Έχω δεθεί μ' ένα γάτο, αλλά δεν καταλαβαίνω τη συμπεριφορά του

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
madmazel μονο που το ειπες αυτο, τρομοκρατηθηκα! εχω περιφραξει το μπαλκονι μου μεχρι το μεγιστο υψος της τεντας και μεχρι και τωρα φοβαμαι! δεν ειναι καλη ιδεα αυτη! καθολου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα κι από 'μένα Kalkouta! Θα καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου, η οποία ομολογουμένως δε με τιμά ιδιαίτερα. Όταν πρωτοπήρα τη γατούλα μου δεν είχα ιδέα ούτε από γάτες ούτε από κατοικίδια γενικότερα. Ήταν η πρώτη μου επαφή με κάποιο ζώο και δεν ήξερα τι μπορεί να κάνει αν την αφήσω μόνη της στο σπίτι, το βράδυ πχ όταν κοιμόμαστε κλπ, φοβόμουν για ζημιές και διάφορα τέτοια. Τις πρώτες μέρες λοιπόν την είχα στο μπαλκόνι. Ναι, τώρα πια ντρέπομαι που το λέω, καμιά φορά αισθάνομαι τόσες τύψεις και σκέφτομαι πόσο φρικτή γατομαμά ήμουν, τον πρώτο εκείνο καιρό τουλάχιστον. Τώρα συνειδητοποιώ πόσο "απάνθρωπο" ήταν αυτό που έκανα. Η γατούλα ήταν μόνη της σε ένα περιορισμένο (κι επικίνδυνο) χώρο, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς εμάς, χωρίς κάτι δικό μας να μυρίζει και να μας νιώθει λίγο πιο κοντά της όταν λείπουμε. Νομίζω πως αν την κρατήσεις και με τον καιρό την αγαπήσεις πολύ θα μετανιώνεις για εκείνες τις ώρες ή μέρες που την άφησες τη γατούλα σου μόνη της στο μπαλκόνι, με λουράκι ή χωρίς (το ενδεχόμενο του πνιγμού με το λουράκι με τρομάζει κι εμένα). Κι επειδή κι οι δικοί μου γονείς φρίκαραν αρχικά- αν και δε μένουμε μαζί μου έκαναν πόλεμο- ίσως έχουν δίκιο τα κορίτσια που σου λένε να μην τον βάλεις σε αυτή τη δοκιμασία αν δεν είσαι σίγουρη πως θα καταφέρεις να τον κρατήσεις. Άσε λίγο να ωριμάσει μέσα σου η ιδέα, συζήτησέ το με τους δικούς σου σοβαρά, δες τις εναλλακτικές σου. Πρόκειται σύντομα να μείνεις μόνη σου, πχ να φύγεις για σπουδές; Ίσως τότε να έχει καλύτερες πιθανότητες το όλο εγχείρημα. Αλλά σίγουρα οι γάτες στρεσάρονται και θα είναι μάλλον καλύτερα να μένει στο περιβάλλον που ήδη έχει μάθει παρά σε ένα περιβάλλον που πιθανόν να μην είναι τόσο φιλικό για αυτήν (αν οι γονείς σου είναι πολύ αρνητικοί). Αυτά από 'μένα, εύχομαι τα καλύτερα για τη γατούλα κι εσένα και να βρείτε τη χρυσή τομή! Μακάρι να ευοδωθεί αυτή η σχέση και σύντομα να μένετε μαζί! Καλή σου συνέχεια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλή μου Kalkuta, θέλω να ξέρεις και να είσαι σίγουρη, ότι κανείς εδώ μέσα δεν θέλει να σου κάνει πόλεμο και να πληγώσει αυτά τα τόσο όμορφα συναισθήματα, που νιώθεις για το γλυκό σου πλασματάκι.
Τα κορίτσια απλά προσπάθησαν να σε αποτρέψουν από το να κάνεις κάτι, το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο για το ζωάκι. Δηλαδή να συμβεί κάποιο ατύχημα. Φαντάζεσαι πόσο θα σε πλήγωνε κάτι τέτοιο?
Η τελική επιλογή είναι φυσικά δική σου. Εσύ έχεις δεθεί με αυτό το ζωάκι και εσύ θα αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για αυτό.Απλά για να το κάνεις αυτό, πρέπει να μπεις στην δική του ψυχολογία. Είμαι σίγουρη, ότι όταν το κάνεις, θα πάρεις την πιο σωστή απόφαση. Αν τον πάρεις κοντά σου, δωστου χρόνο να προσαρμοστεί, προτού πάρεις αποφάσεις. Αν δεν κάνω λάθος κάποια έρευνα λέει ότι οι γάτες θέλουν 18 μέρες (ανώτερο) για να προσαρμοστούν απόλυτα σε έναν χώρο και να φανεί αν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Για ο,τι θελήσεις εμείς είμαστε εδώ να το μοιραστείς μαζί μας και αν θέλεις να το συζητήσεις κιόλας..πάντα με καλή διάθεση.Τα φιλιά μου στον μικρό, που σου έκλεψε την καρδιά!!:)

Εγώ η καημένη έχω όλη την καλή θέληση να είμαι ψύχραιμη και να μιλήσω ήρεμα και να πω 2-3 κουβέντες για τις γατούλες που πολύ τις αγαπάω. Και φυσικά δεν έχω κανένα ζόρι να μπαίνω εδώ μέσα και να εκνευρίζομαι ή να εκνευρίζω.

Ωστόσο, όταν βλέπω μια συζήτηση επί αρκετά ποστ, η οποία αφορά στο να "φιλοξενηθεί" ένας γάτος δεμένος σε ένα μπαλκόνι, ακόμα κι αν αυτό είναι για λίγες (?!) ώρες τη μέρα, τότε χάνω τη χαλαρή μου διάθεση γιατί μιλάμε για πράματα αδιανόητα.

Πόσω δε μάλλον όταν ο άνθρωπος που θέτει τη σκέψη αυτή και το ερώτημα αυτό, επιμένει κιόλας, μετά από πολλές απαντήσεις που του λένε ότι "όχι, αυτό ΔΕΝ είναι καλό", αυτός συνεχίζει και το αναμοχλεύει και ρωτάει και ξαναρωτάει.

Ε λοιπόν επαναλαμβάνω, ότι αυτό το σενάριο του δεσίματος στο μπαλκόνι είναι παράνομο και απάνθρωπο. Και όχι, δεν υπάρχουν "λίγες" ώρες ούτε "πολλές" ώρες για κάτι τέτοιο.

Κάποιες φορές η απάντηση είναι τόσο μα τόσο απλή. Και καμιά φορά όταν βλέπουμε εξωφρενικά πράματα βγαίνουμε λιγάκι από τα ρούχα μας.

edit: τώρα είδα κάτι που είπε η χρήστρια καλκούτα περί του ότι δεν έχει κάνει τίποτε παράνομο. Εγώ αστυνομικός δεν είμαι, ούτε πράκτορας, ούτε δικαστικός, οπότε αγνοώ (και αδιαφορώ κιόλας) για το αν έχει κάνει κάτι παράνομο γενικώς. Το συγκεκριμένο όμως πράμα, της παραμονής ζώου σε μπαλκόνι ή σε κοινόχρηστο χώρο, είναι παράνομο και απλά την προειδοποίησα μήπως και δεν το ξέρει.

Υπάρχει δηλαδή σχετικός νόμος, ακόμα κι αν αγνοήσει κανείς το ότι αυτό είναι κακό για τη γάτα, όμως είναι επιπροσθέτως και παράνομο. Μόνο αυτό είπα, όχι γενικά περί παρανομίας. Αυτά.

Θα σου πω κάτι που ίσως το καταλάβεις πολύ αργότερα. Η ικανότητα να είσαι ανοιχτόμυαλος και να ακούς Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ (εκτός από προσωπικές επιθέσεις και βρισιές) χωρίς να εκνευρίζεσαι είναι θέμα παιδείας. Η παιδεία είναι κάτι που καλλιεργείται με το χρόνο. Επίσης, κάτι που θα καταλάβεις ίσως πολύ αργότερα είναι ότι τίποτα δεν είναι προφανές και τίποτα δεν είναι απόλυτο. Γι' αυτό και δεν μπορώ να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση.. Επίσης, έχω να πω ότι το να μην εμπιστεύεσαι τους άλλους γενικά (και στην προκειμένη περίπτωση εμένα, ότι θα κάνω το σωστό για το γάτο) πηγάζει από έλλειψη εμπιστοσύνης στον ίδιο σου τον εαυτό. Όταν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου σταματάς να συμπεριφέρεσαι σαν γονέας που κάνει κήρυγμα σε παιδάκι. Και μιλάω γενικά φυσικά. Ακόμα και ένα μικρό παιδάκι δεν είναι τόσο χαζό ώστε να μην ξέρει τι κάνει. Είναι η ανασφάλεια του γονέα που οδηγεί στο κήρυγμα...

