Έχουμε λοιμώδη περιτονίτιδα

Καλά να είσαι στο γατοπαράδεισο μικρό μου Gizmo, κι Σωτήρη καλή δύναμη! Έκανες ότι μπορούσες για την ψυχούλα, τώρα θα τη θυμάσαι κ θα σε θυμάται με πολλή αγάπη. :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλό ταξίδι στην μικρούλα. Κι όσο για το εκτροφείο απαράδεκτοι. Κουράγιο δυστυχώς αυτή η αρρώστια δεν έχει γιατριά μέχρι τώρα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φίλε Σωτήρη ότι και να πω είναι λίγο...Διάβασα το θέμα σου και πραγματικά με διέλυσε.
Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι πέρασες και τι περνάς, το μόνο που μπορώ να σου ευχηθώ είναι κουράγιο.
Ένα πράγμα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου, ότι αυτό το απαράδεκτο εκτροφείο μπορεί να έκανε ότι έκανε, αλλά τουλάχιστον εσύ χάρισες στη μικρή σου 2 μήνες γεμάτους αγάπη, έκανες την ζωή της χιλιάδες φορές πιο όμορφη απ' ότι να έφευγε μόνη σε ένα κρύο εκτροφείο...
Όσο δύσκολο και αν σου ήταν αυτό που πέρασες κι αυτό που περνάς, μην μετανιώσεις ποτέ για ότι έγινε γιατί έδωσες νόημα στην μικρή ζωούλα της.
Έτσι άμαθοι ήμασταν κι εμείς όταν υιοθετήσαμε ένα τόσο δα αδεσποτάκι από την αυλή ενός φίλου και όταν λίγες μέρες μετά μας είπε ο γιατρός ότι υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να τον κοιμήσουμε (είναι μια συζήτηση για κάποια άλλη στιγμή), πέσαμε στα πατώματα...οπότε ούτε καν μπορώ να σκεφτώ τι πέρασες, και μόνο που το σκέφτομαι πονάω...
Δύναμη φίλε, δύναμη... Και μόνο που θα έχει κάποιον να την θυμάται με τόση αγάπη θα χαμογελάει...
Σου εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Λοιμωδης περιτονιτιδα.
Η ασθενεια μεσα από τα δικα μας ματια.

Σκεφτηκα να γραψω καποια πραγματακια, παρατηρησεις και οτιδηποτε άλλο μπορει να βοηθησει καποιον εστω και λιγο στο μελλον. Εννοειται ότι δεν ειμαι γιατρος αλλα θα τα γραψω ετσι όπως τα αντιλαμβανομαι και τα εζησα εγω.
Καταρχην τι είναι η λοιμωδης περιτωνιτιδα, είναι η μεταλλαξη ενός ιου (κορωναιου) ο οποιος προσβαλει τα αγγεια δημιουργοντας φλεγμονες οι οποιες παραγουν υγρο το οποιο διαρεει στην κοιλια και στο στηθος του ζωου.
Ένα βιντεο για το πώς είναι το εσωτερικο του ζωου που πασχει από λοιμωδη περιτονιτιδα
(ΠΡΟΣΟΧΗ: το βιντεο είναι από χειρουργειο επομενως λιγο σκληρο).

Τα πρωτα συμπτωματα για εμας ηταν μειωση της ορεξης εδώ και αρκετο καιρο δεν δωσαμε ιδιεταιρη σημασια στην αρχη καθοτι ηταν μωρο και χειμονας συν του ότι οι γατες κοιμουνται πολύ, αυτό συνεχιστηκε όμως για αρκετες μερες και η αληθεια είναι ότι ανησυχησα. Στην συνεχεια ειχαμε εντονη ατονια και υπνηλια, πολλες φορες μαλιστα ηθελε να παιξει ή το εκανε για πολύ λιγο καθως κουραζοταν πολύ ευκολα, ισως αυτό συνδεεται με τον χαμηλο αιματοκριτη καθως λειτουργει όπως ακριβως και στον ανθρωπο.
Στην συνεχεια το προβλημα εγινε πολύ πιο εντονο και κοιμοταν ολη μερα συν ότι ηδη ειχε αρχισει να πρηζεται η κοιλια του, μετροντας τακτικα το βαρος του ζωου ειδαμε ότι το ζωο επερνε πολύ βαρος αλλα νομιζαμε ότι απλα ηταν βουλιμια στην πραγματικοτητα ηταν το υγρο που ειχε αρχισει να μαζευεται στην κοιλια του, στο μπλε είναι το βαρος που μετρουσαμε και το κοκκινο είναι η υποθετικη αυξηση βαρους σε σχεση με πριν.

NairaW_zps0290395e.jpg

Ζυγιστε τακτικα την γατα σας ετσι ώστε να μπορειτε να δειτε τετοιες αποκλισεις, πραγματικα δεν ξερω αν θα γινοταν κατι αν πηγαινα νωριτερα στον κτηνιατρο δεδομενου ότι από τοτε που θα νοσησει το ζωο από λοιμωδη περιτονιτιδα δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια.
Το προβλημα εγινε εντονοτατο το Σαββατο μιας και αρχισε να μην ενεργειτε όπως πριν συν ότι ειχε κατουρησει 2-3 φορες εκτος αμμολεκανης. Ετσι περιμεναμε μεχρι την Δευτερα το πρωι ώστε να παμε στον κτηνιατρο με την αναλογη διαγνωση…
Τωρα ποιες εξετασεις βοηθανε ετσι ώστε να εντωπισουμε το προβλημα, καταρχην το πιο απλο είναι ψηλαφιζοντας την κοιλια του ζωου ώστε να καταλαβουμε να οντως υπαρχει υγρο μεσα, στην συνεχεια με αιματολογικες εξετασεις οι οποιες εχουν περισσοτερο βοηθητικο ρολο, στι εξετασεις αυτό που σχετιζεται ευκολα με την λοιμωδη περιτονιτιδα είναι τα αυξημενα λευκα αιμοσφαιρια και ο χαμηλος αιματοκριτης, βεβαια αυτά μπορει να επηρεαστουν και από αλλους παραγοντες, στην συνεχεια με υπερηχο ή ακτινογραφια ετσι ώστε να δουμε αν οντως υπαρχει υγρο μεσα στην κοιλια, από την στιγμη που θα υπαρχει υγρο τοτε πρεπει να γινει βιοψια στο υγρο, δηλαδη να παρουμε δειγμα και να κανουμε βιοχημικες εξετασεις ετσι ώστε να βρουμε τις ολικες πρωτεινες, οι πρωτεινες που σχετιζονται με την λοιμωδη περιτονιτιδα είναι η αλβουμινη και η γλοβουλινη, η ασθενεια εχει την ταση να αυξανει την γλοβουλινη και να ριχνει την αλβουμινη από κει και περα είναι δουλεια του κτηνιατρου ώστε να αξιλογησει την κατασταση.

Ένα άλλο ευκολο και γρηγορο τεστ είναι το Rivalta, είναι ενας δοκιμαστικος σωληνας στον ποιο προσθετουμε απεσταγμενο-απιονισμενο νερο και μια σταγονα από 98% οξικου οξεως, στην συνεχεια ριχνουμε το υγρο που εχουμε παρει από την κοιλια του ζωου αν η σταγονα διατηρησει το σχημα της και μεσα στο υγρο τοτε υπαρχουν πολλες πιθανοτητες αν διαλυθει η σταγονα τοτε η διαγνωση είναι αρνητικη.

Δυστηχως στη δικια μου περιπτωση η κατασταση ηταν ραγδαια αν και παλεψαμε με κορτιζονη και πολύ αντιβιωση δεν καταφεραμε και πολλα πραγματα, η γατα μου μεσα σε 1 εβδομαδα ελιωσε πραγματικα, τοσο που εχασε ολο το λιπος και τους μυες από το σωματακι της καθως και αρχισε να αναπνεει πιο κοφτα μαλλον από την συσσωρευση υγρου και στο διαφραγμα, στο τελος δεν μπορουσε καν να μπει στην αμμολεκανη από την ατονια και την ασθενεια, δεν ετρωγε και δεν επινε σχεδον καθολου νερο, επισης ειχε ηδη 3 μερες να κατουρησει και 5 μερες να κανει κακακια, ετσι πηραμε μια πολύ δυσκολη αποφαση να την κοιμησουμε.

Ελπιζω να εβαλα ένα μικρο λιθαρακι ώστε να βοηθησω-ουμε καποιον να παλεψει πιο πολύ, πιο σκληρα και πιο νωρις με αυτή την κωλοασθενεια…

Σωτηρης – Ναιρα.

1η Πηγή

2η Πηγή

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Eυχααριστουμε πολυ Σωτηρη που μπηκες σε αυτη τη διαδικασια τοσο συντομα μετα το χαμο της μικρης σου...Ελπιζω να βοηθησει.

Σίγουρα θα βοηθήσει και σ'ευχαριστούμε πολύ Σωτήρη (αχρείαστο να'ναι:/:)

Eυχααριστουμε πολυ Σωτηρη που μπηκες σε αυτη τη διαδικασια τοσο συντομα μετα το χαμο της μικρης σου...Ελπιζω να βοηθησει.
Ηθελα απλα να συνεισφερω στο ελαχιστο, μιας και δεν εχω πολλα πραγματα να μοιραστω τωρα.
Ο πονος υπαρχει ακομα αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να εκφρασω τα συναισθηματα μου καθοτι οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν και δεν το παρεξηγω, ετσι υπαρχουν φορες που νιωθω οτι πνιγομαι :(

Σωτηρη μου σιγουρα δεν ειμαστε στην θεση σου, εχουμε χασει γατια καποιοι απο μας αλλα σε μεγαλυτερες ηλικιες και σιγουρα οχι τοσο αδικα. Ομως αγαπαμε μεχρι τρελλας τα γατια μας και σιγουρα μπορουμε να φανταστουμε εστω και λιγο αυτο που περνας. Μιλα μας, δεν ειναι ωραιο πραγμα να πνιγεσαι ετσι, αν δεν σε καταλαβουμε εμεις ποιος θα σε καταλαβει;

Ηθελα απλα να συνεισφερω στο ελαχιστο, μιας και δεν εχω πολλα πραγματα να μοιραστω τωρα.
Ο πονος υπαρχει ακομα αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να εκφρασω τα συναισθηματα μου καθοτι οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν και δεν το παρεξηγω, ετσι υπαρχουν φορες που νιωθω οτι πνιγομαι :(

Σωτηρη οταν πηγαμε τον πρωτο μας γατο στον γιατρο και μας ειπε οτι πρεπει να γινει ευθανασια η μαμα μου ηταν στη δουλεια και δεν μπορουσε να δουλεψει απο το κλαμα(τον ειχε 21 χρονια)..ολοι της ελεγαν πως κανεις ετσι ενα γατι ειναι το οποιο εζησε παρα πολυ ουτε ανθρωπος να παιθενε!! ο πονος που νιωθουμε δυστυχως δεν γινεται αντιληπτος απο ατομα τα οποια δεν εχουν ζησει ποτε με ζωο και νιωθεις και τρελος απο πανω..να μπαινεις εδω να γραφεις τις σκεψεις σου και αυτο καπως θα σε βοηθησει..

ειδα οτι ειστε αποφασισμενοι καποια στιγμη να υιοθετησετε ενα αλλο γατακι..ειναι η καλυτερη κινηση που μπορειτε να κανετε..οταν πεθανε ο Λεων και ηρθε η Φλαφυ στη ζωη μας(μετα απο 3 μηνες) δεν ειμασταν καθολου προετοιμασμενοι, η μητερα μου εκλαιγε και δεν την ηθελε αλλα πραγματικα μονο καλο μας εκανε ενα καινουριο πλασματακι να τρεχει και να παιζει μεσα στο σπιτι..

Όταν έχασα τον πρώτο μου σκύλο, μετά από μεγάλη μάχη και συμβίωση 15 ετών, έπαθα μεγάλο σοκ. Έκλαιγα για πολύ καιρό οποτε τον σκεφτόμουν.
Αλλά αν κατάφερα να δω τα καλά, να χαρώ για την ευτυχισμένη του ζωή και να το αφήσω πίσω μου, ήταν γιατί 2 μέρες αφού έφυγε πήγαμε σε ένα βενζινάδικο και υιοθετήσαμε έναν κούκλο που ζούσε λερωμένος και ταλαιπωρημένος στην αυλή τους (οκ, κούκλος έγινε μετά από καλόοο πλύσιμο).
Είναι βέβαια πολύ προσωπικό, αλλά στην οικογένειά μου πάντα έτσι κάναμε. Έχουνε περάσει από το σπίτι μας 5 σκυλιά και έχουμε αυτή τη στιγμή άλλα τρία. Μόνιμη κατάσταση ευτυχίας.

Σου στέλνω πολλή θετική ενέργεια, και ευχαριστούμε για τα βίντεο, καλό είναι να μαθαίνουμε περί τίνος πρόκειται......

Πολυ κατατοπιστικο το αρθρο που εγραψες σχετικα με τη λοιμωδη περιτονιτιδα.Μου αρεσε επισης πολυ που εβαλες και το ονομα της Ναιρα στο τελος μαζι με το δικο σου.Ειναι ενα γατακι που σιγουρα κανεις απο εδω μεσα δεν προκειται να ξεχασει.γιατι το αγαπησαμε οσο τα δικα μας γατακια.Θα ειναι παντα κοντα σου η Ναιρα μεσα απο αναμνησεις που εχεις και απο φωτογραφιες της.Εαν θελεις καποια στιγμη ανοιξε ενα θεμα εδω και μοιρασου μαζι μας περισσοτερες φωτογραφιες της.Ο χρονος θα απαλυνει τη θλιψη σου για ολο αυτο που εζησες, και καποια στιγμη θα αισθανθεις ετοιμος να μπει στη ζωη σου ενα αλλο πλασματακι. Ολοι οσοι εχουμε ζωακια εχουμε περασει τετοιες καταστασεις και καταλαβαινουμε ποσο δυσκολο ειναι.

σ εμάς μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα σε καταλαβαίνουμε απόλυτα

Οσο περνανε οι μερες το συνειδητοποιουμε περισσοτερο στην αρχη ηταν το σοκ και το ξεσπασμα αλλα τωρα το σπιτι ειναι πραγματικα αδειο, ακομα περπαταω και κοιταω κατω μην την πατησω, φτερνιζομαι και το κοβω για να μην την ξυπνησω, προσπαθω οταν το σκεφτομαι να το κανω ευχαριστα ετσι κι'αλλιως οι σκεψεις του οταν ηταν αρρωστουλα εχουν σβησει, εχει μεινει μονο το παιχνιδι και το τρεχαλητο....οι ατελειωτες αγκαλιες και τα χαδια, δεν πηγαινε πουθενα χωρις να ειμαι εγω στον ιδιο χωρο.
Τοσο μικρο διαστημα κι'ομως συνηθισαμε τοσο μα τοσο πολυ την παρουσια της...

Στο τελος αυτα μενουν Σωτηρη μου, τα ομορφα μονο. Η Ναιρουλα φαινεται πως γεννηθηκε με σκοπο να γινει αγγελος, ηταν ο προορισμος της απο την αρχη, απλα δεν το ξεραμε. Εδω εγω που την ηξερα μονο διαδικτυακα και εχθες ειδα γυρω στις 5 φορες το βιντεακι που ειχες ανεβασει και επαιζε με το παιχνιδακι της. Σπανιο πλασματακι πραγματι και η αισθηση που αφησε πισω της ειναι μαγικη.:bye:

Καλημερα σας, εχουμε μιλησει με τον κτηνιατρο για την περιπτωση που θα αποκτησουμε αλλη γατουλα, εχουμε καθαρισει εννοειται ολο το σπιτι και εχουμε πλυνει ολα τα πραγματα με ζεστο νερο και hibitane συν οτι εχουμε πεταξει πολλα πραγματα ηδη, ο κτηνιατρος μας ειπε οτι για να μεταδοθει ο ιος θα πρεπει να υπαρχει σε μεγαλη ποσοτητα, ΑΛΛΑ ο ιος μενει στον χωρο για 3 μηνες, οποτε θα κανουμε το σωστο και θα περιμενουμε οσο διαστημα χρειαστει, ετσι θα ειμαστε και πιο ετοιμοι να δεχτουμε το καινουργιο μελος της οικογενειας.

θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με το παραπανω και περισσοτερο της Δωρας και της Κατερινας που σαν εκτροφεις θα γνωριζουν κατι παραπανω.

Πάντως εάν αντέχετε να περιμένετε 3 μήνες, καλό είναι να το κάνετε έτσι. Εγώ τουλάχιστον δε θα άντεχα να ξαναπεράσω τέτοια ιστορία και να ρισκάρω τη ζωή της νέας γατούλας. :( Ξέρω ότι είναι δύσκολο και δεν το σκέφτηκα καθόλου όταν είπα ότι το να υιοθετείς ζωάκι αμέσως μετά το θάνατο του προηγούμενου βοηθάει.
Έχουν ήδη περάσει 2 εβδομάδες. Κάπου διάβασα για 7 εβδομάδες μίνιμουμ. Αν θέλεις να είσαι χίλια τοις εκατό σίγουρος, περίμενε 12... με την άνοιξη θα έχεις μία νέα ψυχούλα να αγαπήσεις!!

Πάντως εάν αντέχετε να περιμένετε 3 μήνες, καλό είναι να το κάνετε έτσι. Εγώ τουλάχιστον δε θα άντεχα να ξαναπεράσω τέτοια ιστορία και να ρισκάρω τη ζωή της νέας γατούλας. :( Ξέρω ότι είναι δύσκολο και δεν το σκέφτηκα καθόλου όταν είπα ότι το να υιοθετείς ζωάκι αμέσως μετά το θάνατο του προηγούμενου βοηθάει.
Έχουν ήδη περάσει 2 εβδομάδες. Κάπου διάβασα για 7 εβδομάδες μίνιμουμ. Αν θέλεις να είσαι χίλια τοις εκατό σίγουρος, περίμενε 12... με την άνοιξη θα έχεις μία νέα ψυχούλα να αγαπήσεις!!
Nα σαι καλα, ναι αυτο ειναι το καλυτερο, σημερα παρεμπιπτοντως μιλησα με τον καθηγητη πανεπιστημιου που ειχαμε παει, μου ειπε πως σε 2 μηνες μπορεις να βαλεις ενα αλλο γατακι, ΑΛΛΑ θα πρεπει να γινει πολυ καλο καθαρισμα με ηλεκτρικη παντου καθως και απολυμανση ολο το σπιτι με χλωρινη, απο κει και περα μου ειπε πως , κρεβατακια, παιχνιδια κτλ. που δεν μπορεις να κανεις καλη απολυμανση θα πρεπει να πεταχτουν.
Ηδη ψαχνουμε για νεο μωρακι που ετσι κι'αλλιως θα ερθει κοντα μας το λιγοτερο σε 3 μηνες, οσο και αν το σκεφτομαι και να εχουμε την αναγκη δεν θελω να το ρισκαρω ;)

Αν θέλεις να είσαι χίλια τοις εκατό σίγουρος, περίμενε 12... με την άνοιξη θα έχεις μία νέα ψυχούλα να αγαπήσεις!!

Άσε που την άνοιξη θα έχει γεμίσει ο τόπος νεογέννητα μωρά που θα ψάχνουν απεγνωσμένα αγάπη...

Στο 2ο θα δωσετε το περισσευμα αγαπης που δεν προλαβατε κ ακομα παραπανω κ αυτη την φορανα ψαξετε.αν ειναι εκτροφης το γενεαλογικο δενδρο.των γονιων κ ισως να ζητησετε κ τις εξετασεις που εγναν πριν την αναπαραγωγη κ στους δυο γονείς εαν παλι διαλεξετε απο τ πολλα αδεσποτα που υπαρχουν η να ναι γεννα σπιτιου η απο καποα φιλοζωικηοπου τους κανουν ολες τις εξετασεις πριν τα χαρισουν..ξερω παντως κ ενα κτηνιατρικο κεντρο οπου εχουν ανα τακτα χρονκα διαστηματα γεννες γατουλιων ρατσας η μη οπου βεβαια ειναι ελεγμενοι οι γονείς κ απο τους ιδιους τους κτηνιατρους αν θελεις πληροφορίες να σ στειλω π.μ.

Όλα καλά θα πάνε, και θα'ναι τυχερό το γατόνι που θα σας υιοθετήσει!! :)
Βέβαια είναι καλό να είμαστε αδυσώπητοι με κάτι τέτοια.. κι εγώ, πριν πάρω τη Μπριάμ, είχα έναν άλλο γατούλη στο μάτι. Που όμως είχε κι αυτός λοιμώδη περιτονίτιδα και ο κτηνίατρος μού είπε "Μακριά!"... :(
Αξίζει ο κόπος του να τεστάρεις πρώτα το γατί πριν το υιοθετήσεις. Ακούγεται σκληρό αλλά...

Υπομονή, λίγες εβδομάδες ακόμα!! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back