Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stellak
Διάσημο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

ανυπομονώ να πάω στο χωριό να μυρίσω και τις δικές μας, είναι το αγαπημένο μου λουλούδι, ιδικά οι αρωματικές ποικιλίες που δεν τις βρήσκεις εύκολα ποιά αχχχχχ σνιφ σνιφ

Fotini
Διάσημο μέλος

Fotini
Διάσημο μέλος

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

Δέντρα: όλων των ειδών τα κυπαρισσάκια εκτός από γκόλντεν κρέστ που είναι αυαίσθητα (δεν θέλουν και πολύ νερό), δάφνες απόλλωνος και ελιές, πευκάκια γίνονται ικανοποιητικά σε γλάστρες
Αναρριχώμενα: βουκαμβίλιες, ριχόσπερμα, παρθενόκισσος, όλα τα γιασεμιά, αγιόκλημα, αναρ. τριανταφυλλιές και αν δεν πιάνει πάγο και ρολογιές (άλλο το κρύο άλλο ο πάγος). Αυτά δεν χαλάνε από μόνα τους στον αέρα αλλά για να μη σπάσουν θα χρειαστούν κάποια στίριξη ή να πλεχτούν σε κάγκελα και η γλυτσίνα μου αρέσει αλλά θέλει χώμα κήπο
Θάμνοι: πικροδάφνες, αγγελικές, βιβούρνα, ευώνυμα, τριανταφυλλιές, λιγούστρα, πασχαλιές, όλους του ιβύσκους, ροδιές νάνες, καλλιστήμονες, λαγκεστρέμια υπάρχει και σε δέντρο και σε θάμνο φυλλοβόλο (σκυλί) και πολύ όμορφο δες
https://images.google.gr/images?hl=el&q=LAGERSTROEMIA&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
υπάρχουν άπειροι θάμνοι που μπορείς να βάλεις και αντέχουν μπουλ ντε νεζ (χιονόσφαιρα), σπειραία, φορσίθια άπειρα

μπορείς να φυτέψεις και όλα τα αρωματικά βότανα μιας που και από μόνα τους φυτρώνουν μέσα στις πέτρες στις βουνοκορφές και αντέχουν χωρίς τίποτα να τα ανακατέψεις με βολβοειδή νάρκισους, φρέζιες, κυκλάμινα καθώς και δίαφορα εποχιακά πανσέδες, κατιφέδες, σκυλάκια, τροπαίολο, πετούνιες κτλ ανάλωγα τις εποχές αν και εσύ περισσότερο σε άνοιξη καλοκαίρι θα εστιάσεις εκτός και αν φτιάξεις ιστορίες με σόμπες και νάιλον για τον χειμώνα, οπότε να μας το πεις να ερχόμαστε για καφέ

αν πραγματικά θες να ασχοληθείς στην ταράτσα και όχι απλά να βάλεις κάτι που να αντέχει από μόνο του, μπορείς ακόμα και ντομάτες να φυτέψεις, όλα τα κηπευτικά θέλουν ήλιο πολύ ήλιο
και για να μην νιώθεις τύψεις για όσα θα τρώει το κρύο και ταγιάζι
απλά να σου πω ότι πχ. η τριανταφυλλιά και η λαγκεστρέμια χωρίς ήλιο και αέρα δεν ζουν δλδ ζουν αλλά παθαίνουν ωίδιο κάθε λίγο και λιγάκι (άσπρη μούχλα μπλιαξ
), η βουκαλβίλια όσο ποιό πολύ ήλιο έχει τόσο ποιό πολλά λουλούδια βγάζει κτλ
Fotini
Διάσημο μέλος

Καλά, έχω μείνει άφωνη. Εσύ, παιδάκι μου, είσαι μια ανοιχτή, κινούμενη εγκυκλοπαίδεια. Ό,τι ρωτάμε στο τσακ-μπαμ απαντάς
Θα τυπώσω αυτό που έγραψες και θα βάλω σίγουρα κάποια από αυτά. Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!:kiss::kiss::kiss:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

τιπ
αν δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτόματο πότισμα να εστιάσεις σε ότι δεν θέλει πολύ νερό
, ακόμα είδα στα πράκτικερ μία άσπρη σκόνη "καλύδορ" (σιγά μη το γράφω ορθογραφικά σωστά
) που συγκρατεί την υγρασία και δεν χρειάζετε να ποτίζεις συχνά, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα το πήρα να ρίξω στο χωριό, καλό μου φάνικε και έγραφε πως κρατάει χρόνια θα δω και θα σας πω εντυπώσεις
Fotini
Διάσημο μέλος
μπορώ να γράψω και άλλα αν θες
τιπαν δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτόματο πότισμα να εστιάσεις σε ότι δεν θέλει πολύ νερό
, ακόμα είδα στα πράκτικερ μία άσπρη σκόνη "καλύδορ" (σιγά μη το γράφω ορθογραφικά σωστά
) που συγκρατεί την υγρασία και δεν χρειάζετε να ποτίζεις συχνά, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα το πήρα να ρίξω στο χωριό, καλό μου φάνικε και έγραφε πως κρατάει χρόνια θα δω και θα σας πω εντυπώσεις
![]()
Ναι, να μας πεις μπας και το χρειαστούμε. Αυτόματο πότισμα δεν παίζει να βάλουμε, θα κοιτάξω ποια φυτά δε θέλουν πολύ νερό

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
πρέπει να στεγνώνει το χώμα τους πρώτα με μια φορά την βδομάδα είσαι οκ (εκτός αν φτάσει 40+ η θερμοκρασία), μόνο τα εποχιακά λουλουδάκια, οι ντοματούλες και τα κηπευτικά θέλουν ποιό πολύνα φανταστείς πολλούς από τους θάμνους αυτούς τους έχω στο χωριό που πάμε μόνο καμιά βδομάδα το καλοκαίρι και δεν ποτίζει κανείς, όμως αλλιώς ο κήπος και αλλιώς η γλάστρα πάνω στο τσιμέντο, τουλάχιστον πάλι δεν θα θέλουν κάθε μέρα

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.floridata.com
τα έχει ταξινομημένα ανά κατηγορίες (ξερικά, σκιανθεκτικά, κτλ.) και μπορείς να βλέπεις, τις εικόνες τους και πληροφορίες για το κάθε ένα ξεχωριστά
"Drought Tolerant Plants
A plant is drought tolerant if it can survive a dry spell of more than 2 or 3 months without supplemental watering. This means that most native plants from regions that occasionally experience 2-3 months without rain (most of the continental US, for example), are drought tolerant. To reduce the need for supplemental irrigation in your landscape, choose drought tolerant plants. If you want to eliminate watering plants altogether, select species native to your area. For more on this topic visit Floridata's Xeriscape Bookshelf."
τα ξηρικά είναι η νέα τάση επειδή βοηθάνε στην οικονομία νερού, σου κοκκίνισα μία πρόταση που μου άρεσε γιατί υποτίθεται ότι όποιος αγαπάει τα φυτά αγαπάει και την φύση, υποτίθεται... γιατί υπάρχουν πολλοί που κόβουν τα αυτοφυή πεύκα, (παλιά έκοβαν και τις ελιές του παππού τους, τώρα ξαναφυτεύουν γιατί είναι μόδα λολ γκρρρ
), που υπάρχουν στον κήπο τους για να φυτέψουν κάτι άλλο ξενόφερτο ακόμα και αν αυτό υποφέρει και φυτοζωεί στο κλίμα τους και απαιτεί για να ζήσει άπειρα φυτοφάρμακα, λιπάσματα και 2 φορές την μέρα νερό
Fotini
Διάσημο μέλος
γιατί υπάρχουν πολλοί που κόβουν τα αυτοφυή πεύκα, (παλιά έκοβαν και τις ελιές του παππού τους, τώρα ξαναφυτεύουν γιατί είναι μόδα λολ γκρρρ), που υπάρχουν στον κήπο τους για να φυτέψουν κάτι άλλο ξενόφερτο ακόμα και αν αυτό υποφέρει και φυτοζωεί στο κλίμα τους και απαιτεί για να ζήσει άπειρα φυτοφάρμακα, λιπάσματα και 2 φορές την μέρα νερό
![]()
Ναι, ούτε εγώ συμφωνώ με αυτό! Και τα φυτά ξεκάνουν και έναν κήπο "χάλια" έχουν..
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
, ακόμα είδα στα πράκτικερ μία άσπρη σκόνη "καλύδορ" (σιγά μη το γράφω ορθογραφικά σωστά) που συγκρατεί την υγρασία και δεν χρειάζετε να ποτίζεις συχνά, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα το πήρα να ρίξω στο χωριό, καλό μου φάνικε και έγραφε πως κρατάει χρόνια θα δω και θα σας πω εντυπώσεις
![]()
λοιπον αυτη την σκονη την πηρε μια συναδελφος και κανει θαυματα,της ειπαν οτι την χρησιμοποιουν και οι δημοι,που δεν ποτιζουν καθε μερα και μπορεις να τα αφησεις και μηνα χωρις νερο

συγκεκριμενα την πηρε απο φυτωριο και η οδηγιες γραφουν οτι βγαζεις λιγο χωμα απο τις γλαστρες μεχρι να φανουν οι ριζες ,ποτιζεις, βαζεις μια κουταλια σκονη στις ριζες,ριχνεις το χωμα απο πανω και τις σκεπαζεις παλι,και μετα απο μια ωρα ξαναποτιζεις και αυτο ηταν!
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

γύρω στα 10 ευρώ 9,κάτι είχε το σακουλάκι των 100 γρ
αν όντως κάνει δουλειά και κρατάει τόσο πολύ αξίζει

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
το κουτάκι έγραφε πως το χρεισημοποιούν και για καλλιέργεις, είναι φυλικό προς το περιβάλλον και κρατάει πολλά χρόνια 5 μπορεί και παραπάνω (πολλά παραπάνω) δεν το θυμάμαι καθόλου
γύρω στα 10 ευρώ 9,κάτι είχε το σακουλάκι των 100 γρ
αν όντως κάνει δουλειά και κρατάει τόσο πολύ αξίζει![]()
Αν ισχυει κατι τετοιο ειναι οντως σωτηριο,
ειδικα τωρα το καλοκαιρι που πολλοι φευγουν για διακοπες.Πιστευω οτι κανει και για γλαστρες
Προτινω οποιος το δοκιμασει να μας γραψει τις εντυπωσεις.

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.incord.com/cat-enclosure-nets.html
εφαρμογή στον κήπο σε συνδιασμό με ξύλο και βότσαλο
https://www.incord.com/theme-garden.htm
υποθέτω τα πασαλάκια για αυτή την δουλειά θα πρέπει να είναι ποιό μικρά γιατί αλλιώς θα σκαρφαλώνουν οι γάτες από εκεί, αν υπάρχει ήδη περίφραξη η οποία δεν είναι ασφαλής θα μπορούσε να στερεωθεί και πάνω σε αυτή
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool