Όγκος στη γάτα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Λυπάμαι πολύ κι εύχομαι όλα να πάνε καλά. Ο γιατρός τι προτείνει; Θα αφαιρέσει τον όγκο; Μπορεί να είναι και καλοήθης!!
δυστυχως οχι...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eντάξει μην φρικάρεις και αγχώνεσαι έτσι!!
Κουράγιο και σε συνεργασία με ένα καλό ιατρό όλα θα πάνε καλά:)
Όταν λές μεγάλη πόσο χρονών είναι, οι γατούλες δεν είναι σαν τα σκυλιά που στα 12 θεωρούνται υπερήλικα!!
Αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις κάνατε?Ακτινογραφίες θώρακα και κοιλιάς για τυχόν μεταστάσεις?
Αν η απάντηση σε αυτά είναι ότι είναι όλες καλές τότε μπορείς να δείς τα πράγματα πολύ θετικά.
Από αυτά θα κρίνει ο γιατρός σου πώς θα αντιμετωπίσει τον όγκο που συνήθως τους αφαιρούν χειρουργικά και ίσως σου συστήσει και χημειοθεραπεία.
Ήρεμα και με υπομονή όλα θα πάνε καλά!!
Εύχομαι να το ξεπεράσετε γρήγορα όλο αυτό!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eντάξει μην φρικάρεις και αγχώνεσαι έτσι!!
Κουράγιο και σε συνεργασία με ένα καλό ιατρό όλα θα πάνε καλά:)
Όταν λές μεγάλη πόσο χρονών είναι, οι γατούλες δεν είναι σαν τα σκυλιά που στα 12 θεωρούνται υπερήλικα!!
Αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις κάνατε?Ακτινογραφίες θώρακα και κοιλιάς για τυχόν μεταστάσεις?
Αν η απάντηση σε αυτά είναι ότι είναι όλες καλές τότε μπορείς να δείς τα πράγματα πολύ θετικά.
Από αυτά θα κρίνει ο γιατρός σου πώς θα αντιμετωπίσει τον όγκο που συνήθως τους αφαιρούν χειρουργικά και ίσως σου συστήσει και χημειοθεραπεία.
Ήρεμα και με υπομονή όλα θα πάνε καλά!!
Εύχομαι να το ξεπεράσετε γρήγορα όλο αυτό!!:)
ειναι 11 καναμε σχεδον ολες τις εξετασεις απλος δεν εχουν βγει σε ολες τα αποτελεσματα... θα κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε κι εγω ακι ο γιατρος...

Ωραία λοιπόν.
Αρα δεν έχει μεταστάσεις κάτι που κοιτάνε πρώτα πρώτα οι γιατροί για το να καθορίσουν ένα πλάνο αντιμετώπισης .
Επίσης δεν είναι και τόσο μεγάλη.Σύμφωνα με τις εξετάσεις που περιμένετε θα κρίνει ο γιατρός πως θα την ναρκώσει.
Γνώμη μου (δεν είναι ανάγκη να την δεχθείς) εάν ο γιατρός σου πεί να τον αφαιρέσει μην φοβηθείς το χειρουργείο και το ρίσκο της αναισθησίας.Αυτά τα πράγματα όσο μένουν τόσο χειρότερα κάνουν τα πράγματα...

Ωραία λοιπόν.
Αρα δεν έχει μεταστάσεις κάτι που κοιτάνε πρώτα πρώτα οι γιατροί για το να καθορίσουν ένα πλάνο αντιμετώπισης .
Επίσης δεν είναι και τόσο μεγάλη.Σύμφωνα με τις εξετάσεις που περιμένετε θα κρίνει ο γιατρός πως θα την ναρκώσει.
Γνώμη μου (δεν είναι ανάγκη να την δεχθείς) εάν ο γιατρός σου πεί να τον αφαιρέσει μην φοβηθείς το χειρουργείο και το ρίσκο της αναισθησίας.Αυτά τα πράγματα όσο μένουν τόσο χειρότερα κάνουν τα πράγματα...
φυσικα και οχι

11 χρονών δεν είναι πολύ μεγάλο το ζώο!! Ο δικός μου ήταν 16μιση χρονών με όγκο στο έντερο, και έτρεχα απο κτηνίατρο σε κτηνίατρο για να πάρω γνώμες, και τελικά τον άφησα κ "έφυγε" φυσιολογικά, χωρίς ταλαιπωρίες, μιας και δεν υπήρχε πιθανότητα να επιζήσει απτο χειρουργείο . Με αξιοπρέπεια προπάντων. Στην δική σου περίπτωση το γατί ειναι 11 χρονώ, και άμα δεν έχει και άλλα προβλήματα υγείας, σκέψου το σοβαρά, ζύγισε τα πράγματα και αποφάσισε. Ο πανικός δεν βοηθάει σε τέτοια κατασταση.Πάρε κ 2η, και 3η γνώμη, και αν έχει πιθανότητες ο γατος να τα καταφέρει, κ το κυριότερο, να μην έχει πάλι κάποιο πρόβλημα κάντο.:hmm: Το ότι είναι σε αρχικό στάδιο, είναι ότι καλύτερο μπορούσε να τύχει στον μικρό σου.

11 χρονών δεν είναι πολύ μεγάλο το ζώο!! Ο δικός μου ήταν 16μιση χρονών με όγκο στο έντερο, και έτρεχα απο κτηνίατρο σε κτηνίατρο για να πάρω γνώμες, και τελικά τον άφησα κ "έφυγε" φυσιολογικά, χωρίς ταλαιπωρίες, μιας και δεν υπήρχε πιθανότητα να επιζήσει απτο χειρουργείο . Με αξιοπρέπεια προπάντων. Στην δική σου περίπτωση το γατί ειναι 11 χρονώ, και άμα δεν έχει και άλλα προβλήματα υγείας, σκέψου το σοβαρά, ζύγισε τα πράγματα και αποφάσισε. Ο πανικός δεν βοηθάει σε τέτοια κατασταση.Πάρε κ 2η, και 3η γνώμη, και αν έχει πιθανότητες ο γατος να τα καταφέρει, κ το κυριότερο, να μην έχει πάλι κάποιο πρόβλημα κάντο.:hmm: Το ότι είναι σε αρχικό στάδιο, είναι ότι καλύτερο μπορούσε να τύχει στον μικρό σου.
σε ευχαριστω για την συμβουλη! κριμα για τον γατουλη σου! δεν πειραζει καλυτερα ετσι... εμενα ειναι η γατουλα Ζιζα την λενε! :)

Απάντηση: Η γάτα μου έχει όγκο

είναι απλό... εφόσον βγούν όλες οι εξετάσεις, θα ζητήσεις και μια δευτερη γνώμη απο άλλον κτηνίατρο και θα πράξεις αντιστοίχως (εκτός και αν εμπιστεύεσαι τον δικό σου 100% - είχα πετύχει κτηνίατρο που αηδίαζε τις γάτες στα 3καλα!) . δεν οφελεί να αγχώνεσαι γιατί η Ζίζα το καταλαβαίνει και δεν πρέπει, κάνε της φιλάκια , χαδάκια ναζάκια και όλα θα πάνε καλά!

είναι απλό... εφόσον βγούν όλες οι εξετάσεις, θα ζητήσεις και μια δευτερη γνώμη απο άλλον κτηνίατρο και θα πράξεις αντιστοίχως (εκτός και αν εμπιστεύεσαι τον δικό σου 100% - είχα πετύχει κτηνίατρο που αηδίαζε τις γάτες στα 3καλα!) . δεν οφελεί να αγχώνεσαι γιατί η Ζίζα το καταλαβαίνει και δεν πρέπει, κάνε της φιλάκια , χαδάκια ναζάκια και όλα θα πάνε καλά!
η Ζιζα για εμενα ειναι ολη μου η ζωη.... δεν ξερω για ποιον κτηνιατρο μιλας...! ειναι πολλοι κτηνιατροι εδω.... θα ακολουθησω τις συμβουλες σου! οντως οσο με βλεπει να στενοχωριεμαι πεφτει ψυχολογικα...

δυστυχώς σε καταλαβαίνω απόλυτα....

έχασα την Ήρα μου πριν απο 6 μήνες απο ινοσάρκωμα.... αλλά μήν ανησυχείς δεν είναι όλα τα είδη καρκίνου το ίδιο, δεν έχουν όλα την ίδια εξέλιξη

Εγω εχω ενα γατο και τον λενε Nash και υποφερει ο καημενος . :(

έχασα την Ήρα μου πριν απο 6 μήνες απο ινοσάρκωμα.... αλλά μήν ανησυχείς δεν είναι όλα τα είδη καρκίνου το ίδιο, δεν έχουν όλα την ίδια εξέλιξη
λυπαμε για την γατουλα σου ελπιζω να μην αναγκαστω να το ζησω κι εγω αυτο...

μήν ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά

μήν ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά
ως avatar εχω την Ζιζα αμα θελεις δες την να μ πεις την γνωμη σου...

Έυχομαι το καλύτερο!

Γεια σας. Έχω ένα γάτο ο οποίος είναι 6,5 ετών. Τον Ιούλιο του κάναμε επέμβαση και αφαιρέσαμε ένα όγκο από τη ράχη στην περιοχή του λαιμού ο οποίος ήταν κακοήθης. Στη συνέχεια εμφάνισε ξανά όγκο και πριν μία βδομάδα του κάναμε ξανά αφαίρεση...Δυστυχώς είχε προχωρήσει λίγο και αφαιρέθηκαν και 2 μυς στο σημείο αυτό. Είναι πολύ χάλια έκτοτε...και κάθε μέρα σχεδόν πηγαίνουμε στην κτηνιάτρο για αντιβιώσεις και θεραπείες.
Ο γάτος αυτός δεν έβγαινε ποτές από το σπίτι...δυστυχώς κάναμε πέρυσι τέλη Γενάρη το εμβόλιο της λύσσας και μετά σε 5 μήνες εμφάνισε τον όγκο...διάβασα τόσα και δεν ξέρω πια τι να πιστέψω... ίσως τελικά σε ένα γατί που ποτέ δε βγαινει από το σπίτι ήταν περιττός ο τακτικός εμβολιασμός κάθε χρόνο....Η κτηνίατρος μας είπε ότι αυτά που αφαίρεσε είναι σαρκώματα...
Δεν ξέρω αν μπορώ με κάποιο τρόπο να τον βοηθήσω να ανακάμψει...Είναι πολύ υποτονικός, κοιμάται όλη μέρα, δεν τρώει και τον ταίζω με σύριγγα. Αύτριο θα πάμε πάλι στην κτηνίατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχετε αλλάξει κτηνίατρο έκτοτε; Ή η ίδια σας έκανε και τα εμβόλια κάθε χρόνο; Είναι γεγονός πως τόσο το εμβόλιο της λύσσας, όσο και της λευχαιμίας, ευθύνονται για σάρκωμα και είθισται να γίνονται στο πόδι.
Στο θέμα μας όμως, μήπως είναι νωρίς ακόμη και δεν έχει ζωηρεψει ακομη; Δοκίμασε να του δώσεις βιταμίνες, βοηθάνε συνήθως και επιπλέον τις λατρεύουν. Η γιατρός τι λέει για την υποτονικότητά του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα έπαιρνα συμβουλή κι από δεύτερο κτηνίατρο.. το μόνο που μπορώ να γράψω είναι αυτό

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back