sandre
Νεοφερμένο μέλος
Το δικό μας πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο αλλά επειδή ο γατούλης μας είναι μόνο 2 και κάτι μηνών θέλουμε να είμαστε σίγουροι...
Όταν πριν απο 1 μήνα αποκτήσαμε τον fetich - σημείο σταθμός στη ζωή μας
- του βάλαμε αμπούλα για τους ψύλλους. Το κακό είναι οτι επειδή έχουμε και άλλα ζωάκια σπίτι, ξανακόλλησε. Είναι ασφαλές να του ξαναβάλουμε αμπούλα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ή πρέπει να καταφύγουμε σε άλλο τρόπο;Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την υγεία του επειδή είναι μικρούλης!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Της έβαλα μία φορά μια δραστική σκόνη, που στο μεταξύ καταργήθηκε για τις γάτες. Δεν σου γράφω τη μάρκα γιατί έτσι κι αλλιώς είναι ακατάλληλη.
Επειδή δεν ήθελα να της ξαναβάλω τέτοια σκόνη (διότι ήταν και μικρό το ψιψίνι), πήρα μια χτένα ειδική για ψύλλους, με πολύ ψιλά δόντια, και τη χτένιζα μ' αυτήν τουλάχιστον μια φορά κάθε μέρα. Έπειτα από κάποιο διάστημα, οι ψύλλοι εξαφανίστηκαν.
Ρώτα τον κτηνίατρο αν μπορείς να του βάλεις πάλι αμπούλα. Αν τελικά χρειάζεται να περιμένεις, πάρε μια τέτοια χτένα και ξεκίνησε να χτενίζεις, πλένε τακτικά τα στρωσίδια του γατιού και κάνε με την ηλεκτρική τις φωλιές του και τα μέρη όπου κάθεται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
sandre
Νεοφερμένο μέλος
sandre
Νεοφερμένο μέλος
prince
Διάσημο μέλος
ο πρινς μου είναι 10 μηνών με 5 κιλά μάζα τρίχας και κρέατος...
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Πρόσεξε δολοφονικό σχέδιο:Σε ευχαριστώ πολύ Ζbeebz. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου με το χτένισμα γιατί και γω η ίδια δεν θέλω να επιβαρύνω το μικρούλι μου με φάρμακα. Το μόνο που με φοβίζει είναι τι γίνονται οι ψύλλοι αφού τους βγάλεις με το χτενάκι. Δεν υπάρχει κίνδυνος να πάνε αλλού;
Επιδιώκεις να χτενίζεις το γατί μέσα στο μπάνιο, όχι σε δωμάτιο του σπιτιού γιατί οι ψύλλοι πετιούνται.
Μόλις βγάλεις μια χτενιά, έχεις έτοιμο βαμβάκι ποτισμένο με νερό ή άσπρο οινόπνευμα (γιατί το πράσινο βρωμοκοπάει!). Παίρνεις τους ψύλλους με το βαμβάκι κι έπειτα τουαλέτα-καζανάκι, τουαλέτα-καζανάκι.
Ξέρω, είναι λίγο κουραστικό, αλλά αν το κάνεις για έναν μήνα θα καθαρίσει το γατί.
Εγώ φυσικά συνέχισα και μετά... για προληπτικούς λόγους περισσότερο και πιο αραιά!
JohnDVM
Διάσημο μέλος

prince
Διάσημο μέλος
τώρα κατάλαβα γιατί τη ρέινα θα την πηγαίνω κάθε ενάμιση μήνα... αν αφαιρέσεις το τρίχωμα από πάνω της με το ζόρι πιάνει το ενάμιση κιλό 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool