Έχω αυτήν την υποχρέωση;;;

christianapulp

Νεοφερμένο μέλος

Ο christianapulp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Πριν λίγες μέρες πήρα ένα γατάκι. Απο εκεί που το πήρα δουλέυουν κτηνίατροι. Οταν ήμουν εκεί μου έδωσαν και υπέγραψα ένα συμβόλαιο απο το οποίο δεν μου έδωσαν αντίτυπο.Το διάβασα μια φορά στο πόδι εκεί.Οσο ήμουν εκεί το γατί φταρνίστηκε αλλά φάνηκαν να το θεωρούν φυσικό κι εγώ δεν ανησήχισα γιατί θεώρησα οτι κτηνίατροι , ξέρουν καλήτερα....
Επίσης είδα κενό στο τρίχωμα και όταν ρώτησα γι' αυτό μου είπαν -μετα απο στιγμιαίο δισταγμό- οτι χτυπιόταν στο κλουβί του...
Σε όλη την διάρκεια προσπαθούσαν -πιεστικά- να με πείσουν να πάρω μια ενήλικη θηλική τυφλή γάτα.Καταλαβαίνω φυσικά οτί πάντα προσπαθείς περισότερο να δώσεις ενα γατάκι που δεν έχει πολλες ελπίδες για σπίτι αλλα όταν είπα οτι έχω ήδη ένα μικρό αρσενικό και οτι και ο κτηνίατρός μου που εμπιστεύομαι και ότι έχω διαβάσει λένε οτι για να τα πάνε καλά πρέπει να είναι και τα δύο αρσενικά και μικρά μου είπαν οτί αυτά είναι χαζά και δεν ισχύουν... Αφού επέμενα και τις πέντε φορες που αναφέρθηκε σε αυτην την γατούλα και το ξεκαθάρισα ζήτησα να γίνει εξέταση για AIDS και λευχαιμία γιατί δεν θα ήθελα να κολήσει ο Johnny κάτι τόσο σοβαρό.Στην αρχή μου είπαν οτι δεν θα φανεί τίποτα σίγουρο γιατί είναι μικρό ακόμα (μπορεί να ισχύει δεν ξέρω) και μετά που προσπάθησε να του πάρει αίμα το μικρό δεν καθόταν με τίποτα.Μου ζήτησω να το κρατήσω.Το έκανα αλλά το μικρό ήταν τρομαγμένο και πολύ ζωηρό και εγώ δεν μπορόυσα να το σφίξω πολύ δυνατα γιατι φοβόμουν μην του σπάσω και κάνα κόκκαλο! Δεν είμαι και κτηνίατρος..Στην διαδικασία του 'εσπασε τις φλέβες και στα δύο πόδια και ξέσπασε πάνω μου λέγοντας μου οτί εγώ φταίω που φοβάμαι να το κρατήσω δυνατά......Είπα να σταματήσουμε λέγοντας μέσα μου οτί θα το πάω έτσι κι αλλιώς στον Αίλουρο την άλλη μέρα.
Αφού το έφερα σπίτι διαπιστώνω οτι το φτάρνισμα συνεχίζεται πολύ επίμονα.Το επόμενο πρωί Ο κος Πάνος διαπιστώνει τριχόφυτα και ρινοτραχύτιδα.Ξεκινάει μια περιπέτεια με μεγάλες δυσκολίες που έχω αναφέρει σε άλλο ποστ με αλλαγες ρούχων κάθε φορα που έμπαινα στο δωμάτιο του μικρού , πλυσιμο με αντισυπτικό, αντιβιώσεις, το γατί σε κακή κατάσταση να παίρνει τροφή μόνο απο σύριγγα....
Τώρα με παίρνουν τηλ απο εκεί που το πήρα και μου λένε οτι θα περνάνε λέει όποτε θέλουν όσες φορές θέλουν για να τσεκάρουν ΑΥΤΟΙ το γατί και να δουν αν είναι λέει καλά.Οταν τους είπα σε έξαλη κατάσταση σε μία απο τις εποικινωνίες οτί ήταν ήδη άρρωστο και δεν μου το είπαν παρόλο που ήξεραν οτι ηπάρχει κι άλλο γατι στο σπίτι επέμεναν οτί δεν είχε τίποτα!Κατάλαβα εγώ μλεσα σε μισή μέρα οτι κάτι δεν πάει καλά και οι ''κτηνίατροι'' που το είχαν τόσο καιρό δεν είδαν κάτι περίεργο!!!Μάλιστα αυτή η συνομιλία κατέληξε με την φράση τους ''Να φέρεις το γατί πίσω''!!!!!!!!!! Να φέρω το γατί πίσω!!! Πήρα βλέπεις μια μπλούζα που δεν μου κάνει και τώρα την επιστρέφω!!:mad::mad:
Είναι δυνατόν μετά απο όλα αυτά να αφήσω αυτά τα άτομα να έρχονται όποτε τους καπνίσει στο σπίτι μου να ελέγξουν εμένα;;;;;;;;
Και αν πράγματι εγώ έχω αυτην την υποχρέωση ποιες είναι οι δικές τους υποχρεώσεις; Ποιος τους ελέγχει και ποιος προστατεύει εμένα απο την ανευθυνότητά τους;;;;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλά δεν πιστεύω τα μάτια μου ετσι? Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα... Δεν ξέρω τι να πω...:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κρίμα βρε παιδί μου, μια καλή πράξη όπως η υιοθεσία που -υποθέτω- ότι γίνεται με τις καλύτερες προθέσεις κι απ' τις δύο πλευρές να καταλήγει τόσο άσχημα...:/:
Στη θέση σου θα ζητούσα οπωσδήποτε ένα αντίγραφο του συμφωνητικού που υπογράφτηκε, για να ξέρω ακριβώς σε τι έχω συμφωνήσει και σε τι όχι. Ζήτησε να σου το στείλουν, έστω και με φαξ ή email.
Δεν πιστεύω να το εννοούσαν ότι θέλουν να επιστρέψεις το γατάκι, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν κι άλλα για υιοθεσία. Ίσα ίσα, αν τους δώσεις να καταλάβουν ότι είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου -και με το παραπάνω- νομίζω θα ικανοποιηθούν...:hmm:
Όσο για τη δική σου προστασία, υποθέτω ότι η δικλείδα ασφαλείας είναι η δυνατότητα να επιστρέψεις το γατάκι. Αλλά, απ' ότι έχω καταλάβει, έχετε δεθεί ήδη με το μικρούλι και θα είναι κρίμα γι' αυτό να γυρίσει εκεί, τώρα που βρήκε σπίτι και φροντίδα.:(
Λίγη διπλωματία χρειάζεται, κι απ' τις δύο πλευρές, για το καλό του μικρούλη.

