Έχασε σταδιακά την όραση του μετά από εγχείρηση

• Thread starter Thread starter k.xaris
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

k.xaris

Νεοφερμένο μέλος

Ο k.xaris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλημερα σε ολους και ολες...Την σελιδα σας την βρηκα τυχαια μεσα απο μια
αναζητηση που εκανα..Λογω του οτι αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον Γατο που εχω..
Ειναι 3 χρονων ΠΕΡΣΙΑΣ Και μετα απο μια εγχειρηση που του εγινε..Δεν βλεπει..
Στην αρχη εβλεπε πιθανολογω λιγο.. αλλα μετα απο ενα χρονο...Μπορω να πω οτι δεν βλεπει
καθολου..Σε ερωτηση που ειχα κανει στον γιατρο..μου ειπε οτι δεν ξερει τι μπορει να εχει συμβει.
Αν ξερει καποιος και μπορει να με βοηθησει να βγαλω καποια ακρη θα του ειμαι ευγνωμων..
Βλεπετε ο ΜΠΑΜΠΗΣ..( ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ )ειναι πολυ μικρος...Και ειναι κριμα να ταλαιπωρειται και να κουτουλαει απο εδω κι απο κει...
Τον λυπατε η ψυχη μου να τον βλεπω ετσι...Εχει τοση ενεργεια και διαθεση για παιχνιδι....
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε βοηθεια μου προσφερεται...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες!
Λυπάμαι πολύ για τον γατούλη σου.Τι εγχείρηση έκανε και τι ηλικίας είναι ακριβώς;Μήπως να τον έβλεπε κάποιος άλλος γιατρός;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και γω νομιζω πως αν δοκιμαζες την γνωμη και καποιου αλλου γιατρου να εβγενε ακρη .αρκετες φορες οι γιατροι κανουνε λαθακια!:)

Και εγώ δεν ξέρω...
Μπορεί να είναι σύμπτωση... ξέρω ότι από την νάρκωση μπορεί να πεθάνουν...
να μείνουν τυφλά πρώτη φορά το ακούω...

και εγώ θα σου έλεγα μια δεύτερη γνώμη....

Καλή σου μέρα και καλώς ήρθες! Από ό,τι βλέπω μένεις στο Φάληρο, όπου έχεις κοντά σου έναν πολύ καλό γιατρό. Μπες στο site www.ailouros.gr και κλείσε ραντεβού να δει το γατάκι σου αυτός ο γιατρός. ΝΑ είσαι σίγουρος ότι θα έχεις πολύ καλή αντιμετώπιση και θα σου λύσει όποια απορία έχεις.

Μακάρι να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα

συμφωνω με τους προηγουμενους και εχω να προτεινω εναν γιατρο που ασχολειτε αποκλειτσικα και μονο με γατες και ειναι κατα γενικη ομολογια ο καλυτερος! ειναι και κοντα σου δεν εχεις να χασεις κατι! https://www.ailouros.gr/

Εσπέρου 2Π. Φάληρο - (Φλοίσβος)
τηλ210-9854262

Στελλα με προλαβες! :P ;)

Αν η τυφλωση ειναι συνεπεια της εγχειρησης και των επιπλοκων της το γατι θα επρεπε να χασει την οραση του αμεσως μετα , το οτι τη χανει σταδιακα μπορει να σημαινει οτι το προβλημα ειχε προοδευτικη εξελιξη καλο θα το ηταν να το δει και καποιος συναδελφος κατα προτιμηση με ξειδικευση στα ματια:hmm:

Aπ οτι μου ειπε ο γιατρος που του εκανε την επεμβαση..
Οι εξετασεις που θα χρειαστουν για τα ματια του ειναι εξαιρετικα ακριβες...και οτι το πιο πιθανο ειναι να μην βρεθει κατι...Ετσι μπηκα σε μια διαδικασια αδρανειας και το αφησα..
Σε καποιον που με ρωτησε πιο πανω ποσο χρονων ειναι...
τριων ειναι..
Οσον αναφορα την επεμβαση...Απο 4-5 μηνων παρουσιασε προβλημα με την ουρηθρα του και δεν μπορουσε να ουρηση..
Αν δεν κανω λαθος ουρολυθιαση λεγεται ?
Μετα απο παρα πολυ μεγαλη ταλαιπωρια...( ενος χρονου ) με συνεχεις επισκεψεις και χορηγησεις φαρμακων μεσω ορου...και καθετηρες...Αναγκαστηκα να του κανω την εγχειρηση...

