Έχει πρόβλημα στα νεφρά τελικά;

• Thread starter Thread starter Nonika
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Nonika

Διακεκριμένο μέλος

Η Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 7.403 μηνύματα.
Eκανα σημερα τις εξετασεις για νεφρα στον περσουλη -που βρεθηκε πεταμενος πριν 1μηνα και ειχε 1χρονο εξω-και θελω την γνωμη σας και την εμπειρια σας!
Η κρεατινινη ειναι νορμαλ,στο οριο μαλλον,ειναι 1,89 ενω το κανονικο ειναι 1,8 ή και κατωτερο
Η ουρια ομως ειναι λιγο ψηλα,στα 105,ενω το οριο ειναι 82.
ΑΛΛΑ απ'οτι μου ειπε ο κτηνιατρος,ο οποιος ηταν πολυ αναλυτικος και προσεκτικος σε ολα,αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι εχει προβλημα αλλα οτι ανεβηκε η ουρια απο την πολυθερμιδικη παστουλα που εχει καποια ....ιχνοστοιχεια νομιζω που παιζουν ρολο σ'αυτα τα αποτελεσματα,οπως μαγνησιο,φοσφωρος,ασβεστιο κτλ.Επισης το γεγονος οτι τρεφοταν με σκουπιδια τοσο καιρο μπορει να εχει σχεση.Μου ειπε να φαει τον επομενο μηνα prescription diet της hills,ειδικο για τετοια περιπτωση και να τον ξαναδουμε.Πολυ πιθανον με αυτην την τροφουλα να ξαλαφρωσουνε τα νεφρα του και να ειναι οκ.
Το θεμα ειναι οτι εγω θα εχω orijen τελος της εβδομαδας που εχει πολυ πρωτεινη.Αν εχει οντως προβλημα θα τον συνεχισω με hills,θα ειμαι αφραγκη εφ'ορου ζωης.Αν ομως εχουμε σωστες τιμες ουριας να του δωσω orijen μετα?Μου ειπε οτι ναι μεν μπορει να συνεχισει με οριτζεν αλλα με παρακολουθηση,κι αμα δω κατι ανησυχητικο να την σταματησω.Θα ειναι πολυ δυσκολο να συνεχισω με 2 τροφες για παντα,θα πρεπει να τα απομονωνω να μην κλεβει το ενα απο το αλλο,ξεχωριστο μερος για ταισμα και τα σχετικα,καθολου πρακτικο.
Τα ματακια εχουν μια μικρη μολυνση και θα ξεκινησω απο αυριο θεραπεια,γλαυκωμα δεν ειναι,ισως παλιος τραυματισμος.Θα παραμεινουν λιγο θολα,ειδικα αυτο που καθυστερει πολυ να συσταλλει η κορη,ειναι λιγο χειροτερα απο το αλλο.Θα καλυτερεψει ομως και θα φαινεται καλυτερα.Προβλημα ορασης ευτυχως δεν θα εχει.
Με το θεμα της τροφης και των "μεζεδων"τι να κανω?
Η γνωμη σας για τα αποτελεσματα ποια ειναι???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα ιατρικά θεωρώ ότι σε ενημέρωσε ο γιατρός της, και εμείς ότι και να πούμε.. .δεν.

Για τις 2 τροφές, τώρα. Πολλοί δίνουμε και 2 και 3 διαφορετικές τροφές στα γατιά μας. Τα χωρίζουμε, και ταΐζουμε. Ή με την επανάληψή μαθαίνουν και δεν κλέβει ο ένας του άλλου...
Εσύ με 2 είναι εύκολα τα πράγματα. Για το οικονομικό μέρος, ναι, είναι ένα θέμα, αλλά ισως είναι για λίγο.. μόλις φτιάξει θα μπορεί να τρώει μια καλή για την ηλικία και την κατάστασή του.

Οι μεζέδες κατα την άποψή μου θα έπρεπε να μην είχαν αρχίσει καθόλου... ανεξαρτήτως υγείας και κατάστασης. Καλομαθαίνουν την γάτα, και μας κάνουν και εμάς πιο επιρρεπείς...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω τους ταϊζω διαφορετικη τροφη Νόνικα,δεν ειναι πολυ δυσκολο.

Mεζεδες λογω εκπαιδευσης τουαλετας του δινω,γι'αυτο ψαχνω μια υγιεινη λυση:hmm:

Mεζεδες λογω εκπαιδευσης τουαλετας του δινω,γι'αυτο ψαχνω μια υγιεινη λυση:hmm:
Μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό του, μήπως έχει να σου προτείνει καμιά καλή μάρκα. Αλλιώς... δίνε του μικρότερη ποσότητα, δηλαδή το μισό απ' όσο του δίνεις τώρα.

Του εδειξα καποια συσκευασμενα μεζεδακια αλλα μου ειπε no way!
Μαλλον τελικα για βραστο κοτοπουλακι το κοβω:hmm:

Για βασικη τροφη παντως πολυ στεναχωριεμαι αν δεν μπορεσω να τον ταιζω οριτζεν,ειμαι πολυ ενθουσιασμενη που θα την αρχισω στην Μπιζου,δεν θελω να του δωσω τροφες με σταρια και καλαμποκια.

Γεια σου Νονικα

Εγω πρεπει να τα ταιζο σε ξεχοριστα δωματια....ο baby μπορει να φαει και λεονταρη και ο pancho τροε πολυ αργα..ετσι τουσ ξεχοριζο, παο να κανο καπιες δουλιες στο σπιτι και μετα τους ανοιγο τη πορτα.

Εαν θελεις για το περσουλ, επιδι εχω μια γριουλα που εχει προβλημα με τα νεφρα της, και εχω δοκιμαζει τα παντα και εχω ταιζη τα παντα ... θα συστουσα να του δοσεις και κονσερβα (να μιωσεις λιγο τη ποσοτιτα του orijen) , τα νεφρα λειτοργουνε καλητερα με υγρα τροφη, αυτο που πρεπει να προσεχεις ειναι να εχει χαμιλο φοσφορο οτι δινεις, και δεν εχει να κανει τοσο με τη προτεινη, αλλα με τη πιοτιτα της προτεινης και ξερουμε οτι η πιοτιτα τις κοτοπουλενια προτεινη εινα καλητερα απο τα καλαμποκενια....

Και για λιχουδια, εγω θα απεφευγα αυτα του εμποριο και θα εδεινα κοτοπουλο βραστο / ψιτο η λιγο κατσικακη, η γριουλα μου τρελενετε για το κατσικη ψιτο....:/: ..... ετσι της φιαχνο 3-4 παιδακια την εβδομαδα..

θα συμφωνησω με τον/την rrrr. Επισης ρωτα ποσο παει μια εξεταση DNA και αν οικονομικη κανε την για να σιγουρευτεις οτι δεν φερει το μεταλλαγμενο γονιδιο PKD1 που προκαλει την ασθενεια PKD στις περσικες. Ετσι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο και θα ξερεις τι διατροφη πρεπει να ακολουθησεις. Ευχομαι να πανε ολα καλα με τον περσουλη!!

Γεια σου Νονικα

Εγω πρεπει να τα ταιζο σε ξεχοριστα δωματια....ο baby μπορει να φαει και λεονταρη και ο pancho τροε πολυ αργα..ετσι τουσ ξεχοριζο, παο να κανο καπιες δουλιες στο σπιτι και μετα τους ανοιγο τη πορτα.

Εαν θελεις για το περσουλ, επιδι εχω μια γριουλα που εχει προβλημα με τα νεφρα της, και εχω δοκιμαζει τα παντα και εχω ταιζη τα παντα ... θα συστουσα να του δοσεις και κονσερβα (να μιωσεις λιγο τη ποσοτιτα του orijen) , τα νεφρα λειτοργουνε καλητερα με υγρα τροφη, αυτο που πρεπει να προσεχεις ειναι να εχει χαμιλο φοσφορο οτι δινεις, και δεν εχει να κανει τοσο με τη προτεινη, αλλα με τη πιοτιτα της προτεινης και ξερουμε οτι η πιοτιτα τις κοτοπουλενια προτεινη εινα καλητερα απο τα καλαμποκενια....