Χριστιάνα μου ψυχραιμία. Η ουσία είναι ότι ένα γατάκι σώθηκε και βρήκε ένα καλό και φιλοξενο σπίτι και αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει.
Αν τελικά δεν θέλεις να έχεις επικοινωνία, μπορείς να πεις ότι το γατί αυτή τη στιγμή παρακολουθείται από άλλο γιατρό, ότι έχεις πλήρως την ευθύνη του και θα το κρατήσεις....άλλωστε αφού δεν το επέστρεψες άρρωστο γιατί να το γυρίσεις τώρα. καταλαβαίνω και αυτόν που δίνει ένα γατάκι ότι θέλει να έχει νέα του από την άλλη, εγω δηλαδή κρατάω πάντα (οποτε θέλει βεβαια και ο ανθρωπος που υιοθετεί το γατάκι) επικοινωνία. Δεν νομίζω ότι νομικά ή από άλλη άποψη ισχύει κάτι υποχρεωτικό (απλά ίσως από ηθικής άποψης) για να μαθαίνει κάποιος νέα για το γατάκι αλλά από την άλλη δεν ξέρω πραγματικά τι να πω..

Ναι βρε παιδιά ψυχραιμία και από τις δύο μεριές. Και οι δύο το καλό του μικρούλη θέλετε. Απλά βγαίνει κόντρα. Με λίγη καλή θέληση και διάλογο πιστεύω ότι κανένας από τους δύο δεν θα έχει πρόβλημα ούτε εσύ που δέθηκες με τον μικρούλη σου ούτε οι άλλοι που στο κάτω κάτω τα γατάκια θέλουν να βοηθήσουν.:rolleyes:

Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για τα γατιά δεν θα έπρεπε να του νοιάζει που θα κόλλαγε και ο Johnny;Δεν μου έδωσαν καμία προειδοποίηση οτι μπορεί να έχει κάτι κολλητικό!!

Αν όντως το είχαν διαγνώσει έχεις δίκιο. Σε κάθε περίπτωση όμως να τα βρείτε με κάποιο τρόπο γιατί και εσυ φαντάζομαι έχεις δεθεί μετά από τόσο αγώνα με αυτή την ψυχούλα και ειναι κρίμα να αποχωριστείτε. :hmm:

Εχω ζητήσει ήδη να μου στείλουν με μαιλ το συμφωνητικό αλλα θέλω να ξέρω αν πράγματι είμαι υποχρεωμένη να ανοίξω την πόρτα μου σε κάποιους που με βγάζουν τρελή και μου το παίζουν οτι εδιαφέρονται την στιγμή που εγώ έκανα τόσο αγώνα και έδωσα τόσα λεφτά χάρη στην δική τους ανευθυνότητα.

Καλή επιτυχία. Από ότι διάβασα το μικρούλη είναι πολύ καλά. Μπράβο σου που το φρόντισες. Θα χαίρεσαι την ανταπόδοση για όλη την ζωή του.

Μα δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τώρα το γατί. Εδώ δεν το έδωσα πριν που ήθελε όλη αυτη την φροντίδα και θα το δώσω τώρα;;;;
Γιατί υπάρχει περίπτωση να έχουν το δικαίωμα να το πάρουν;; Γιατι κάτι μου νομίζω οτι υπονόησαν. Υπάρχει κάτι που να τους καλύπτει νομικά;

θέλω να ξέρω αν πράγματι είμαι υποχρεωμένη να ανοίξω την πόρτα μου
Θεωρητικά, ο νόμος υπερισχύει οποιουδήποτε ιδιωτικού συμφωνητικού. Επομένως, μπορείς να επικαλεστείς το άσυλο οικίας (ότι δηλαδή κανείς δεν μπορεί να μπει στο σπίτι σου αν δεν του το επιτρέψεις).
Αλλά, μήπως θα ήταν καλύτερα να προσπαθούσες να βγάλεις κάποια άκρη δια της διπλωματικής οδού πρώτα; (για την αποφυγή της δικής σου ψυχικής φθοράς, κυρίως)

Συμφωνώ με Aretha. Όσο χτυπάμε όλοι μαχαίρι γροθιά χαλιόμαστε. Είμαι σίγουρη ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να σου πάρει το μικρούλη σου από την στιγμή που το φρόντισες με τόση τρυφερότητα. Απλά τώρα αυτή είναι διαμάχη θυμού από πλευράς τους.

Και εγώ θα συνφωνήσω με τα παραπάνω...... (Χάρηκα και με τα νεα οτι παει καλύτερα!!! :))

Η υπογραφή συνφωνητικου ειναι μια διαδικασία που ακολουθείτε απο πολλά κέντρα που δίνουν για υιοθεσία ζωάκια, τουλάχιστον μιλόντας για τα σοβαρά, που δεν θέλουν να τα ξεφορτωθούν ή να τα χαρίσουν όπως-όπως. Ισχύει χρόνια στο εξωτερικό.

Τώρα ότι το διάβασες πρόχειρα, δεν ακυρώνει ή κάνει λιγότερο σημαντική την υποργαφή σου. Γενικότερα θα πρέπει να διαβάζουμε ΠΑΝΤΑ οτι και να υποργάφουμε, η υποργαφή είναι σοβαρό θέμα γενικά, όπως και η υιοθεσία άλλωστε.
Τέτοια συνφωνητικά δίνουν το δικαίωμα να έρθει κάποιος να δει το γατάκι, απο ενδιαφαίρον, όπως και την δυνατότητα επιστροφής του ζώου άν για κάποιο λόγο δεν είναι ασφαλές εκεί που πήγε. Δυστυχώς δεν ζούμε σε έναν τέλοιο κόσμο....
Σε σένα σίγουρα ειναι μια χαρά και τυχερό που βρήκε ένα σπιτάκι που το αγαπάνε, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αφού θέλουν να δούν το γατάκι να μην τους αφήνεις. Και οι δύο θέλετε το καλό του, και είναι μια standar διαδικασία, και αλλα απλά μελη το κάνουν, πόσο μάλλον ένα οργανομένο Κέντρο.

Τώρα είμαι σίγουρη και το υπογράφω ότι αν είχαν την παραμικρή αμφιβολία για την υγεία του ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση να σου το δώσουν.

Δεν ξέρω ακριβώς πότε το πείρες και ποτε σου αρρώστησε, ώστε να μπορεί να βγει κάποιο συμπερασμα αν υπήρχε η περίπτωση να ΗΤΑΝ άρρωστο ή το επαθε μετα....

και εγώ άλλωστε άφησα ενα γατάκι (Κίκης) Υγιέστατο και μετά απο 4 μέρες ήταν ετοιμοθάνατο....

Δεν μπορώ να καταλάβω αφού σου αρρώστησε γιατί δεν το πηγες απο εκεί που το πείρες, γιατί γνωριζαν το ιστορικό του και σε κάθε περίπτωση είναι το σωστότερο, τώρα αν δεν σου άρεσε η διάγνωση ή αν είχες αμφιβόλίες ας το πήγαινες και για μια δέυτερη γνώμη.
Κρίμα και τα λεφτά που έδωσες δηλαδή, θα μπορούσες έυκολα να το αποφύγεις.

Το θέμα θέλει ψυχραιμία και διπλωματία.....;)

Χριστιανα οπως σου εξήγησα εκτενώς σε μαιλ που σου έστειλα κανένας δεν θέλει να σου πάρει το γατάκι.
Αυτο που ενδιαφέρει αυτους που σου το έδωσαν να βεβαιωθούν οτι ειναι καλά και σε καλά χέρια.
Ολο το θέμα μπορει να λυθεί πολύ έυκολα αν δεχτείς να τους μιλήσεις στο τηλέφωνο με ψυχραιμια και να τους ενημερώσεις για την κατάσταση του μικρού. Δεν νομιζω οτι ειναι παράλογη απαίτηση να ζητούν να μάθουν τι έγινε ένα ζωάκι που έφυγε απο το χέρια τους μια χαρά και μετά μαθαίνουν απο τρίτους οτι ειναι ετοιμοθάνατο!

Το ξέρω οτι έχεις τις καλύτερες προθέσεις αλλά σκέψου και αυτους που έδωσαν το ζώο. Αν έχεις τοσο αρνηντική στάση πως μπορούν να ειναι σίγουροι αν οντως το ζώο ειναι καλα;
Πιστεύω με λιγη καλή διάθεση μπορείς να λύσεις το θέμα αυτο. Απο εσένα εξαρτάται.

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει καλά. Το γατί ήταν άρρωστο ήδη όταν το πήρα.Απο τις πρώτες στιγμές που το είχα φταρνιζόταν σαν τρελό. Δηλ ξεκίνησε να φταρνίζεται κατευθείαν μόλις το πήρα εγώ και μισή ώρα πρίν ήταν καλά;;; Και το κενό στο τρίχωμα που το εξήγησαν σαν χτύπημα τι ήταν!!!!;;;;;.Γιατι αν αποκλείσω το ενδεχόμενο να το ήξεραν οτι έχει κάτι και το έδωσαν χωρίς να πούνε κάτι, απομένει η ανικανότητα. Τι απο όλα αυτάπρέπει να με γεμίζει εμπιστοσύνη ετσι ώστε να τους το ξαναπάω για εξετάσεις;;;

Καλή μου δεν ειπε κανένας να το πας για εξετάσεις εκει! Απο τη στιγμή που ειπες οτι το παρακολουθεί κτηνίατρος δεν ειπε κανενας κατι τέτοιο. Απλα να ενημερώνεις τι κάνει το γατάκι. Τιποτα παραπάνω. Να ειναι σίγουροι οτι ειναι σε καλα χέρια.

Ρε συ..... :hmm:
Γιατί δεν τους το πήγες αμέσως πίσω???
Δεν θα μπορούσαν να σου πούνε τίποτα....
και δεν θα έμπλεκες και εσυ χρονιάρες μέρες...

Θα σου ξαναπώ οτι θα ήταν καλό να ηρεμήσεις (σημασία έχει οτι ειναι καλά το γατάκι...) και θα δείς ότι τα πράγματα ίσως να μην είναι τόσο τραγικά......

Δεν μπορούσα ρε παιδια να το πάω πίσω.... το αγκαλιασα και έλιωσα...
Τι δηλ βγήκε ελατωματικό και το επιστρέφω;

Μπορούμε να γνωρίζουμε από πού πήρες το γατάκι; Διότι πολλοί εδώ μέσα κάνουν υποθέσεις, οι οποίες ίσως και να αδικούν κάποιους.

Επίσης Χριστιάνα φαντάζομαι ότι στο συμφωνητικό αναφερόταν ότι σου δίνουν ΥΓΙΕΣ ΓΑΤΙ. Δεν είναι έτσι; Σου είπαν ποτέ ότι ίσως είναι άρρωστο;;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back