Έχω ζηλιαρόγατο!

Angelica16775

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Καλάβρυτα (Αχαΐα). Έχει γράψει 174 μηνύματα.
Εδώ και 2 εβδομάδες φιλοξενώ ένα νεαρό γάτο με προοπτική να τον κρατήσω. Ο γατούλης αυτός είναι αγαπησιάρης, ζωηρός, δραστήριος και μου έχει μεγάλη αδυναμία. Όταν όμως συνάντησε τον φίλο μου αγρίεψε πάρα πολύ! Εκνευρίστηκε φοβερά και του επιτέθηκε. Ο φίλος μου αγαπάει πάρα πολύ τα ζωάκια και θέλει πολύ να προσεγγίσει τον γάτο. Τι μπορώ να κάνω για μπορούμε να συμβιώσουμε και οι τρεις στο ίδιο σπίτι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάντως τον πρώην φίλο μου η Νεφέλη δεν τον συμπάθησε ποτέ! Μέχρι και το μαξιλάρι του έκλεψε ένα βραδυ και το πήγε στο χολ..:confused:
Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να περνάνε πιο πολύ χρόνο μαζί ο γάτος και ο φίλος σου..! Σιγά σιγά θα τον συνηθήσει!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλωσηρθες!
Ο προηγουμενος γατουλης μου παρουσιαζε παρομοια συμπεριφορα με τον φιλο μου.Επισης ακομα κι οταν τον συνηθισε σχετικα,τριβοταν σε ολα τα ρουχα και τα σκεπασματα του.Η κτηνιατρος μας εξηγησε οτι ηθελε να ειναι το κυριαρχο αρσενικο στο σπιτι και τον ενοχλουσε η οσμη του αλλου,σε συνδυασμο με τη ζηλια του γιατι καθε φορα που ερχοταν ο φιλος μου σπιτι δεν ασχολουμασταν συνεχεια μαζι του.Η στειρωση του σε συνδυασμο με λιγο παραπανω παιχνιδι και με τους δυο μας καλυτερευσαν πολυ τα πραγματα.

Δυστυχώς δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο δωμάτιο. Ο γάτος είναι ασυμβίβαστος, θέλει να είναι το μοναδικό αρσενικό στο σπίτι. Ζω με γάτες τα τελευταία 20 χρόνια και τέτοιο τσαμπουκά δεν έχω ξαναδεί. Το χειρότερο είναι ότι ο φίλος μου έχει σκυλάκι και η μυρωδιά του τα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Όσο για τη στείρωση, μια εβδομάδα πέρασε που την κάναμε. Ξέρετε ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε 2 ώρες μετά τη νάρκωση? Επιτέθηκε στην κτηνίατρο και δεν ηρέμησε μέχρι που πήγα να τον πάρω. Και τώρα που γράφω μου πατάει το backspace για να μη βγάζω στη φόρα τις ζήλειες του...

Μεσα σε μια βδομαδα δε μπορεις να δεις αλλαγη συμπεριφορας...Ισως οταν ερχταν ο φιλος σου να αλλαζε ρουχα για να μη μυριζει στο σκυλακι.Επισης,μπορει να του δινει λιχουδιες για να συνδυασει το ατομο του με μια ευχαριστη εμπειρια.Υπαρχει κι ενα σπρει που το βαζεις στην πριζα και χαλαρωνει τα γατακια που εχουν στρες,μπορεις να το δοκιμασεις αν συνεχισει να ειναι τοσο νευρικος.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μακάρι να τα βρούνε μεταξύ τους!

Δυστυχώς δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο δωμάτιο. Ο γάτος είναι ασυμβίβαστος, θέλει να είναι το μοναδικό αρσενικό στο σπίτι. Ζω με γάτες τα τελευταία 20 χρόνια και τέτοιο τσαμπουκά δεν έχω ξαναδεί. Το χειρότερο είναι ότι ο φίλος μου έχει σκυλάκι και η μυρωδιά του τα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Όσο για τη στείρωση, μια εβδομάδα πέρασε που την κάναμε. Ξέρετε ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε 2 ώρες μετά τη νάρκωση? Επιτέθηκε στην κτηνίατρο και δεν ηρέμησε μέχρι που πήγα να τον πάρω. Και τώρα που γράφω μου πατάει το backspace για να μη βγάζω στη φόρα τις ζήλειες του...

:lol::lol::lol::lol::lol:!!εμενα πιο πολυ θελει τον αντρα μου ..εχει αδυναμιες!!!!επισης οταν μας βλεπει να καθομαστε διπλα διπλα η αγκαλια στον καναπε ερχεται και μπαινει αναμεσα!!!!!:lol::lol: σαν να λεει ειμαι και γω της οικογενειας με ξεχασατε??:P:P:lol: λογικο ειναι αν δεν βλεπει καποιον συχνα ας του αφιερωσει λιγο χρονο και κανα παιχνιδακι σιγα σιγα !!! δεν φτιαχτηκε ο κοσμος σε 1 μερα!! θα τον συνηθισει!!!!:):)

Αντε καλέ, αυτή είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά γάτου! Δεν έχεις ακούσει την λέξη "ζηλιαρόγατος"? Ολα είναι θέμα χρόνου μέχρι να τον συνηθίσει. Εμένα η Μένια απαιτεί να κοιμάται ανάμεσά μας (μάλιστα τις περισσότερες φορές θέλει να κοιμάται πάνω από το κεφάλι του αντρός μου αλλά τη μαλώνω για να μην μαλώσω με τον άντρα μου:rolleyes:) και στο τέλος καταλήγει να κοιμάται κάτω απ' την μασχάλη μου στην απέξω πλευρά.

Τελευταία νέα από το μέτωπο: χθές το βράδυ που γύρισα σπίτι ο φίλος μου έμεινε έξω από την πόρτα. Ο γάτος πλησίασε σιγα-σιγά με τα αφτιά αεροδυναμικώς τεντωμένα προς τα πίσω, κάνει χχχχχχχχχχχχχχχχχχ!, πηδάει από καναπέ σε καναπέ, τρέχει, σπινιάρει σε μια στροφή και φεύγει ευθεία στον τοίχο, σπάει το βάζο που είχα με τα αρωματικά από το ΙΚΕΑ, τρέχει στο δωμάτιό του και γυρίζει ξανά πίσω πολύ αργά, περπατώντας πλάγια, με ουρά φουντωμένη σαν σκίουρος και καμπούρα στην πλάτη...

Τελευταία νέα από το μέτωπο: χθές το βράδυ που γύρισα σπίτι ο φίλος μου έμεινε έξω από την πόρτα. Ο γάτος πλησίασε σιγα-σιγά με τα αφτιά αεροδυναμικώς τεντωμένα προς τα πίσω, κάνει χχχχχχχχχχχχχχχχχχ!, πηδάει από καναπέ σε καναπέ, τρέχει, σπινιάρει σε μια στροφή και φεύγει ευθεία στον τοίχο, σπάει το βάζο που είχα με τα αρωματικά από το ΙΚΕΑ, τρέχει στο δωμάτιό του και γυρίζει ξανά πίσω πολύ αργά, περπατώντας πλάγια, με ουρά φουντωμένη σαν σκίουρος και καμπούρα στην πλάτη...

:lol::lol::lol:
Δεν πρέπει να υπάρχει ακριβέστερη περιγραφή! Τι ωραία εικόνα! (συγνώμη, αλλά είναι απολαυστικό το τρελόγατο...:rolleyes:)

Είναι μεγάλος απατεώνας σου λέω! Όταν έφυγε ο φίλος μου μου έκανε νάζια, χάδια, γρρρ γρρρρρρρρρρρρρ, αγκαλιές, φιλιά, ούτε το χαλί έξυσε, ούτε τον καναπέ, ούτε ανέβηκε στο τραπέζι να φάει το φυτό... κύριος!

Καλε αντρες,τι περιμενεις...Ετσι εκανε κι ο δικος μου στην αρχη,αλλα του εσπασε τον τσαμπουκα ο Δημητρης και συνηθισε.Αυτος στην υπογραφη σου ειναι;Κουκλος...

Κι ο Πίπης μου στην αρχή ούτε να τον δει τον τρελοτουρίστα μου! Με το που πήγαινε να με αγγίξει, ο γάτος έπαιρνε ανάποδες...:lol:
Σιγά σιγά όμως συνήθισε, με χάδια, παιχνίδια κλπ και τώρα ανεβαίνει και στα πόδια του για αγκαλιά!

Όχι, αυτός στη φωτογραφία είναι ο γάτος του μπαμπά μου. Τον φωτογραφίσαμε έτσι σε μια σπάνια στιγμή που κάθεται κάπου γιατί συνήθως βρίσκεται σε θέση κασκόλ γύρω από τον λαιμό του πατέρα μου.

αυτος στην υπογραφη ειναι? πανεμορφος ειναι :rolleyes::rolleyes:

Είναι πολύ όμορφος αλλά ο καημενούλης έχει σπασμένο ποδαράκι, έτσι τον βρήκαμε και είπαμε να τον καλομάθουμε για να ξεπεράσει το τραύμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back