Κάποια στιγμή θα με θυμηθείς, εύχομαι να είναι σύντομα..

Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους πραγματικά με βοήθησαν, ίσως θα ήθελα κάποιες περισσότερες πληροφορίες για τα σαμαράκια και τα λουράκια αλλά μάλλον θα τα ψάξω αλλού τελικά.

Θα σου πω κάτι που ίσως το καταλάβεις πολύ αργότερα. Η ικανότητα να είσαι ανοιχτόμυαλος και να ακούς Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ (εκτός από προσωπικές επιθέσεις και βρισιές) χωρίς να εκνευρίζεσαι είναι θέμα παιδείας. Η παιδεία είναι κάτι που καλλιεργείται με το χρόνο. Επίσης, κάτι που θα καταλάβεις ίσως πολύ αργότερα είναι ότι τίποτα δεν είναι προφανές και τίποτα δεν είναι απόλυτο. Γι' αυτό και δεν μπορώ να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση.. Επίσης, έχω να πω ότι το να μην εμπιστεύεσαι τους άλλους γενικά (και στην προκειμένη περίπτωση εμένα, ότι θα κάνω το σωστό για το γάτο) πηγάζει από έλλειψη εμπιστοσύνης στον ίδιο σου τον εαυτό. Όταν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου σταματάς να συμπεριφέρεσαι σαν γονέας που κάνει κήρυγμα σε παιδάκι. Και μιλάω γενικά φυσικά. Ακόμα και ένα μικρό παιδάκι δεν είναι τόσο χαζό ώστε να μην ξέρει τι κάνει. Είναι η ανασφάλεια του γονέα που οδηγεί στο κήρυγμα...

Κάποια στιγμή θα με θυμηθείς, εύχομαι να είναι σύντομα..
Ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις να παραμένεις ψύχραιμος είναι κατά τη γνώμη μου θέμα παιδείας. Κι ενας γολγοθάς πολύ δύσκολος να τον κατακτήσει κανείς (θεωρώ, κρίνοντας τουλ. από τον εαυτό μου). Τώρα όσον αφορά το αν κάποιος χρήστης εδώ μέσα εμπιστεύεται τους άλλους γενικά, δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορούμε να το κρίνουμε. Πολλοί όμως εδώ μέσα, όπως θα έχεις ενδεχομένως ήδη διαπιστώσει, είχαν ή έχουν πολύ κακές εμπειρίες με ζωάκια και ανθρώπους που προσπαθούν να τα βλάψουν. Δε νομίζω πως αφέθηκε να εννοηθεί κάτι τέτοιο στο παρόν θέμα, αλλά πέρα από αυτό είναι προφανές πως η πλειονότητα των χρηατών που απάντησαν δε θεωρούν καλή ιδέα το να δέσεις για κάποιο λόγο μια γάτα, όχι επειδή δεν εμπιστεύονται εσένα που στο κάτω κάτω ούτε καν σε ξέρουν, αλλά μάλλον επειδή μια γάτα δε θα μπορούσε να το ανεχτεί. Έχω δει σκύλους να μην μπορούν να το ανεχτούν, πόσω μάλλον μια γατούλα. Α και πίστεψέ με, όλα τα παιδάκια είναι αρκετά χαζά ώστε πχ να μην αντιλαμβάνονται διάφορους κινδύνους. Μάλλον διορθώνω: δεν είναι θέμα χαζομάρας, είναι θέμα φύσης. Έτσι μας έφτιαξε.
Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους πραγματικά με βοήθησαν, ίσως θα ήθελα κάποιες περισσότερες πληροφορίες για τα σαμαράκια και τα λουράκια αλλά μάλλον θα τα ψάξω αλλού τελικά.
Όσον αφορά τα σαμαράκια, δεν έχω πραγματικά καθόλου εμπειρία, έχω όμως την εντύπωση πως σκοπό έχουν την εκπαίδευση και βόλτα της γατούλας με αυτά και όχι το δέσιμο. Νομίζω σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία πως μια γατούλα δε θα το δεχτεί κάτι τέτοιο, κατά πάσα πιθανότητα θα αγριέψει πολύ.
Καλή επιτυχία εύχομαι με τον γατούλη που σκέφτεσαι να υιοθετήσεις και οι εξελίξεις να είναι θετικές! Ενημέρωσέ μας αν θέλεις. Καλό βράδυ!

Θα σου πω κάτι που ίσως το καταλάβεις πολύ αργότερα. Η ικανότητα να είσαι ανοιχτόμυαλος και να ακούς Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ (εκτός από προσωπικές επιθέσεις και βρισιές) χωρίς να εκνευρίζεσαι είναι θέμα παιδείας.......

ίσως θα ήθελα κάποιες περισσότερες πληροφορίες για τα σαμαράκια και τα λουράκια αλλά μάλλον θα τα ψάξω αλλού τελικά..............

Συγχωρεσε με αλλα δε μπορω να καταλαβω πως μπορει καποιος να ειναι ανοιχτομυαλος και ταυτοχρονα ξεροκεφαλος!
Η εντυπωση που μου δινεις ειναι πως εχεις κανει την υπερβαση και το εχεις καταφερει.
Απο τα λεγομενα σου φοβαμαι οτι ο γατος θα καταληξει πειραματοζωο στο μπαλκονι του 6ου οροφου.
Ευχομαι μονο η παιδεια αυτου του γατου να ειναι ανωτερη.
Καλη ΝΥΧΤΑ.

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου! Ονομάζομαι Δώρα και έχω κι εγώ μια γατούλα σε διαμέρισμα στον έβδομο όροφο, η οποία ανοίγει μόνη της τα παράθυρα και βγαίνει στο μπαλκόνι, σκαρφαλώνει στην κουπαστή και γενικά της αρέσει να ακροβατεί και να περπατάει στην κουπαστή! Όταν τη βλέπω τρέμω μήπως πέσει κάτω, αλλά έχω συνηθίσει να την βλέπω να κάνει τέτοια και πλέον την εμπιστεύομαι! Δεν έχει κινδυνεύσει ακόμη! Πιστεύω ότι το ελέγχει και ξέρει τα όριά της! Σε όλες τις γάτες αρέσει το ύψος...Α! Και εμένα οι γονείς μου ήταν κάθετοι στο να φέρω ζώο μέσα στο σπίτι, και μάλιστα γάτα, αλλά μου την έκαναν δώρο κι έτσι την έφερα στο σπίτι και με τον καιρό τη δέκτηκαν και την αγάπησαν πολύ! Απλά το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ξύνει τα νύχια της κάτω από τις καρέκλες, ενώ στο ονυχοδρόμιο δεν πηγαίνει καθόλου, και αφήνει πολλή τρίχα παντού!!!

Θα έλεγα να τη μαζέψεις από τις βόλτες της στην κουπαστή, γιατί όσο καιρό κι αν κάνει αυτή τη "δουλειά", μην εμπιστεύεσαι, ποτέ δεν εξοικειώνεται! Και ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αρκεί να γίνει το κακό και μετά να "κλαίς' χρόνια, γεμάτη ενοχές και "ΑΝ'.
Και αυτό, το τελευταίο, σου εγγυώμαι δεν "συνηθίζεται"! Αν βέβαια την αγαπάς (που θέλω να πιστεύω πως ναι).

Συγχωρεσε με αλλα δε μπορω να καταλαβω πως μπορει καποιος να ειναι ανοιχτομυαλος και ταυτοχρονα ξεροκεφαλος!
Η εντυπωση που μου δινεις ειναι πως εχεις κανει την υπερβαση και το εχεις καταφερει.
Απο τα λεγομενα σου φοβαμαι οτι ο γατος θα καταληξει πειραματοζωο στο μπαλκονι του 6ου οροφου.
Ευχομαι μονο η παιδεια αυτου του γατου να ειναι ανωτερη.
Καλη ΝΥΧΤΑ.

μουαχαχαχαχα μουαχαχαχα! έχω κάνει την υπέρβαση ναι, ο γάτος τώρα κρέμεται από το μπαλκόνι

εγω θα σου έλεγα να συζητήσεις με τους γονείς σου την απόφαση να φέρεις τον γατούλι σπίτι, και την νύχτα να τον έχεις μαζί σου στο δωμάτιο σου.
το οτι θα συνηθίσει στο διαμέρισμα και θα προσαρμοστεί είναι το μόνο σίγουρο..αυτό μην σε ανησυχεί καθόλου..
το μπαλκόνι και το σαμαράκι δεν θα τα σκεφτόμουν καν για τον λόγο οτι το γατουνι θα ειναι ήδη αρκετα στρεσαρισμενο απο την αλλαγή και το να είναι δεμένο μονο του ολη νύχτα στο μπαλκόνι θα το έκανε σουπερ νευρικό, φοβικο και θα του δημιουργούσε επιπρόσθετο στρες. οταν φέρνουμε σπιτι ενα νέο γατάκι και ειδικά όταν είναι απο τον δρόμο κάνουμε τα πάντα για να νοιώσει όσο το δυνατον πιο άνετα στον καινούργιο του χώρο..οποτε το καλύτερο γι αυτό θα ήταν να είναι όλη νύχτα μαζί σου στο δωμάτιο σου με πολλα χάδια και παιχνίδια.
οσο για το σαμαράκι θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία..
εγώ αγόρασα σαμαράκι επειδή ταξιδεύω συχνά μήπως τύχη κάποια φορά να το βάλω στον γάτο μου μέσα στο αεροδρόμιο για να ξεπιαστεί απο το carrier.
όταν το δοκίμασα σπιτι και στα 6 γατιά μου τα οποια ειναι περσικά, γεννημένα σε σπίτι, σουπερ ήσυχα, εξοικειωμένα, κοινωνικά και πάρα πολύ ανεκτικά.. κόντεψαν να βγάλουν φλύκταινες..είχαν αφηνιάσει πραγματικά..κυλιόταν κάτω στο πάτωμα και δεν σηκωνόταν με τπτ..κι αν τους σήκωνα με το ζόρι δεν περπατουσαν και ξανα ξάπλωναν..φυσικά δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ..
οποτε φαντάζομαι οτι το συγκεκριμένο γατάκι που είναι και ελευθερο έξω οχι απλα θα αφηνιάσει...θα πάθει υστερία με το σαμαράκι με αποτέλεσμα να συμβούν χιλια δυο...
για να δεχτεί ένα ζώο το σαμαράκι πρέπει να είναι μικρό και αυτό πάλι θα γίνει σταδιακά και όχι με την πρώτη φορά.
αυτά απο μένα ..ελπίζω να βοήθησα.

Τελευταία επεξεργασία:
Ίσως έπρεπε να το αναλύσω περαιτέρω, με συγχωρείς, νομίζω πως η γάτα δε θα ανεχτεί για πολλές ώρες κάτι πάνω της (λουράκι/σαμαράκι) που να της περιορίζει τις κινήσεις. Φαντάζομαι πως με ένα πολύ επιμήκες λουρί θα μπορούσε να έχει πολλή ελευθερία κινήσεων αλλά έπειτα θα έπρεπε να διαλέξεις, αν αυτή η ελευθερία κινήσεων θα της επέτρεπε να ανεβεί ας πούμε στο κιγλίδωμα. Αν της επέτρεπε καθ' όλο το μήκος της κουπααστής θα υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να κρεμαστεί, αν όχι θα την έπνιγε καθώς θα πήγαινε να σκαρφαλώσει στην κουπαστή, οπότε θα την περιόριζε. Εκεί νομίζω θα ενοχλούνταν πολύ. Θεώρησα πως τα έχεις σκεφτεί αυτά, λέω κάτι λάθος; Ή αφήνω κάποια περίπτωση απ' έξω; Διόρθωσέ με. Είναι λοιπόν διαφορετικό το να το πας βόλτα μισή ώρα με εσένα δίπλα και διαφορετικό να είναι μόνο του και να παλεύει με το λουρί, εγώ έτσι νομίζω.
Όσον αφορά τώρα τις "άσχετες" συστάσεις που δέχτηκες, η συζήτηση για τα εμβόλια και τη στείρωση κλπ κλπ νομίζω ήταν μια προτροπή του τι θα μπορούσες να κάνεις αν τελικά άφηνες τη γατούλα σου εκεί, ενδεχομένως άσχετο από αυτό που ζητούσες να απαντηθεί, αλλά οκ, συζήτηση γίνεται, δε νομίζω πως ήταν κάτι μεμπτό. Διαφωνούμε;
Έπειτα όσον αφορά τις συζητήσεις που έχεις με τους δικούς σου κι επειδή έχω κάνει πολλές τέτοιες συζητήσεις με συγγενείς και φίλους, νομίζω έχουν μεγάλη διαφορά με αυτό που γίνεται σε αυτό το θέμα. Ο καθένας μιλάει με τα δικά του επιχειρήματα, άλλα μας καλύπτουν, άλλα όχι. Άλλωστε δε σου ζήτησε κανείς να αποδείξεις τίποτα. Μόνη σου μπήκες μάλλον σε αυτόν τον ρόλο. Έχεις πάντα την επιλογή να μην το κάνεις καν. Εν πάση περιπτώσει, εγώ ελπίζω να βρεις την ιδανική λύση για το γατάκι! Καλό βράδυ!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
καλκουτα ακου κοπελα μου: το γατι -γενικα- δεν γεννηθηκε για να ειναι δεμενο ουτε μισο δευτερολεπτο! ζητας 1000 φορες να σου πουμε το "γιατι". το "γιατι" συναδει με την φυση του ζωου. η γατα ειναι ελευθερο ζωο, ανεξαρτητο. πως θα πας τωρα εσυ να το δεσεις? δεν αναφερομαι συγκεκριμενα σε σενα αλλα στον καθενα που τυχον εχει την ιδια αποψη με σενα. πολλες γατες (και αυτο δεν αποτελει εξαιρεση που σου λεω) εχουν πεσει απο το μπαλκονι. ποσο μαλλον να πας να την δεσεις και να νοιωθει ασφυκτικα πιεσμενη. και τελειο να ειναιτο σαμαρακι που λες, η γατα δεν παυει να ειναι δεμενη και το νοιωθει αυτο. και να μην πεσει, μπορει να μαραζωσει, μπορει οτιδηποτε. μην αναζητας λογους και μην το κουραζουμε αλλο το θεμα. 2 λυσεις υπαρχουν οπως ομορφα σου εχουμε πει ολοι μας:

1) δεν το παιρνεις και το αφηνεις εκει που εχει συνηθισει. (αλλωστε οι γατες δεν τρελαινονται με τις αλλαγες περιβαλλοντος)
2) συζητας ηρεμα και πολιτισμενα με τους γονεις σου. εισαι και εσυ μελος αυτου του σπιτιου οποτε εχεις καποιο λογο στις αποφασεις της οικογενειας.

"

ο νομος αυτος δεν ισχυει. εχει αντικατασταθει με τον Ν.4039/2012. συμφωνα με τον τελευταιο, επιτρεπεται η παραμονη στις βεραντες εφοσον δεν ειναι μονιμη (το ειχα αναφερει και στο πρωτο μηνυμα μου) και εφοσον τηρουνται οι αστυνομ. διαταξεις για τις ωρες κοινης ησυχιας (αρθρο 6), πραγμα που εδω δε θα συμβαινει γιατι ο γατος θα κλαιει και θα ειναι βραδυ. αλλη προυποθεση ειναι φυσικα να τηρουνται και οι κανονες ευζωιας του...
επισης αν τον παρεις και τον ξανααφησεις στοιχειοθετειται και το εγκλημα της εγκαταλειψης. απ τη στιγμη που ειναι στο σπιτι σου τεκμαιρεται οτι ειναι δικος σου επομενως μετα τον εγκαταλειπεις (αρ 2 περ δ' σε συνδυασμο με αρ 5 παρ 1). και ξεχασα να αναφερω οτι ειμαι νομικος.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ίσως έπρεπε να το αναλύσω περαιτέρω, με συγχωρείς, νομίζω πως η γάτα δε θα ανεχτεί για πολλές ώρες κάτι πάνω της (λουράκι/σαμαράκι) που να της περιορίζει τις κινήσεις. Φαντάζομαι πως με ένα πολύ επιμήκες λουρί θα μπορούσε να έχει πολλή ελευθερία κινήσεων αλλά έπειτα θα έπρεπε να διαλέξεις, αν αυτή η ελευθερία κινήσεων θα της επέτρεπε να ανεβεί ας πούμε στο κιγλίδωμα. Αν της επέτρεπε καθ' όλο το μήκος της κουπααστής θα υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να κρεμαστεί, αν όχι θα την έπνιγε καθώς θα πήγαινε να σκαρφαλώσει στην κουπαστή, οπότε θα την περιόριζε. Εκεί νομίζω θα ενοχλούνταν πολύ. Θεώρησα πως τα έχεις σκεφτεί αυτά, λέω κάτι λάθος; Ή αφήνω κάποια περίπτωση απ' έξω; Διόρθωσέ με. Είναι λοιπόν διαφορετικό το να το πας βόλτα μισή ώρα με εσένα δίπλα και διαφορετικό να είναι μόνο του και να παλεύει με το λουρί, εγώ έτσι νομίζω.

Όχι δεν τα είχα σκεφτεί όλα αυτά ή μάλλον τα είχα σκεφτεί αλλά στην πράξη δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, διότι δεν είχα ποτέ κατοικίδιο, ούτε ξέρω αν δέχονται εύκολα τα σαμαράκια ή όχι. Δεν έχω ιδέα από όλα αυτά στην πράξη. Νομίζω με κατατόπισες αρκετά μπορώ να πω.

Όσον αφορά τις συζητήσεις με τους δικούς σου τώρα και τις "άσχετες" συστάσεις που δέχτηκες, η συζήτηση για τα εμβόλαι και τη στείρωση κλπ κλπ νομίζω ήταν μια προτροπή του τι θα μπορούσε ςνα κάνεις αν τελικά άφηνες τη γατούλα σου εκεί, ενδεχομένως άσχετο από αυτό που ζητούσες να απαντηθεί, αλλά οκ, συζήτζηση γίνεται, δε νομίζω πως ήταν κάτι μεμπτό. Διαφωνούμε;
Έπειτα όσον αφορά τις συζητήσεις που έχεις με τους δικούς σου κι επειδή έχω κάνει πολλές τέτοιες συζητήσους με συγγενείς και φίλους, νομίζω έχουν μεγάλη διαφορά με αυτό που γίνεται σε αυτό το θέμα. Ο καθένας μιλάει με τα δικά του επιχειρήματα, άλλα μας καλύπτουν, άλλα όχι. Άλλωστε δε σου ζήτησε κανείς να αποδείξεις τίποτα. Μόνη σου μπήκες μάλλον σε αυτόν τον ρόλο. Έχεις πάντα την επιλογή να μην το κάνεις καν. Εν πάση περιπτώσει, εγώ ελπίζω να βρεις την ιδανική λύση για το γατάκι! Καλό βράδυ!

Δε νομίζω ότι μπήκα στη διαδικασία να αποδείξω κάτι. Ίσως σε κάποιες φάσεις παρασύρθηκα και ξέφυγα από τη γραμμή που έπρεπε να τηρήσω, αλλά μέχρι εκεί. Απλώς με χαλάει να βγαίνουν συμπεράσματα από το πουθενά, να λέγονται πράγματα άσχετα με το θέμα μόνο και μόνο για να κάνουμε κήρυγμα και να το παίξουμε ειδήμονες γιατί έτσι έχουμε μάθει. Και ναι ήταν αν όχι μεμπτό, τουλάχιστον άστοχο το να αναφερθεί για εμβόλια και στειρώσεις όπως αναφέρθηκε. Άλλο να πεις "ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ να κάνεις εμβόλια και στείρωση" κι άλλο να πεις "Κάνε εμβόλια και στείρωση".

Επίσης θεωρώ ότι η συζήτηση με τους γονείς μου είναι ακριβώς ίδια με αυτή που έγινε εδώ σε κάποιες περιπτώσεις. Γιατί κάποιοι μου απάντησαν ως εξής: "Μάλλον δεν έχεις ιδέα από ψυχολογία γάτας! Μα καλά απορώ πως το σκέφτηκες αυτό!" Δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί επιχείρημα.

Τελευταία επεξεργασία:
καλκουτα ακου κοπελα μου: το γατι -γενικα- δεν γεννηθηκε για να ειναι δεμενο ουτε μισο δευτερολεπτο! ζητας 1000 φορες να σου πουμε το "γιατι". το "γιατι" συναδει με την φυση του ζωου. η γατα ειναι ελευθερο ζωο, ανεξαρτητο. πως θα πας τωρα εσυ να το δεσεις? δεν αναφερομαι συγκεκριμενα σε σενα αλλα στον καθενα που τυχον εχει την ιδια αποψη με σενα. πολλες γατες (και αυτο δεν αποτελει εξαιρεση που σου λεω) εχουν πεσει απο το μπαλκονι. ποσο μαλλον να πας να την δεσεις και να νοιωθει ασφυκτικα πιεσμενη. και τελειο να ειναιτο σαμαρακι που λες, η γατα δεν παυει να ειναι δεμενη και το νοιωθει αυτο. και να μην πεσει, μπορει να μαραζωσει, μπορει οτιδηποτε. μην αναζητας λογους και μην το κουραζουμε αλλο το θεμα. 2 λυσεις υπαρχουν οπως ομορφα σου εχουμε πει ολοι μας:

1) δεν το παιρνεις και το αφηνεις εκει που εχει συνηθισει. (αλλωστε οι γατες δεν τρελαινονται με τις αλλαγες περιβαλλοντος)
2) συζητας ηρεμα και πολιτισμενα με τους γονεις σου. εισαι και εσυ μελος αυτου του σπιτιου οποτε εχεις καποιο λογο στις αποφασεις της οικογενειας.

Τελικά δεν μου είπες: ΓΙΑΤΙ να μην ειναι δεμένο στο μπαλκόνι?

Χαίρομαι που βοήθησα λοιπόν! Όλα τα άλλα είναι περιττά, ίσως παρεξηγήθηκαν προθέσεις, ίσως άναψαν και λίγο τα αίματα, δε με αφορά. Κι εγώ ως άπειρη που ήμουν στην αρχή έκανα λάθη και άνθρωποι είμαστε και θα κάνουμε κι άλλα, απλά ας προσπαθήσουμε από την αρχή για το καλύτερο! Καλό βράδυ!

να το ξαναπω? ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ με την ιδιοσυγκρασια της γατας ολο αυτο. να το θεσω αλλιως? εσενα θα σου αρεσε να εισαι δεμενη σε ενα μπαλκονι εστω και για 1 ωρα? εμενα προσωπικα οχι. Και δεν μας διαχωριζω σε τιποτα (το ανθρωπινο ειδος) απο την γατα και τον σκυλο. ισα ισα εκεινα εχουν μεγαλυτερη κατανοηση.
επισης εγω προσωπικα δεν σε κατηγορω οτι δεν ξερεις την ψυχολογια της γατας και κακως που δεν την ξερεις. απλα προσπαθω να προφυλαξω με οποιο τροπο μπορω και την γατα και εσενα που την αγαπας!

να το ξαναπω? ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ με την ιδιοσυγκρασια της γατας ολο αυτο. να το θεσω αλλιως? εσενα θα σου αρεσε να εισαι δεμενη σε ενα μπαλκονι εστω και για 1 ωρα? εμενα προσωπικα οχι. Και δεν μας διαχωριζω σε τιποτα (το ανθρωπινο ειδος) απο την γατα και τον σκυλο. ισα ισα εκεινα εχουν μεγαλυτερη κατανοηση.
επισης εγω προσωπικα δεν σε κατηγορω οτι δεν ξερεις την ψυχολογια της γατας και κακως που δεν την ξερεις. απλα προσπαθω να προφυλαξω με οποιο τροπο μπορω και την γατα και εσενα που την αγαπας!

ναι αλλά.. ΓΙΑΤΙ?

Χαίρομαι που βοήθησα λοιπόν! Όλα τα άλλα είναι περιττά, ίσως παρεξηγήθηκαν προθέσεις, ίσως άναψαν και λίγο τα αίματα, δε με αφορά. Κι εγώ ως άπειρη που ήμουν στην αρχή έκανα λάθη και άνθρωποι είμαστε και θα κάνουμε κι άλλα, απλά ας προσπαθήσουμε από την αρχή για το καλύτερο! Καλό βράδυ!

Δεκτό, απλά να σου πω την αλήθεια έχω ξενερώσει πάρα πολύ με τη νοοτροπία των Ελλήνων που είναι ακριβώς αυτή. Παρεξηγούν τα πάντα πριν ακόμα καταλάβουν κάτι, και πάντα το θύμα της υπόθεσης είναι αυτός που δεν έχει μάθει ή δε θέλει να πάει με τα νερά των άλλων, για να μη βρει το μπελά του. Τέλος πάντων, Καλό βράδυ!

Η συζήτηση αυτή παύει να είναι παραγωγική. Το θέμα κλειδώνεται προς το παρόν.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back