Έχει κανείς dogo argentino;

Μπαγκιρα_

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μπαγκιρα_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Καλησπερα!Ο συντροφος μου αποφασισε να παρει μεγαλο σκυλο και κατελιξε στο ντογκο.Φυσικο ηταν να ψαξω για αυτο το σκυλι και αυτα που ακουσα και διαβασα,πραγματικα με τρομοκρατησαν.Μιλουσαν για απιθαρχια και αγριοτιτα...Πραγματικα μου αρεσουν τα σκυλια,αλλα θελω να κανω και παιδια και φοβαμαι τα χειροτερα...Παρακαλω οποιος εχει καποια εμπιρια στο θεμα να γραψει,γιατι πραγματικα εχω τρομοκρατηθει.... Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν έχω ντόγκο (με 4 γάτες το ντόγκο μου έλειπε!),:P αλλά ξέρω ότι είναι κακή επιλογή για αρχάριο ιδιοκτήτη. Σαν σκυλί είναι πανέμορφο, αλλά θέλει οπωσδήποτε εκπαίδευση και έμπειρο άνθρωπο που να ξέρει να το χειριστεί. Επίσης θέλει πολλή εκτόνωση, αλλιώς το πιθανότερο είναι να κάνει καταστροφές.
Θα πρότεινα στο φίλο σου να μην κοιτάει μόνο την εμφάνιση, αλλά να βεβαιωθεί ότι το σκυλί που θα πάρει ταιριάζει στον τρόπο ζωής του/σας. Ρωτήστε και σε κανένα σκυλοφόρουμ - υπάρχουν πολλές ήσυχες και μεγαλόσωμες φυλές. Καλή επιτυχία.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστω πολυ!Το θεμα της επιλογης δνε ηταν λογο εμφανισης αλλα γιατι σαν σκυλος ειναι υπερπροστατευτικος με τον ιδιοκτητη και την περιοχη του!Σελιγο καιρο θα μετακομισουμε σε χωριο και το σπιτι ειναι απομερο και φοβαμαι να μενω μονη...Το καταλυλοτερο σκυλι που μπορουσε να βρει ηταν αυτο(να σου πω βεβαια οτι εγω δεν εργαζομαι και μπορω να αφιερωσω αρκετο χρονο στο σκυλο)Αλλα φοβαμαι μηπως η υπερπροστασια που εχει στη φυση του το σκυλι γυρισα αντιθετα και υπαρξει προβλημα με τα αλλα μελοι της οικογενιας...

Τα περισσότερα σκυλιά από ένστικτο προστατεύουν το χώρο και τον ιδιοτήτη τους.:) Αρκεί βέβαια ο ιδιοκτήτης να τους φέρεται καλά και να ασχολείται μαζί τους. Αν κατάλαβα καλά τον θέλετε για φύλαξη;

Πριν πάρει την απόφαση έχει βάλει κάτω τα 3 χ? Χρόνος, χώρος και χρήμα? Τι χώρο έχετε? Γιατί ένα δυάρι (άντε και τριάρι) με μπαλκονάκι ΔΕΝ είναι για μεγαλόσωμο σκυλί. Που και περισσότερη λάτρα θέλει(βάλε πόση ώρα θα θέλει για πλύσιμο και βούρτσισμα) και αν δώσει μια με την ουρά του στα διέλυσε όλα(σκέψου να'ναι και μες στα νεύρα κλεισμένο μέσα...). Επίσης θέλει κάθε μέρα βόλτα με τις ώρες (πρωί-πρωί με το χιονιά πριν πας στη δουλειά να πρέπει να το βγάλεις για την ανάγκη του και για να εκτονωθεί...) και φανταστείτε τις ανάγκες που θα έχει γερνώντας...
Τι να πω, ψάξτε το καλά...

Α, σόρρυ, με πρόλαβες στο μνμ!!
Άρα χώρος και χρόνος υπάρχουν. Τότε τι να σου πω, κοινωνικοποιήστε το νωρίς με άλλα ζώα, παιδάκια, κόσμο και φασαρία και πάτε μαζί για εκπαίδευση να μάθει να σε υπακούει...

Τα περισσότερα σκυλιά από ένστικτο προστατεύουν το χώρο και τον ιδιοτήτη τους.:) Αρκεί βέβαια ο ιδιοκτήτης να τους φέρεται καλά και να ασχολείται μαζί τους. Αν κατάλαβα καλά τον θέλετε για φύλαξη;
ναι για φυλαξη...αλλα να μην φοβαμαι οτι μπορει να αντιδρασει ασχημα σε αλλο μελος της οικογενειας,γιατι διαβασα οτι δενεται πολυ με ενα ατομο(αυτο που του αφιερωνει ποιο πολυ χρονο και εμπιστευεται)

εχεται καποιο αλλο σκυλι να προτινετε??/

Αυτό λογικά λύνεται με εκπαίδευση... που όμως θα κάνετε σε εκπαιδευτή, όχι μόνοι σας από βιβλίο.;) Αλλιώς μπορεί να έχετε προβλήματα, ιδίως αν είστε άπειροι.

Τέλος πάντων, περίμενε να σου γράψει τίποτα και κανένας σκυλάς, αλλά αν τον θέλετε για φύλαξη, καλύτερα να πάρετε ένα σκύλο για παρέα και να για προστασία να βάλετε συναγερμό, ηλεκτροφόρο σύρμα, τάφρο με κροκοδείλους, ό,τι θέλετε...:P

Απ' όσο ξέρω η εκπαίδευση για φύλαξη είναι ειδική, γιατί ο σκύλος πρέπει να ξέρει πώς να ακινητοποιεί το δράστη.
Αν θέλετε απλώς να γαβγίζει για να σας προειδοποιεί, αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε σκύλος.:)

Τρεις άλλες καλές ράτσες είναι το Γκόλντεν Ριτρίβερ,το Λαμπραντορ Ριτρίβερ και ο Γρεμανικός ποιμενικός!:happy:

Τέλος πάντων, περίμενε να σου γράψει τίποτα και κανένας σκυλάς, αλλά αν τον θέλετε για φύλαξη, καλύτερα να πάρετε ένα σκύλο για παρέα και να για προστασία να βάλετε συναγερμό, ηλεκτροφόρο σύρμα, τάφρο με κροκοδείλους, ό,τι θέλετε...:P Φαηνη ιδεα,μαλλον θα διαλεξω τους κροκοδειλους(χα..χα..) να σε καλα σε ευχαριστω!:up::up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back