Και για λιχουδια, εγω θα απεφευγα αυτα του εμποριο και θα εδεινα κοτοπουλο βραστο / ψιτο η λιγο κατσικακη, η γριουλα μου τρελενετε για το κατσικη ψιτο....:/: ..... ετσι της φιαχνο 3-4 παιδακια την εβδομαδα..

Ετσι θα κανω,κοτοπουλακι ομως,αρνακι δεν παιζει,ουτε εγω δεν τρωω!
Αυτο με το φωσφορο μου ειπε κ ο vet να προσεχω,δεν πειραζει αν ειναι ξηρα τροφη αρκει να εχει αφθονο νερο.Θα δω τι τιμες εχει στην οριτζεν σε φωσφορο για να δω τι θα κανω,σωστα?:hmm:

θα συμφωνησω με τον/την rrrr. Επισης ρωτα ποσο παει μια εξεταση DNA και αν οικονομικη κανε την για να σιγουρευτεις οτι δεν φερει το μεταλλαγμενο γονιδιο PKD1 που προκαλει την ασθενεια PKD στις περσικες. Ετσι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο και θα ξερεις τι διατροφη πρεπει να ακολουθησεις. Ευχομαι να πανε ολα καλα με τον περσουλη!!

Αυτο πρωτη φορα το ακουω,θα το ρωτησω,ευχαριστω:D

Παντως αν δεν μπορεσω να δινω μετα σ'αυτον αποκλειστικα οριτζεν,με ποια -φτηνοτερη απο την χιλς-θα μπορουσα να του την αναμειγνυω?

Αυτο με το φωσφορο μου ειπε κ ο vet να προσεχω,δεν πειραζει αν ειναι ξηρα τροφη αρκει να εχει αφθονο νερο.Θα δω τι τιμες εχει στην οριτζεν σε φωσφορο για να δω τι θα κανω,σωστα?:hmm:
Σε τέτοιες περιπτώσεις εγώ πιστεύω πως είναι καλύτερα να τρώνε κονσέρβα (εννοείται καλής ποιότητας), η οποία περιέχει κι από μόνη της νερό και επομένως διευκολύνει τη λειτουργία των νεφρών. Υπάρχουν ειδικές κονσέρβες για τα νεφρά σε διάφορες καλές μάρκες.
Οι ξηρές τροφές, όσο καλές κι αν είναι, παραμένουν ξηρές. :hmm:
Καλή η ιδέα με το κοτοπουλάκι ως λιχουδιά! Για να πω την αμαρτία μου, εγώ έξτρα λιχουδιές δεν έπαιρνα ποτέ στα γατιά μου. Μόνο κερασμένες έχουν φάει ως τώρα...

Η orijen εχει 1.3% φωσφορο. Πιστευω πως το καλυτερο πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι να μεινεις μακρια απο ξηρα τροφη. Δινε του κονσερβακια για να παιρνει το νερο που χρειαζεται γιατι αν αφυδατωθει θα χειροτερεψουν τα πραγματα. Αν δεν βγαινεις οικονομικα, μπορεις να του δινεις ενα κονσερβακι τη μερα ανακατεμενο με λιγο νερακι (οσο πιο πολυ νερο δεχεται ο γατουλης τοσο καλυτερα) και ξηρα τροφη. Ετσι κανω στον δικο μου στο βραδινο γευμα του που του δινω ξηρα τροφη για τα δοντια του.

Μαλλον τελικα για βραστο κοτοπουλακι το κοβω

Για βασικη τροφη παντως πολυ στεναχωριεμαι αν δεν μπορεσω να τον ταιζω οριτζεν,ειμαι πολυ ενθουσιασμενη που θα την αρχισω στην Μπιζου,δεν θελω να του δωσω τροφες με σταρια και καλαμποκια.

Η οριτζεν μπορεί να είναι καλή.... αλλά δεν είναι πανάκεια.
Για ζώο που υπάρχει υποψία κάποιου προβλήματος ίσως είναι καλύτερο να πάρεις την τροφή που είναι κατάληλη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μπορεί και σου εύχομαι το πρόβλημα να είναι κάτι παροδικό. Και η δική μου γάτα είχε περίπου αυτές τις τιμές πριν κάποιο διάστημα και τις έδινα hills k/d και renal της royal canin ξηρά και βραστό κοτόπουλο και γαλοπούλα που θεωρούνται από τα πιο ακίνδυνα για ζώα με νεφρικές διαταραχές. Στην τελευταία εξέταση οι τιμές δίχνουν φυσιολογικές οπότε μπορούμε να γυρίσουμε στην παλιά τροφή και να παρακολουθούμε ανα διαστήματα τι γίνεται και ανάλογα θα πράττουμε.
Οπότε αν και ο γατούλης σου παει καλά κάποια στιγμή θα μπορέσεις να γυρίσεις στην οριτζεν:).
Κατ' εμέ στην παρούσα φάση δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπεις σε αγχωτικό κύκλο κι άλλων εξετάσεων (και γαι σένα αλλά και για το ζωάκι) οι οποίες έχουν ένα μεγάλο κόστος. Εκτός και αν δε σε νοιάζει αυτό. (είχα ζώο με νεφρική ανεπάρκεια και άλλο με πολυκυστικούς). Έτσι κι αλλιώς στην παρούσα φάση με αυτές τις τιμές δε νομίζω ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο πέρα από ειδική τροφή. Αν δεις ότι οι τιμές δεν καλυτερεύουν τότε οκ κάνε και άλλες αν θες να ξεκαθαρίσει το τοπίο, γιατί όντως τα περσάκια έχουν την πιθανότητα προβλήματος πολυκυστικών. Άλλωστε είναι ένα ζωάκι το οποίο είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά και μπορεί απλά να έχει κάποιες διαταραχές από αυτό.
Για το θέμα νωπής συμφωνώ με όσα είδη είπε zbeebz δηλ. σε κάποιες περιπτώσεις (όπως και η δική σου) είναι καλύτερα να τρώει και νωπή.

Nωπη ειναι πολυ ακριβη για να βγαινω οικονομικα:(,κι αμα δινω σ'αυτον θα πρεπει να δινω κ στην Μπιζου γιατι θα της μυριζει,δεν θελω να ζηλευει και να νομιζει οτι δινω μονο στον αλλον νοστιμιες.
Αν του βρεχω την κροκετα?
Απο κονσερβες πιστευω οτι ειναι ολες πολυ ακριβες ετσι?

Τις κονσέρβες για τον πέρση δεν γίνεται να τις δίνεις στην Μπιζού γιατί θα είναι οι ειδικές για το πρόβλημα του. Πχ. η ξηρά hills k/d έχει αντίστοιχα την k/d κονσέρβα, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες εταιρείες.. Ναι είναι πιο ακριβές νομίζω αυτή τη στιγμή πρέπει να κυμαίνεται η τιμή τους ανάμεσα στο 1,10 έως 1,40 για την k/d νωπή, δεν είμαι απόλυτα σίγουρη. Αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι τα γραμμάρια.
Στην Μπιζού μπορείς αν θες να δίνεις κάποιες πιο φτηνές και όχι όλη την ποσότητα αλλά να την μοιράζεις σε περισσότερες μέρες.
Μπορείς να μοιράσεις την ποσότητα και να δίνεις ξηρά και κονσέρβα ή και το κοτόπουλο ή γαλοπούλα (που δεν πειράζει κανένα από τα δυο).

Πάντως καλό είναι τα γεύματά του να μην αποτελούνται μόνο από ξηρά, έστω και αν είναι η ειδική. Μπορείς να κάνεις κάποιους από τους πάραπάνω συνδιασμούς πχ. κάποιες μέρες κοτόπουλο και ξηρά μετά γαλοπούλα κ ξηρά και κάποιες μέρες κονσέρβα και ξηρά. Το κοτόπουλο ειδικά θα σου βγει αρκετά φτηνότερο από οποιαδήποτε άλλη τροφη:).

Για κονσερβα χιλς δεν υπαρχει περιπτωση,ουτε εγω δεν τρωω τοσα λεφτα σε φαι!
Κοτοπουλο τωρα,ποσα γραμμαρια θεωρειται γευμα για μια γατα3-4 κιλων?
Τουλαχιστον να κανω αυτο που ειπες,να δινω ενα γευμα ξηρη κ ενα γευμα κρεας αν δε βρω οικονομικη κονσερβα.

Συγνωμη για τη παρεμβαση,αλλα απο οσο ξερω τα τεστ DNA δεν γινονται στην Ελλαδα :(

Τουλαχιστον να κανω αυτο που ειπες,να δινω ενα γευμα ξηρη κ ενα γευμα κρεας αν δε βρω οικονομικη κονσερβα.

Οταν η γριουλα μου ετρογε τα φαγιτα για νεφρα, το hills k/d kai to purina NF της κανακε διαρια, το μονο που της ειτανε καλα ειτανε τα RoyalCanin - Waltham L/P. Αυτα τα φαγιτα γενικος, ειναι ασχιμα σε συστατικα.

Μπορεις επισις να δοκιμαζεις καποια κονσερβα Senior που εχουν λιγοτερο φωσφορο απο τα κανονικα. Leondardo εχει μια που δεν ειναι και τοσο χαλια.
εχει εδω μια λιστα με τα φαγιτα.... τα περισσοτερα δεν ειπαρχουνε στιη Ελλαδα αλλα να εχεις μια ιδεα ...

https://www.geocities.com/jmpeerson/canfood.html

Απο κοτοπουλο.... εγω στι γριουλα μου τις δινο οσο θελει... δεν εχω υπολογιζει ποτε ποσα γραμμαρια, αλλα σκεφτομε οτι 80 γραμμαρια κοτοπουλο βραστο αρκουνε για τι μιση διατροφη της ημερασ για μιας γατας 4-5 κιλα....

Καλά μη νομίζεις ότι και η εξειδικευμένη κροκέτα θα σου βγεί ιδιαίτερα φτηνή.
Οι κονσέρβες hills είναι 156 γραμμάρια και αναφέρουν πάνω για 3 κιλά γάτα από 3/4 ως 1 την ημέρα, οπότε εσύ που δίνεις και ξηρά θα δίνεις λιγότερο, άρα το κόστος πέφτει.
Τα γραμμάρια κτλ. είναι καλύτερα να τα συζητήσεις με τον κτηνίατρο σου, άσε που άλλο 3 κιλά και άλλο 4.
Πχ αυτή που έχω τώρα είναι 17μιση ετών δεν έχει νόημα να ακολουθήσεις την ίδια ποσότητα είτε κοτόπουλου, είτε κονσέρβας κλπ.
Συν το ότι κάθε ζώο έχει διαφορετικές ανάγκες, εξαρτάται από το αν είναι λιτοδίαιτο ή όχι άλλα τρώνε τη μέγιστη ημερίσια και άλλα την κατώτερη, αδύνατο/παχύσαρκο, πόσο κινείται κλπ. Αυτά είναι πράγματα που εσύ τα ξέρεις. Και εσύ είσαι η πλέον κατάληλη να κρίνεις.
Εγώ για 3 διαφορετικά ζώα και διαφορετικές ηλικίες και συνήθειες ακολούθησα και διαφορετική τακτική.
Δες αν θες και κανένα site όπως της royal canin πχ έχει σε κάποιες περιπτώσεις αναλογία κονσέρβας/κροκέτας. Εγώ πήρα ιδέες από κει, συζητούσα και με κτηνίατρο πως σκόπευα να μοιράσω την ποσότητα μου έλεγε τα σχόλια και παρατηρούσα πως πήγαινε και ανάλογα ενεργούσα.

Ok,θα ρωτησω τον κτηνιατρο κ θα δοκιμασω και με κονσερβα μονο για βραδυνο,να δω πως θα παει.Εχετε να προτεινετε μια πιο φτηνη αλλα οχι σαβουρα κονσερβα να δινω κ στην Μπιζου?Θα γινεται χαμος αν δινω μονο σ'αυτον κονσερβα,δε θελω να μεινει παραπονεμενη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back