δεν νομίζω κανείς να σε κατηγορήσει που εκανες την επεμβαση, νομίζω ότι όλοι αυτό θα κάναμε. Δεν πιστεύω ομως οτι από την νάρκωση ο γατουλης σου τυφλωθηκε...ίσως είναι κατι γενετικό που εξελίσσεται με την παροδο των ετων (πιθανολογω εγω τωρα δεν ειμαι γιατρός φυσικά), όπως έγινε με τη γατουλα μου που σταδιακά έχασε την ακοή της και τώρα ακουει μονο ΠΟΛΥ δυνατούς θορύβους.
Καταλαβαίνω ότι τον λυπάσαι (και εγω ειχα στεναχωρηθεί πολύ) αλλα αν ειναι αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και δεν αλλαζεις τακτικά την διαρυθμιση του σπιτιου δεν θα έχει κανενα προβλημα σιγα σιγα. Σου προτείνω και εγώ να πας μιας που εισαι και στο Φαληρο μια βολτα από τον Αιλουρο για να δεις αν μπορεί να γίνει κάποια θεραπευτική αγωγή και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αλλα και να συζητήσεις για το πως πρεπει να χειριστείς την κατασταση του τώρα στην παρούσα φάση.
Δώστου πολλά πολλά χαδάκια, μπορεί να μην τα βλέπει αλλα τα νιώθει μια χαρα:D και ενημέρωσέ μας σύντομα

Νοτα σε ευχαριστω παρα πολυ κι εσενα και ολους για την αμμεση απαντηση σας στο προβλημα μου.Θα τον επισκεφτω συντομα τον γιατρο στο Φαληρο.
Δεν εχω να χασω τιποτα..
Θα θελα να συμπληρωσω,πως ο Μπαμπης ειναι φοβερα κοινωνικος και χαδιαρης..και τρομερα κινητικος...Αν τον δει κανεις να κινειται στον χωρο,ουτε καν θα υποψιαστει πως δεν βλεπει..Δεν ειναι κριμα ρε γαμωτο να μην μπορει να παιξει.....:(
Αν θελετε μπορω να σας τον βαλω και σε φωτο να τον δειτε..

Νοτα σε ευχαριστω παρα πολυ κι εσενα και ολους για την αμμεση απαντηση σας στο προβλημα μου.Θα τον επισκεφτω συντομα τον γιατρο στο Φαληρο.
Δεν εχω να χασω τιποτα..
Θα θελα να συμπληρωσω,πως ο Μπαμπης ειναι φοβερα κοινωνικος και χαδιαρης..και τρομερα κινητικος...Αν τον δει κανεις να κινειται στον χωρο,ουτε καν θα υποψιαστει πως δεν βλεπει..Δεν ειναι κριμα ρε γαμωτο να μην μπορει να παιξει.....:(
Αν θελετε μπορω να σας τον βαλω και σε φωτο να τον δειτε..

Φυσικα και θελουμε να δουμε φωτογραφιες του Μπαμπη.Κριμα το καημενο να του τυχει τετοιο προβλημα:(Παντος και εγω πιστευω οτι δεν ειναι επιπλοκη της εγχειρησης, δεν ειναι λογικο αυτο και μαλιστα οχι αμεσως αλλα σταδιακα.Κατι αλλο συμβαινει:hmm:
Σιγουρα τωρα θα αναπτυξει τις αλλες του αισθησεις ακομη περισσοτερο,εδω αυτο συμβαινει στους ανθρωπους με καποια αναπηρια δεν θα συμβει στις γατες.Η ακοη τους,προπαντων η οσφρηση τους αλλα και η ικανοτητα προσανατολισμου που εχουν ειναι πολυ ανωτερη απο των ανθρωπων.Σιγουρα ο γατουλης σου θα μπορεσει να ζησει φυσιολογικα.Αξιζει βεβαια να το ψαξεις λιγο το θεμα και σιγουρα ο αιλουρος ειναι μια καλη επιλογη.Καλη τυχη:):):)

Φυσικά περιμένουμε φωτογραφίες και νέα σας. Καλως ορίσατε στην παρέα μας και εσύ και ο Μπάμπης!:D
Υ.Γ. Ισως θα μπορούσες να δοκιμάσεις παιχνίδι μαζί του με κάποια ηχητικά παιχνίδια, πχ. ενα μπαλακι με κουδουνάκι μέσα ή οτι αλλο νομίζεις ότι θα τραβαει την προσοχή του...έτσι θα δεθείτε ακόμα πιο πολύ μιας και "αναγκαστικά" θα παίζετε μαζί..

Να και μερικες φωτο του Μπαμπη...

Ο Μπάμπης είναι ένας ΚΟΥΚΛΟΣ!!!Πανέμορφη γάτα,να τον χαίρεσαι,και πάρε μια δευτερη γνώμη οπωσδήποτε.Τον καημενούλη,τέτοια αρχοντική γατουλα και να του τυχει κατι τετοιο...

Ο Μπάμπης είναι ένας ΚΟΥΚΛΟΣ!!!Πανέμορφη γάτα,να τον χαίρεσαι,και πάρε μια δευτερη γνώμη οπωσδήποτε.Τον καημενούλη,τέτοια αρχοντική γατουλα και να του τυχει κατι τετοιο...

Να σαι καλα....και ειναι και πολυ καλος χαραχτηρας...

Αληθεια;Είναι απλά υπέροχος,και πολύ εντυπωσιακός χρωματισμός.Τα πάει καλά με άλλες γατούλες,ή είναι επιφυλακτικός λόγω της ιδιαιτερότητάς του;

Αληθεια;Είναι απλά υπέροχος,και πολύ εντυπωσιακός χρωματισμός.Τα πάει καλά με άλλες γατούλες,ή είναι επιφυλακτικός λόγω της ιδιαιτερότητάς του;

Πριν του κανω την επεμβαση,ειχα φιλοξενησει μια Περσικη για να ζευγαρωσει...
Αν βλεπατε ποσο κυριος ηταν μαζι της θα παθαινατε πλακα..
Εφτανε σε σημειο να της παραχωρησει το χαλακι που κοιμοταν και πηγαινε αλλου ο Μπαμπης....
Ασε δε το τι παιχνιδια της εκανε...Ουτε αγριαδες ουτε τιποτα...
Ακομη και με τον κοσμο ειναι παρα πολυ φιλικος και παιχνιδιαρης...
Εστω και με ανθρωπους που τους βλεπει για πρωτη φορα...
Με εμενα να δειτε...Καθεται με τις ωρες και μου γλειφει τις τριχες στο χερι μου στον καναπε....Μια τις ισιωνει απο την μια μια απο την αλλη...

οφθαλμιατρος για μικρα ζωα υπαρχει στο www.klms.gr στην αγια παρασκευη. η κλινικη ειναι καλη και καλο ειναι οταν ακολουθουνται καποιες ειδικοτητες. καλη τυχη στη γατουλα.:)

Ο Μπάμπης είναι καταπληκτικός!:inlove: Κι εμένα μου φαίνεται ότι μάλλον είχε πρόβλημα εκ γενετής, παράλληλα με το πρόβλημα της ουρολιθίασης.

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους ότι οι παθήσεις αυτές δεν είναι κάτι το τρομερό για γάτες που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Εμείς προσανατολιζόμαστε κυρίως με την όραση, αλλά οι γάτες χρησιμοποιούν και άλλες αισθήσεις, γι' αυτό και η τύφλωση, ιδιαίτερα η σταδιακή, δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα - όπως έχεις ήδη διαπιστώσει.:)

Αν έχεις χρόνο, ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για τις γατούλες με ειδικές ανάγκες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back