Είναι σίγουρο ότι δεν έχουν καθόλου αίμα οι γάτες στον οίστρο;
Η γατούλα μου (αυτή που μάζεψα πριν ένα μήνα από το δρόμο), από όσο μπορώ να καταλάβω από τα τριψίματα στα έπιπλα και τα χάδια που θέλει και -κυρίως- το χαρακτηριστικό νιαούριμα (πόσο το αντιπαθώ, δε λέγεται

), είναι σε οίστρο (λογικά ο πρώτος της) και έχω κανονίσει ήδη την άλλη βδομάδα να τη στειρώσω (εφόσον δώσει το ΟΚ ο γιατρός, γιατί τη μάζεψα τραγικά αδύναμη, και δεν μπορώ να ξέρω αν είναι ακόμη σε θέση να υποβληθεί σε επέμβαση).
Σήμερα, λοιπόν, βρήκα ένα μικρό, σκούρο λεκεδάκι στο χείλος της αμμολεκάνης. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν από κακά, αλλά όπως τον καθάρισα, είδα στο χαρτί ότι ήταν κόκκινο, σαν αιματάκι. Κοίταξα στο καλαθάκι που κοιμάται, αλλά δεν είδα κάτι άλλο. Πληγή λογικά δεν έχει (είναι ένα μήνα μέσα στο σπίτι, μια μπούφλα μόνο έχει φάει από τη μεγάλη,εκτός πια αν ξύστηκε άγαρμπα μόνη της). Στο πιπί της, από όσο μπόρεσα να δω, δε φαίνεται αίμα (συγγνώμη κιόλας πρωινιάτικα). Τώρα περιμένω να ξυπνήσει ο φίλος μου, για να την κοιτάξουμε πιο σχολαστικά, μήπως έχει καμία πληγίτσα.