Έχω ερωτευτεί το μικρουλάκι!

• Thread starter Thread starter Julian
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Julian

Δραστήριο μέλος

Η Julian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Ομολογώ, φίλοι μου, ότι ένα μικρό γατάκι φέρνει ένα απίστευτο κλίμα ευτυχίας και θαλπωρής μέσα στο σπίτι! Το τάισμα με το μπιμπερό, η αίσθηση του "μασάζ", οι ήχοι κανονικού μωρού!
Όλα αυτά είναι απερίγραπτα όμορφα.
Και η ηθική ικανοποίηση σίγουρα μεγαλύτερη, από το να τα ζούσα όλα αυτά με τα μωρά της γάτας μου. Νιώθω τόσο καλά ως άνθρωπος που αυτό το άτυχο γατάκι βρήκε καταφύγιο στο σπίτι μας! :)
Το μητρικό φίλτρο έχει ξυπνήσει για τα καλά... Θα το κρατήσουμε με τον Ε όσο χρειαστεί... το έχουμε αγαπήσει πολύ - εν αντιθέσει με τα "κοπρό"γατά μας (τη θηλυκιά και το αρσενικό που σώσαμε απ'τα σκυλιά), τα οποία είναι όλο χου και χου! Μέχρι και μεταξύ τους μάλωσαν!
Μα τόσο αφιλόξενα πλάσματα;;:blink: τς τς τς:hmm::):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ, ζήλεψα λίγο, η παλιοκατίνα!!!! :lol::lol::lol:
Να το χαίρεστε το γατίδιον! Ναι, έχουν πολλή πλάκα. Είναι φοβερά. Κάνουν το σπίτι σπιτικό! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγω ζηλεψα :hmm: Και εχω μια γατα που ειναι τερας εγωισμου;)
Δεν δεχεται με τιποτα αλλη γατα στον δικο της χωρο:(

Μέσα σε μία μόνο μέρα, έχει μεγαλώσει!
Τρώει μεγαλύτερη ποσότητα, με μεγαλύτερη όρεξη (να΄ναι καλά το royal canin baby cat milk-το έκανε πάλι το θαύμα του:happy:), δυναμώνει και εκδηλώνει συμπεριφορές μεγάλης γάτας! Μας έχει αφήσει έκπληκτους!:D

Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι πως, όσο και αν το ενθαρρύνω (με λαδάκι και μπατονέτα) να ενεργηθεί ύστερα από κάθε ένα ή δύο γεύματα, εκείνο δείχνει να δυσκολεύεται. Από προχθές το βράδυ που το πήραμε, έκανε τσισάκια μόνο 2 φορές και κακάκια χθες το βράδυ στον ύπνο του (πριν κοιμηθούμε το είχα βοηθήσει σχετικώς).

Αυτό που διάβασα βέβαια σε σχετικό άρθρο του site περί "ρεψίματος με χτύπημα στην πλατούλα μετά από κάθε γεύμα".... έλεος!!!:blink:
Μου φαίνεται τρομερή υπερβολή κάτι τέτοιο-δεν έχω ακούσει ποτέ γάτα να ρεύεται, γιατί να ρευτεί αυτό; Υποψιάζομαι ότι αυτή που έγραψε το εν λόγω άρθρο, μπερδεύτηκε μάλλον με τα δικά μας μωρά (των ανθρώπων)!:P
Παραθέτω μερικές πρωινές φωτογραφίες, λίγο πριν φάμε το πρωινό μας:

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• DSC01182.jpg
    DSC01182.jpg
    105,3 KB · Εμφανίσεις: 61
  • DSC01192.jpg
    DSC01192.jpg
    109,9 KB · Εμφανίσεις: 57
Julian, σχετικά με το χ΄σιμο (:redface:) δεν μπορώ να καταλάβω που βοηθάει η μπατονέτα. Εγώ, όποτε μου έτυχαν τόσο μικρά γατάκια (και μου έτυχαν ουκ ολίγα, πίστεψέ με!), έπαιρνα ένα κομμάτι βαμβάκι χωρίς άλλα βοηθητικά σύνεργα. Στεγνό όπως ήταν, τους έκανα μασάζ σταθερό αλλά απαλό από τον ποπό προς τα μπρος, μιμούμενη τις κινήσεις της γάτας όταν τα γλείφει.
Με το βαμβάκι, πάντα είχαμε... αποτελέσματα, και...υγρά και ...στερεά! :lol:
Μήπως θα έπρεπε να δοκιμάσεις έτσι; Δεν μπορώ καν να φανταστώ με ποιον τρόπο θα ωφελούσε μια μπατονέτα.
Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, στείλε μου πμ. Ελπίζω να σε δω και στη συνάντηση αυτή την Κυριακή! :)

Julian πολύ χαίρομαι που βρήκες τη χάρα του να φροντίζεις ενα νεογέννητο γατάκι.Σου εύχομαι ολόψυχα να το χαίρεσαι

Το θέμα που διάλεξες είναι πολύ όμορφο για να το "χαλάμε" με σχολιασμούς των άρθρων καποιων μελών, τα οποία έχουν γραφτεί αν μη τι άλλο με κάποιο κόπο εκ μέρους τους και σε πολλούς έχουν φανεί χρήσιμα.
Επισης το συγκεκριμένο μέλος που αναφέρεσαι εχει πολυ πολύ μεγάλη εμπειρία σε αδεσποτα γατάκια και στην φροντίδα τους. και ω ναι! Οι γάτες ρεύονται!

Ότι ρεύονται τα γατιά, ρεύονται... και γενικά κάνουν όοοολες τις γουρουνιές που κάνουμε κι εμείς και τα γουρούνια! :lol:
Όμως, Nota, κι εμένα μου φαίνεται υπερβολικό αυτό με την "πλατούλα", το οποίο εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι να το είδα αλλά προφανώς κάπου θα έχει γραφτεί.
Αφού η μάνα γάτα δεν μπορεί να τα χτυπήσει στην πλατούλα, εμείς από πού κι ως πού;; Επίσης, το ανθρώπινο μωρό σ' αυτή την περίπτωση κρατιέται όση ώρα χρειαστεί σε όρθια στάση. Το γατίσιο μωρό δεν κάνει να μένει πολλή ώρα σε "όρθια" στάση. Δεν το θέλει η φύση που το έφτιαξε. :hmm:

Ζήλεψα!Εχουμε μεγαλώσει έτσι νεογέννητα 2 φορές.Την πρώτη φορά ήτανε 3 μικρά που τα βρήκα σε μιά κούτα με νωπό τον ομφάλιο λώρο καί ένα χρόνο μετά που βρήκαμε μιά μικρούλα που είχε τα ματάκια της ακόμα κλειστά.Αυτή την τελευταία δε γιά να πιεί το γάλα της έπρεπε να την τυλίξουμε σε πετσέτα καί να την κρατήσουμε όπως τα παιδάκια αγκαλιά.Φοβερή αίσθηση.Ξύπναγα τα χαράματα χαλαρά μεμία χαρά να την ταίσω καί αυτή να γουργουρίζει καί να κάνει πατούσακια καί μετά να την ξαναπέφτει γιά ύπνο.Τέτοια έκανε καί δυσκολευτήκαμε να την αποχωριστούμε μετά.Τα πρώτα δε τον ένα τον έχει η μαμά μου που τον φρόντησε καί περισσότερο καί η λατρεία που της έχει είναι απερίγραπτη.Ζήσε την εμπειρία είναι φοβερή :up:καί να μας στέλνεις καί καμιά φωτογραφία να το βλεπουμε όσο μεγαλωνει.

Ψάχνοντας καλύτερα σε ξένα sites διασταύρωσα προς μεγάλη μου έκπληξη ότι οι γάτες όντως ρεύονται! Δυστυχώς μέχρι τώρα είχα επαφή με μεγαλύτερες γάτες και δε μου είχε τύχει.
Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρη είναι αν το ταίζω σωστή ποσότητα και σωστό αριθμό γευμάτων. Από φωτογραφίες και διάφορα άλλα κριτήρια κατέληξα ότι είναι 2-3 εβδομάδων. Του δίνω 10-15 γρ. baby cat milk της Royal Canin κάθε 4 ώρες. Μερικές φορές τρώει και 20, χωρίς να το ζορίζω.
Το πρόβλημα σχετικά με την ούρηση & αφόδευση εν μέρει λύθηκε. Δεν είχα δει ποτέ την κίνηση που του κάνει η μάνα του, και οι πληροφορίες που μου δώσατε ήταν πολύ χρήσιμες! Το κράτησα ανάσκελα και με ένα λίγο βρεγμένο βαμβάκι έκανα την κίνηση αυτή αρκετές φορές. Τσισάκια μπόλικα, κακάκια ελάχιστα. Βέβαια την πρώτη μέρα (28 του μηνός βράδυ) που το πήραμε, έκανε μπόλικα στον ύπνο του, ωστόσο μετά από τόσες μέρες και τόσο φαγητό, χθες βράδυ έβγαλε μια "γραμμούλα" 1 εκατοστού!
Συγγνώμη που μπαίνω σε τόσο τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά η ποσότητα που πρέπει να βγάζει, πόση περίπου είναι; Έχει πρησμένη κοιλίτσα και ανησυχώ...:(
Ευχαριστώ και πάλι!

P.S. (1): τώρα που το χτυπάω απαλά στην πλατούλα κάθε φορά μετά το γεύμα, ακούω ένα στιγμιαίο γουργούρισμα και μετά το βλέπω να γλύφεται. Υποψιάζομαι ότι αυτό είναι το περιβόητο "ρέψιμο"!:lol:

P.S. (2): Πηνελόπη, σε ευχαριστώ πολύ! Κάπως έτσι κι εμείς, επειδή έχουμε ήδη δύο, ψάχναμε σαν πρώτη κίνηση να το δώσουμε, έλα όμως που το έχουμε κυριολεκτικά λατρέψει!!!
Δεν το γλιτώνουμε να γίνουμε τρίτεκνοι τελικά!!!
Να χαίρεσαι κι εσύ τα γατάκια σου, και βέβαια θα βαζω photos!

Το κράτησα ανάσκελα και με ένα λίγο βρεγμένο βαμβάκι έκανα την κίνηση αυτή αρκετές φορές.
Είναι πιο εύκολο (και πιο ευχάριστο για το γατάκι) αν το κάνεις με το βαμβάκι στεγνό. Αν το... σέρβις γίνεται μετά το φαγητό, είναι καλύτερα να το κρατάς μπρούμυτα (για να μην πάθει καμιά αναρρόφηση). Καλή επιτυχία!

δεν έχω ακούσει ποτέ γάτα να ρεύεται, γιατί να ρευτεί αυτό;
Γιατί;Και εγώ έχω ακούσει τον Τούλη μου να φτερνίζεται(αλήθεια!):lol:!Το κάθε ζώο μπορεί να ρευτεί κατά το τέλος του φαγητού.
:)Πραγματικά όμως, είναι πολύ γλυκούλι!

Δεν ξερω αν ρευεται η οχι αλλα κουκλα η ταρτα σου:up::up::baby::baby:

Γεια σου κούκλα μου τι μου κάνεις να σου ζήσει το μωράκι.....Μου θυμίζει απίστευτα ένα από τα γατάκια που είχε γεννήσει ή πρώτη γάτα που είχα ... η Νεφέλη και ήταν το πιο δύσκολο από όλα να το αποχωριστώ γιατί ήταν ένας κουκλός σαν και το δικό σου στην κυριολεξία και να ξέρεις ότι τα τρίχρωμα είναι πολύ τρυφερά γατιά .....

Άντε με το καλό να το δεις να μεγαλώνει . εγώ δεν έχω εμπειρία από το μεγάλωμα τόσο μικρών γατιών γιατί όλα μου ήταν 1 μήνα και πάνω και όλα τα νεογέννητα είχαν την μαμά τους αλλά η ποσότητα από κακάκια που περιγράφης είναι η σωστή γιατί τόσο έβλεπα ότι έκαναν και τα δικά μου με την βοήθεια της μαμάς γάτας φυσικά!!!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back