα αν θυμαμαι καλα,ειναι αλλο πραμα,εχει και μια υπαλληλο μεσα χειροτερη απο αυτην,ποτε δεν απαντανε στα τηλ.,και οταν παρεις στο μαγαζι η υποτιθεμενη κτηνιατρος συνεχεια απουσιαζει.τους εχω δει ολους μαζεμενους στο εργατουπαλληλικο κεντρο,εκει συνεδριαζουν για να λυσουν τα μεγαλα προβληματα των ζωων(για να δουν πως θα αρπαξουν περισσοτερα λεφτα). Οι αντρες κτηνιατροι κουστουμαρισμενοι και οι γυναικες κτηνιατροι με τουαλετες και φιλοσοφουν..... Μιλαμε για φαρισαισμο καιο ιουδαισμο σε ολο το μεγαλειο του.εγω ταιζω αδεσποτες γατες και σκυλια,εσυ το ιδιο,και πολλα ατομα απο εδω μεσα επισης το ιδιο,οπως και μερικα μελη του δηθεν φιλοζωικου σωματειου.Ειδε κανεις ποτε εναν απο αυτους να ταιζει καποιο αδεσποτο??? και ουτε προκειται να δει ποτε.....
Ελισσάκι
Νεοφερμένο μέλος
Όσο για μένα, το μόνο που άλλαξε είναι, ότι υπάρχουν και στιγμές που δεν τη σκέφτομαι! Παρόλο που όλα τη θυμίζουν. Ιδίως τα πρωινά που μου έδινε τόση χαρά γιατί μας περίμενε όλο ανυπομονησία να κατεβούμε, η απουσία της είναι τόσο μα τόσο αισθητή! Βρίσκω ακόμα τρίχες της πάνω στα ρούχα μας, όταν βάζω πλυντήριο. Κάθομαι στο γραφείο και κοιτάζω κάθε τόσο το καλοριφέρ μπροστά στο παράθυρο, εκεί της άρεσε να κάθεται όταν δούλευα. Ο πόνος δεν έχει καταλαγιάσει. Για τους γύρω μου το θέμα έχει λήξει, μου δίνουν να καταλάβω, ότι δεν αλλάζει τίποτα με το να το συζητώ, κατά τη γνώμη τους, πρέπει να αφήσω την πληγή να κλείσει χάρη των παιδιών… Εξάλλου δεν θέλω να ακούσω το τυπικό "Μια γάτα ήταν μόνο, πώς κάνεις έτσι!" Εγώ ωστόσο συνέχεια σκέφτομαι "τουλάχιστον να ήταν μόνο πληγωμένη, να την προλάβαινα, να είχα άλλη μία ευκαιρία!" Θα έκανα εκείνο θα έκανα το άλλο. Μέχρι τώρα από όσους ρώτησα, κανείς δεν είδε τίποτε. Εδώ και μέρες μου έχει γίνει εμμονή η περίφραξη του κήπου. Ψάχνω στο διαδίκτυο, μετράω τον κήπο, κάνω σχέδια. Γιατί το κάνω αυτό, δεν έχω ιδέα, εκεί διοχετεύω την ενέργειά μου και είναι κάτι σαν εξιλέωση.
----------------
Για την κτηνίατρο, ναι αυτήν εννοώ, "την ξινή την ξερακιανή", που λέει και ο κουρέας του χωριού μας
, που ταΐζει τους αδέσποτους σκύλους. Γνωρίζεις τον κτηνίατρο που είναι στο παζάρι; Κάποτε συζήτησα μαζί του για το πρόγραμμα στειρώσεων και μου είπε, ότι αφού η φιλοζωική έχει την κλίκα της, αυτός κάνει το δικό του πρόγραμμα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πανος20513
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα,αν σου πω οτι ειμαι καλα θα σου πω ψεμματα,απο την ωρα που ξυπναω μεχρι την ωρα που κοιμαμαι σκεφτομαι συνεχως,παιρνω τηλεφωνα κτηνιατρους,ψαχνω στο ιντερνετ,παιρνω τηλ. στην Θεσσαλονικη στο τμημα νεκροψιας(δεν απαντανε εδω και 2 εβδομαδες περιπου).Ξερω οτι το πιο πιθανον ειναι να μην γινετε νεκροψια πλεον(εχουν περασει 2 μηνες και 5 μερες),αλλα μου εχει κολλησει...... Την ιδια συμπεριφορα αντιμετωπιζω και εγω. Φτανει πια,δεν τον φερνεις πισω,η ζωη συνεχιζετε.Εγω ομως δεν μπορω να ηρεμησω,με εχει διαλυσει το οτι δεν τον προσεξα,οτι τον παρατησα στην μοιρα του,και δεν φταιω μονον εγω,την ιδια ευθυνη εχει η γυναικα μου και μεγαλυτερη μαλιστα(ειχε καταλαβει οτι δεν παει καλα ο Μπουρμπουλης,τον εβλεπε πιο πολυ,ηταν ολη μερα στο σπιτι).Ενα ενα μου τα βγαζουν τωρα.....εδειχνε κουρασμενος,δεν πολυετρωγε,το σκεφτοτανε να ανεβει στον καναπε,βαδιζε αργα.Σε αλλη περιπτωση(αν δεν ειχαμε τα παιδια) θα ντυνοταν και θα επαιρνε τον Μπουρμπουλη για να τον παει στον γιατρο.Φυσικα αυτη θα ηταν μια κινηση για να με αφυπνησει...... Δεν το εκανε λογω του στρες των διδυμων και της ταλαιπωριας που υφισταται.
Με λιγα λογια θελω να σου πω οτι αφησαμε τον ερμο στην μοιρα του,αυτο ειναι που με τρωει.Δεν σου κρυβω οτι αν δεν ηταν στην μεση τα παιδια θα ειχα χωρισει.Δεν ξερω τι θα γινει στο μελλον και κατα ποσο θα το ξεπερασω,αν το ξεπερασω ποτε................... Αυτο το ζωο ηταν οτι εχω αγαπησει πιο πολυ στην ζωη μου μεχρι τωρα.Μην σε παρασερνει η ευαισθησια που δειχνω για τον Μπουρμπουλακο,ειμαι σκληρο ατομο,και δυσκολα συμπαθω ανθρωπους.Αυτα απο μενα,παμε τωρα σε σενα,σε καταλαβαινω,καταλαβαινω πως νοιωθεις,ξερω τι περνας. Εγω που ειμαι στην απεξω που λενε,που ειμαι ουδετερος κριτης δεν βλεπω κανενα φταιξιμο δικο σου,δεν εσφαλες σε κατι,οπως σου ξαναειπα αν ηταν να μην γινει θα θα θα θα θα θα........
Απλα λογω του πονου που νοιωθεις ριχνεις τις ευθυνες επανω σου,νασαι σιγουρη οτι και παλι σε καταλαβαινω.Αν πιστευα οτι φταις θα σου το ελεγα καταμουτρα και με σκληρα μαλιστα λογια.Δεν σου λεω να την ξεχασεις(αυτο δεν γινετε με τιποτα),ουτε να μην την σκεφτεσαι,απλα μην νοιωθεις τυψεις,δεν φταις σε τιποτα,απλα την αφησες εξω οπως εκανες και αλλες φορες.
Ναι αυτη ειναι η φοβερη και τρομερη κτηνιατρος,δεν εχω ξαναδει τετοια φιλοζωια και τετοια αγαπη για τα ζωα................Μιλαμε για ατομο που δεν αξιζει ουτε να το φτυνεις.Ναι τον ξερω τον κτηνιατρο στο παζαρι(εχω παει 4 φορες και τον ρωτουσα),ειναι καλος ανθρωπος,ευγενικος και παντα προθυμος να σου εξηγησει.Για την κλικα συμφωνω απολυτα μαζι του,αυτην την γνωμη εχω και εγω
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool