Έχω πρόβλημα με την Ασπρούλα μου!

CATfairy

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η CATfairy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 123 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

Εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω το εξής θέμα με την γατούλα μου: Γλύφει επίμονα και αρκετές φορές της ημέρας, την περιοχή της κοιλιά της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχει μαδήσει όλη αυτή η περιοχή, δηλ. φαίνεται μόνο το δέρμα το οποίο είναι και κοκκινισμένο. Επίσης είχα παρατηρήσει ότι είχε πρηστεί ένας μαστός της, προφανώς είχε ερεθιστεί. Φυσικά κατ' αυθείαν την πήγα στην γιατρό μου η οποία διαπίστωσε ότι δεν είχε μύκητες ή κάτι τέτοιο και απλά κάτι την ενοχλεί εκεί γι' αυτό γλείφεται επίμονα. Μου έδωσε να κάνω ενέσεις Baytril για 10 μέρες μήπως και ξεραθεί κάπως η περιοχή και σταματήσει να γλείφεται, καθώς επίσης και για να βελτιωθεί και ο πρησμένος μαστός (είδε ότι είχε κάνει μαστίτιδα). Όντως είχε βελτιωθεί η περιοχή αλλά ο μαστός ήταν μια από τα ίδια. Τότε την ξαναπήγα και μου έδωσε φαρμακευτική αγωγή ειδικά για μαστίτιδα, αλλά κόβοντας τελείως το Βaytril. Ευτυχώς δεν βλέπω κάτι διογκωμένο σε κανέναν μαστό πια αλλά το δέρμα έχει πάλι τα μαύρα του τα χάλια. Γλείφεται συνέχεια εκεί και δεν ξέρω τι να κάνω. Να σημειώσω ότι της βάζω αλοιφή και pulvo αλλά αμέσως πάει και γλείφεται και δεν μπορώ να την εμποδίσω. Η γιατρός μου είπε να της βάλω κολάρο (για να μην φτάνει στην προβληματική περιοχή) ή να καλύψω την περιοχή με κάτι. Το θέμα είναι ότι ό,τι και να κάνω αντιδράει άσχημα, δηλ. δεν δέχεται τίποτα. Από την άλλη σκέφτομαι ότι αν κάτι την ενοχλεί, θα ήταν καλύτερα να αντιμετωπίσω την αιτία και όχι απλά να την εμποδίζω να γλείφεται, γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρω θα είναι να την βασανίσω.
Δεν ξέρω τι να κάνω!!! Έχω απελπιστεί και αγχωθεί :( Λέω να την ξαναπάω στην γιατρό αλλά θα μου πει πάλι να την εμποδίσω να μην γλείφεται.

Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω να μου πει, θα το εκτιμούσα πολύ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν γνωρίζω τι μπορεί να έχει η γατούλα σου, αλλά θα σου έλεγα να έπαιρνες και μια δεύτερη γνώμη..;);)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Έχω πρόβλημα με την ασπρούλα μου!

Καλησπερα και καλωσηρθατε!
Η γατουλα εχει γεννησει;Ειναι στειρωμενη;

Μπορεί να έχει αλλεργία σε κάτι, είναι και η εποχή...
Μπορεί να είναι πολλά.. είναι στειρωμένη?
Πάντως το κολάρο θα έλεγα να της το βάλεις, είναι η μόνη λύση να μπορέσει το φάρμακο να ενεργήσει.

Ίσως θα ήταν καλό να της γίνουν και εξετάσεις αίματος, μπορεί να δείξουν κάτι.:hmm:

Επισης να συμπληρωσω οτι ισως βοηθουσε μια καλλιεργεια δειγματος της περιοχης για να δειτε τι υπαρχει εκει και κανει τη γατουλα να γλυφεται τοσο επιμονα.

Θα σου ελεγα να δοκιμασεις το κολλαρο......Το πιο πιθανο ειναι οτι της εγινε συνηθεια να γλυφεται εκει και φυσικα το εχει ερεθισει και την ενοχλει πλεον ,ισως να την τσουζει και πιστευει οτι κατι εχει εκει που πρεπει να το πλυνει για να φυγει.
Αν ηταν κατι σοβαρο θα ειχε κι αλλα συμπτωματα....ανορεξια ,ακεφια,γκρινια.....Αν εχει μονο αυτο ,πιστευω οτι το κολλαρο και η αλοιφη θα βοηθησουν.
Καλη επιτυχια...!!!!!!!!!!!!!!:):)

Κατ' αρχίν σας ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκρισή σας :)

Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν η γατούλα είναι στειρωμένη ή αν έχει γεννήσει ποτέ, γιατί όταν την πήρα σπίτι ήταν σχετικά αδέσποτη για πολλά χρόνια στην γειτονιά μου. Δηλαδή υπολογίζω να είναι περίπου 10 ετών πλέον ή και λίγο παραπάνω. Οίστρο δεν μου δείχνει ότι έχει, αλλά μπορεί και να μην είναι στειρωμένη.

Ευτυχώς έχει όρεξη για φαγητό :D μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Ο ενδοιασμός μου με το κολάρο μέχρι τώρα είναι ότι λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και φοβάμαι να την αφήσω με το κολάρο τόσες ώρες μόνη. Την εκνευρίζει και θέλει να το βγάζει συνέχεια. Θέλω να την επιβλέπω. Λέω τουλάχιστον τις ώρες που είμαι σπίτι να της το βάζω.
Σκέφτομαι να την πήγαινα και σε άλλον γιατρό :hmm: αλλά λέω πρώτα να έκανα το πείραμα με το κολάρο !

Κατ' αρχίν σας ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκρισή σας :)

Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν η γατούλα είναι στειρωμένη ή αν έχει γεννήσει ποτέ, γιατί όταν την πήρα σπίτι ήταν σχετικά αδέσποτη για πολλά χρόνια στην γειτονιά μου. Δηλαδή υπολογίζω να είναι περίπου 10 ετών πλέον ή και λίγο παραπάνω. Οίστρο δεν μου δείχνει ότι έχει, αλλά μπορεί και να μην είναι στειρωμένη.

Ευτυχώς έχει όρεξη για φαγητό :D μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Ο ενδοιασμός μου με το κολάρο μέχρι τώρα είναι ότι λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και φοβάμαι να την αφήσω με το κολάρο τόσες ώρες μόνη. Την εκνευρίζει και θέλει να το βγάζει συνέχεια. Θέλω να την επιβλέπω. Λέω τουλάχιστον τις ώρες που είμαι σπίτι να της το βάζω.
Σκέφτομαι να την πήγαινα και σε άλλον γιατρό :hmm: αλλά λέω πρώτα να έκανα το πείραμα με το κολάρο !
Aφού η γατούλα σου έχει όρεξη για φαγητό βάλτης το κολάρο και αν δεις ότι δεν έχει αποτέλεσμα ούτε με αυτό, γνώμη είναι να την πας και σε άλλο γιατρό..:):)
Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά!!!:):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back